mrfx Re: Hyundai i40 | Pierwsza jazda 20.07.11, 21:41 Mi to nie wygląda na następce Sonaty (NF). To nowe kombi i40 jest węższe i krótsze od ostatniego modelu Sonaty sprzedawanego w Europie. Nie ma również dostępnej (i pewnie nie będzie) wolnossącej V6. Ogólnie i40 wygląda na bardziej plastikowy i tańszy (no i jest tańszy wg cennika) od ostatniej generacji Sonaty. Najnowsza generacja Sonaty (YF) jest sprzedawana w USA i jest wieksza i fajniejsza od i40 - choć chyba też bardziej plastikowa od poprzedniej generacji i również pozbawiona silnika V6, które są w ofercie nowego modelu Grandeur HG (Azera). Myślę, że poprzednia generacja Sonaty za mało różniła się od Azery i postanowiono to zmienić. Link Zgłoś
Gość: krytyk Re: Hyundai i40 | Pierwsza jazda IP: *.play-internet.pl 20.07.11, 21:55 Wy sie wszyscy najpier nauczcie jezdic..a potem dyskutujcie o samochodach. Tyle w temacie Link Zgłoś
Gość: Piotrek Re: Hyundai i40 | Pierwsza jazda IP: *.pools.arcor-ip.net 20.07.11, 22:09 Do Passata temu i40 daleko. Link Zgłoś
cartman71 Re: Hyundai i40 | Pierwsza jazda 20.07.11, 22:10 krytyk, jeszcze dzieciaku się nie nauczyłeś że tekst "tyle w temacie" zarezerwowany jest dkla wiejskiego niedorozwiniętego przygłupa? Link Zgłoś
Gość: hH Re: Hyundai i40 | Pierwsza jazda IP: *.ssp.dialog.net.pl 20.07.11, 22:48 @m Prezes w h...daju? Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Hyundai i40 | Pierwsza jazda IP: *.1000lecie.pl 20.07.11, 22:53 Całe mondeo Link Zgłoś
Gość: SzaKu Re: Hyundai i40 | Pierwsza jazda IP: *.range86-186.btcentralplus.com 20.07.11, 23:05 do filtu gosicu jezdziles jakims koreancem ?? nowym koreancem ?? jesli nie to sie nie wypowiadaj uklad kierowniczy zayebisty a reczny najlepszy zaden reczny tak zayebiscie nie lapie jak w koreancach i bardzo prosty w kontrolowaniu jazdy bokami sproobj a zmienisz zdanie ale nie ty jestes lamechem ktory pozjadal wszystkie rozumy ;] pozdro robalu ;] Link Zgłoś
Gość: H Re: Hyundai i40 | Pierwsza jazda IP: *.ssp.dialog.net.pl 20.07.11, 23:43 Tak jazda bokiem przednionapedowcem, chyba na drzewo albo po lodzie. Link Zgłoś
Gość: kostel Re: Hyundai i40 | Pierwsza jazda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.11, 23:53 czekam na KIA Optime zmiażdzy wyglądem te śmieszne auta ktore wymieniacie fachofcy i znafcy tematu. tak na marginiesie cały świat jeździ "koreańczykami" asle Polanie wiedza lepiej, zabetonowane i niereformowalne mózgi :) Link Zgłoś
Gość: VWieśniak Re: Hyundai i40 | Pierwsza jazda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.11, 00:23 Pod remizą i w polu tym nie poszpanuje, nie to co mój kopcący na niebiesko Golf III TDI ;) Link Zgłoś
remo29 Re: Hyundai i40 | Pierwsza jazda 21.07.11, 00:38 Chcecie rozpierduchy, poczekajcie na KIA Optima... -- parada karzełków Link Zgłoś
Gość: cezi Re: Hyundai i40 | Pierwsza jazda IP: *.xdsl.centertel.pl 21.07.11, 00:48 20.07.11, 20:54 Gość: Gość mercedes to szajs. rdzewieje juz w salonie. 20.07.11, 21:14 Gość: zzz Twoja stara chyba rdzewieje w salonie. Leże i kwiczę... Link Zgłoś
Gość: Ass Re: Hyundai i40 | Pierwsza jazda IP: *.dynamic.chello.pl 21.07.11, 07:15 Współczuję kierowcom testowym, muszą się biedaki nawąchać tanich plastików i kleju do butów ... i to za cenę wyższą niż Passat ;-)) Założę się że w salonach ustawią się kolejki... Link Zgłoś
kazdychcelezecnawawelu Re: Hyundai i40 | Pierwsza jazda 21.07.11, 07:24 Porównując ten samochód do Toyoty, dziennikarz mocno przesadził. Toyota Avensis aspiruje do klasy premium, Hujdaj natomiast ma bardzo daleko do klasy standard:) Link Zgłoś
Gość: m Re: Hyundai i40 | Pierwsza jazda IP: *.centertel.pl 21.07.11, 08:01 @hH tak...prezes w Hyundaiu...oczywiście prezes kiosku z gazetami ;-) Link Zgłoś
Gość: m Re: Hyundai i40 | Pierwsza jazda IP: *.centertel.pl 21.07.11, 08:54 ani dla prezesa ani dla wieśniaka ;-) czyli dla nikogo ;-) Link Zgłoś
Gość: Ada$ Re: Hyundai i40 | Pierwsza jazda IP: *.ericsson.net 21.07.11, 09:01 Ciekawe jaka bedzie "prawdziwa" cena tego pojazdu. Stawiam, że w salonie za 65tys będzie można kupić najtańszą wersję 1.6 gdi. Więcej będą skłonni zapłacić jedynie fani marki Hyundai a takich mało. Link Zgłoś
Gość: qwerty Re: Hyundai i40 | Pierwsza jazda IP: *.189.221.130.skyware.pl 21.07.11, 09:46 Czytając coponiektóre komentarze, mam ochotę zrobić to samo co Doda....W tym kraju jest zbyt wiele BURAKÓW! Większośc udzielających się zapewne jeździ mocno podstarzałymi furami, co szczęśliwsi karierowicze repy służbową fabiedą lub okatvią ale i tak wszyscy oni zażarcie krytykują samochód a) na który ich i tak nie stać b) którego nigdy nie widzieli na oczy Jak ktoś kto nie widział tego auta na oczy potrafi przewidzieć, że platiki w średku są beznadziejne? Jasnowidz? Czy może oglądał przed hipermarketem i30 i na tej podstawie wydedykował że koreańczyki to szajs? Pomijam stwierdzenia że avensis to aspirant do klasy premium ( ta to ma dopiero badziewiasty design i kiepskie plastiki- podobnie zresztą jak prawie wszystkie japończyki) czy wywody na temat innych marek. Prawda jest taka, że gdyby nasza reprezentacja w piłce kopanej robiła takie postępy jak koreańczycy w branży motoryzacyjnej, to dzisiaj bylibyśmy już mistrzami nie świata a wszechświata. Ponadto Niemcy głupim narodem nie są, i skoro u nich i30 jest tak popularny, tzn że mądrzy i zamożni ludzie doszli do wniosku, że to jest good value for money. Tyle tylko że to samo dla Polaka oznacza wypierdzianego passata. Link Zgłoś
Gość: m Re: Hyundai i40 | Pierwsza jazda IP: *.centertel.pl 21.07.11, 10:59 @qwerty 1. Stać mnie ale to nie oznacza że bym go kupił ;-) 2. widziałęm go na fotkach i mi wystarczy...wielkie, brzydkie, drogie i niepraktyczne bo ciężko zaparkowaćtym 5 metrowym potworem...a pali pewnie z 15 litrów.... 3. Lepszy passat za 20 tys.zł niż takie coś za 80 tys.zł .... 60 tys.zł mam w kieszeni ;-) Niemiec zarabia 2 000 euro i u nich to auto kosztuje 20 tys.euro czyli 10 pensji....a Polak zarabia 2 000 zł czyli go to auto kosztuje 40 pensji...więc jak polak ma coś takiego kupić??? to auto jest tylko dla biznesmenów ... ;-) Link Zgłoś
Gość: Ada$ Re: Hyundai i40 | Pierwsza jazda IP: *.ericsson.net 21.07.11, 11:32 @m Myslę, że przeliczanie ceny samochodu na ilość miesięcznych pensji daje mylny obraz sytuacji. Powinniśmy brać pod uwagę nie pensję, ale ilośc pieniędzy jaką jest w stanie zaoszczędzić przeciętny obywatel Niemiec czy Polski. W tym przypadku ze względu na "zachodnie ceny i wschodnie zarobki" (przecież ceny żywności, mieszkań czy paliwa mamy zbliżone do niemieckich) te proporcje są jeszcze bardziej niekorzystne dla Polaków chcących kupić nowy samochód. Dlatego przysłowiowy wypierdziany golfIII jest dla wielu jedynym dostęnym pojazdem pozwalając na dojazdy do pracy (i utrzymanie tej pracy) nie zapewniajacym jednak poziomu bezpieczeństwa, komfortu czy ekologii jaki w krajach bogatszych uznawany jest za minimalny. Link Zgłoś
Gość: Ywizz Re: Hyundai i40 | Pierwsza jazda IP: *.ssp.dialog.net.pl 21.07.11, 12:03 Niemcy sie smieja z polaczkow ktorzy jada tam na budowe i pierwsze co robia to kupuja sobie bryki w stylu BMW e65, pod budowa same 15-letnie corsy i fiaty a polaczek jak pan w swoim BMW na kredyt. Link Zgłoś
samiec_alfa_romeo Re: Hyundai i40 | Pierwsza jazda 21.07.11, 21:39 Jak dla mnie to auto powinno zredukować sprzedaż VW Passata do 0 sztuk rocznie. Ładniejsze, tańsze i po prostu ciekawsze niż niemiecka krowa. Link Zgłoś
Gość: majselbaumowicz Re: Hyundai i40 | Pierwsza jazda IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.07.11, 12:31 widać M już sprzedał swoje polo, dorobił się passata bo namiętnie go reklamuje... bo przecież ta niemiecka jakość i nowoczesność.... tyle, że ta jakość i nowoczesność to były 15 lat temu... Link Zgłoś
Gość: turbo Re: Hyundai i40 | Pierwsza jazda IP: *.ip.netia.com.pl 23.07.11, 21:54 Witam! Mi nowa sonata bardziej się podoba, jej silniki też. pozdrawiam Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Hyundai i40 | Pierwsza jazda IP: *.static.korbank.pl 24.07.11, 02:16 Czemu niektórzy piszą że to auto jest podobne do Mondeo? Bo ja nie mam pojęcia, nie widzę żadnych cech wspólnych, żadnych!!! Link Zgłoś