Dodaj do ulubionych

Formula 1. Kolejny sukces Mercedesa

IP: *.ipt.aol.com 30.05.04, 18:26
No gdzie one sie znowu podzialy ?
A na niego nie ma mocnych (chwilowo):
www.jmpage.de/formel1/schumi_ferrari_front.jpg
Wyniki:

1. Michael Schumacher Ferrari 1:32:35,101 h.

2. Rubens Barrichello Ferrari + 17,9 sek.

3. Jenson Button BAR-Honda + 22,5

4. Jarno Trulli Renault + 53,6

5. Fernando Alonso Renault + 1:00,9 min.

6. Giancarlo Fisichella Sauber-Petronas + 1:13,4

7. Mark Webber Jaguar-Cosworth + 1:16,2

8. Juan Pablo Montoya Williams-BMW + 1 okrazenie

9. Felipe Massa Sauber-Petronas + 1 okrazenie

10. Nick Heidfeld Jordan-Ford + 1 okrazenie
Obserwuj wątek
    • Gość: Poll Re: Formula 1. Kolejny sukces Mercedesa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.04, 20:06
      myśle że na nigo jeszcze długo nie bedzie mocnych.
      • niki27 Już tylko żabki ich gonią 31.05.04, 09:10
        Zważcie, ze ostatnim zespołem, który próbuje przynajmniej deptać Ferrari po
        piętach jest zespół Renault. Firmy tak wyśmiewanej...
        A tym czasem: proszę bardzo, 2. miejsce w rankingu konstruktorów, a ich
        kierowcy - tez wysoko.
        niki
        • Gość: bolo Re: Już tylko żabki ich gonią IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.05.04, 09:20
          te bolidy nie mają nic wspólnego z tymi ze sztancy...ba, nawet są robione w GB
          a nie w żabolandii...
          • niki27 Nie do końca tak... 31.05.04, 09:52
            Silniki są robione we Francji,
            konkretnie w Viry-Chatillon

www.renaultf1.com/fr/public/noflash/team/site/
        • Gość: AdM Re: Już tylko żabki ich gonią IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.04, 09:21
          BAR-Honda depcze Ferrarce po piętach co najmniej tak samo skutecznie jak Renault
          • Gość: bolo Re: Już tylko żabki ich gonią IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.05.04, 09:25
            bez przesady, różnica punktowa między ferrari a drugim w tabeli jest bardzo
            duża...
            • Gość: AdM Re: Już tylko żabki ich gonią IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.04, 09:33
              Masz rację, to takie b.delikatne deptanie ;-)
        • Gość: Poll Re: Już tylko żabki ich gonią IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.04, 09:34
          Zarówno Renault jak i BAR są naprawde dobre, ale to że Renault jest na miejscu
          za Ferrari nie oznacza że depcze mu po piętach. Przepaść pomiedzy Ferrari a
          Renault jest narazie (ale tylko narazie) zbyt wielka aby w tym sezonie mogło
          dojść do walki między nimi o mistrzostwo. Szkoda że tak nie będzie bo byłoby na
          co popatrzeć,atak jest nudno jak na meczu do jednej bramki znaczonymi kartami.
          Jestem fanem zespłu z maranello ale to też mi się nie podoba.
          • niki27 Pażiwiom, obaczim. 31.05.04, 09:55

Ferrari ma ogromna przewagę nad wszystkimi, ale zwróćcie uwagę na dystans
            między R. a trzecim w kolejnosci zespołem. Stawiam dolary przeciwko orzechom,
            że na koniec klasyfikacji proporcje będą podobne.

1. Ferrari 106 pts
            2. Renault 61
            3. BAR-Honda 46
            4. Williams-BMW 36
            5. Sauber-Petronas 10
            6. McLaren-Mercedes 5
            7. Toyota 4
            8. Jaguar-Cosworth 3
            9. Jordan-Ford 2
            • Gość: AdM Re: Pażiwiom, obaczim. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.04, 09:59
              Zapominasz, że T.Sato w dwóch ostatnich wyscigach był o włos od ok.15pkt jak
              dobrze liczę
              • niki27 No właśnie. 31.05.04, 10:01

> Zapominasz, że T.Sato w dwóch ostatnich wyscigach był o włos od ok.15pkt jak
                > dobrze liczę

...no własnie, był o włos. I podejrzewam, że na tych włosach poprzestaniemy w
                tym sezonie. Ale życzę mu powodzenia, zgodnie z zasadą Everything but Ferrari.
            • Gość: Poll Re: Pażiwiom, obaczim. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.04, 10:25
              A co myślicie o takiej teorii, że ta klasyfikacja wygląda jak wyglada bo
              szykują sie spore przetasowania w zespołach (mam namyśli kontrakty) i kierowcy
              myślą o tym gdzie i z kim będą jedzili w przyszłym sezonie a nie o walce.
              Pewnie że eksplozje silników nie maja z kontraktami nic wspólnego ale już
              bratobójcza walka R. Shumacher- Juan Pablo Montoya napewno tak.
              • Gość: AdM Re: Pażiwiom, obaczim. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.04, 10:47
                > bratobójcza walka R. Shumacher- Juan Pablo Montoya napewno tak.

Typowy racing accident, oni między sobą nie mają w tej chwili o co walczyć,
                Montoya zdaje się przepraszał Ralfa od razu z kokpitu. Spore przetasowania
                szykują się w McLarenie(tragedia z silnikami) i Williamsie(zrobili krok do
                przodu, ale konkurencja zrobiła dwa, albo i trzy)
              • greenblack Re: Pażiwiom, obaczim. 31.05.04, 11:11
                Jak ta łajza Montoya w ogóle trafiła do F1? Przecież on jeździć nie umie.

A Ferrari niech nokautuje innych.
                • Gość: AdM Re: Pażiwiom, obaczim. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.04, 11:27
                  greenblack napisał:
                  > Jak ta łajza Montoya w ogóle trafiła do F1? Przecież on jeździć nie umie.

Ta "łajza" podpisała w zeszłym roku kontrakt z niejakim Adrianem Newey'em (duży
                  cwaniak i wydaje mi się, że na F1 zna się ciut lepiej niż Ty (ale mogę się
                  mylić :-)))) z McLarena.
                  • greenblack Re: Pażiwiom, obaczim. 31.05.04, 11:34
                    Psychol Montoya na psujących się Mercedesach - sukces gwarantowany.
                • lexus400 Re: Pażiwiom, obaczim. 31.05.04, 12:04
                  greenblack napisał:

> Jak ta łajza Montoya w ogóle trafiła do F1? Przecież on jeździć nie umie.
                  >
                  >
                  > A Ferrari niech nokautuje innych.
                  >
                  >

....tak jak zgadzam się z Tobą w tym temacie to chyba jeszcze nigdy się nie
                  zgadzałem:)))
                  Pzdr.
                  • Gość: Zenek Re: Pażiwiom, obaczim. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.04, 12:36
                    lexus400 napisał:

> greenblack napisał:
                    >
                    > > Jak ta łajza Montoya w ogóle trafiła do F1? Przecież on jeździć nie umie.
                    > >
                    > >
                    > > A Ferrari niech nokautuje innych.
                    > >
                    > >
                    >
                    > ....tak jak zgadzam się z Tobą w tym temacie to chyba jeszcze nigdy się nie
                    > zgadzałem:)))

ja tez sie zgadzam
                    tępą kolorową łajzę powinni oddac do CART - tam sie zprawdzał wśród innych
                    łajz... ale do F1 mu daleko
                    pewnie myśli że koka działa na wszystko...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka