Dodaj do ulubionych

Monitorung gps samochodów dostawczych

14.05.12, 14:55
Witam, jestem współwłaścicielem firmy spedycyjnej, chcielibyśmy zainstalować lokalizatory gps w naszych samochodach (ewentualnie mierniki zużycia paliwa). mam pytanie czy tego typu lokalizatory są skomplikowane w obsłudze? czytałem że należy zainstalować specjalny program na komputerze ale u nas w firmie jeśli chodzi o obsługę tego typu rzeczy jest raczej słabo i jest obawa czy sobie poradzimy. a może lepiej wynająć firmę która wykona dla nas tego typu usługę?
Proszę o rady.
Obserwuj wątek
    • nazimno Poczekaj ciut, zaraz... 14.05.12, 15:20
      kolega, z ktorym wpisujecie reklamy na forach napisze co i jak.

Poczekaj zdziebko.
      • dirtty.money Re: Poczekaj ciut, zaraz... 14.05.12, 17:05
        nazimno napisał:

> kolega, z ktorym wpisujecie reklamy na forach napisze co i jak.
        >
        > Poczekaj zdziebko.

Kolega z którym "wypisujemy reklamy na forach" ma dzisiaj wolny dzień, więc może ty odpowiesz na moje pytanie?
        • nazimno Wyszukiwara w dlonie i start! 14.05.12, 17:13
          A nie plakac w mankiet.
    • yaks Re: Monitorung gps samochodów dostawczych 15.05.12, 13:34
      nie jest to jakis skomplikowany system. zazwyczaj nie trzeba instalować programów - komunikacja odbywa się przez przeglądarkę GPS. każdy kto umie obsługiwać mapy np. google, targeo itp. da sobie z tym radę. inna sprawą jest analiza informacji dostarczonych przez system - nie będziesz przecież siedział przed komputerem i gapił się w mapy, odpowiednia konfiguracja systemu wyłowi cenne dla ciebie informacje. a dla każdego są ważne inne: czy kierowca nie jeździ na lewiznę, czy nie przekracza za bardzo prędkości, czy nie spuszcza paliwa itp. o wielu ciekawych rzeczy o pracownikach się można dowiedzieć
    • xystos Re: Monitorung gps samochodów dostawczych 15.05.12, 16:54
      na shopingcar malzonki tez funkcjonuje
      .. na wypadek kidnaping etc.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka