Dodaj do ulubionych

Brak nalepki na szybę

18.06.11, 11:05
Kupiłem samochód , który chyba miał wymienioną przednią szybę bo nie ma nalepki z numerem rejestracyjnym.

Ponieważ to samochód tymczasowy na dwa miesiące nie zamierzam go przerejestrowywać,ale trzeba jeździć dlatego pytanie czy w najbliższym urzędzie komunikacji mogę kupić taką nalepkę czy musiałbym jeździć do jakiegoś urzędu komunikacji w Pierdziszewie skąd pochodzi?

Olać temat i jeździć bez czy to można załatwić w każdym urzędzie czy trzeba jechać do tego , który rejestrował, wypełniać papiery , stać w kolejkach itp.?????

Ostatnio jazda bez tej nalepki jest podobno trendy i przodują w tym tzw. stróże tzw. prawa

Co z tym fantem?
Obserwuj wątek
    • wielki_czarownik Ja jednego nie rozumiem. 19.06.11, 00:31
      Dlaczego nie można zrobić tak, jak należy - znaczy się przerejestrować itp. tylko jak zwykle kombinować, cwaniakować, bo "tylko na 2 miesiące", bo "daleko", bo "stać w kolejkach trzeba"... A potem wszyscy narzekają, że w Polsce burdel jest.
      • kulawywos Re: Ja jednego nie rozumiem. 19.06.11, 11:26
        Ty wszystkiego nie rozumiesz:) Nie dociera do Ciebie, że ktoś potrzebuje tylko samochodu na dwa miesiące? Chcąc go zarejestrować musisz zanieść pazernym bandytom haracz w wysokości 2% kwoty zakupu plus koszty przerejestrowania w dodatku sprzedając go później obniżasz jego wartość bo będzie już od drugiego właściciela i tacy upierdliwcy latający z miernikiem grubości lakieru będą mlaskać o cmokać eeeeeeeee drugi właściciel:(
        Bo oczywiście każdy szuka samochodu w stanie salonowym, ale chciałby zapłacić za niego
        25 % wartości

Dlatego lepiej niech zostanie jak jest, a życie trzeba sobie ułatwiać , a nie świadomie utrudniać bo tak stanowi tzw.prawo:):):):):)

O nalepce nic nie wiesz? Bo o to pytałem.
        • wielki_czarownik No właśnie cwaniactwa nie rozumiem. 19.06.11, 13:52
          Jak kupuję kiełbasę, to też mogę podatków nie zapłacić, bo przecież tylko a jeden raz mi jest ona potrzebna? A jak jadę z Wrocławia do Oławy, to mogę cisnąć 150 na godzinę, bo to tylko kilkanaście minut? Nie dociera do Ciebie, że są pewne zasady, reguły i przepisy i że każdy ich powinien przestrzegać a nie cwaniakować, że on tylko na dwa miesiące, tylko na trzy, tylko na rok?
          No i potem świadomie oszukiwać kupującego, że pierwszy właściciel? Zwykły oszust z Ciebie i tyle.
    • only_the_godfather Re: Brak nalepki na szybę 19.06.11, 13:49
      Masz gdzieś przerejestrowanie samochodu i mówisz że życie sobie trzeba ułatwiać a przejmujesz się jakąś małą nalepka na szybę.
      • wicehrabia.julian Re: Brak nalepki na szybę 19.06.11, 14:46
        only_the_godfather napisał:

> Masz gdzieś przerejestrowanie samochodu i mówisz że życie sobie trzeba ułatwiać
        > a przejmujesz się jakąś małą nalepka na szybę.

Polaczek-cwaniaczek kombinuje jak zwykle
    • thea19 Re: Brak nalepki na szybę 19.06.11, 14:51
      brak nalepki nie swiadczy tylko o wymianie szyby (raczej jej rocznik)
      ja tyle lat bez nalepki jezdzilam i nikt sie nie czepial, moze ten wlasciciel tez nie lubi szyb oblepiac?
      w mojej rodzinie ogolnie popularny jest brak i zaden policjant nigdy na to uwagi nie zwrocil (chyba nawet do glowy im to nie przyszlo)

• kulawywos Re: Brak nalepki na szybę 19.06.11, 19:15
        Wreszcie normalna odpowiedź. Czyli chciałem być w porządku i jeździć z nalepką to usłyszałem , że jestem oszustem i cwaniakiem. To faktycznie mam to w doopie i będę jeździł "bez".

Coś mi to przypomina " Panie kierowniku chciał mi ukraść szmatę. To pijak i złodziej bo każdy pijak to złodziej"

• samspade Re: Brak nalepki na szybę 19.06.11, 19:39
          Jeździj i bez naklejki. Nie zmienia to faktu, że jesteś oszustem i cwaniakiem. Zresztą sam przyznałeś się do tego. Potrzebujesz samochodu na dwa miesiące a potem chcesz sprzedać go jako samochód od pierwszego właściciela.
        • kontik_71 Re: Brak nalepki na szybę 20.06.11, 07:53
          jeździć z nalepką to usłyszałem , że jestem oszustem i cwaniakiem.

Bo dokladnie tym jestes.. ale tez pewnie jako pierwszy jestes do krytykowania wszystkiego dookola, co? Nie stac cie na auto i koszty z tym zwiazane, to go nie kupuj.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka