Gość: pat Re: Nowa Honda CR-V | Galeria IP: *.unknown.vectranet.pl 20.11.11, 18:55 @JCV: Honda to nie jest i nigdy nie było premium. Premium to jest marka Acura, która u nas nie jest dostępna i jest odpowiednikiem Lexusa od Toyoty czy Infinity od Nissana.. No ale jeśli dla Ciebie VW jest premium to możesz i Hondę do tego zaliczyć ;d. Link Zgłoś
Gość: JCV Re: Nowa Honda CR-V | Galeria IP: *.adsl.inetia.pl 20.11.11, 19:07 @Franek_golas nie jezdze żadnych ochydnym pasztetem, mam Passata B5 FL z chromami, elegancka limuzynka:) SUV to pojazd prestiżowy i reprezentacyjny, prestiż marki jest więc ważny, spójrzcie na statystyki sprzedaży najbardziej popularnym SUV'em jest właśnie Tiguan mimo, że jest znacznie droższy od KII itp. Link Zgłoś
Gość: enceladus Re: Nowa Honda CR-V | Galeria IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 20.11.11, 19:10 Ten samochód ma garba Link Zgłoś
Gość: 8658 Re: Nowa Honda CR-V | Galeria IP: *.wroclaw.vectranet.pl 20.11.11, 19:12 pamietajcie koledzy ze to auto jest projektowane na rynek usa tam honda sprzedaje najwiecej aut w usa sie podoba a w eur nie musi europa ma civica ktory zostal zaprojektowany dla europy Link Zgłoś
tajemniczy_don_pedro Re: Nowa Honda CR-V | Galeria 20.11.11, 19:27 "unowocześniony wygląd" Nie wiem jak inni, ale co bardziej unowocześniony, tym mniej mi się to chce kupować. I nie dotyczy to tylko Hondy. I nie tylko wyglądu. Przez "unowocześnienia" pożegnałęm się z Jeepem. Stary Cherokee miał mocny silnik i niewielką w stosunku do tego silnika masę. A przy tym był ładny. Ale przestali go produkować, bo się trzeba było "unowocześniać". A ja rzygów w rodzaju Liberty nie kupię! Inne firmy idą w tę samą stronę, jeszcze tylko Nissan się trzyma z xTerrą. Nawet Toyota 4Runner zaczyna wyglądać jak kapeć. Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Nowa Honda CR-V | Galeria IP: *.dynamic.chello.pl 20.11.11, 19:48 Ostatnia Honda CR-V była kilka lat temu z kołem zapasowym na klapie Link Zgłoś
Gość: pepe Re: Nowa Honda CR-V | Galeria IP: *.dynamic.chello.pl 20.11.11, 19:59 Co do Hondy to ma troszkę racji z tym zawieszeniem między segmentem premium a zwykłym. Acura która jest marką premium Hondy. Modele europejskiego Accorda i Legend w USA są sprzedawane jako Acura TSX i Acura Legend. Link Zgłoś
Gość: nadmorzemjestsuper Re: Nowa Honda CR-V | Galeria IP: *.CNet.Gawex.PL 20.11.11, 20:12 PIĘKNY TEN NOWY SSANG-YONG!!! :))) Link Zgłoś
Gość: fajnydarek Re: Nowa Honda CR-V | Galeria IP: *.dyn.optonline.net 20.11.11, 20:42 Jezdze Honda CR-V 2 generacji (ostatni model z "kolem z tylu" ) i bede niajezdzil az kolka odpadna bo nowe modele to poprostu masakra :-(. Fajnie zapowiada sie Mazda CX-5. Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Nowa Honda CR-V | Galeria IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.11, 20:52 Mam CR-V 2009, uważam, że jest to auto 3 razy łądniejsze od tej gabloty, co tutaj ją widaćna zdjęciach. Niestety będę musiał poszukać czegoś innego, niż Honda. Może Evoque.... Szkoda, że tak zepsuli CRV. Link Zgłoś
Gość: RPWL Re: Nowa Honda CR-V | Galeria IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 20.11.11, 21:16 Cos jak s.p. Pontiac Aztec... Link Zgłoś
Gość: muchacho Re: Nowa Honda CR-V | Galeria IP: *.ssp.dialog.net.pl 20.11.11, 21:45 patinito: "coś się dzieje niedobrego z hondą, wszystkie współczesne modele są jakieś bez polotu i bez pazura, którego kiedyś miały praktycznie wszystkie hondy. Teraz wygląda jakby hondę ktoś wykastrował i zrobił z niej zwyczajne nudne wozidło" 100% racji Link Zgłoś
Gość: andel Re: Nowa Honda CR-V | Galeria IP: *.dynamic.chello.pl 20.11.11, 22:37 Brzydkactwo, jak każda CR-V Link Zgłoś
Gość: ifyou_loveme_doit Re: Nowa Honda CR-V | Galeria IP: 94.75.125.* 20.11.11, 22:40 @JCV "nie jezdze żadnych ochydnym pasztetem, mam Passata B5 FL z chromami, elegancka limuzynka:)" bryczka że hej! spód sobie podświetliłeś? Link Zgłoś
net_friend Re: Nowa Honda CR-V | Galeria 20.11.11, 22:59 Odbiło się takiemu JCV kotletem a wy podejmujecie dyskusje. Trochę dystansu do reprezentanta premium z VW :) Link Zgłoś
marrcel Re: Nowa Honda CR-V | Galeria 20.11.11, 23:30 @JCV Jak już zostało wyjaśnione, Premium to Acura. Ale z VW to pojechałeś. Przypomnę definicję: VW po przetłumaczeniu na polski to "samochód dla ludu", czyli dla plebsu, jak to sam określiłeś. Honda to marka kierowana do tych samych odbiorców co VW, fakt, że (abstrahując od tej premiery) ładniejsza i ładniej wykończona, niż (niestety) nudne VW. VW próbował stworzyć Phaeton, który pozwoli mu konkurować z Mercedesem i innymi autami klasy premium, ale jednak nie udało się, bo nadal pokutuje znaczek VW na masce. Każdy segment ma swojego odbiorcę. Jeśli wygląd i wykończenie Hondy Tobie nie odpowiada, idziesz do salonu Lexusa, Acury (niestety nie ma w Polsce) albo Infinity. Oczywiście możesz iść też do salonu Mercedesa czy BMW. Ale z tym VW to rozbawiłeś ludzi do łez tu na forum :) Co to tej Hondy CRV to trochę tył spaprali. Jeśli chodzi o podobieństwa, to nie musi każdy model różnić diametralnie. Jak w przypadku ostatniej premiery Audi. Tylko, żeby nie psuli wyglądu auta, bo ten tył naprawdę... jakiś dysonans. Przód ok. Wnętrze jak na auto tej klasy wygląda spoko. Auto nie ma pazura. Od Hondy oczekujemy więcej, bo nie raz udowodniła, że potrafi ciekawy model wypuścić na drogi. Ale jest ok, bez szaleństwa. Auto brzydkie nie jest, ani też ładne. Może przekonać tylko, jeśli technicznie będzie prezentować poziom jaki oferowała Honda pod koniec lat 90-tych i stara się, przynajmniej w odniesieniu do Accord'a, nadal utrzymać... Link Zgłoś
marrcel Re: Nowa Honda CR-V | Galeria 20.11.11, 23:44 @muchacho no właśnie, ktoś Hondę wykastrował i nie ma tego pazura co kiedyś, może się obudzą, jak wejdą nowe modele Mazdy... @pepe > Co do Hondy to ma troszkę racji z tym zawieszeniem między segmentem premium > a zwykłym. Acura która jest marką premium Hondy. Modele europejskiego Accorda > i Legend w USA są sprzedawane jako Acura TSX i Acura Legend. Fakt, jest tak, że Accord w USA idzie jako Acura, ale tam jest nieco powiększony z tego co kojarzę. Inna kwestia, że akurat Accord z zewnątrz wygląda bardzo fajnie, ma w sobie coś z Premium. Jednak jak się zajrzy do wnętrza, to nie ma wątpliwości co do tego, że w Europie Accord to Honda. W Stanach, jako Acura, ma wnętrze adekwatne do tego jak wygląda nadwozie... Link Zgłoś
Gość: aras Re: Nowa Honda CR-V | Galeria IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.11, 00:42 Pomimo tego, że jestem fanem Hondy jestem zawiedziony. Niestety nowa generacja civica czy CRV to niestety są wyłącznie liftingi. Żadnych wielkich zmian, nawet nadwozie takie same. Owszem ktoś może powiedzieć że takie BMW również przechodzi liftinigi bo jakichś większych zmian nie widać ale po Hondzie spodziewałem się czegoś więcej. CRV jest napewno bez awaryjny biorąc pod uwagę konkurencje np. Tiguana, który serwis widzi częściej niż ja swoją matkę. Jednak ludzie kupują oczyma, a tutaj może Honda mieć spory problem. Niestety spadek 30% w Polsce może się znacząco pogłębić, bo ani Civic ani CRV polotu nie wniosą. Link Zgłoś
Gość: lues - blues Re: Nowa Honda CR-V | Galeria IP: *.193.160.9.tvsat364.lodz.pl 21.11.11, 01:37 Fuj! Link Zgłoś
Gość: jacenty Re: Nowa Honda CR-V | Galeria IP: *.vc.shawcable.net 21.11.11, 02:05 po jezdzie probnej nissanem murano kazdy inny suv , dla mnie juz sie nie liczyl. 2012 nissan murano 3.5 szary metalik Link Zgłoś
Gość: pat Re: Nowa Honda CR-V | Galeria IP: *.unknown.vectranet.pl 21.11.11, 02:26 > Co do Hondy to ma troszkę racji z tym zawieszeniem między segmentem premium > a zwykłym. Acura która jest marką premium Hondy. Modele europejskiego Accorda > i Legend w USA są sprzedawane jako Acura TSX i Acura Legend. Tak, tylko, że Acura TSX ma w US 280 konne V6, u nas raczej w Accordzie czegoś takiego nie załapiesz ;). Link Zgłoś
Gość: Samar Re: Nowa Honda CR-V | Galeria IP: *.dynamic.chello.pl 21.11.11, 06:53 Cóż ... nic dziwnego że od kilku lat Honda traci rynek w europie. Czas sobie powiedzieć szczerze że bez designera z prawdziwego zdarzenia ta marka nie ma tu czego szukać. Sprzedaż spada, liczba akcji serwisowych rośnie (w 2010 roku aż 1,5 mln aut) a zyskują inni. Ludzie wolą małe suvy (takie klasy Tiguana) lub od razu duże bardziej luksusowe (klasy Cayenne czy Touarega), nie ma popytu na średniaki o fatalnym wyglądzie Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Nowa Honda CR-V | Galeria IP: *.home.aster.pl 21.11.11, 08:29 Mam nadzieję, że zamontują wreszcie jakiś mocniejszy silnik do nowej CRV. Te obecne są dobre ale dla samochodów osobowych a nie dla prawie 2 tonowego SUV-a. Link Zgłoś