Gość: Poll IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.04, 19:20 Czy ktoś ma jakieś uwagi odnośnie MB A 140 L Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: AdM Re: Mercedes IP: *.gdynia.cvx.ppp.tpnet.pl 13.05.04, 20:32 greenblack napisał: > Przede wszystkim to nie jest Mercedes. no właśnie. może trochę nie na temat, ale.. bmw 1 mogłaby być ładniejsza, ale nikt nie zarzuci przynajmniej, że to nie bmw Link Zgłoś
Gość: Poll Re: Mercedes IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.04, 20:47 Fajnie ze mi ktoś wreszcie odpowiada , ale to chyba nie ma znaczenia czy jest to prawdziwy Mercedes czy fałszywy,tyko w czym jest lepszy lub gorszy od swoich konkurentów natomiast wygląd sam potrafie ocenić. Nie istotna jest też dla mnie przynalezność do konkretnego koncernu (nie jestem snobem) a cena odgrywa role w pewnym tylko stopniu. Prosze o dalsze komentarze. Link Zgłoś
greenblack Re: Mercedes 13.05.04, 20:53 Jest to bieda-pseudo-Mercedes dla szpanerów, których nie stać na podstawową choćby C-klasę. O co najmniej 20 tysięcy droższy od większych i nowocześniejszych i zwyczajnie lepszych kompaktów z porównywalnymi silnikami czy modnych ostatnio mikrovanów (Meriva), ale bez gwiazdy. Twardo zawieszone, kiepsko wykonane małe gówno. Link Zgłoś
Gość: Poll Re: Mercedes IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.04, 21:02 Ale mi chodzi o konkrety, konkretyyyyy. Doposaż Merive 1.6 8V 87km w wersi essentia do poziomu MB A 140 L Special Edycion i porównaj ceny . Link Zgłoś
Gość: Poll Re: Mercedes IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.04, 21:10 Nie prosiłem nikogo o komentowanie zasobności mojego portwela tylko o szczerą podpowiedz typu: "cholernie drogi w utrzymaniu" czy "mała sieć serwisowa" lub "cięzki w odsprzedaży" itd. Nistety widze że oprócz wysmiewania sie wielkie G... potraficie. Link Zgłoś
Gość: Poll Re: Mercedes IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.04, 21:17 Oj czepiasz się szczegułuw pisowni z klawiatóry! Link Zgłoś
Gość: Gabriel Re: Mercedes IP: *.ipt.aol.com 13.05.04, 20:30 Za drogi, pali jak smok, podla jakosc materialow i komfortu jazdy,przewraca sie na widok losi i tak naprawde to z Mercedesem ma tyle cech wspolnych co Smart lub Chrysler. Link Zgłoś
Gość: verte Re: Mercedes IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.04, 20:42 z mecedesem to ma tyle wspólnego co znaczek na masce.jak ktoś chce wyłożyć dodatkowo 30 tys. za znaczek to jest niezłym burakiem i to zakompleksionym ostro.taka jest moja teoria. Link Zgłoś
Gość: Poll Re: Mercedes IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.04, 20:53 Skąd ty,verte wytrzasnąłeś te 30 tys. górką w porównaniu do np. Merivy? Link Zgłoś
Gość: verte Re: Mercedes IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.04, 21:27 Jak kasa nie jest problemem to b.fajnie.Tylko czemu w takim razie rozważasz najsłabszą wersje?Co jeździć nie lubisz,przyspieszać itp.Nie masz w tym przyjemności? Link Zgłoś
Gość: Poll Re: Mercedes IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.04, 21:32 Ależ oczywiście ze luie jezdzić i przyspieszac ale Mercedes nie oferuje mocniejszych silników benznowych w tym modelu tylko 1.4,a szkoda bo wziol bym 1.9 Link Zgłoś
greenblack Re: Mercedes 13.05.04, 21:38 Z każdym kolejnym zadaniem utwierdzasz mnie w przekonaniu, że nie potrafisz pisać w żadnym języku: "Edycion", "portwel", wziol bym". Poza tym kłamiesz: Mercedes Klasa A 140 L CLASSIC SPECIAL EDITION Osobowy 5 dr. 1397 benzynowy 66000 Mercedes Klasa A 170 CDI L AVANTGARDE SPECIAL EDITION Osobowy 5 dr. 1689 turbo diesel (common rail) 82500 Mercedes Klasa A 140 L ELEGANCE SPECIAL EDITION Osobowy 5 dr. 1397 benzynowy 72900 Mercedes Klasa A 170 CDI L CLASSIC SPECIAL EDITION Osobowy 5 dr. 1689 turbo diesel (common rail) 75600 Mercedes Klasa A 140 L AVANTGARDE SPECIAL EDITION Osobowy 5 dr. 1397 benzynowy 72900 Mercedes Klasa A 170 CDI L ELEGANCE SPECIAL EDITION Osobowy 5 dr. 1689 turbo diesel (common rail) 82500 I nie rzucaj tu takimi tekstami, że pieniądze nie grają roli, bo w kontekście tego pseudoMercedesa 1.4 to po prostu śmieszne. Link Zgłoś
Gość: Poll Re: Mercedes IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.04, 21:48 Pisałem o silniku benzynowym bo diesel mnie nie rajcuje. To ras,a dwa to o cenach wiesz więcej niż sami dyleży. U S. Zasady W-wa dostępne są tylko dwa modele A 140 L SE i A 170L SE ( oczywiście common raj ). No chyba że masz na myśli homologacje z kratka która mnie nie interesuje. Link Zgłoś
Gość: verte Re: Mercedes IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.04, 22:12 Gość portalu: Poll napisał(a): > To ras Zawsze możesz też tak,napisać w Wordzie,tam słownik poprawi błędy i potem wklejasz elegancko na forum. Link Zgłoś
Gość: Żubr Re: Mercedes IP: 217.96.2.* 13.05.04, 21:48 no i tu udowadniasz ze nie umiesz czytac bo z twojego postu wynika jasno ze mocniejszych od 1.4 silnikow benzynowych nie ma Link Zgłoś
Gość: Poll Re: Mercedes IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.04, 21:59 No bo nie kupisz innego niż 1.4 L SE Link Zgłoś
Gość: Żubr Re: Mercedes IP: 217.96.2.* 13.05.04, 22:20 kiedys chodzil mi po glowie (potrzebowalem miejskiego auta) ale: na korzysc przemawia ze to mercedes (mimo ze miejski lub damski) dla mnie jednak prawdziwy i z wieloma charakterystycznymi smaczkami mercedesa za to wady: cena - mercedesowska juz nie tak nowy prawdopodobnie drogie przeglady i czesci jak nie chcesz diesla to 1.4 bedzie okrutnie wolowy wg mnie niezbyt urodziwy juz skonczyly sie czasy gdy firma ta wypuszczala samochody dopracowane w kazdym szczegole na pewno ukradna albo chociaz odkreca kola Link Zgłoś
Gość: Księciunio Re: Mercedes IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.04, 22:27 Temat był wałkowany!!!! Tak trudno skorzystać z wyszukiwarki?!, np. to forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=20&w=10917330&v=2&s=0 Fakty są takie, że we wrześniu ma wejść face lifting A Klasy, więc cichutko wycofano ze sprzedaży krótką wersję i pod nieco mylącym hasłem "nowa A Klasa" (żadna nowa, bo produkowana od 2001 roku) sprzedaje się obecnie tylko wersję wydłużoną oznaczoną symbolem L. Nie wiem z jakiego powodu w Polsce można kupić ten samochód z 2004 roku tylko w dwóch wersjach silnika: benzynie 140 i dieslu 170 cdi. Silnik benzynowy jest trochę za słaby, minimum to 160, zupełnie nie wiem skąd ta decyzja bo w Niemczech cały czas jest pełna paleta od 140, przez 160 i 190 aż do A 210 Evolution. Kupiłem diesla 170 cdi i jest fajny, oczywiście na tyle na ile można tego wymagać od kompaktu. Niestety, aby ten samochód przypominał w środku mercedesa (pakiet elegance albo avantgarde) trzeba wybecalować dodatkowo ok. 10 tys. zł, co uważam za zdzierstwo. Link Zgłoś
Gość: verte Re: Mercedes IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.04, 22:33 Gość portalu: Księciunio napisał(a): > Niestety, aby ten samochód przypominał w środku mercedesa > (pakiet elegance albo avantgarde) trzeba wybecalować dodatkowo ok. 10 tys. >zł, > co uważam za zdzierstwo. Plastiki są w nim inne? Link Zgłoś
Gość: Księciunio Re: Mercedes IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.04, 22:38 He he, plastiki te same niestety, ale jest trochę drewienek, blach z napisami "mercedes Benz", dodatkowych schowków, elektryki (tylne szyby) itp. Aha i jeszcze podłokietnik w standardzie oraz alu felgi. Jakiś super bajerów nie ma, ale człowiek czuje się miło. Pozdrawiam Link Zgłoś