Dodaj do ulubionych

Jeepy do serwisów

IP: *.adsl.inetia.pl 28.04.12, 16:56
To już nie jest hondowskie wezwanie w stylu "w szczególnych wypadkach może się nie zamknąć szyba". Miejmy nadzieję, że prywatny import też potraktują jak swój produkt.
Obserwuj wątek
    • 1the_stig Re: Jeepy do serwisów 28.04.12, 19:04
      Tylko BMW nie ma akcji servisowych, wola byc ukarani za nieprzyznawanie sie do wad.... Swoja droga taki Jeep z pekajacymi wahaczami to nie zly kibel
    • samiec_alfa_romeo Re: Jeepy do serwisów 28.04.12, 22:35
      @jacek:
      z tego co wiem akcja dotyczy także aut z prywatnego importu. Btw: to niesamowite, że podupadający Fiat obejmuje akcją serwisową samochody do których w ogóle nie przyłożył ręki.
    • Gość: jacek Re: Jeepy do serwisów IP: *.adsl.inetia.pl 28.04.12, 23:39
      @samiec_alfa_romeo: ze względu na powagę sprawy Fiat nie miał raczej innego wyjścia, nawet jeżeli teoretycznie nie jest do takiej akcji zobligowany. Gorzej rzecz wygląda w USA, gdzie akcję serwisową ograniczono do 20 stanów (+DC), w których zimą na drogach używa się bardzo dużo soli, ale już wiadomo, że mocno pordzewiały wahacze w samochodach eksploatowanych także w innych rejonach. W Liberty to nie pierwszy duży problem z zawieszeniem, już raz była duża kampania na rozpadające się zawieszenie przednie.
    • Gość: motozubr Re: Jeepy do serwisów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.12, 16:13
      samiec_alfa_romeo od kiedy Fiat podupada? Jakoś nic mi na ten temat nie wiadomo. Podupadająca firma jak sam zauważyłeś nie robi takich akcji. Nie otwiera też nowych fabryk (np. w Serbii) nie wchodzi na nowe rynki (Chiny, powrót do USA) i nie produkuje dużej liczby nowych modeli (500L, Viaggio, Freemont i wiele innych nie tylko od Fiata ale od całej grupy)
    • Gość: jacek Re: Jeepy do serwisów IP: *.adsl.inetia.pl 30.04.12, 18:40
      @motozubr: kpisz, czy o drogę pytasz?
      www.reuters.com/article/2012/04/04/us-fiat-idUSBRE8330VT20120404
      money.cnn.com/2012/01/09/autos/sergio_marchionne_fiat_500/index.htm
      www.eubusiness.com/news-eu/italy-us-auto-fiat.fyu
      online.wsj.com/article/SB10001424053111903791504576584621728581458.html
      www.silobreaker.com/agency-cuts-fiats-credit-rating-5_2265654227130908703
      www.forbes.com/sites/steveschaefer/2012/02/06/fiats-credit-rating-in-jeopardy-as-italian-austerity-hits-demand/
      www.fiatspa.com/en-US/investor_relations/investors/Pages/rating.aspx
    • Gość: ageh Re: Jeepy do serwisów IP: *.internetia.net.pl 30.04.12, 19:31
      patrz no jakie można odnieść błędne wrażenie...

---
      C-zero www.citroen.pl/citroen-c-zero/
    • Gość: olo Re: Jeepy do serwisów IP: *.toya.net.pl 05.05.12, 21:35
      o ja nie mogę ~jacek- ile jeszcze tego spamu tu wkleisz, co? A tym modelem Jeepa jeszcze nie jeździłem, bo mam Wranglera , za to dobrze, że obejmą te auta serwisem. na plus
    • Gość: DamianL Re: Jeepy do serwisów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.12, 08:12
      A ja nie wiem czemu się dziwicie, jeden koncern, jedna firma, wystąpiła usterka ogłoszono akcję naprawczą. Prosta sprawa... Nie sądzę żeby to była usterka która wystąpi w nowym samochodzie, jeep to auta wyczynowe więc pewnie dlatego takie problemy. Mi się podoba ich postawa bo w moim Clio jest wada koła pasowego spr. klimy a oni twierdzą że tam trzeba zakładać węższy o rowek pasek... a to tylko jeden z przykładów... Jeep zachował się bardzo przyzwoicie.
    • Gość: SlawekS Re: Jeepy do serwisów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.12, 08:47
      W mojej firmie jeździ jeden Jeep i nigdy nie było z nim problemów, a z serwisem tym bardziej - zawsze profesjonalnie, szybko i bez problemów, a jest jeszcze na gwarancji.
    • Gość: BORYSLU Re: Jeepy do serwisów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.12, 08:59
      Jeep to bardzo fajne auto i marka o którą bardzo się dba, a więc nie rozumiem waszego zdziwienia tą akcją - mimo że podejrzewam że usterka wcale nie jest taka oczywista - więc tym bardziej wyrazy uznania za profesjonalizm.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka