Dodaj do ulubionych

Chevrolet Orlando vs Renault Scenic

• Gość: mmm Re: Chevrolet Orlando vs Renault Scenic IP: *.spray.net.pl 02.10.11, 21:09
      zenada, pryszczaci nastolatkowie i niedojdy ktore nie byly w stanie znalezc zainteresowac zadnej kobiety na tyle aby wyszla za niego pisza artykuly o rodzinnych samochodach oceniajac ich uzytecznoosc, no a poczatek "artykulu" to juz w ogole mistrzostwo, jakbym mial takiego pracownika (obojetne w jakim zawodzie) to po takim czyms wywalilbym go na zbity pysk z takimi referencjami, ze jako sprzatacza by go nie chcieli zatrudnic, pseudointeligencja, redaktor, he he
    • liczbynieklamia Re: Chevrolet Orlando vs Renault Scenic 02.10.11, 22:24
      @asd
      Czyli Fiat, Lancia, Opel i VW produkowane w Polsce są polskie? chyba żartujesz?!

Czytaj uważnie - pisałem o projektowaniu, a nie produkowaniu!

@asd
      Opel od zawsze był niemiecki

Ale nie jest - należy do Amerykanów. Daewoo było koreańskie i co, po wykupieniu przez GM i zmianie znaczków nagle stało się amerykańskie?
    • Gość: Gość Re: Chevrolet Orlando vs Renault Scenic IP: *.3.pl 02.10.11, 22:48
      O niebo lepszy jest mitsubishi palander w wersji kombivan. tanszy i wiecej miejsca
    • Gość: Gość Re: Chevrolet Orlando vs Renault Scenic IP: *.3.pl 02.10.11, 22:55
      Skoro juz jesteśmy przy vanach to nowa Skoda Brambor będzie hitem. Zrobiona na podłodze Superba, silniki od VW, wnętrze wysokiej jakości, ponad 700l bagażnik., odsuwane elektrycznie drzwi tylne itd. Taki Sharan ale tańszy a jakość ta sama. Kto bedzie kupował wtedy jakieś reno czy fiaty ? Polacy kochają Skodę wiec będą brali Brambora. A Brambor 2.0 TDI 140 PS w wersji ambition z DSG kosztuje tyle samo co Superb czyli nic

• Gość: babazakierownicą Re: Chevrolet Orlando vs Renault Scenic IP: *.dynamic.chello.pl 02.10.11, 23:14
      @emp
      Dla niektórych myślących, że są mężczyznami, samochód pełni funkcję przedłużacza...
      Cóż, kompleks małego wychodzi...
      Jeżeli "top laska" ma do czynienia z mężczyzną, a nie z chłoptasiem obdarzonym
      przez naturę mikrodyndaczkiem z fistaszkami, to nie będzie zwracała uwagi na
      blaszany przedłużacz, tylko szybko wsiadzie do vana, bo tam wygodniej. Będzie do tego miała pewność, że to, co zrobiło jej przyjemność, to atrybut męskości, a nie
      dźwignia zmiany biegów ......
      Klocki, chłopcze, klocki ...albo kolejka, a wieczorem kolorowe pisma....
    • Gość: ger Re: Chevrolet Orlando vs Renault Scenic IP: *.bialapodlaska.vectranet.pl 03.10.11, 00:04
      Jeżeli rodzina i van to tylko ford s-max. I wszystko jasne
    • mniklasp Re: Chevrolet Orlando vs Renault Scenic 03.10.11, 07:14
      Nie znam Orlando ale mam Astro I jest bardzo dobry
    • Gość: @berdys Re: Chevrolet Orlando vs Renault Scenic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.11, 08:56
      Van to ESPACE!!!!!!!!!!!! Tylko Espace, tylko tylko tylko:). Nic się z nim nie psuje, standardowe wymiany oleju, filtrów, części zawieszenia. Przed 200 tysięcy trzeba będzie zmienić panewki żeby się nie obróciły, ale cieszę się że to wiem i nie spotka mnie ta awaria. Także ESPACE, potem scenic:D
    • Gość: Gość Re: Chevrolet Orlando vs Renault Scenic IP: *.echostar.pl 03.10.11, 11:02
      "A Chevrolet? Bardzo nierówny! " - co to znaczy? Czyli w czym problem bo z artykułu nic takiego nie wynika?
    • Gość: gigi Re: Chevrolet Orlando vs Renault Scenic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.11, 11:40
      "Nie wiem, czy to wina 18-calowych kół w testowanym egzemplarzu, jednak ani kierowca, ani dzieci z pewnością nie zaakceptują sposobu dostrojenia zawieszenia. (...)" Z JAKIEGO POWODU? Za twarde? Za miękkie? Koła odpadają? Tak ciężko napisać PEŁNE zdanie?
      Artykuł chyba faktycznie pisany za karę...
    • part_of_the_game Re: Chevrolet Orlando vs Renault Scenic 03.10.11, 11:40
      Jeden nie potrafi pisać, a drugi robić zdjęć - to się chłopaki dobrali. Pewnie są z tego programu Grasz o staż
    • Gość: krystian Re: Chevrolet Orlando vs Renault Scenic IP: *.ssp.dialog.net.pl 04.10.11, 10:58
      Komentarze denne, ale artykuł jeszcze gorszy. I wy za to macie jeszcze pieniądze. Przyłóżcie się.

• Gość: Gość Re: Chevrolet Orlando vs Renault Scenic IP: *.piekary.net 04.10.11, 17:26
      prosze w słowniku sprawdzić w jakim kontekście nalezy stosować zwrot "z dobrodziejstwem inwentarza"
      jeszcze chwila a na maturze ani matematyka ani język nie będą obowiązkowe.
    • Gość: bolo Re: Chevrolet Orlando vs Renault Scenic IP: *.play-internet.pl 08.10.11, 12:49
      jeżdziłem krótko Orlando 2.0 163KM i mogę śmiało powiedzieć, że auto bardzo fajnie ciągnie do przodu :D
      po prostu całkiem duży i przestronny wóz za rozsądne pieniądze
    • Gość: asd Re: Chevrolet Orlando vs Renault Scenic IP: *.xdsl.centertel.pl 11.10.11, 08:11
      @liczbynieklamia
      "Daewoo było koreańskie i co, po wykupieniu przez GM i zmianie znaczków nagle stało się amerykańskie?"
      Ale jakie Daewoo? Przecież już od dawna nie ma Daewoo (czytaj: oddziału Daewoo zajmującego sie produkcja samochodów)
    • Gość: Orlando Re: Chevrolet Orlando vs Renault Scenic IP: *.icpnet.pl 01.11.11, 12:39
      W Orlando brakuje przede wszystkim zintegrowanego z systemem multimedialnym Bluetootha do podłączenia bezprzewodowego telefonu komórkowego.
      Tym bardziej jest to dziwne, że w tańszym Cruzie zestaw multimedialny jest w to wyposażony.

Druga poważna wada Orlando, to nawigacja z mapami krajów nadbałtyckich i zdaje się, że bez opcji rozszerzenia o mapy pozostałych krajów Europy, lub chociażby o Niemcy, Czechy i Słowację, czyli kraje, dokąd Polacy jeżdżą najczęściej.

Trzecia wada Orlando, to konfiguracja wnętrze - Scenic z wymontowywanymi fotelami wygrywa. Przydała by się chociaż możliwość zastąpienia kanapy w środkowym rzędzie niezależnymi fotelami z możliwością wymontowania środkowego fotela. Ponadto podłokietnik mógłby mieć funkcję demontażu - do przewożenia nart wewnątrz pojazdu.

Przydałoby się też koło zapasowe, chociażby dojazdówka zamiast zestawu naprawczego.

I opcja napędu na 4 koło (choć możliwe, że za dużo wymagam)
    • Gość: pko24 Re: Chevrolet Orlando vs Renault Scenic IP: *.centertel.pl 18.01.12, 22:19
      w tej samej cenie zdecydowanie polecam scenica:
      Orlando + za deske rozdzielcza, - subiektywnie za wyglad, silniki
      Scenic + za wszystko z wyjatkiem elektronicznego recznego
      mam juz 3go scenica i jestem zadowolony, a ostatnio serwisy zaczely dbac o klienta i przed naprawa mowia ile bedzie kosztowac, a czasem cos za darmo zrobia :-)
    • Gość: Franek Re: Chevrolet Orlando vs Renault Scenic IP: *.play-internet.pl 01.07.12, 08:16
      Tylko Scenic. Mam Scenica II z 2005 roku, 1.6 benzyna i jest świetnym autem rodzinnym, Mnóstwo schowków, przestrzenny, zero problemów (pod warunkiem serwisów w ASO a nie po garażach).
      • Gość: Justyna Re: Chevrolet Orlando vs Renault Scenic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.12, 15:53
        krótko jezdziłam scenic i niemam dobrych wspomnień w sumie nie znam nikogo kto by polecił auta renault nigdy w życiu bym się na takie auto nie skusiła. Obecnie posiadam chevroleta i to jest auto istnie rodzinne i przedewszystkim się bardzo dobrze prowadzi dobrze trzyma drogi osiągi też ma niezłe a co najważniejsze chyba w dzisiejszych czasach cena jest godna uwagi.
        • motylanoga71 Re: Chevrolet Orlando vs Renault Scenic 21.12.12, 12:25
          2 renowki w rodzinie (12 i Laguna)
          teraz C5, nigdy absolutnie nigdy problemow z tymi autami.
          Moze dlatego ze dba sie o nie? Francuzy nie wybaczaja zaniedban.

Gość portalu: Justyna napisał(a):

> krótko jezdziłam scenic i niemam dobrych wspomnień w sumie nie znam nikogo kto
          > by polecił auta renault nigdy w życiu bym się na takie auto nie skusiła. Obecni
          > e posiadam chevroleta i to jest auto istnie rodzinne i przedewszystkim się bard
          > zo dobrze prowadzi dobrze trzyma drogi osiągi też ma niezłe a co najważniejsze
          > chyba w dzisiejszych czasach cena jest godna uwagi.
    • Gość: Rico Re: Chevrolet Orlando vs Renault Scenic IP: *.gigainternet.pl 14.01.13, 00:28
      "...Problem ?amerykanina? polega na tym, że Renault jest autem lepszym, bardziej dopracowanym i bez większych wpadek. A Chevrolet? Bardzo nierówny! ..." Gdzie w tekście jest dowód na większe dopracowanie Renault i nierówność Orlando? Bo ja się nie doszukałem. Cena ta sama, Orlando mocniejszy, lepsze hamulce, mniej buja (bezpieczniej), aranżacja wnętrza taka sama więc o co chodzi? Czytam, oglądam w salonie i mam wrażenie, że autor robi z czytelnika kretyna, albo z siebie. Raczej z siebie! I w taki sposób sponsorowane artykuły zniechęcają do czytania czegokolwiek w prasie, necie itd.
      • piotr33k2 Re: Chevrolet Orlando vs Renault Scenic 10.07.13, 17:24
        dokładnie jak kolega mówi ,w w ogóle to renówki to sa w miare (powtarzam w miare) dobre jak są nowe ,po kilku latach sypie sie wszystko równo,cale zawieszenie wszystkie czujniki od wszystkiego i do niczego itd itp. o fatalnym silniku diesla dci juz nie wspomne .
    • Gość: lola Re: Chevrolet Orlando vs Renault Scenic IP: *.gdynia.mm.pl 24.07.13, 13:46
      chevroletem może nawet zajebista laska popalać bo jest mega wygodny ma bardzo duży fotel, kubełkowy, wtapiasz się wypasss,na ulicach robisz szum bo chevroletów orlando bardzo mało piękny duży samochód. a to określenie "rodzinny " oznacza tylko tyle, ze zmieści 7 osób psa, kota siatki torby i nie musisz tego wozić na kolanach!!! Zresztą Ci co widzieli CHO w przyciemnionych tylnch szybach od razu wyobrazili gangsterski charakter autka

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka