Dodaj do ulubionych

Opel Insignia 1.4 Turbo

• Gość: hybrydowiec Re: Opel Insignia 1.4 Turbo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.11, 23:31
      Jest jeszcze jedna możliwość.

Moim adwersarzem jest sfrustrowany, biedny Polak który w hybrydzie nigdy nie siedział bo po prostu go na to nie stać, a jego argumentacja jest równie beznadziejnie chorobliwa jak jego sytuacja społeczno-ekonomiczna.

• Gość: RPWL Re: Opel Insignia 1.4 Turbo IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 02.06.11, 23:40
      @hybrydowiec
      Sam zaczales obrzucac mnie blotem, to Ci kilka razy odpowiedzialem nieco ostrzej. Kilka razy prosilem Cie o argumenty i albo nie bylo odpowiedzi, albo byla chamska. Moze wydales wlasnie kupe kasy na swoja ukochana hybryde lub wymiane akumulatorow i udowadniasz swiatu i sobie, ze wszystko jest OK?

Jezdze sporym samochodem z dieslem (6.5 l/100 km, ale malo w tym jazdy miejskiej, prawie caly czas autostrada) i jest mi z tym dobrze mimo, ze niedawno zostawilem troche wiecej niz srednia krajowa w warsztacie (stac mnie na to). Dlatego jestem tez sceptyczny w stosunku do trwalosci diesli.
    • Gość: pat Re: Opel Insignia 1.4 Turbo IP: *.unknown.vectranet.pl 02.06.11, 23:47
      @hybrydowiec: no proszę Cię.. przecież Twoja dwuletnia Camry kosztuje tyle co nowa goła Skoda Octavia 2.0 TDI. Gdyby ktoś chciał, to by ją kupił. Ale nikt normalny nie chce ;-).
    • Gość: Mario Re: Opel Insignia 1.4 Turbo IP: *.ssp.dialog.net.pl 02.06.11, 23:55
      @hybrydowiec Wreszcie najwiekszy argument trolli na tym serwisie wyciagniety "nie stac cie" "biedny polak".
    • Gość: hybrydowiec Re: Opel Insignia 1.4 Turbo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.11, 00:35
      @ RPWL + pat + mario

Ktoś z was jeździł hybrydą?
      Argument "biedny Polak" jest bolesny dla biednych Polaków.
      Ja biedny nie jestem wiec mnie nie boli.
      Nie podoba was się taka argumentacja?
      Napiszcie ile kosztowały wasze samochody. Przekonamy się.
      Nowa hybryda kosztuje około 100 000. Kupiłem bo po jeździe próbnej byłem pod wrażeniem. Czy jest lepsza od diesli? Nie obchodzi mnie to zupełnie. Nie wiem ile kosztuje skoda octavia - wiem jedno, skoda za 100 000 zł to jakieś nieporozumienie. Co mnie obchodzi kto chce kupić hybrydę a kto nie? Czy ja kogoś namawiam do kupna hybrydy? Po prostu przedstawiam obiektywne fakty na temat hybryd bo nimi jeżdzę, a nie dlatego że mam jakieś ukryte kompleksy jak RPWL który zapewne w hybrydzie nawet nie siedział.
      Jak ktoś wypisuje w każdym poście, że hybryda dużo pali w trasie a potem okazuje się, że pali 3.7 litra to co tego kogoś motywuje do pisania takich bzdur oprócz kompleksów biednego Polaka?
      Żegnam. Żryjcie się dalej sami.
    • Gość: pat Re: Opel Insignia 1.4 Turbo IP: *.unknown.vectranet.pl 03.06.11, 00:47
      hybrydowiec: przecież Ty nawet nie czytasz co inni piszą.. Pozwól, że przypomnę - cały Twój wywód o biednych Polakach i wyższości Toyoty nad wszystkim innym zaczął się od mojego posta o Hondzie CRZ, którą miałem wątpliwą przyjemność jeździć przez jakiś miesiąc i która paliła mi 10 litrów na 100 przy normalnej, nieemeryckiej jeździe.

Jeśli Twoje spalanie w mieście, jest niższe niż średnie deklarowane przez Toyote spalanie dla modelu Camry Hybrid (6.9l na 100 km) to gratuluję. Poleciłbym Ci zagrać w lotka, ale to jest przecież dla biedaków :D.
    • Gość: pat Re: Opel Insignia 1.4 Turbo IP: *.unknown.vectranet.pl 03.06.11, 00:52
      Lol, i przyspieszenie (według Ciebie 6.5 sekundy) też masz 2,5 sekundy lepsze niż w katalogu. Twoje hybrydowe cudo może się ścigać z Imprezą WRX mimo ponad 50 koni mniejszej mocy i 200 kg większej masy. MOC! Naprawdę magiczna ta Twoja Camry!
    • Gość: pat Re: Opel Insignia 1.4 Turbo IP: *.unknown.vectranet.pl 03.06.11, 00:53
      Przepraszam, 1,5 sekundy lepsze niż w katalogu. Startujesz do Lancera ralliarrta :D.
    • Gość: Necro Re: Opel Insignia 1.4 Turbo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.11, 01:07
      www.youtube.com/watch?v=Lh43kiARdU8
    • Gość: bilo Re: Opel Insignia 1.4 Turbo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.11, 01:10
      Hybrydy są szybkie:

www.youtube.com/watch?v=7mEJAGw_nNU&feature=related
    • Gość: miz Re: Opel Insignia 1.4 Turbo IP: *.unknown.vectranet.pl 03.06.11, 01:21
      @necro ta, pewnie stala w miejscu ta toyotka i mielila kolami :D
    • Gość: paweł Re: Opel Insignia 1.4 Turbo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.11, 07:55
      Camry spokojnie robi setkę w 7.5 sekundy. To bardzo szybki samochód.
    • Gość: 810 Re: Opel Insignia 1.4 Turbo IP: 194.9.246.* 03.06.11, 08:10
      @pat

Wez sie ogarnij czlowieku i przestan pisac takie bzdury. 10L w CRZ przy normalnej jezdzie? Pozatym przy "kickdown" niezlaeznie w jakim trybie pracuje naped, start jest taki sam wiec szczerze watpie ze miales jakakolwiek stycznosc z tym autem.

A wracajac do tematu. Rozwalajace jest to tumanskie przekonanie ze maly silnik musi sie meczyc. Nie chce mi sie tutaj robic kolejengo wywodu bo i tak nie zrozumiecie osly wiec zajmijcie sie lepiej czyms pozytecznym dla swiata, moze jest troche smieci na podworku i trzeba posprzatac. To tyle
    • Gość: jacek Re: Opel Insignia 1.4 Turbo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.06.11, 08:50
      W te 10 litrów w CRZ mogę uwierzyć bez problemów. Mnie się kiedyś we wczesnej samochodowej młodości udało spalić ponad 13 litrów na setkę w lekkim samochodziku o mocy 55 KM. Byłem mocno zaskoczony, wydawało mi się, że wcale tak ostro nie jechałem, bo przecież samochodzik był tatusia i na dotarciu. Za to palenie wyraźnie mniej, niż podaje fabryka, jest dla mnie nieosiągalne, chociaż z nudów wciąż próbuję w różnych dizlach, bo co w takim dizlu robić, oprócz słuchania radia?
    • Gość: VW2001 Re: Opel Insignia 1.4 Turbo IP: *.zone13.bethere.co.uk 03.06.11, 09:05
      Król jest jeden 1.9 TDI
    • Gość: @RWPL Re: Opel Insignia 1.4 Turbo IP: 212.160.194.* 03.06.11, 09:11
      "do tego bezposredni wtrysk paliwa" Opel 1.4T tego nie ma...
    • Gość: speed passat Re: Opel Insignia 1.4 Turbo IP: *.zone13.bethere.co.uk 03.06.11, 09:12
      Dla marianów i wacków piszących tu o trwałości diesla - mój 1,9 tdi dobił już do 480 tyś km i jest w stanie idealnym oleju nie pali dolewki około setki na 1000 km i co he he
    • Gość: 9:17 Re: Opel Insignia 1.4 Turbo IP: 194.9.246.* 03.06.11, 09:17
      @jacek

13L ale z klasycznym napedem a nie hybrydowym. Pozatym ja i w te 10L uwierze bo to mozliwe...moze nawet wiecej, ale nie przy normlanej jedzie. Choc pojecie "normalnej" jazdy moze ozanaczac cos skrajnie roznego dla dwoch kierocow.
    • Gość: Waldi Re: Opel Insignia 1.4 Turbo IP: *.uwm.edu.pl 03.06.11, 09:21
      Ale to nie jest ważne, ile spali Wam samochód podczas normalnej eksploatacji.
      Ważne jest, że podczas testów w laboratorium spełni normę EURO 5, i kolejne: EURO 6, 7, ... itd.
      Że silniki stają się coraz bardziej skomplikowane (w tym również pod względem materiałowym) ? - o to właśnie chodzi, trudniej je będzie skopiować Hindusom i Chińczykom. A oprócz tego będą droższe = wyższe marże i wyższe zyski. A jak Oplowi będzie zależało na konkurencji cenowej to wzorem Renault-Dacia wskrzesi po marką Trabant Corsę 2 generacji z maksymalnie zubożonym wyposażeniem.
    • Gość: marroz Re: Opel Insignia 1.4 Turbo IP: *.ip.netia.com.pl 03.06.11, 09:40
      Wkładanie coraz mniejszych motorów do ciężkich samochodów przeraża mnie. A do tego jeszcze napiszą, że spali 5,5 litra na 100 km. Straszny kit ludziom wciskają. Jeżdżę Insignią 2.0 CDTI 160 KM 350 Nm i mam spalanie na poziomie 7,3 litra. W benzynie by sensownie poruszać się tym samochodem to spali 10-11 litrów na 100 km. Insignia waży ponad 1500 kg. Motoryzacja zaczyna schodzić na psy.
      @Hybrydowiec, pomijając błotko jakim obrzuciłeś ludzi na forum, chcę Ci powiedzieć, że tak średnio wierzę w Twoje tezy. A ponieważ szczycisz się swoim statusem majątkowym, więc przykład dam z wysokiej półki. Jeździłem Lexusem GS 300h. 300 KM mocy. Spalanie mieszane trasa+trochę miasta (Warszawa, trochę ciasno) wynosiło 9,9 litra na 100 km. I nie chciało być mniej. I tyle w temacie.
      A tak pół serio, pół żartem to czas Panowie kupować sobie prawdziwe samochody ze słuszną pojemnością, bez turbo, bez kompresorów póki są w salonach jeszcze i schować je do garaży na czasy jak tylko melexy będą do kupienia. Wtedy będziemy mieli z czego czerpać przyjemność z jazdy.
    • Gość: ... Re: Opel Insignia 1.4 Turbo IP: 194.9.246.* 03.06.11, 10:37
      ^^ GS300h - no to bardzo ciekawe, bo nie ma takiego lexusa, a 9.9L na ten samochod to bardzo dobry wynik.

A co do skomplikowania pojazdu. Benzyna + trubo, diesle + turbo..zgadzam sie. Ale hybrydy?
      Hybryda jes tprosta jak konstrukcja cepa tylko wydaje sie ze jest inaczej bo jest obszar wciaz dla "was" nieznany.
    • Gość: Gość Re: Opel Insignia 1.4 Turbo IP: *.ssp.dialog.net.pl 03.06.11, 10:54
      Co do małych silników to nie mam obaw. Obecnie czy silnik duży czy mały to nie ma znaczenia. Są tak zaprojektowane, że szlag je trafi tak samo szybko. Mi bardzo podoba się 1.2 TSI 105 KM od VW. Płaski przebieg momentu, dobre osiągi i ekonomika. Szkoda że są dostępne w jako takich cenach tylko w skodzie. Niestety jestem za biedny i nawet na to mnie nie stać. Gdybym jednak mógł sobie pozwolić na nowe auto to nawet bym przymknął oko na design tych ohydnych skód.
      A co do samej insigni i nowego wyglądu opla z przodu... jest gorzej. Jest tragicznie. Insignia to jeden z brzydszych obecnie produkowanych samochodów. Nie ma teraz odważnych producentów. Nawet citroen nowe C4 zaokrąglił. Wyszło na gorsze.
    • Gość: kop Re: Opel Insignia 1.4 Turbo IP: *.acn.waw.pl 03.06.11, 11:02
      powinni dać 0.8 biturbo spokojnie wysisneli by 140koni liczą się ekonomia i puste konie
    • Gość: tester Re: Opel Insignia 1.4 Turbo IP: 194.9.246.* 03.06.11, 11:06
      Na wlasne oczy widzialem spalanie 3.4L/100km w miescie - toyota prius. Wiec 6.5 w Camry w miescie jest mozliwe ale raczej bez klimatyzacji, chyba ze w plynnym ruchy.
    • Gość: HE HE HE Re: Opel Insignia 1.4 Turbo IP: *.zone13.bethere.co.uk 03.06.11, 11:17
      Król jest jeden 1.9 TDI

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka