Dodaj do ulubionych

Naprawa podsufitki

17.01.12, 20:31
Witam
Posiadam Opla Astrę HATCHBACK 5 drzwi w której odkleiła mi się podsufitka przez moją głupotę a mianowicie kupiłem piankę do czyszczenia i chyba za dużo nałożyłem pianki po wyschnięciu odstaje mi materiał na głowa kierowcy wygląda tak jak by się odkleiło i zwisa.
Prośba moja jest taka jak można to naprawić bez wyciągania podsufitki.
Obserwuj wątek
    • wielki_czarownik Chyba się nie da. 19.01.12, 14:58
      Możesz spróbować jakimś klejem prysnąć przez strzykawkę z igłą, ale nie polecam, bo efekt bardzo niepewny. Raczej trzeba będzie zdjąć podsufitkę, oczyścić i ją i dach i przymocować na nowo.
    • nazimno A "podeprzec" ma czym? 19.01.12, 15:23
    • bmwracer Re: Naprawa podsufitki 19.01.12, 18:54
      Sa take specjalne pineski do obic, ktorych koncowka jest jak korkociag i mozna sprobowac wkrecic kilka poprzez material .....
      Tak np wygladaja:
      www.amazon.com/Hillman-Fastener-122264-Upholstery-Twist/dp/B000C171KY/ref=sr_1_2?ie=UTF8&qid=1326995532&sr=8-2
      • des4 Re: Naprawa podsufitki 20.01.12, 07:34
        Niestetym zmartwię cię, wszelkie półśrodki nie pomogą, a najprawdopodobnie pogorszą wygla.

Maiłem identyczną sytuację w Civicu, chcialem gąbeczką i wezyrem wyczyścić niedużą plamę i w efekcie cału tył podsufitki mi się odkleił.

Trzeba wymienić podsufitkę. Polecam tapicera samochodowego, zrobi ci to w 2 dni za 200-250 zł.
        • loyezoo Re: Naprawa podsufitki 21.01.12, 12:19
          Ponieważ i tak już jest dupa blada,zaryzykowałbym klej przez strzykawkę.Kilka razy udało mi się lata świetlne temu naprawić w ten sposób podsufitkę.
          • des4 Re: Naprawa podsufitki 21.01.12, 19:29
            być może jeśli jest ciemna albo czarna

na beżowej/kremowej/popielatej zostaną plamy z kleju, trzymać może będzie ale wyglądać to już nie....
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka