Dodaj do ulubionych

Golf GTI Edition 35 już w Polsce

IP: *.pppoe.covernet.pl 03.01.12, 07:14
Wspaniale się prowadzi rewelacyjnie wykończony , super wersja. Pięknie brzmi.
Obserwuj wątek
    • Gość: hehehe Golf GTI Edition 35 już w Polsce IP: *.ssp.dialog.net.pl 03.01.12, 07:18
      G**niana
      Ta
      Inwestycja

To nigdy nie będzie taki klasyk jak GTI mk1. Producenci strasznie wykorzystuja renomę swoich poprzednich produktów, ale nowe produktyu oprócz nazwy nie przypominaja niczym swoich protoplastów.
      Taka anegdotka:
      Gościu kupił nówkę Harleya, wybrał się na pierwsza wycieczkę nowym nabytkiem i czuje, że coś jest nie tak. Śrubki nie dokręcone, jakieś luzy, zgrzyty i piski. postanowił udać sie do dealera i powiedzieć mu o swoim niezadowoleniu z produktu. Dealer uważnie wysłuchał swojego klienta na co odparł mu bez ogródek "u nas kupił Pan legendę, motocykl dostał Pan GRATIS".
    • Gość: mądry Re: Golf GTI Edition 35 już w Polsce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.12, 07:23
      Fura dla polskiego wieśniaka co śmierdzi obornikiem...
    • Gość: bolo Re: Golf GTI Edition 35 już w Polsce IP: *.dynamic.chello.pl 03.01.12, 08:38
      obrzydliwie brzytkie sa te golfy. Jak komus moze sie to odobac? No ale o gustach sie nie dyskutuje...
    • pogromca_ciemnoty Re: Golf GTI Edition 35 już w Polsce 03.01.12, 08:41
      mądry--->gdzie Twoją mądrość bo nie widzę??zmień nick na GŁUPI.

Bo głupie komentarze piszesz,"wieśniaka co śmierdzi obornikiem... "

żal.....
    • fragles102 Re: Golf GTI Edition 35 już w Polsce 03.01.12, 08:42
      Nic ciekawego takimi osiągami i bajerami to właściciele HOND CIVIC TYPE-R z tą mocą i tymi bajerami się excyowali 12lat temu ,TOYOTA COROLLA TS Compresor od 10lat ,więc mitomani faszystowskich wozów drabiniastych są opuznieni wziąść pod uwagę co oferowały jeszcze wcześniejsze wersje tej klasy to wychodzi jakieś 25lat do tyłu hehe
    • Gość: Gość Re: Golf GTI Edition 35 już w Polsce IP: 95.178.42.* 03.01.12, 08:46
      Dobrze że istnieje taka firma jak Peugeot - inaczej VW scirocco nie miał by się na kim wzorować, podobnie zresztą i passat CC oraz KIA i nowe ople...
    • Gość: damster Re: Golf GTI Edition 35 już w Polsce IP: *.128.75.131.static.crowley.pl 03.01.12, 08:51
      Panie "mądry" widać kto jest wieśniakiem co śmierdzi obornikiem... Autko jest spoko. Jak bym nie miał co zrobić z 120tys zł to bym to kupił, bo jestem entuzjastą VW Golfa.
    • augusto.pinoczet Re: Golf GTI Edition 35 już w Polsce 03.01.12, 08:53
      za 20 lat będzie królem polskich bezdroży
    • Gość: Gościu Re: Golf GTI Edition 35 już w Polsce IP: *.hestia.pl 03.01.12, 09:42
      Jak szkop nie kupi to polaczek za 10 lat nie będzie miał czym jeździć
    • Gość: MarketChances.com Re: Golf GTI Edition 35 już w Polsce IP: *.mi.gov.pl 03.01.12, 09:47
      Nie jezdzilem, ale patrzac po wlasciwosciach zwyklej VI, to auto musi byc swietne.
    • Gość: Pluto Re: Golf GTI Edition 35 już w Polsce IP: *.171.104.98.static.crowley.pl 03.01.12, 10:00
      Zajebista fura, świetnie się prowadzi, zadziornie wygląda i nie jest dziwaczna i plastikowa jak większość nowych koreańczyków i dużo japońców.
      Ktoś pisał o Peugeocie... te nowe są obrzydliwe, ale jeden woli córkę a drugi teściową, ja wolę córkę ;)
    • fragles102 Re: Golf GTI Edition 35 już w Polsce 03.01.12, 10:15
      @kurt@Pluto dwa osiołki już jezdziły tym wozem dra.. hehe
    • bezy2008 Re: Golf GTI Edition 35 już w Polsce 03.01.12, 10:17
      @ fragles - z ta małą różnicą, że CIVIC TYPE-R z wiertarką i belką skrętną mający podobne osiągi to już historia. A Golf jedzie dalej... i za 10 lat będzie twój
    • Gość: Hans Re: Golf GTI Edition 35 już w Polsce IP: *.waldex.3s.pl 03.01.12, 10:24
      Od dwóch lat jeżdze VW GOLF VI. co prawda nie GTI a TDI. Na początku wszystko było ok. Ogolne wrażenie bardzo dobre, dobre wykończenie w środku, miekkie tworzywa, np bardzo fakjnie zrobiona miekka deska itp itd. Dzis, po ponad 90 tyś zrobionych tym autem wiem jedno - nigdy więcej bym takiego auta nie kupił!! (co prawda tego też nbie kupiłem, bo to służbowe, ale szanowane, nie używane jako terenówka i nie katowane). Kilka najważniejszych usterek - po 2 miesiącach zje**ł sie podłokietnik - coś w nim popękało, nie da sie domknąć. Teraz sie przyzwyczailem, ale dyskomfort podczas zmiany biegów jest. Dalejm - zgrzyty w skrzyni od samego początku, wymienione koło dwumasowe, wymienione juz dwie wadliwe sprężarki od klimy. Kiedys jadac po A4 na Wrocław, przy 130km/h słysze jakies piski, jakby jakies zwierze piszcało, zatrzymałem sie i okazało sie że wypadła uszczelka przedniej szyby!! A o odpadających uszczelkach przy szybach bocznych juz nie wspominam. Reasumując - prywatnie, do jezdzenia z psem na spacfery i weterynarza, czy na zakupy, jeżdze 16 - letnim Golfem 3, zgnitym co prawda, ale mechanicznie bez zarzutu, Ciekaw jestem czy to gó... którym jezdze słuzbowo przezyje chociaż połowe wieku mojego starego wozu nim sie rozpadnie. I wydaje mi sie, ze tyczy sie to nie tylko nowych VW, ale wiekszosci marek.
      • Gość: anty hans Re: Golf GTI Edition 35 już w Polsce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.12, 07:18
        Hans uszczelka to ci wpadla ale do mozgu .
        Jakim trzeba byc skonczonym idiota zeby wypisywac takie historie .
        Jesli juz cos wymyslasz to staraj sie to robic z odrobina chociaz sensu .
        Od kilkunastu lat w przednie szyby w samochodach sa wklejane wobec czego klej mocujacy pelni role uszczelki . Jak bys choc raz widzial jak to wyglada to bys wiedzial ze nie ma fizycznych mozliwosci zeby klej wpadl do wnetrza auta.
        Proponuje leczenie od kompleksow i frustracji zaczynasz fantazjowac.
    • Gość: zgrywus Re: Golf GTI Edition 35 już w Polsce IP: *.warszawa.vectranet.pl 03.01.12, 10:40
      Cytat:
      >Ciekaw jestem czy to gó... którym jezdze słuzbowo przezyje chociaż połowe wieku >mojego starego wozu nim sie rozpadnie. I wydaje mi sie, ze tyczy sie to nie tylko >nowych VW, ale wiekszosci marek.
      A ja jestem ciekaw co kupią obecni właściciele starych strucli za te parę lat kiedy rdza przeżre do końca ich bolidy, kiedy to (o zgrozo) będą musieli kupić jeden z tych beznadziejnych nowych (5 - 10 lat temu..) na które tak narzekają ??
      Ciekaw jestem co wtedy będą mówić.... obawiam się, że pieśń miłośników rdzy się nie zmieni, niestety większość ludzi cierpi na "sklerozę" i wtedy znów staną się to porządne samochody i nadal będą narzekać na nowe..:-))
      Taka karma.. rdza nie tylko pustoszy blachę , ale najwyraźniej rzuca się na mózgi.. :-))
    • liczbynieklamia Re: Golf GTI Edition 35 już w Polsce 03.01.12, 10:42
      "Podstawowy Volkswagen Golf GTI Edition 35 ze skrzynią manualną kosztuje 113 690zł"

Tyle kosztuje Genesis Coupe, wkrótce po liftingu z silnikiem 275KM i napędem na tył, co akurat w tego typu aucie uznaję za zaletę. No ale to wersja dla osób, które nie muszą niczego udawać - no bo nie powie się żonie, że kupiło się praktycznego kompakta tylko z mocniejszym silnikiem, ani kolegom, że kupiło się auto-legendę (którą niewątpliwie był pierwszy Golf GTI).
    • Gość: Hans Re: Golf GTI Edition 35 już w Polsce IP: *.waldex.3s.pl 03.01.12, 10:57
      @zgrywus: Miłosnikiem rdzy nie jestem, a najwyraźniej na Twoj mozg rzuciła sie nie tylko rdza, bo chyba nie zrozumiałes poprzedniego postu. Uczepiłes sie fragmentu o rdzy jak cycka mamusi, a nie o to w tym chodzi. żadne z dzis produkowanych aut nie przeżyje kilkjunastu lat eksploatacji, bo producentom sie to nie oplaca. I pewnie jest to jeden z powodów dla którego dzis srednia wieku auta w polsce to kilkanaście lat.
    • Gość: Maniek Re: Golf GTI Edition 35 już w Polsce IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.01.12, 11:04
      Jak można wydać na Golfa 110 - 120tyś. ??? Nie ważne z jakim silnikiem to auto nie jest warte połowy tych pieniędzy!!! Za tą kasę można nabyć np. Mazdę 6... (zaznaczam że nie jestem fanem Mazdy, podałem tylko przykład)a nie beznadziejnie wyglądający kompakt...
    • Gość: tmk Re: Golf GTI Edition 35 już w Polsce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.12, 11:17
      Czytam posty z wielkim smutkiem , jestem stałym czytelnikiem forum moto.pl .Od pewnego czasu zauważyłem straszliwy spadek poziomu "rozmów" na forum. Degradacja umysłowa forumowiczów postępuje. Przykładem może być ten wpis jedyne co jesteście w stanie napisać to że gti jest brzydkie dla wieśniaka psuje się jest za drogie i ogólnie do dupy , zastanawiam się który z was miał okazję przejechać się szóstką gti? To przykre bo na konkurencyjnych forach poziom rozmowy jest o wiele wyższy ,można w sposób cywilizowany porównywać samochody i wytykać słabe i mocne strony w sposób cywilizowany bez agresji. Forum to stało się możliwością wyrażenia swoich problemów , kompleksów oraz frustracji a nie miejscem do ciekawej dyskusji. :(
    • bezy2008 Re: Golf GTI Edition 35 już w Polsce 03.01.12, 11:21
      @Maniek - nie pitol głupot, bo to z jakim silnikiem i z jakim charakterem to sprawa podstawowa. Nie każdy potrzebuje wozidła, które mało pali, wolno jeździ, i pomieści wózek dla dziecka.
      Zdziadziały emeryt wybierze mazdę.
    • desperato Re: Golf GTI Edition 35 już w Polsce 03.01.12, 11:23
      @Maniek,

oj Maniek ale Mazda ma ciulowe silniki. Co do reszty ok. Tylko te nieszczęsne diesle 2.2 (większa akcyza), gdyż słabe jak na tą pojemność o benzyniakach nie wspominając.
    • desperato Re: Golf GTI Edition 35 już w Polsce 03.01.12, 11:26
      Jeszcze jedno .

Kupiłbym Hyunadia GENESIS Coupe V6 - maszyna jakich nie ma, a cena ... W porównaniu z VW b.atrakcyjna. Osiągi NIEporównywalne. Wada - coupe i miejsce - wiadomo.
    • Gość: zgrywus Re: Golf GTI Edition 35 już w Polsce IP: *.warszawa.vectranet.pl 03.01.12, 11:28
      Drogi Hansie.
      Pomijam personalne wycieczki - nie zniżam się do tego poziomu.
      Ale takie kwiatki są dla mnie fascynujące:
      > żadne z dzis produkowanych aut nie przeżyje kilkjunastu lat eksploatacji, bo >producentom sie to nie oplaca. I pewnie jest to jeden z powodów dla którego dzis > >srednia wieku auta w polsce to kilkanaście lat.

Mam pytanie, jak wyobrażasz sobie polskie drogi za te dajmy na to 5 - 10 lat, kiedy obecne strucle zginą śmiercią naturalną pożarte korozja ??
      Skoro obecnie produkowane auta nie wytrzymają tych kilkunastu lat, a strucle będą przeżarte to co takiego będzie jeździć po polskich drogach, zważywszy, że średnia pensją starcza co najwyżej na strucla w wieku 8 lat - jak ktoś odkłada TYLKO na samochód i góra 12 lat jak chce w miarę normalnie żyć ?
      Nie zauważasz czasem pewnego problemu, Twojej teorii ? :-))
    • slojo.fg Re: Golf GTI Edition 35 już w Polsce 03.01.12, 12:06
      @bezy2008: No przepraszam ale co do mazdy to sie zgodzic nie moge. Jestem wlascicilem 3 MPS i w podobnej cenie co golf mam 260HP z silnika 2.3 Turbo. Jedne z lepszych silnokow ostatnich lat. Bodajrze na 2 miejscu w top 10.
      Co do golfa GTI to tez super autko i zastanawialem sie miedzy nim a mazda. Mazda wygrala po jazdach probnych. Golf byl dla mnie troche mniej drapiezny.

pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka