Dodaj do ulubionych

Golf GTI Edition 35 już w Polsce

• marrcel Re: Golf GTI Edition 35 już w Polsce 03.01.12, 12:56
      @zgrywus
      Mam okazję oglądać kilka samochodów, które mają więcej niż wspomniane 10 lat.
      Po kilkunastu latach eksploatacji nie ma tam nawet kropki korozji...
      A coś w tym jest, że stare samochody spokojnie ciągną dwie dekady, a nowe już po kilku latach pierwsze niespodzianki serwują...
    • Gość: Maniek Re: Golf GTI Edition 35 już w Polsce IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.01.12, 12:58
      @bezy2008 - Golf i charakter??? To ty nie pisz bzdur... Golf to maxx wozidło dla emeryta...
      hot hatchy to takie auta jak Mazda MPS, Ford RS, BMW 130i itp... To są auta w których można płacić za tak zwany charakter...
      W Golfie masz trochę mocy to fakt, ale brak nawet prawdziwej szpery na przedniej ośce...
    • Gość: plejadek Re: Golf GTI Edition 35 już w Polsce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.12, 13:03
      Golf gti i R to tak naprawdę jedyne golfy warte zachodu. Ale czy ta limitowana wersja w jakiś szczególny sposób jest lepsza od zwykłego gti. Zwiększona moc o 25 KM i kilka plakietek na błotnikach budzi raczej uśmiech politowania. Chodzi chyba o to aby podtrzymywać legendę i wyciągnąć trochę grosza od naiwnych ludzi. Zamiast popracować nad zawieszeniem, układem kierowniczym, obniżeniem wagi auta proponują automatyczną klimatyzację, podgrzewane fotela i czujniki parkowania. Kierowcy poszukujący prawdziwych wrażeń, oraz możliwości wypróbowania swoich aut na nielicznych torach będą chyba zawiedzeni tą propozycją.
    • Gość: Maniek Re: Golf GTI Edition 35 już w Polsce IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.01.12, 13:04
      @desperato - Mazda była tylko przykładem podanym na szybko, chodziło o to aby pokazać bezsens kupowania Golfa dla emocji, które już w momencie projektowania VW pomija... Taki jest Golf, proste zwykłe wozidło...
    • Gość: Maniek Re: Golf GTI Edition 35 już w Polsce IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.01.12, 13:09
      @plejadek - wreszcie ktoś kto pisze do rzeczy, Golf GTI to z założenia tylko szybszy Golf i tyle...
      To nie ma być auto które jest sekundę wolniejsze niż Cayman na Nurburgring jak ma to miejsce w przypadku Focusa RS...
      Golf GTi to tylko szybszy kompakt, a nie hot hatch (pisze o tej generacji modelu!!!)...
    • Gość: 4 Re: Golf GTI Edition 35 już w Polsce IP: *.ssp.dialog.net.pl 03.01.12, 13:15
      fragles102
      Type R oferowal to 10lat temu szkoda ,ze sie cofaja w rozwoju poprzedni Type R byl szybszy i mial lepsze zawieszenie hehe
    • Gość: echo Re: Golf GTI Edition 35 już w Polsce IP: 62.61.54.* 03.01.12, 13:23
      Główna zaletą wersji GTI35 w porównaniu do zwykłego GTI jest fakt, że ma on stary mniej usterkowy silnik 2.0TSI (jeszcze na pasku, a nie łańcuchu). Ten silnik zresztą jest w wersji R oraz w GOLF 5 GTI. Wszystko inne w TSI (1.2, 1.4 i nowe 2.0) jest na łańcuchu, który się wyciąga oraz na wadliwych napinaczach, regulatorach rozrządu, etc.
      Dlatego, jeżeli ktoś woli mieć GTI, którym chce jeździć dłużej niż 50-60tyś km powinien wybrać wersję 35 lub R.
    • Gość: ddss Re: Golf GTI Edition 35 już w Polsce IP: *.agroma.pl 03.01.12, 14:16
      jeżeli golf to tylko R32... Mazdy 3 MPS z turbinami Hitachi nadają sie tylko i wyłącznie na smietnik ;) Honda Civic Type-R to jest odpowiedź na wszystkie Hot hatche :)
    • Gość: pike Re: Golf GTI Edition 35 już w Polsce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.12, 14:43
      haters gonna hate :)

zwłaszcza ci którzy spłacają raty za nowe fiaty, fabie w "sportowych" wersjach 1.4 co osiągają na papierze 90km przy 6000 obrotów

fakt, że drogo, nowego nie kupię :) ale kto jeździł gti wie że przyjemność jazdy jest warta ceny
    • Gość: pike Re: Golf GTI Edition 35 już w Polsce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.12, 14:45
      aha i jeszcze ford rs :)

:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
    • fragles102 Re: Golf GTI Edition 35 już w Polsce 03.01.12, 14:51
      @ Co jak co ale żaden golf GTI jeszcze nie pokonał CIVICA TYPE-R na nurburgringu , dotyczy to TYPE-Ra II jak i IIIki 2.2 i-VTEC 240KM hehe
    • fragles102 Re: Golf GTI Edition 35 już w Polsce 03.01.12, 14:53
      @pike Ford RS to kupa , przegrywa z COROLLĄ TS Compresor i CIVICEM TYPE-R II ,w każdym porównaniu ,jedyne co może konkurować to z tą padaczką GTI hehe
    • Gość: pike Re: Golf GTI Edition 35 już w Polsce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.12, 15:02
      estetyka ma dla mnie większe znaczenie niż wyniki na torze :) civic mi się po prostu nie podoba. a i do prelude 2,2 się nie mieściłem a jazda z tyłu była KATORGĄ. wole uniwersalne niepozorne bryczki, które kopią dupę 99% cwaniaków na drodze

dlatego za parę lat (jak jeszcze będą drogi i benzyna :) rozejrzę się za używaną r-ką/gti
    • Gość: zgrywus Re: Golf GTI Edition 35 już w Polsce IP: *.warszawa.vectranet.pl 03.01.12, 15:31
      @Marcel
      Myślę, że to jest słowo klucz Twojej wypowiedzi:
      >Mam okazję..
      Ja nie twierdze, że nie ma starych dobrze jeżdżących / wyglądających samochodów, ALE to powoli są rodzynki. Patrząc na samochody mijane na ulicy, zdecydowana większość to trupy zebrane z kilku przystanków autobusowych..
      Jeżeli zgodzimy się na następujące fakty:
      1. Większość pojazdów jeżdżących po naszych drogach miała tzw. "przeszłość" i tu wliczamy zarówna wypadki jaki i przekręcone liczniki
      2. Większość jest stara - średnia w naszym kraju to coś koło 13 lat.
      I zestawimy te dwa proste fakty z rewelacją:
      nowe nie dożyją kilkunastu lat
      , to naprawdę nie potrzeba geniuszu aby stwierdzić ( przy założeniu słuszności tej tezy) , że za te parę lat, albo się zrobi pusto na drogach (jak Polaków nie będzie stać na nowe..), albo Polacy będą jeździć "prawie nówkami" :-)))
      No więc umówmy się, że jakoś słabo wierze w obie te wizje :-))), bez wątpienia są stare porządne samochody - tyle , że jest ich bardzo bardzo mało i nie widzę specjalnie innej alternatywy (za te kilka - kilkanaście lat) dla obecnych miłośników strucli, jak kupno współczesnego "badziewia" , co więcej prognozuję, iż to "badziewie" w cudowny sposób znów zostanie "porządną furą", a te (za kilka lat) współczesne będą nadal badziewiem :-)))
    • Gość: pike Re: Golf GTI Edition 35 już w Polsce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.12, 15:39
      toyota spoko, ale w nocy jak nie widać, bo to czołówka obrzydliwych paskudztw :)
    • Gość: Pan Tadeusz Re: Golf GTI Edition 35 już w Polsce IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.01.12, 15:46
      @fragles102
      Focus RS przegrywa z Toyotą Corollą TS??? W porównaniu czego???

Toyota Corolla TS Compresor występowała tylko do IX generacji modelu i miała 1.8 L pod maską, 225KM i 230Nm - 0-100 - 7,3s FWD, masa 1345Kg.
      Dane Focusa to 2.5 L, 305KM i 440Nm - 0-100 - 6.0s FWD, masa 1406Kg, podsumowując... nie jeździłem Corollą TS, ale dane przemawiają jasno za RSem.
      Co do czasów na Nurburgringu to nie mam zamiaru jechać Civica Type R bo to bardzo dobry hot hatch, a na pewno dużo lepszy niż Golf GTi, ale jest po prostu wolniejszy niż Focus RS
      Civic Typr R - 8:47
      Focus RS - 8:13

A "kupa" to jest to co piszesz...
    • Gość: pike Re: Golf GTI Edition 35 już w Polsce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.12, 16:28
      co z tego że podkręcili RSa jeżeli to ciągle jest ford ? wystarczy do niego wsiąść i wystarczy się przejechać

zero stylu, zero satysfakcji, zero podniety
      brzydkie z zewnątrz i wewnątrz

• Gość: JK Re: Golf GTI Edition 35 już w Polsce IP: *.205.93.109.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 03.01.12, 17:00
      A po co komu samochód na 20 lat?
      Czy znacie kogoś kto kupił nowy samochód i tyle nim jeździł?
      ja nie.
    • 1mississauga Re: Golf GTI Edition 35 już w Polsce 03.01.12, 23:30
      Prawie 120 zlociszy $ 40 tys za takie auto ,trzeba postradac zmysly zeby je kupic.
    • Gość: Psyche Re: Golf GTI Edition 35 już w Polsce IP: *.dynamic.chello.pl 04.01.12, 07:41
      Widzę że temat Volkswagena na forum zawsze rozpala fanboyów i gimbusów, no i bardzo dobrze bo pijąc poranną kawę mogę się pośmiać z tych wytrysków myślowych ;-) A krytykom Golfa GTI powiem tylko jedno - każdy z Was po małej przejażdżce zaczołby się do tego auta modlić!
    • fragles102 Re: Golf GTI Edition 35 już w Polsce 04.01.12, 09:49
      @Pan Tadeusz tu masz jak COROLLA miażdży FOCUSA , przy końcu filmu wyświetlane są czasy przejazdu poszczególnych aut hehe www.youtube.com/watch?v=LdiDiNl3vFU&feature=fvwp&NR=1
    • Gość: PoloTeam Re: Golf GTI Edition 35 już w Polsce IP: *.dynamic.chello.pl 06.01.12, 10:44
      I jak tu się z rana nie uśmiechnąć widząc taki piękny samochód ;-) Do tego jedynej słusznej marki i w legendarnej wersji GTI. Nic tylko pogratulować przyszłym nabywcom (i pozazdrościć troszeczkę)
    • moa72 Re: Golf GTI Edition 35 już w Polsce 31.01.12, 11:11
      fragles102
      nie znam węgierskiego, ale toyota z filmiku ma niestandardowe opony (prawie slicki), felgi i chyba hamulce (seryjne tsc nie miało chyba takich zacisków brembo).
    • edekmacedonski Re: Golf GTI Edition 35 już w Polsce 01.02.12, 13:21
      Ja tam wolę GTI od MTM
    • Gość: mnm Re: Golf GTI Edition 35 już w Polsce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.12, 09:54
      Każdy kto pała nienawiścią go kawałka blachy musi mieć coś nie tak z głową. Żeby głupie auto budziło tak negatywne emocje. Osobiście uważam Golfa GTI za bardzo fajne auto i gdyby tylko było mnie stać na taką Edycję 35 to pewnie bym nią jeździł.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka