Dodaj do ulubionych

6 rocznica śmierci JP2

03.04.11, 00:02
Jak sami zapewne wiecie 2 kwietnia 2005 roku o godz. 21:37 zmarł jak na razie pierwszy papież polak a mianowice Jan Paweł II. Jestem ciekawa czy zrobiliście coś aby uczcić pamięć o naszym papieżu czy najzwyczajniej w świecie to olaliście??

Wypowiadajcie się...na kotkowym forum jeszcze nic takiego nie widziałam więc proszę nie usuwajcie tematu bo w końcu powstał taki który się nie powtarza jak co drugi wątek na forum...smile
Obserwuj wątek
    • myszqa13 Co ja zrobiłam...:) 03.04.11, 00:07
      ja generalnie wraz z przyjaciółmi z Katolickiego Stowarzyszenia Młodzieży i wieloma innymi parafianami zebraliśmy się o 21:30 przed pomnikiem który jest obok mojego kościoła i zaśpiewalisśmy najpierw Abba Ojcze,potem pomodliliśmy się,o 21:37 była symboliczna minuta ciszy po której ksiądz przeczytaół kilka wpisów z księgi kondolencyjnej,potem zaśpioewaliśmy apel jasnogórski i na sam koniec Barkę...więc myślę że fajnie to uczciliśmy...osobiście sama bardzo ale to bardzo kochałam Jana Pawła 2 jest on mi przykładem w dzisiejszym życiu...oczywiście ja nie potrafię swoją postawą przypominać jego ale staram się to robić...pamiętałam,pamiętam i zawsze będę o nim pamiętać!
      • myszqa13 odświeżam...:) 03.04.11, 10:40
        • alice087 __________________________ 03.04.11, 13:43
          o jej, jakaś ty jest pobożna XD
          szczerze, to o tej porze pewnie coś oglądałam w tv...
          • hopeandsmile . 03.04.11, 13:49
            Oglądałam film o papieżu.
          • myszqa13 po prostu się spytałam...nie można czy co?? 03.04.11, 13:50
            się czepiasz kurcze...każdy może założyć wątek o czym chcę więc ja założyłam o tym...nie jesteś katoliczką i nie obchodzi cię to-nie wchodź proste
            • myszqa13 to było do alice jakby coś...:) 03.04.11, 13:51
            • alice087 Re: po prostu się spytałam...nie można czy co?? 04.04.11, 16:09
              przeczytaj jeszcze raz moją wypowiedź. zdaje się, ze mnie nie zrozumiałaś.
              nie czepiam się.
              powiedziałam, ze jesteś pobożna - a to źle świadczy?
              jak dla mnie dobrze, o tym, że masz silną wolę, chce Ci się integrować wiarę w swoje życie.
              bo ja JESTEM katoliczką, ale z powodu właśnie tej braku silnej woli "zaniedbuje" niektóre podstawowe obowiązki wiary
              tongue_out
              • myszqa13 aha...to w takim razie przepraszam że tak... 04.04.11, 22:13
                ...zareagowałam...tylko w pierwszym zdaniu tamtej wypowiedzi czułam to tak jakbyś się nabijała z tego że jestemw KSM-ie i wogóle...ale skoro tak nie było to przepraszam że o to cię osądziłam...smile
    • milus Re: 6 rocznica śmierci JP2 04.04.11, 16:20
      W obecnych czasach młodzież bardziej interesuje się koputerem, telewizją. Rzadko kiedy już nawet spotyka się osoby, ktore pomogają innym beziteresownie (chodzi tu o młodzież).
      Dla mnie Jan Paweł II jest autorytetem stojącym na pierwszym miejscu. Mimo że mam dopiero 14 lat, uwielbiam go i kocham oraz podziwiam za to co robil i wierzę, że jest gdzieś niedaleko mnie i pomaga mi w trudnościach. Cały dzień płakałam i nie mogę pogodzić się z jego śmiercią. Żałuję, że nigdy, tak jak moja mama, nie mogłam pojechać i spotkać się z nim. Ale i tak zawsze będę o nim pamiętać. Niesamowity Polak, który swoją postawą wszystkich zadziwiał. I mówią, ze na świecie nie ma ideałów, ja mam inne zdanie.
      smile)
      • jessicakaulitz Re: 6 rocznica śmierci JP2 04.04.11, 21:02
        Strasznie mi wstyd, ale zwyczajnie zapomniałam. W ten dzień nawet nie miałam czasu włączyć telewizora i się dowiedzieć, bo przez cały dzień byłam w galerii. Dziś wieczorem odmówię modlitwę za papieża. Lepiej późno niż wcale ^^
    • anja_ Re: 6 rocznica śmierci JP2 04.04.11, 21:30
      nic nie zrobiłam. szczerze mówiąc zapomniałam, że to było 2. kwietnia. wiedziałam, że w kwietniu. ogólnie to przez ostatni czas często myślę o papieżu, bo wszędzie głośno o beatyfikacji, więc nie mam wyboru. zresztą uważam, że był mądrym polakiem i świetnym przykładem dla polskiej młodzieży.
    • pasture Re: 6 rocznica śmierci JP2 04.04.11, 22:33
      Nie zrobiłem, nie olałem. W ogóle o tym nie myślałem. Jan Paweł II nie był dla mnie nikim szczególnym.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka