Dodaj do ulubionych

Dla sympatyków diesli

30.06.04, 16:17
Interesujące info o Accordzie 'błotniaku':
www.hondapl.org/forum/message.asp?id=87080
Pzdr
Niknejm
Obserwuj wątek
    • wampir_666 Re: Dla sympatyków diesli 30.06.04, 16:21
      Nawet ja, zwolennik Golfów i BMW, uważam, że nowy Accord jest rewelacyjny. A
      ten po tuningu, wręcz boski.
      • Gość: poldeck Re: Dla sympatyków diesli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.04, 16:35
        Przymierzam się do zakupu nowego auta. Powaznie brałem pod uwagę Accorda diesla
        ale niestety nie jest to samochód dla mnie. To samochód dla kurdupli! Miejsca
        na nogi mniej niż w A3, głowa dotyka dachu (w wersji Executive - obowiązkowy
        szyberdach). I do tego debilna polityka Hondy. Jak ksenony to szyberdach.
        Pojeby! Podobnie jest zresztą w Avensisie (z ilością miejsca). Ktoś o wzroście
        powyżej 190 skazany jest na Audi lub BMW. Jaki sens ma chwalenie się ilością
        miejsca z tyłu dla pasażera skoro brakuje go z przodu. Czy problemem dla takiej
        Hondy czy Toyoty jest przedłużenie szyn na max do tyłu?
        • niknejm Re: Dla sympatyków diesli 30.06.04, 17:43
          Gość portalu: poldeck napisał(a):

> Przymierzam się do zakupu nowego auta. Powaznie brałem pod uwagę Accorda
          > diesla
          > ale niestety nie jest to samochód dla mnie. To samochód dla kurdupli!
          > Miejsca
          > na nogi mniej niż w A3,

Wiesz co? Tam jest osiowa regulacja kierownicy. Naprawdę ;-)
          Generalnie jestem dość wysoki, a fotel ustawiam niemal pionowo. W Hondzie
          Prelude z szybrem się nie mieściłem, w Accordzie nie mam z tym problemu - w
          wersji z szybrem. A pozycja za kierownicą, po ustawieniu wszystkiego jak
          trzeba, jest naprawdę dobra. Zgodzę się, że z tyłu mogłoby być więcej miejsca,
          ale z prozdu jest IMHO super. Nowym A3 nie jeździłem, ale próbowałem
          poprzednim - tam to dopiero było z przodu ciasno.

> głowa dotyka dachu (w wersji Executive - obowiązkowy
          > szyberdach). I do tego debilna polityka Hondy. Jak ksenony to szyberdach.

W wersji diesel chyba tak. W benzynowcach masz wybór - TypeS nie ma szybra.

> Pojeby! Podobnie jest zresztą w Avensisie (z ilością miejsca). Ktoś o
          > wzroście
          > powyżej 190 skazany jest na Audi lub BMW.

No nie wiem. Patrz powyżej.

> Jaki sens ma chwalenie się ilością
          > miejsca z tyłu dla pasażera skoro brakuje go z przodu.

IMHO to włąśnie z tyłu jest trochę ciasno, a z przodu mnóstwo miejsca.
          Próbowałem.

Accord diesel ma jedną poważna wadę - chorą cenę.

Pzdr
          Niknejm
          • Gość: Yatoya Re: Dla sympatyków diesli IP: *.dami / 213.76.164.* 01.07.04, 10:25
            Delikatny tuning ze smakiem.Nic nie spieprzone, wprost przeciwnie.
            Ja jestem pod wrażeniem.

> Gość portalu: poldeck napisał(a):
            > > diesla
            > > ale niestety nie jest to samochód dla mnie. To samochód dla kurdupli!
            > > Miejsca
            > > na nogi mniej niż w A3,

W A3?Czy mówimy o tym kompaktowym Audi....?
            > > Pojeby! Podobnie jest zresztą w Avensisie (z ilością miejsca). Ktoś o
            > > wzroście
            > > powyżej 190 skazany jest na Audi lub BMW.

Jeżeli lubisz rospasanie to owszem, tyle tylko ze musiałaby to być A6 lub seria
            5 a to już półka wyżej od avensisa czy accorda.
            Sam mam 188cm i żadnym razie nie moge powiedzieć żeby w Hondzie było ciasno z
            przodu.W toyocie również z tyłu jest sporo miejsca.Ale niektórzy muszą mieć
            audi...
            W jednym się zgodzę-chora polityka dotycząca wyposażenia dodatkowego.

Pzdr
          • Gość: Poll Re: Dla sympatyków diesli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.04, 19:38
            Ten nowy przepiekny Accord ma wnętrze z przodu jak dobrze skrojony garnitur.
            Przylega do ciała. Niestety.
          • Gość: Kaszana Re: Do Niknejma IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.04, 09:47
            niknejm napisał:
            Accord diesel ma jedną poważna wadę - chorą cenę.

Ma dwie poważne wady:"chorą cenę" i jeszcze poważniejszą:5-stopniową skrzynię-
            rzecz w nowoczesnych dieslach niespotykana.
    • Gość: hehe.he Re: Dla sympatyków diesli IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.06.04, 18:57
      z reguly nie lubie tuningu ale trzeba przyznac ze ten jest zrobiony ze smakiem.
      ladna sztuka:)
    • art_0 Re: Dla sympatyków diesli 01.07.04, 10:55
      Ladny ten Accord. Ale zastanawia mnie to:
      Dane katalogowe: 140km i 340 Nm.
      Seria zmierzona: 163.7 km i 362.2 Nm.

spora roznica.....

Art
      • Gość: Jarek Re: Dla sympatyków diesli IP: 217.8.186.* 02.07.04, 09:11
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=20&w=158802&a=13097760
        • art_0 Re: Dla sympatyków diesli 02.07.04, 10:34
          cyt: "Zabezpieczają więc siebie
          (i przy okazji nas) przed spadkiem mocy wynikającym z normalnego zużycia
          eksploatacyjnego kluczowych elementów lub ich zanieczyszczenia"

No to już jest bzdura do kwadratu. Kupujesz samochod o mocy teoretycznej 80 KM
          i rzeczywistej np 100 KM. Jeżdzi super, ale po 5-7 latach jego moc spada. Ma
          faktycznie 80KM. Zaczynasz to reklamowac w ASO. A oni co? Na hamownię i
          pokazuja ci wykres z ktorego wychodzi ze masz 80KM? I niby jest OK?
          Paranoja...

pozdrawiam

Art
    • Gość: Kerda Re: Do 01boryny-Greenblacka. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.04, 13:04
      Ale się chłopie stoczyłeś.
      • Gość: poldeck Re: Do 01boryny-Greenblacka. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.04, 16:33
        Mam 192 cm. W Accordzie i Avensisie nie opieram ud na fotelu. Regulacja
        kierownicy nie ma tu nic do rzeczy, siedzę rozkraczony a prawa pięta robi
        dziurę w dywaniku w środku. W Audi A4, A3, BMW 3 odsuwając fotel do tyłu mogę
        swobodnie oprzeć uda na fotelu i wyprostować nogi. Oparcie stawiam bardziej do
        pionu, przysuwam kierownicę i jest super. Miałem ogromy apetyt na diesla
        Accorda ale niestety, jest niewygodny dla mnie.
        • barkas Re: Accord 01.07.04, 22:24
          Sam miałem ochotę na Accorda, ale jest on zrobiony na (nomen omen - udanej)
          płycie podłogowej poprzednika, ma nieciekawe wnętrze i jest zwyczajnie ciasny.
          Kupiłem więc Mazdę 6 w której miejsca jest pod dostatkiem (mam ponad 190 cm), i
          ma wyśmienite zawieszenie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka