Gość: Radek Re: Volkswagen Passat Alltrack | Galeria IP: *.pools.arcor-ip.net 21.02.12, 21:42 @marrcel Glowice pekaly 4 lata temu, ale najwazniejsze zeby pojechac po VW, tylko ze wiarygodnosc piszacego na tym traci. Biedny jestes gosciu. Link Zgłoś
Gość: eko Re: Volkswagen Passat Alltrack | Galeria IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.12, 21:51 4Motion w standardzie.... he, he wolne żarty... ciekawe ile trzeba będzie czekać, aż VW-ej raczy wypuścić partię aut z taśmy... Spróbujcie kupić 4motion np. dla Caddy.... Link Zgłoś
Gość: brachu Re: Volkswagen Passat Alltrack | Galeria IP: *.play-internet.pl 21.02.12, 21:54 www.auto-swiat.pl/1-test-dlugodystansowy-volkswagena-passata-20-tdi-czyli-nasz-wieczny-pacjent www.auto-swiat.pl/1-volkswagen-passat-b6-gdzie-ta-niemiecka-jakosc Link Zgłoś
Gość: Piotrek Re: Volkswagen Passat Alltrack | Galeria IP: *.pools.arcor-ip.net 21.02.12, 21:55 @gosc "znając życie to znowu jednorazówka na 5 lat za grubo ponad 100 tys zł. a w wersji dla Polaków zostanie zafundowany z silnikiem 1,2 tsi z głowicami odlewanymi w chinach. Auto na 30 tys km. vw już dziękujemy. Das Auto-nein das Unglück. Pozdrawiam: posiadacz notorycznie psującego się passata z 2007 roku z silnikiem 2.0 TDi CR- ale niedługo go sprzedaję." Hej gosciu, silniki 2.0 TDI CR wprowadzili w Passacie dopiero w 2008 roku, wiec twoj Passat takiego silnika miec nie moze klamczuszku. Bashing musi byc choc troche przemyslany, hehe. Link Zgłoś
Gość: Lis79 Re: Volkswagen Passat Alltrack | Galeria IP: *.icpnet.pl 21.02.12, 22:04 Elegancki jak kazdy VW. Smaczny stylistycznie, doskonale proporcje, dla ceniacych prosty design zamiast mega napompowanych pseudo ladnych powykrzywianych wozidel, ktore wszystkie sa do siebie podobne. VW zawsze bedzie oryginalny, pozdrowienia dla tych co kumaja... Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Volkswagen Passat Alltrack | Galeria IP: *.dynamic.chello.pl 21.02.12, 22:05 Masz rację Radek, kolega Marcel przesadził wywlekając historie sprzed 4 lat z tymi pękającymi głowicami. Ale ten artykuł "Gdzie ta niemiecka jakość" sprzed niecałego roku. Widać jeden problem schodzi, długa lista nowych się pojawia. Dziękuję, postoję... Link Zgłoś
ernstmag350 Re: Volkswagen Passat Alltrack | Galeria 21.02.12, 22:07 O jaki piękny, a jaką ma moc i super silniki z wtryskiem:) Do tego tyle innowacji! Nie musisz w nim myśleć:) Na pewno zwycięzca wszystkich testów w niemieckich gazetach, a potem trafi do polski i będzie dożywotnio naprawiany po stodołach ku uciesze swoich właścicieli. Ja z tą marką wziąłem dawno rozwód i innym polecam. Jakość VW skończyła się w latach 90! Link Zgłoś
marrcel Re: Volkswagen Passat Alltrack | Galeria 21.02.12, 22:24 @Radek Dziękuję za Twoje wyjaśnienie, cieszę się, że problem został już zażegnany. Nieco ironicznie wyraziłem swoje wątpliwości co do tego samochodu. Oczywiście masz prawo ich nie podzielać. Moje, jak to określiłeś: "pojechać", wynika z mitomani ludzi notorycznie wybielających VW, które (niestety) dawno nie jest "tym VW". Szkoda, że tak samo nie dementujesz znacznie starszych historii, jak ta ze sprzęgłami Subaru, która niczym zdarta taśma, nawet w tym wątku się pojawiła. Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Volkswagen Passat Alltrack | Galeria IP: *.tom-net.pl 21.02.12, 22:28 przeciez szmelc jest najlepszy we wszystkich gazetach i to kazdy w kazdej gazecie Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Volkswagen Passat Alltrack | Galeria IP: *.home.aster.pl 21.02.12, 22:28 Mam pytanie: co to jest ta "szpera" ??? "... Podczas jazdy po nieutwardzonych drogach, kierowcę wspomagać mogą dodatkowo elektroniczna szpera ..." Link Zgłoś
Gość: pp Re: Volkswagen Passat Alltrack | Galeria IP: *.xdsl.centertel.pl 21.02.12, 22:36 nie, no ale nie gadajcie brzydki jest przecież. kiczowato trochę go nakreślili. Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Volkswagen Passat Alltrack | Galeria IP: *.dynamic.chello.pl 21.02.12, 22:37 "Ważne że kombi, podwyższone (więc na krawężnik można bez strachu wjechać)" hmm... ja bym się bał o zawieszenie ;) szczególnie po przeczytaniu tego artykułu z auto-świata od bracha jeśli tendencja się utrzymuje to z każdym kolejnym modelem jest ponoć gorzej Link Zgłoś
marrcel Re: Volkswagen Passat Alltrack | Galeria 21.02.12, 22:41 @Gość pl.wikipedia.org/wiki/Szpera drift-zone.ovh.org/drift/szpera.html www.auto-motor-i-sport.pl/motoforum/lofiversion/index.php/t402.html Link Zgłoś
Gość: wrona Re: Volkswagen Passat Alltrack | Galeria IP: 91.214.1.* 21.02.12, 22:46 No zajeb...sty, posikałem się ze śmiechu. Art nawet nie czytam, zatem pytanko, będą montować niezniszczalne 2,0TDI? Link Zgłoś
Gość: wielki dupczanga Re: Volkswagen Passat Alltrack | Galeria IP: *.versanet.de 21.02.12, 22:46 od zlodzieji kupie za polowe ceny , prosto z reichu . Link Zgłoś
Gość: Radek Re: Volkswagen Passat Alltrack | Galeria IP: *.pools.arcor-ip.net 21.02.12, 23:03 @marrcel Bashing uprawiasz ty, nie ja. Ile on jest warty, widza wszyscy. Schematyczne wyciaganie wad VW pod kazdym artykulem, brak jakiejkolwiek rownowagi w postach, pokazuje niska wiarygodnosc autora. Na moto.pl przynajmniej nie mozna wykasowac postow i widac prosty schemat. Link Zgłoś
Gość: stefan Re: Volkswagen Passat Alltrack | Galeria IP: *.3.pl 21.02.12, 23:06 ja stefan mówię że ten pasiek jest nieudany, za inne daje się pokroić - a ten to taki scout czy jak tam było knedlik. oczywiście w porównaniu do VW to rzecz jasna opel to syf a skoda w wersji obornik tez syf Link Zgłoś
Gość: lliill Re: Volkswagen Passat Alltrack | Galeria IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.12, 23:15 na zdjęciach ma przypominać szwajcarski szyzoryk -he,he gdyby współcześni ludzie potrzebowali szyzoryków, mileiby je w komórkach. cel jest taki abyśmy zopomnieli o samochodach "na lata",skoro wymieniamy komorki,pralki czy ekspresy coraz częściej to samochodziarze też chcą zarobić klepiąc jednorazówki, ale ze złączem USB i lepszą ochroną pieszego (podstawowy parametr definiujący dobre auto) Link Zgłoś
acta-suck Re: Volkswagen Passat Alltrack | Galeria 21.02.12, 23:55 na temat bryly jako takiej sie nie wypowiadam... (na boku-syf) ale deska i konsola zalamka..(((( Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Volkswagen Passat Alltrack | Galeria IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.12, 00:05 @Piotrek: "Hej gosciu, silniki 2.0 TDI CR wprowadzili w Passacie dopiero w 2008 roku, wiec twoj Passat takiego silnika miec nie moze klamczuszku. Bashing musi byc choc troche przemyslany, hehe." Otóż pod koniec 2007 roku od mniej więcej listopada vw produkował już passaty w roczniku modelowym 2008 - cyferki w vin-e. i ja mam takie passata z 2007 r a modelowy 2008. więc nie zarzucaj komuś kłamstwa. podobnie mam starusieńską borę z 2002 roku ale rok modelowy 2003 i też jest to w nr vin. więc nie sugeruj, nie traktuj, że ktoś kłamie. kłamie vw w kwestii np. gwaramncji, jakości i wytrzymałości swoich produktów. zadowolony z jakości vw bory, kupiłem passata i żałuję. passata sprzedaje w tym roku a bora mimo, że jest stara bedzie nadal drugim samochodem w rodzinie-jest na traktorowatym 1,9 tdi pd. Link Zgłoś
Gość: tigga Re: Volkswagen Passat Alltrack | Galeria IP: *.dynamic.chello.pl 22.02.12, 00:15 Już za 4ry lata na polskich drogach (odemerytacotopolekipoautobanie .... bla bla) Link Zgłoś
Gość: gość Re: Volkswagen Passat Alltrack | Galeria IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.12, 00:18 a zapomniałem dodać, że od 2007 roku vw wprowadził do passata silnik 2.0 tdi cr 140KM. mniej więcej do połowy 2007 roku były to 2.0 na pd a od połowy roku na cr, w krótkich seriach testowych a od października wersja cr była montowana już masowo. w tym samym roku pojawiła się wersja bluemotion czy coś w tym stylu. atak dla ciekawostki to gdzieś czytałem, że po wrowadzeniu cr do tego silnika spadły wszystkie parametry jego pracy: od zużycia paliwa - wzrosło, do prędkosci maksymalnej i momentu, które spadły. dopiero vw trochę pomajstrował z mapami i na cr stał się żwawszy ale kosztem trwałości, która i tak była i jest niska. Link Zgłoś
marrcel Re: Volkswagen Passat Alltrack | Galeria 22.02.12, 00:20 @Radek "Bashing uprawiasz ty,brak jakiejkolwiek rownowagi w postach" I to stwierdzasz Ty - niezalogowany użytkownik. Raz Radek, a innym razem pewnie Piotrek. Kto wie, czy to nawet nie JCV we własnej osobie? "Schematyczne wyciaganie wad VW " Niestety, ale w tej kwestii po prostu jest o czym pisać... i nie jest to wyciąganie niczego, tylko obalanie mitów... Pozdrawiam Link Zgłoś
Gość: sandowal Re: Volkswagen Passat Alltrack | Galeria IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.12, 00:26 PIc i bzdura - pozazdrościli Dusterowi (w dodatku za 1/3 ceny). VolksWagen (auto dla wszystkich) Niemców i Europejczyków,którzy nie wiedzą na co wydać kupę kasy ! Link Zgłoś
marrcel Re: Volkswagen Passat Alltrack | Galeria 22.02.12, 00:36 @Radek Aha, odnośnie "równowagi w postach". Wspomniałeś, że śledzisz i czytasz moje posty, a także doszukujesz się schematu. Prawdopodobnie we wcześniejszych postach zauważyłeś, że zdarzyło mi się pochwalić Golfa VI. To faktycznie może zaburzać w twoim postrzeganiu równowagę. Bo jak bashing, to przecież po całej linii powinien być? Ale tak, zgadza się. Golfa VI kilka razy pochwaliłem w kwestii niezawodności. Bo staram się odnosić do konkretnych modeli samochodów (czy też wersji silnikowych). Niestety Passat jest ostatnio bardzo mało udanym produktem w ofercie VW. O dziwo Golf VI jakby auto z fabryki innego producenta. Ktoś mi wytłumaczy na czym polega ten fenomen? To Passat powinien być chyba chlubą i stać na czele w ofercie... Link Zgłoś