Gość: turkish IP: *.158.78.112.Dial1.Chicago1.Level3.net 23.06.04, 12:39 czujnik deszczu jest niezbedny, czesto przeciez zdarza nam sie deszcz przeoczyc Link Zgłoś Obserwuj wątek
jan.kulczyk Re: Chevrolety w Polsce 23.06.04, 17:57 mnie tam się podoba... nie zdarzyło ci się na długiej trasie co i rusz sięgać do manetki wycieraczek, bo deszcz to przestawał padać, to zaczynał znów? Albo gdy deszczyk pada sobie wolno. Za wolno, żeby obsłużył go najwolniejszy tryb wycieraczek (skrzypienie nadgorliwych wycieraczek po suchej szybie), ale za szybko na czasowe (słaba widocznoość między kolejnymi machnięciami piór). Brzmi to głupio, ale na trasie (i w mieście czasem też) naprawdę się sprawdza... ;)) Link Zgłoś
Gość: rafau czujnik deszczu IP: *.gdynia.mm.pl 23.06.04, 18:24 Miałem taki wynalazek w aklasie i prawdę mówiąc nie było to najlepsze rozwiązanie. Link Zgłoś
Gość: długopisem Re: Chevrolety w Polsce IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 23.06.04, 18:12 Chevi może robić i oferować co chce, tak jak Hyundai, nie mam zamiaru kupić. Może nie dla tego, że mi nie odpowiada oferta, ale dlaczego nie produkują tego w PL pozdro Link Zgłoś
Gość: WK Re: Chevrolety w Polsce IP: *.ig.pwr.wroc.pl 24.06.04, 16:47 Rozumiem i popieram taki punkt widzenia. Ale w Gliwicach jest przecież fabryka Opla (GM). Mogą tam montować i Daewoo (przepraszam: Chevrolety) a może nawet GM przypomni sobie o FSO i ją reanimuje, korzystając z faktu, że technologia Daewoo już tam jest. Wtedy uratowałyby się i miejsca pracy i pół wieku historii polskiej motoryzacji. Pozdro Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Chevrolety w Polsce IP: *.aster.pl / *.aster.pl 24.06.04, 17:02 ogladalem na tvnturbo jak sprzedawca prezentowal modele, czesto mowil o "bardzo bogatym" wyposazeniu, tzn.2xairbag,wspomaganie,klima,el.szyby. w takim razie jak okreslic wyposazenie np mercedesa C klasy-hiper bogate? Link Zgłoś
Gość: WK Re: Chevrolety w Polsce IP: *.ig.pwr.wroc.pl 24.06.04, 17:22 Luksusowe - nikt tak nie określi wyposażenia Chevroleta, nieprawdaż? Wystarczy zresztą porównać cenę C-klasy z dowolnym Chev. Sensowne porównanie: cena dodatków (wspomaganie kier., klima, ABS, airbagi, el.szyby) w Chevroletach i innych (podobnych cenowo!) samochodach: Fiatach, Skodach, Renault. Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Chevrolety w Polsce IP: *.aster.pl / *.aster.pl 24.06.04, 19:16 no to co powiesz o maybachu? Link Zgłoś
Gość: WK Re: Chevrolety w Polsce IP: *.ig.pwr.wroc.pl 24.06.04, 19:48 Zaproszenie dla kidnapera Link Zgłoś
cracovian Re: Chevrolety w Polsce 24.06.04, 17:25 Wszystko fajnie i montowac w Polsce mozna, ale firma kieruje sie zyskiem, a w Polsce niestety inwestycje nie sa juz az tak atrakcyjne. Wola wybrac inne panstwa z mniejszymi podatkami i biurokracja, lepsza infrastruktora i tansza sila robocza - smutna prawda... Link Zgłoś
Gość: Kuba Re: Chevrolety w Polsce IP: *.promax.media.pl / 193.151.96.* 24.06.04, 17:51 Uważam, że GM sensownie skalkulował ceny nowych "Chevroletów". Mam nadzieję, że klienci zaufają nowej w Polsce marce, a przede wszystkim że znów zaufają technice Daewoo. Mam znajomych jeżdżących autami Daewoo i muszę przyznać, że samochody sprawują się wcale nie gorzej od renomowanych, europejskich i japońskich aut. Za europejskimi autami przeważa technologia. Np. Lacetti trudno porównywać z Peugeotem 307 czy nowym Golfem. W Chevrolecie darmo szukać takich "nowinek" jak ESP, kurtyny powietrzne, komputer pokładowy. Gdybym jednak dziś kupował auto, to może Chevy ...? Link Zgłoś
Gość: WK Re: Chevrolety w Polsce IP: *.ig.pwr.wroc.pl 24.06.04, 18:36 Niestety, to fakt. Ale już coś zainwestowali i teraz gliwicki Opel uzyskuje jakość nieosiągalną dla innych fabryk Opla. Jeżeli uwierzą, że w Polsce chociaż nie jest najtaniej ale za to może być najlepiej (?!) to może jednak doczekamy się dalszych inwestycji (i to nie tylko w montownie). Bo jak nic z tego nie będzie to tylko się wynosić. Link Zgłoś
Gość: CHEVY Re: Chevrolety w Polsce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.04, 21:02 MAM JEDNĄ PROŚBE NIE SĄ TO NAJGORSZE SAMOCHODY ,ALE PROSZE NIE NAZYWAJCIE ICH CHEVROLETAMI,TO ŻE PRZYKLEJE SOBIE GWIAZDE NA MALUCHA TO NIE ZNACZY ŻE MAM OD RAZU MERCEDESA!!!!!!!!!!!!! Link Zgłoś
Gość: Jon Re: Chevrolety w Polsce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.04, 13:43 Niestety, Chevy to tania marka. GM napewno nie nazwałby tak kolejnej linii limuzyn, czy konkurencji dla Lexusa. To nam się po prostu kojarzy z luksusem, bo przez lata "Amerykańskie samochody" były wypasione, niezależnie czy to Lincoln, czy Chevrolet. Link Zgłoś
Gość: Ble Re: Chevrolety w Polsce IP: 217.153.116.* 18.07.04, 19:25 Gość portalu: CHEVY napisał(a): > MAM JEDNĄ PROŚBE NIE SĄ TO NAJGORSZE SAMOCHODY ,ALE PROSZE NIE NAZYWAJCIE ICH C > HEVROLETAMI,TO ŻE PRZYKLEJE SOBIE GWIAZDE NA MALUCHA TO NIE ZNACZY ŻE MAM OD RA > ZU MERCEDESA!!!!!!!!!!!!! Jeżeli Mercedes (Deimler-Chrysler) zacznie firmować maluchy i fabrycznie kleić na nich nazwę i logo, to kupując takiego malucha - BĘDZIESZ MIAŁ MERCEDESA! Twoja analogia jest - jak widzisz (mam nadzieję) zła, bo to nie klient montuje sobie sam to logo, tylko Chevrolet (GM). Link Zgłoś
Gość: zachwytnięty Re: Chevrolety w Polsce IP: *.eventusnet.com / *.internetdsl.tpnet.pl 10.07.04, 05:18 >Chevi może robić i oferować co chce, tak jak Hyundai, nie mam zamiaru kupić. Mów sobie co chcesz, a ja kupuję Hyundaia Coupe V6. Czarny na alusach wygląda bombowo. I na szczęście nie jest robiony w PL. Link Zgłoś
Gość: cxc Re: Chevrolety w Polsce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.04, 18:20 Chevrolet nie jest w stanach tak nisko jak u nas Daewoo mimo że jest tania marką!! Nie mogli nazwac tych samochodów SaturN??????? albo po prostu sprzedawać jako Suzuki!!!!! idioci.... Link Zgłoś
Gość: as Re: Chevrolety w Polsce IP: *.local.net / *.internetdsl.tpnet.pl 05.07.04, 08:03 trabant byłoby ładnie, prawda? za 10lat co 3 samochód będzie z chin:( juz widze te reklamy: volkswagen-rasowy chińczyk:) Link Zgłoś
Gość: ja Re: Chevrolety w Polsce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.04, 14:31 Wszystko fajnie tylko ile takie aveo pali??? Jak maly smok!!! Czemu nie ma diesli nawet w wiekszych modelach. Czy mozna do tego montowac gaz bez utraty 3letniej gwarancji ???? Moze ktos juz kupil i o tym myslal albo sie dowiadywal??? Niestety samochod jest mi potrzebny do jazdy a nie do ogladania w garazu i pokazywania znajomym! Link Zgłoś
Gość: alpifresh dla gazowników IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.07.04, 17:07 Instalacje gazowe do chevroletów są w trakcie badań.Bedą je montować stacje dilerskie bez utraty gwarancji.Wg. info., które posiadam to do silników 8V bedą monowtryski, a do 16V wtrysk sekwencyjny gazu. Pozdrówka. P.S. W ostatni piątek jeździłem Lacceti 5d. 1,4 16V i było całkiem o'kay. Najgorsze jest to, że prawie wogóle nie słychać silnika. Nawet przy 140-150 km/h. Link Zgłoś
Gość: Arek Re: Chevrolety w Polsce IP: 195.116.16.* 10.07.04, 00:39 Pewnie za rok-dwa ujrzymy w ofercie wersje z silnikami Diesla. Gdzieś już czytałem, że GM-DAT rozpoczyna właśnie budowę fabrykę silników Diesla do swoich modeli. Rzeczywiście szkoda, że już teraz nie oferują aut z silnikiem diesla; też chętnie bym kupił, tylko ta kasa ... Link Zgłoś
Gość: JakoTako Re: Chevrolety w Polsce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.04, 23:42 Ta nazwa Chevrolet to taka nasza narodowa specyfika. W Europie Zachodniej autka te nadal nazywaja sie Daewoo bo samochody amerykanskie kojarza sie tam z dziadostwem. Poniewaz Polacy wychowani na produkcji Hollywood kochaja ameryke a nawet sa dla niej gotowi umierac specjalisci od marketingu uznali, ze na naszym rynku lepiej bedzie sie sprzedawala marka Chevrolet. I chyba maja racje. Link Zgłoś
Gość: Gradus Re: Chevrolety w Polsce IP: *.ksiazat.v.pl 10.07.04, 11:04 Gość portalu: JakoTako napisał(a): > Ta nazwa Chevrolet to taka nasza narodowa specyfika. W Europie Zachodniej autka > > te nadal nazywaja sie Daewoo bo samochody amerykanskie kojarza sie tam z > dziadostwem. Poniewaz Polacy wychowani na produkcji Hollywood kochaja ameryke a > > nawet sa dla niej gotowi umierac specjalisci od marketingu uznali, ze na naszym > > rynku lepiej bedzie sie sprzedawala marka Chevrolet. I chyba maja racje. mylisz sie.. chodzi o prawa do nazwy Daewoo. FSO moze sprzedawac Daewoo (Lanosy i Matizy) do 2006 roku i zeby nie bylo nieporozumien zdecydowano sie na wprowadzenie marki Chevrolet... Link Zgłoś
Gość: dziadzia Re: Chevrolety w Polsce IP: *.eventusnet.com / *.internetdsl.tpnet.pl 10.07.04, 06:21 Jeździłem Daewoo 10 lat i wiem jak się sprawuje. Życzę Mercedesowi i BMW żeby robili takie bezawaryjne samochody. Jasne, że to całkiem inna liga, ale ja tylko wypowiedziałem się na temat niezawodności. Link Zgłoś
Gość: mak Re: Chevrolety w Polsce IP: *.proxy.aol.com 10.07.04, 17:41 Chevrolet to kupa jezdzacego zlomu,po co to kupowac.Amerykanie umieja zbudowac bombe ,ale nie samochod osobowy. Link Zgłoś
Gość: andrzej_r Re: Chevrolety w Polsce IP: *.netlandia.pl 10.07.04, 18:27 Akurat tu bym sie niezgodził z przedmówcą. Amerykanie potrafią robić dobre auta osobowe. Jeździałem przez 2 lata Chryslerem Stratusem, i byłao to bardzo wygodne auto. Szerokie wygodne fotele (z obowiązkowym podłokietnikiem), dobrze działąjąca klima, niezłej klasy (jak na 1995 rok) zestaw audio. Porzadnie wykończony (nic nie trzeszczało). Fakt, że miał apetyt na benzyne. To chyba jedyna wada Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: Chevrolety w Polsce IP: *.chello.pl 13.07.04, 01:29 Chevrolet Aveo robią Koreańczycy a nie Amerykanie. Amerykańskta jest tylko marka. Czy jest bezawaryjny to sie okarże za jakiś czas. Teraz można tylko powiedzieć, że jest mało bradzo mało autoryzowanych warsztatów Chevroleta, jeżeli coś się stanie podczas urlopu, to klapa. Ceny też nie są rewelacyjne. Taniej można kupić Renaulta Thalie i Fiata Albea, w podbonej cenie jest Skoda Fabia. Renault. Fiat i Skoda mają zdecydoawnie lepiej rozwinięta sieć sprzedaży i serwisu. Samochody te mają też dużo wieksze bagażniki i lepsze osiągi. Marketing chevroleta też nie jest najlepszy. POdczas rozmów w salonach wygląda tak jakby sprzedawcom opli na siłę kazali sprzedawać chevrolety. Nie potrafią przekonać do tego samochodu. Nie ma też żadnych promocji. W najtańszych wersjach jedyna jego przewaga nad Thalią Albea i Fabią to seryjnie monotowane radio. Wygodniejsze ma też przednie siedzenia. NIestety to wszystkie jego zalety. Piszę to ponieważ chciałem kupić Chevroleta, ale warunki sprzedaży oferowane przez tą markę spowodowały, że pewnie kupię Fiata Albea, albo Renaulta Thalię. Ciekawe, kto kupuje te samochody. Na pewno nie można powiedzieć, że chevrolet to tania marka GM w Polsce. Link Zgłoś
Gość: Zenek http://www.chevrolet.com/aveo/ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.04, 09:01 www.chevrolet.com/aveo/ w USA to tez Chevy!!! Link Zgłoś
Gość: Chevi Re: Chevrolety w Polsce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.04, 01:07 Jak dotąd (lipiec) nie mogę znaleźć oficjalnej strony WWW z cennikiem i danymi Chevroletów... Link Zgłoś
Gość: ciemniak Re: Chevrolety w Polsce IP: *.chello.pl 18.07.04, 10:31 To niezły z Ciebie gląb. www.chevrolet.net.pl./ Link Zgłoś
Gość: Grzegorz Re: Chevrolety w Polsce IP: *.phil.east.verizon.net 18.07.04, 12:13 Nie wiem ktore z modeli sa prezentowane w Polsce, ja natomiast jestem od 4 lat uzytkownikiem Chevi Malibu i nigdy wiecej tej marki. Na gwarancji mialem 3 razy naprawiany silnik ( jedna kompletna wymiana ) i kilkanascie razy inne naprawy jak np pompa paliwa czy naciagacz paska klinowego. Ale z kolei nie mozna powiedziec ze wszystkie auta ze stanow do szajs . Zauwazylem ze w Polsce albo Ameryke sie kocha albo sie jej nienawidzi i to przeklada rowniez na samochody. Moim poprzednim autem byl Mercury Coguar(Ford) v8 5 litrowy silnik cudo maszyna i caly czas zaluje ze go zamienilem na inny .Co prawdz mial juz ponad 150 tys mil przebiegu ale silnik pracowal jak zegareczek.I ze spalaniem nie bylo najgorzej bo w moescie palil okolo 7.5-8 gal/100 mil ( porownywalne do Poloneza ~ 28-30 litrow na 160 km )No i ten konfort jazdy ! Mam przyklad dobrej jakosci aut Japonskich zona od 10 juz lat jezdzi Suzuki Sidekick i tylko dwie awarie . Podsumowujac z Chevi tylko Corvetta , ewntualnie Impala ( coraz czesciej widziane sa te auta jako policyjne radiowozy ) Pozdrawiam Wszystkich i ostrzegam przed Chevi Grzegorz Link Zgłoś
Gość: Seul Re: Chevrolety w Polsce IP: 195.94.206.* 19.07.04, 15:20 Ale "polskie" Chevrolety są robione w Korei i nie mają nic wspólnego z wyrobami amerykańskimi. Sądząc z dotychczasowych doświadczeń z wyrobami koreańskimi na polskim rynku, przypuszczam że będą to auta dosyć niezawodne. Link Zgłoś
Gość: onlinek Re: Chevrolety w Polsce - DROŻEJĄ !!! IP: 195.117.195.* 19.07.04, 12:17 UWAGA, czar prysnał, Chevrolet Polska podnosi ceny od sierpnia o 2%-5%. Zaczeło sie bardzo ciekawie, a tu niespodzianka ... Link Zgłoś