Dodaj do ulubionych

Nawigacja gps

30.06.11, 12:14
Witam, planuje zakup nawigacji. Poruszam się głównie po naszym kraju, ale wiadomo, choćby w wakacje zdarzy się jakiś wyjazd do innych krajów Europy, więc chciałbym coś co sprawdzi się również tam. Która marka robi najlepsze nawigacje?
Obserwuj wątek
    • szymizalogowany Najlepsze są marki WSiP 30.06.11, 12:35
      sam mam jednom jeszcze z trzeciej klasy podstawówki ale jest zawjebista, co prawda czechosłowacja jest jedno państwo i jugosławia tesz a niemcy dwa ale poza tym czad komando

a tak na serio to na ch... ci ku... jakieś dyndajonce się na szybie gó... na sprężynce z kabelkiem wetknientym w zapalniczke?

nawigacja się przydaje tylko I TYLKO WYŁĄCZNIE w obcym mieście jak musisz dojechać pod dany adres

na trasach wogle się nie przydaje - każdy pół przytomny człowiek wsiada w samochód bez nawigacji i na czuja po znakach bez błądzenia jest w stanie zajechać z warszawy do lizbony

jak ałto nie ma wbudowanej zintegrowanej z wyświetlaczem nawigacji to się jej nie kupuje bo się wygląda jak typowy polski wieśniak drogowy: skoda w dyzlu, dyndajonca się na szybie nawigacja, na dachu dundajonca antena od cb radio i i alufelgi ronal z oponami sawa 195 hehe
      • babaqba Re: Najlepsze są marki WSiP 03.07.11, 10:48
        Szymi, ależ człowieczyno cię kompleksy gryzą. Moje kondolencje.

A co do navi. Nie spotkałem takiej z dobrym ekranem. Trochę słońca i mało co widać. Nawet na tych wbudowanych. Moja dodatkowo przygasa, gdy włączone są światła a w tym głupim kraiku trzeba rozświetlać słoneczko. Kup cokolwiek, np. taniutka Manta ma lepszy interface niż drogie modele Blaupunkta czy Alpine (ale trochę gorszy monitor). Blaupunkt do tego nie zna położenia radarów, bo znać je, to nie "po niemiecku" :)
        • kibic.zalogowany Re: Najlepsze są marki WSiP 04.07.11, 22:09
          oszczędności całego swojego życia wypracowane w zakamarkach Centralnego i oszczędności matki dorabiającej jako salowa w Tworkach wydał na Lexusa z usa z ruską nawigacją, to w końcu musi gdzieś się dowartościować jak nie tu...!!!
    • nazimno Nie ma takiej marki. 30.06.11, 12:54
      Kup sobie pierwsza lepsza z tymi mapami, o ktoreCi chodzi.
      Moze byc tez telefon z darmowa nawigacja.
      I nie truj juz.

A moze zaraz Twoj kumpel, albo Ty sam, pod zmienionym nickiem, wpiszecie
      post z pochwala marki ".....".

I bedzie krypciocha.
      Stary numer.

• szymizalogowany a jeszcze inna odpowiedź... 30.06.11, 13:07
        ...jest taka że kup wszystko jedno jakom - i tak to jeden ch...

albo nawet podjedź do mnie na wieś to ci jakąś oddam - ostatnio jak myłem jednego z moich starych rzókuff to widziałęm że w schowku siem wala jakiś grundig, a w chałupie mam gdzieś za piecem jakieś mio i jeszcze jednom ale nie pamientam marki

z map to mi kolega pościongał z ynternetu - wienc wszystkie śa tak samo dobre jak pamientam, jedynie ta ałto-mapa to jest dla mnie jakaś nieczytelna (brzydki ma obraz) a za to mapa w tym grundigu była najładniejsza (na wyglond) ale nie wiem co to za mapa - jakaś zachodniej firmy
        • nazimno W tym "grundigu", to byla.. 30.06.11, 13:57
          tabliczka z mapa chyba punktow serwisowych.

Masz racje, te wszystkie GPSy niewiele sie roznia.
          Niewazne, co kupisz, wazne, czy sa mapy i tyle.
          • szymizalogowany Pomyłka - to jest Clarion 780.... 30.06.11, 14:51
            ...a nie Grundig

a mapa to iGO i ta mapa pamiętam zawsze była super pod względem obsługi.
            • nazimno Bo: "Obsluga Jest Najwazniejsza" 30.06.11, 15:10
              Ja mam tez jakies g...o do nawigacji, ktore ma wygodna obsluge.

Stosuje to tylko wtedy, gdy juz na prawde nie mozna bez nawigacji czegos znalezc.

• mariner4 Samo urządzenie to sprawa mniej ważna 30.06.11, 13:56
      liczy się mapa zainstalowana. Ja bym kupował z Auto Mapą.
      M.
      • trypel Re: Samo urządzenie to sprawa mniej ważna 30.06.11, 15:14
        automapa jest do d*py na wschodzie i południowym wschodzie.
        Tam jest lepsze iGo które lubie od strony obsługi równiez :)

ale w Chorwacji np obie sa beznadziejne i tomtom jest najlepszy
    • karkochas Re: Nawigacja gps 30.06.11, 15:41
      polecam:

www.benchmark.pl/testy_i_recenzje/Nawigacja_GPS_-_poradnik_jak_wybrac-3882.html
      • profhenry Re: Nawigacja gps 30.06.11, 18:12
        Kup sobie Navroad vivo 6 naprawdę polecam
        • mynia1522 Nie wiedziałam że szymizbezmózgowany to taki wieśn 01.07.11, 11:13
          iak. Komentarz żałosny i te wypociny lansera w wieśniackim lexusiku....
          Nieprawda, że nawigacja to tylko mapy. Stara nawigacja z nowymi mapami to nieporozumienie. Jak procesor w nawigacji nie wydoli to najlepsza mapa tylko go zapcha. A co do użytkowania, to szymi rzeczywiście na ulicach w mieście może ci się przyda do ostrzegania przed podobno żółtymi od 1 lipca skrzynkami, natomiast na trasie czasem ktoś chce jechać dla przyjemności krajobrazowej wieśniacka drogą a nie dla adrenaliny z zapierd... lexusem.
    • wyciorexus Re: Nawigacja gps 01.07.11, 23:53
      Kup sobie nową nokię np. E52 i będziesz miała nawigację za free. Ewentualnie jakiś inny telefon na androidzie lub Win 6.5 i kupisz sobie na niego co chcesz. Podałem rozwiązania od najtańszego do najdroższego nie licząc PNA czyli tych "osobnych" telewizorków na szybę :)
      • organista_pl Re: Nawigacja gps 02.07.11, 15:47
        I co chcesz widzieć na tym ekraniku w E52 , przestań kogoś namawiać do takich idiotycznych kroków.
    • carbonarro Re: Nawigacja gps 04.07.11, 21:56
      Osobiście od jakiegoś czasu używam takiego mio elektronika.cseie.com.pl/p/75/1528/nawigacja-mio-moov-m400-europe-nawigacja-gps.html Jestem zdecydowanie zadowolony, nigdy nie było żadnych problemów

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka