Dodaj do ulubionych

Terenowa edukacja | Akademia Enduro

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.11, 21:02
Jeżdżę na motocyklu od 20 lat (obecnie Hondą Pan European), nawet do ślubu jechałem motocyklem. Objechałem na moto część Ukrainy, dwa razy Rumunię, Bułgarię, byłem w Turcji, Chorwacji, Serbii i jeszcze w paru krajach na południe od naszej granicy. Mając taki staż nieco sceptycznie podchodziłem do szkolenia w Akademii Enduro, choć przyznam, że w terenie jeździłem niewiele. Teraz po dwudniowym szkoleniu uważam, że wydane pieniądze to jedna z leprzych inwestycji w siebie w tym roku. Wiele elementów z jazdy w terenie bardzo przydaje się na drogach publicznych. Ponadto organizacja imprezy, zabezpieczenie oraz teren na którym odbywało się szkolenie były na szóstkę! Na co dzień pracuję jako instruktor nauki jazdy również kat. A jednak smiało mogę potwierdzić starą prawdę, że człowiek uczy się całe życie. Gorąco polecam Akademię Enduro - Yahoo Poznań.
Obserwuj wątek
    • luke_9 Re: Terenowa edukacja | Akademia Enduro 08.07.11, 14:04
      Mnie zdziwiły postępy jakie w ciągu dwóch dni szkolenia można osiągnąć w technice jazdy motocyklem. Niby to szkolenie enduro, ale większość z tematów przydała się w codziennej szosowej jeździe. W moim przypadku poprawiło się wyczucie motocykla i świadomość tego co się z motocyklem dzieje i jak sobie radzić w różnych sytuacjach np. uślizgu przedniego koła .
      W szkoleniu dobre było to że zaczyna się od podstaw jak: odpowiednia pozycja na motocyklu, balans ciałem czy obsługa klamek sprzęgła i hamulca. Tematy niby banalne, ale w kolejnych coraz trudniejszych elementach okazało się jak bardzo są ważne ? kolejne strome podjazdy, zjazdy, awaryjne hamowania, ciasne zwroty i przeprawy terenowe przychodziły coraz łatwiej przy solidnie przećwiczonych podstawach.
      Teren szkolenia dobrze trafiony ? różnorodny i zmienny teren ? od górniczych hałd do leśnych ścieżek ? w górę, w dół i na boki. Amatorzy kopnego piachu też mieli coś dla siebie.
      Generalnie ciężko przepracowane dwa dni na motocyklu, bolące mięśnie, ale na gębie uśmiech :-)?no i sporo nowych umiejętności do wykorzystania na co dzień i do jazdy w terenie. Polecam!
    • luke_9 Re: Terenowa edukacja | Akademia Enduro 08.07.11, 14:08
      Mnie zdziwiły postępy jakie w ciągu dwóch dni szkolenia można osiągnąć w technice jazdy motocyklem. Niby to szkolenie enduro, ale większość z tematów przydała się w codziennej szosowej jeździe. W moim przypadku poprawiło się wyczucie motocykla i świadomość tego co się z motocyklem dzieje i jak sobie radzić w różnych sytuacjach np. uślizgu przedniego koła .
      W szkoleniu dobre było to że zaczyna się od podstaw jak: odpowiednia pozycja na motocyklu, balans ciałem czy obsługa klamek sprzęgła i hamulca. Tematy niby banalne, ale w kolejnych coraz trudniejszych elementach okazało się jak bardzo są ważne ? kolejne strome podjazdy, zjazdy, awaryjne hamowania, ciasne zwroty i przeprawy terenowe przychodziły coraz łatwiej przy solidnie przećwiczonych podstawach.
      Teren szkolenia dobrze trafiony ? różnorodny i zmienny teren ? od górniczych hałd do leśnych ścieżek ? w górę, w dół i na boki. Amatorzy kopnego piachu też mieli coś dla siebie.
      Generalnie ciężko przepracowane dwa dni na motocyklu, bolące mięśnie, ale na gębie uśmiech :-)?no i sporo nowych umiejętności na co dzień i do jazdy w terenie. Polecam!
    • Gość: Gość Re: Terenowa edukacja | Akademia Enduro IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.11, 13:58
      Bardzo fajna sprawa!! Szkolenie bardzo intensywne, urozmaicone i dające mnóstwo wiedzy. Polecam każdemu kto cokolwiek śmiga na moto bo na pewno są to dobrze wydane pieniądze.
    • Gość: gość Re: Terenowa edukacja | Akademia Enduro IP: *.radionet.info.pl 19.07.11, 08:38
      Potwierdzam. Trening super, kompetentni instruktorzy, teren dobrze przygotowany. Różnego rodzaju zjazdy podjazdy, ciasne leśne ścieżki a oprócz tego również mnóstwo wiedzy teoretycznej bardzo przydatnej nie tylko w jeździe terenowej ale również szosowej. Po dwóch dniach tak intensywnej jazdy mimo strasznego zmęczenia, bolących mięśni i odcisków na dłoniach chce się więcej i więcej.
      Wcześniej jazda w terenie nie sprawiała mi przyjemności a po tym szkoleniu nagla okazuje się że wiele rzeczy można zrobić z łatwością, uśmiechem na twarzy, a najwarzniejsze wiele ścieżek wcześniej nie do przejechania dla mnie nagle okazuje się łatwizną. SUPER POLECAM :)
    • Gość: Karol Re: Terenowa edukacja | Akademia Enduro IP: *.bmwgroup.com 19.07.11, 11:01
      Wczoraj wróciłem ze szkolenia i szczerze mogę polecić Akademię Enduro. Do tej pory okazjonalnie jeździłem w terenie i raczej nie wykraczając poza drogi szutrowe ale po szkoleniu leśne dukty, zjazdy i podjazdy (nawet na kopnej nawierzchni) nie tylko nie są problemem ale stały się ciekawym wyzwaniem. Szkolenie zaczyna się od prawdziwych podstaw ale jak się okazało tych podstaw właśnie mi brakowało. Nie mam zastrzeżeń do instruktorów którzy są kompetentni i dobrze przekazują wiedzę, ani do miejsca które ma wiele zakamarków i gdzie można naprawdę przetrenować wszystkie elementy jazdy off-roadowej. Naprawdę polecam.
    • Gość: ckenduro.prv.pl Terenowa edukacja | Akademia Enduro IP: *.nowinynet.pl 14.10.11, 20:56

zapraszam na stronke www.ckenduro.prv.pl
      znajdziecie tu ciekawe artykuly oraz zdjęcia z rajdow enduro

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka