Dodaj do ulubionych

Problem z kierunkowskazami/alarmem

11.04.12, 21:00
Witam, znowu mam problem - otóż gdy otwieram lub zamykam auto pilotem, to na chwilę zapalają się i potem gasną kierunkowskazy. Dziś zonk - prawe kierunki zgasły, a lewe nie - i paliły się cały czas! Dopiero za 2-3 razem, czyli z powrotem zablokowałam i odblokowałam drzwi, to zgasły. Podczas jazdy wszystko jest ok, tylko gdy zamykam samochód, to pojawia się problem;( Nie był to jednorazowy wybryk, ale męczyłam się tak ze 4 razy, więc nie ma żartów;(

Jutro po pracy śmigam do swojego mechanika, ale zastanawiam się, co to może być i ile mnie to będzie kosztować, buuu;(
Obserwuj wątek
    • nom73 Re: Problem z kierunkowskazami/alarmem 11.04.12, 21:23
      hazzard napisała:

> Witam, znowu mam problem - otóż gdy otwieram lub zamykam auto pilotem, to na ch
      > wilę zapalają się i potem gasną kierunkowskazy. Dziś zonk - prawe kierunki zgas
      > ły, a lewe nie - i paliły się cały czas!

Pewnie przekaźnik się przywiesza, albo styki się "sklejają". :-)
    • derff Re: Problem z kierunkowskazami/alarmem 12.04.12, 17:17
      Prawdopodobnie switch drzwiowy. Aby się upewnić zostaw otwarte drzwi i zobacz czy efekt jest identyczny.
      • carfan Re: Problem z kierunkowskazami/alarmem 14.04.12, 21:01
        Czy przeoczyłem, ale nie widzę o jaki model chodzi? Kiedyś w tym stylu to ciocia miała w 206. Jakieś wymiany na gwarancji robili.
        • hazzard Re: Problem z kierunkowskazami/alarmem 15.04.12, 18:38
          to Hyundai Getz, wersja sprzed liftingu, czyli z 2004r. Dziś aż pan ochroniarz przyszedł mnie zawiadomić, że się kierunki świecą (chociaż gdy wychodziłam z garażu, to jestem pewna, że zgasły). Mechanik nic nie wymyślił, bo się nie zna, teraz czeka mnie elektryk;(
          • carfan Re: Problem z kierunkowskazami/alarmem 16.04.12, 18:19
            mechanik sądzę, że nie ma co tu robić. To może być jakiś bajer w postaci przetartej wiązki kabli, bywa, że trudny do zlokalizowania, zamoknięcie kabli, kostek lub sterowniki coś nie tak.
      • hazzard Re: Problem z kierunkowskazami/alarmem 15.04.12, 18:38
        ale to się wtedy alarm włączy?
        • tiges_wiz Re: Problem z kierunkowskazami/alarmem 16.04.12, 18:50
          hehehe... tez mnie to kiedys dopadlo, ale baedziej wiekowym aucie :)
          rozwiazalem problem nie wlaczajac alarmu i zamykajac go z kluczyka ;)
          swiecily mi sie lewe kierunki.

a ze zloma nikt nie chcial ukrasc, to tak mialem do konca :)
          kierunki dzialaly same bardzo dobrze.

jak bedziesz wiedziec dokladnie co to, to podziel sie wiedza ;) sam jestem ciekawy :D
          • hazzard Re: Problem z kierunkowskazami/alarmem 16.04.12, 21:39
            w środę jadę do elektryka - który stwierdził wstępnie, że to centralka od alarmu - jak coś będę wiedziała, to napiszę;)
          • hazzard Re: Problem z kierunkowskazami/alarmem 22.04.12, 11:37
            to była centralka alarmu - elektryk kupił przekaźnik i puścił alarm po światłach pozycyjnych zamiast po kierunkowskazach. Robótka za "jedyne" 200zł.
            • tiges_wiz Re: Problem z kierunkowskazami/alarmem 22.04.12, 13:08
              czyli wywalenie tego jest lepszym rozwianiem :D
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka