Dodaj do ulubionych

Motodziennik: Nowy Ford Kuga

IP: *.adsl.inetia.pl 21.11.11, 08:18
First...
Obserwuj wątek
    • Gość: heh Re: Motodziennik: Nowy Ford Kuga IP: *.bredband.comhem.se 21.11.11, 08:36
      święto lasu! motodziennik przed pracą!
      tak trzymać, śniadanko będzie smaczniesze ;]
    • Gość: Tomcio Re: Motodziennik: Nowy Ford Kuga IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.11.11, 10:13
      Fordy ładnieją...
    • Gość: stanczyk Re: Motodziennik: Nowy Ford Kuga IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.11.11, 10:30
      Gdzie ta ignorancka redakcja wyszukuje swoje info ... ?!? ...

"Face-lifting" Mustanga GT nie jest najważniejszą info na temat nowinek w portfolio Forda ... natomiast cała amerykańska moto-prasa spekuluje na temat odpowiedzi Chevroleta na ... najważniejszą premierę targów w LA :
      www.motorauthority.com/news/1068559_2013-ford-mustang-shelby-gt500-debuts-in-l-a-with-650-hp
    • Gość: assa Re: Motodziennik: Nowy Ford Kuga IP: *.dip0.t-ipconnect.de 21.11.11, 10:30
      fajny odcinek
    • Gość: Ttt Re: Motodziennik: Nowy Ford Kuga IP: 193.111.166.* 21.11.11, 10:48
      Baaardzo ciekawy odcinek. Super
    • smrodek71 Re: Motodziennik: Nowy Ford Kuga 21.11.11, 11:03
      ciekawe z tą laguną i foką :)
      kurcze 66k za samochód z ponad 100 konnym dieslem hmmm

i co wybrać? klasę wyżej i 20koni więcej czy kompakta....
      laguna szczególnie z tyłu to bardzo ładny samochód ale foka jest takim nowym das auto..po prostu wozidełko nie sprawiające problemów
    • Gość: Ja Re: Motodziennik: Nowy Ford Kuga IP: *.dynamic.chello.pl 21.11.11, 11:11
      Chyba prawidłową nazwą jest wyciągarka, i jest jeszcze trzecia kategoria najbardziej poważana mechaniczna - zasilana poprzez adapter bezpośrednio z silnika samochodu.
      Przykład:allegro.pl/pto-wyjscie-mocy-wyciagarka-mechaniczna-land-cruis-i1936996299.html
    • Gość: saviano Re: Motodziennik: Nowy Ford Kuga IP: 212.160.172.* 21.11.11, 11:36
      Mam Mondeo MK3 2.2 TDCI 155KM i jak na komfortową jazdę jest w sam raz, ale 120KM to stanowczo za mało, chyba , że kupi je emeryt lub komu mało brakuje do emerytury. Poza tym benzyna trochę wyżej się zbiera, więc jak na taka budę, to pedał gazu będzie mocniej wciskany. Znajoma ma Fokusa 2 (diesel 1.6 przekręcony na 110KM) i trochę mu brakuje wigoru...
    • Gość: 4x4 Re: Motodziennik: Nowy Ford Kuga IP: *.maxnet.biz 21.11.11, 11:50
      @"zasilana poprzez adapter bezpośrednio z silnika samochodu"
      nie z silnika a z reduktora, ale to szczegół.
      Faktycznie, mechaniczna wyciągarka jest najbardziej niezawodna i ma największy uciąg. Jednak ma też poważną wadę - wagę - jest sporo cięższa od powszechnie używanych elektrycznych. Występują też kombinacje tych wyciągarek, najczęściej mechaniczna zainstalowana w 3/4 długości samochodu i przez system przelotek wyciąg na przód + elektryczna na tył.
    • Gość: MarekW Re: Motodziennik: Nowy Ford Kuga IP: *.class144.petrotel.pl 21.11.11, 11:55
      @smrodek71 - Silniki o których mowa w Mondeo i Lagunie to są silniki benzynowe! Porażka. Może jeszcze w lagunie silnik obroni się troche lepszym momentem obrotowym.
      Co do Kugi - za każdym razem jak wsiadałem do tego samochodu to dostawałem wysypki na skórze i myślałem sobie - " kto ..wa zaprojektował wnętrze ?! Księgowy?" Fajne autko z zewnątrz a tak zepsute w środku :(
    • Gość: xero Re: Motodziennik: Nowy Ford Kuga IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.11, 12:03
      wciągarka czy wyciągarka ? o to jest pytanie ? ja obstawiam na wyciągarkę bo służy do wyciągania np. z błota
    • Gość: janek.b Re: Motodziennik: Nowy Ford Kuga IP: *.dynamic.chello.pl 21.11.11, 12:25
      ciekawy odcinek ogladalem dwa razy
    • Gość: BARBARZYŃCA Re: Motodziennik: Nowy Ford Kuga IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.11, 14:15
      "Wciągarka" HAHAHAHAHAHA
      no bez przesady, jak można tak dowalić :D
      wciągnij się pan panie z błota tym wynalazkiem :D
      wciągnij silnik z auta :D
      wciągarka....a może winda pozioma?
      ale jaja :D
      Panie, daj pan spokój, takie błędy robić... toż to nie przystoi....
    • Gość: sailor Re: Motodziennik: Nowy Ford Kuga IP: *.dynamic.chello.pl 21.11.11, 15:15
      no ciekawie dzisiaj chociaż z błędami , X1 -szkoda że tylko ośka , auto dla pań mimo że mi osobiście się podoba to ilość miejsca za kółkiem jest za małą a nie jestem wysoki , kiciuś mimo promocji jest za drogi , astra podobnie a do tego ten zjebany oplowski dizel 1,7 opel nigdy nie robił dobrych hercklekotów i posiłkował się jednostkami fiata i te sprawują się nie najgorzej , ten mondeo to bardzo przyzwoita cena i skrzynia 6-cio biegowa dotychczas zarezerwowana dla dwulitrowych diesli , ciekawe jak to się zbiera ? czy te 1,6 to nie jest mało na tak ciężką budę ( sam mam MK2 131
    • Gość: sailor Re: Motodziennik: Nowy Ford Kuga IP: *.dynamic.chello.pl 21.11.11, 15:19
      MK3 - 131 koni i wiem żeby to ruszyć to potrzeba mocy i momentu , foka 3 jest jeszcze za droga , a kuga mimo że jeżdzi przyzwoicie to wygląda jak KUPA , i na taką można ją przemianować , ciekawe czy to ruszyło by sprzedaż hihihi ,
    • Gość: ja Re: Motodziennik: Nowy Ford Kuga IP: *.e-wro.net.pl 21.11.11, 16:50
      zawsze myślałem, że taki bajer to jest wYciągarka. hm
    • Gość: Rysio Re: Motodziennik: Nowy Ford Kuga IP: *.internetia.net.pl 21.11.11, 17:22
      Bez obrażania, lepiej spytać wuja gogelsa:
      pl.wikipedia.org/wiki/Wci%C4%85garka
    • Gość: katia Re: Motodziennik: Nowy Ford Kuga IP: *.dynamic.chello.pl 21.11.11, 17:45
      Jeśli ktoś lub styl pisania p. Jacka (ja przepadam:) to polecam dzisiejsze Wprost.
      Dużo, i z sensem:)
      Pozdrowienia, panie Jacku!
    • Gość: Necro Re: Motodziennik: Nowy Ford Kuga IP: *.ksi-system.net 21.11.11, 18:27
      To, że coś jest w wikipedii nie znaczy, że jest prawdziwe. Zdecydowanie wyciągarka, bo służy do wyciągania. Do wciągania służy szklana rurka.
    • Gość: Misiaczeq Re: Motodziennik: Nowy Ford Kuga IP: *.0.fullrate.dk 21.11.11, 20:49
      Czy bylo kiedys o tym aucie w motodzienniku? Jesli nie to dlaczego nie, jesli tak... to gdzie ja bylem?
      www.youtube.com/watch?v=6h9nBzNJ4zk&feature=player_embedded
    • Gość: witoo Re: Motodziennik: Nowy Ford Kuga IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.11, 21:52
      Ja znam dobre z kolei OBCIĄGARKI,czesto przy trasie można spotkac...
    • 1mississauga Re: Motodziennik: Nowy Ford Kuga 22.11.11, 05:18
      Widocznie Ruskie nie lubia sie bujac w ciasnych jezdzidelkach,i wola Toyote Camry.Doby wybor, przynajmiej zaoszczedza kase na naprawy w warsztatach.
    • Gość: Gala Re: Motodziennik: Nowy Ford Kuga IP: *.sta.asta-net.com.pl 22.11.11, 23:57
      nie mam dzieci to na co mi duze auto? wole focusa niz mondeo, nowszy model, lepiej sie prowadzi itp itd
    • kizi0r Re: Motodziennik: Nowy Ford Kuga 24.11.11, 08:27
      Wciągarka, wyciągarka jeden wał. Włącznik służy do włączania a wyłącznik do wyłączania?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka