Dodaj do ulubionych

Czy instalacja LPG jest uzależniona od modelu...

IP: *.dip.t-dialin.net 21.06.04, 10:02
...samochodu? Chodzi o ceny. Czy np. do Porsche 928 S4 będzie drożej niż do
BMW 730?
Mam do kupienia tanio Porsche 928 S4 i chciałbym go przeznaczyć na niedzielne
przejażdżki. Interesuje mnie montaż LPG do tego modelu.

Obserwuj wątek
    • pszachna Re: Czy instalacja LPG jest uzależniona od modelu 21.06.04, 12:04
      montaż instalacji LPG do sportowych samochodów to profanacja!!
      jeżeli kogos stać na sportowy samochód to stac go na wieksze zużycie benzyny
      niz w tańszych ekonomicznych autach,
      stać go na serwis i na opony dużo szersze i droższe niż w ekonomicznych
      samochodach (im wyższy indeks predkości tym droższa opona)
      oczywiście oszołomstwo się zdarza
      sam byłem swiadkiem jak podjechałem na zmiane filta do gazowników
      gdzie montowali gaz do rocznego BMW 330 po tuningu ,
      auto pełen wypas spojlery skóra itp a gośc montował gaz.
      zapytałem go po co to robi przecież zapłacił za ten samochód kupe forsy?
      on mi na to: "jak cie będzie stać na taka beemke to zobaczysz"
      zgasiłem go tekstem ze jak mnie bedzie stać na prawie nowe bmw po
      profesjonalnym tuningu to na benzyne tez bede miał
      i facet dłużej nie dyskutował
      • pavulon78 Re: Czy instalacja LPG jest uzależniona od modelu 21.06.04, 12:22
        A gdzie w Twoim poście odpowiedź na pytanie postawione przez autora wątku? A co
        do rodzaju instalacji to rodzaj samochodu nie powinien mieć znaczenia. Ważne
        jest jaki silnik. Instalacja do sportowej calibry z początku lat 90tych na
        pewno będzie prostsza niż do małego miejskiego Yarisa. Zależy od silnika, czy
        SPI czy MPI, 8V czy 16V itp.
        • Gość: Wampir Re: Czy instalacja LPG jest uzależniona od modelu IP: *.dip.t-dialin.net 21.06.04, 17:10
          Mówiąc o Porsche 928 nie miałem na myśli permanentnej eksploatacji, tylko
          niedzielne wypady. Auto zużywa dużo benzyny, a ja nie jestem krezusem. Ale na
          wydanie około 3000-4000 EUR za model z lat osiemdziesiątych jeszcze mnie stać.

Aha, oczywiście nie jest to S4, tylko zwykłe 928. Chochlik.

• Gość: wubo Re: Czy instalacja LPG jest uzależniona od modelu IP: *.digimer.pl / 62.233.169.* 21.06.04, 17:52
      przed kupnem sprobuj zdobyc rysunek techniczny gaznika (jesli jest, nie mam
      pojecia co "ma" to Porsche) i daj profesjonalnemu ale zakladowi do wyceny.
      Kwestie trudnosci w wytoczeniu miksera. pozdro
    • Gość: wubo Re: kontynujac IP: *.digimer.pl / 62.233.169.* 21.06.04, 18:07
      sprawe to mysle, ze poza problemem z dostosowaniem miksera nie bedzie wiekszych
      problemow z instalacja i nie powinna byc ona droga. Sam sie przymierzam do
      instalacji gazu w BMW 3.0 Cs z 1974r. (dwugaznikowe). Nie wiem skad jestes, ale
      moge polecic inzyniera instalujacego LPG, ktory zna sie na rzeczy od podszewki.
      Pozdro

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka