Gość: hhh Re: Nissan Altima | Galeria IP: *.lomianki.com.pl 22.05.12, 10:40 fajnie wygląda. Szkoda że Nissan w europie sprzedaje jakieś g... w spółce z francuzami. Dawać Primerę P11, zapomnijmy o tym cudaku P12. Link Zgłoś
Gość: porucznik Rżewski Re: Nissan Altima | Galeria IP: *.217.146.194.generacja.pl 22.05.12, 10:42 Technicznie ten samochód jest spokrewniony w Renault, jako zbudowany na tej samej koncernowej płycie głównej, co Laguna III. Nie wiem, co w tym pokrewieństwie dla niektórych zdrożnego, osiągnięcia Renault w zakresie bezpieczeństwa biernego są niepodważalne, Laguna też dobrze jeździ, a narzekania dotyczą sławnej francuskiej (choć niekoniecznie francuskiego pochodzenia) elektroniki. W ogóle szkoda, że koncern nie oferuje właśnie Altimy w Europie, to mógłby być ciekawy gracz w segmencie D, wielkościowo odpowiada przecież Insigni czy Mondeo. Miałby lepsze widoki niż bardzo blisko spokrewniony Latitude, Renault w tym segmencie się po prostu nie kupuje, Nissana już niekoniecznie. Maxima byłaby gorsza, znów mogłaby pojawić się tendencja do pozycjonowania jej obok BMW 5, Mercedesa E i reszty, ograniczająca sprzedaż do zupełnego marginesu. Link Zgłoś
zniesmak Re: Nissan Altima | Galeria 22.05.12, 11:06 Ja wiem czy szkoda? Brzydki ten samochód. Link Zgłoś
robaczek.bujaczek Re: Nissan Altima | Galeria 22.05.12, 11:10 ale to jest brzydkie - w sensie przód. sama linie spójna - i to fajne. Link Zgłoś
vogon.jeltz Re: Nissan Altima | Galeria 22.05.12, 12:08 @hhh "Szkoda że Nissan w europie sprzedaje jakieś g... w spółce z francuzami." Nieszczególnie ma wybór, rzekłbym. Francuzi po prostu go kupili. Link Zgłoś
Gość: fela usa Re: Nissan Altima | Galeria IP: *.nycmny.fios.verizon.net 22.05.12, 12:21 w USA rzadza trzej krolowie toyota ,honda i nissan maja po 30 modeli plus hybrid w kazdej klasie ! wymiataja rynek ! ich auta sa BOSKIE ! lexus(toyota)-infinity(nissan) i acura(honda) to wisienka na torcie -wszystkie auta to automaty i skory ! zadnego kija i welura ! W BIEDNEJ ,CIASNEJ EUROPIE NIGDY TAKIE AUTA JAK NA USA NIE BEDA W EUROPIE ! W USA CENA ZA LITR BENZYNY TO 2 ZETA ha ha ha Link Zgłoś
Gość: lekarz Re: Nissan Altima | Galeria IP: *.gl.digi.pl 22.05.12, 15:06 Jasiu, nie bierz już więcej tego białego świństwa Link Zgłoś
Gość: klocek Re: Nissan Altima | Galeria IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.05.12, 18:19 Nissana już nie ma praktycznie w segmencie aut popularnych - kupujesz po prostu renówkę ze znaczkiem nissana. Jak dla mnie nie do przyjęcia jest silnik dci, dlatego po prostu skreślam nissana. Wielka szkoda Link Zgłoś
Gość: jpm Re: Nissan Altima | Galeria IP: *.smevpn.tpnet.pl 23.05.12, 15:33 Tak, praktycznie piszecie byle pisać nikt z was nie ma pojęcia na temat swiata motoryzacji : 1/ wspólne podłogi to tylko plus dla wszystkich kupujących auta mogą być tańsze tak robi i Renault z Nissanem Dacią i Samsungiem. 2/Silniki dci w szczególności 1,6 i 2,0 i 3,0 są bardzo dobrymi jednosttkami wysokopreżnymi o dużej trwałości, niezawodności dobrej współpracy z filtrem cząstek stałych, cechuje je niskie zuzycie paliwa i b.dobre osiagi.W 1,6 dci mozna spokojnie zejśc na 4,5 - 5,5 przy mieszanym ale nawet dynamicznym trybie jazdy miasto trasa wiem bo jeżdziłem. 3/Nissan ma wszystkie silniki swojej japońskiej konstrukcji z wyjątkiem 4 silników diesla, które należą do konstrukcji Renault, a aczkolwiek przy konstruowaniu 3 silników uczestniczyli japońscy konstruktorzy - silniki te mają łańcuch rozrządu, a nie pasek zębaty jak stare konstrukcje. 4/Co do wyglądu nowej Altimy to nie warto krzyczeć za wiele, poprzednia generacja była drugą osobówką najlepiej sprzedawaną w USA po Toyocie camry więc klientom się podoba, jak wam nie podoba to poprostu nie musi kupować zresztą to auto nie bedzie sprzedawane w Europie niestety pewnie niektórzy woleliby od Opla czy Forda czy nawet Renault lub Peugeota. 5/ Nissan jak każda firma robi auta ładniejsze i mniej ładne w Europie bardzo dobrze sprzedaje się Qashqai i Juke więc chyba się ludziom podobają te dwa auta stanowią większość sprzedaży Nissana w Europie. 6/Podsumowując: po to żebyśmy mieli coraz bezpieczniejsze i oszczędniejsze i lepiej wyposażone auta Mercedes współpracuje z Renaultem, BMW z Peugeotem(Citroen), Ford z Peugeotem itd naprawdę nie zdajecie sobie sprawy z tego,że dostawcy części pochodzą z tak wielu krajów, że tak naprawdę nie ma już aut niemieckich francuskich, japońskich tylko ogólnoświatowe z częsciami z chin, indii, tajlandii itd. 7/Wszystkie samochody zresztą są bardzo podobnej jakości, a często sami sobie je psujemy bo nie potrafimy nimi jeżdzić i dlatego jeden silnik tego samego producenta wytrzyma raz 90tyś km a u innego 500 tyś km. 8/Nieprawdą jest wszystkie popualrne Nissany to Renaulty ze znaczkiem Nissana , Micra ma inne silniki niż Clio jest też celowo mniejsza Note jest większy od Clio a silniki poza dieslem też są inne. 9/Zmieniając markę o której piszę parę słów o Volkswagenie i silniku 2,0 TDI, który w opinii wielu jest niesamowicie awaryjny, jezdziłem i sam sprawdziłem praktycznie dla mnie był bezproblemowy, ale niestety dieslem trzeba umieć jeżdzić, poza tym jeżeli ktoś kupuje używane auto 5 -7 letnie auto, które ma na liczniku 120-150 tyś km to tak naprawdę ma 250tyś km do 400tyś km więc może się psuć.Tym bardziej, że nigdy nie wiemy kto jak eksploatował samochód tak więc zakup używanego, sprowadzonego np. z nIemiec auta to zawsze loteria.. Link Zgłoś