matex78 02.07.04, 14:27 Witam W czasie jazdy zapala mi się żółta kontrolka po czym po chwili gaśnie. Zajżałem do instrukcji i oto co przeczytałem: KONTROLLEUCHTE FUR MOTORSELSTDIAGNOSE -Zeigt an: - Storung in der Einspritzanlage Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: RF Re: kontrolka - pomocy IP: 57.66.193.* 02.07.04, 15:03 Cóś z wtryskiem a kontrolka to samodiagnostyka silnika. Będziesz Miał Wydatki Link Zgłoś
bambus_us Re: kontrolka - pomocy 02.07.04, 15:27 Nie koniecznie musi to byc jakis problem,mozesz na razie sprawdzic czy zuzycie paliwa nie zwiekszylo sie ,bo to bylby sygnal ze cos nie tak .Jezeli palo ile palil ja bym jezdzil az kontrolka bedzie zapalona na stale i wtedy dal na diagnostyke.Nie spiesz sie do warsztatu ,oni cie oblupia ze skory.Taka moja rada. Link Zgłoś
matex78 Re: kontrolka - pomocy 02.07.04, 22:38 Sorki ale wcisnął mi się Enter poszło nie dokonczone. Cały tekst z instrukcji jest następujący : KONTROLLEUCHTE FUR MOTORSELSTDIAGNOSE -Zeigt an: - Storung in der Einspritzanlage - Storung in der Zundanlage -Ist das Farhzeug mit einem Katalysator ausgerustet, so kann dieser beschadigt werden. Czy byłby ktoś tak uprzejmy i mi to przytłumaczył :-)) Z góry dzięki Acha kontrolka zapala się bardzo rzadko do tej pory parę razy w okresie ok paru tygodni i to tylko na chwilkę , zaraz sama gaśnie. I jeszcze jedno auto nie jest na wtrysku tylko ma gaźnik (chyba). Link Zgłoś
mavio1 HIHI Translatory... 03.07.04, 10:17 -Wskazuje: - Storung w urządzeniu wtryskujące - Storung w Zundanlage -Jest Farhzeug z katalizatorem ausgerustet, tak może ten Beschadigt stają się. Tak to wygląda we wiodącym w testach tralsnatorze niemiecko-polskim. Brawo informatycy i twórcy tego programu! Link Zgłoś
Gość: Michal Re: kontrolka - pomocy IP: *.fornfyndet.se 03.07.04, 11:37 Matex78, KONTROLLEUCHTE FUR MOTORSELSTDIAGNOSE -Zeigt an: - Storung in der Einspritzanlage - Storung in der Zundanlage -Ist das Farhzeug mit einem Katalysator ausgerustet, so kann dieser beschadigt werden Zaklocenie w systemie wtryskowym Zaklocenie w systemie zaplonowym W pojezdzie katalizator wylaczony z systemu,moze to byc powodem tych zaklocen. Od siebie powiem krotko wlej do tanku plynu do czyszczenia wtryskow.Troszke wiecej niz zaleca instrukcja pojezdzij i wszystko wroci do normy.Musialo byc zanieczyszcone paliwo i nastapilo przytkanie systemu wtryskowego. Co nalezy rozumiec wylaczony katalizator z pracy.On pracuje ,ale z powodu zlego dozowania paliwa na ktore niema wplywu lambda sonda daje totalne zaklocenia do kompa i system oczyszczania kladzie sie na lopatki. Jezeli wlanie nie pomoze odezwij sie bedziemy szukac dalej.Pzdr.Michal Link Zgłoś
Gość: matex78 Re: kontrolka - pomocy IP: *.vline.pl / *.rev.vline.pl 03.07.04, 22:08 Dzięki za radę. Narazie nic się nie dzieje, kontrolka już się nie zapala więc faktycznie mogło to być złe paliwo. Pojeżdzę jeszcze trochę i zobaczę :-) Pozdrowionka Link Zgłoś
Gość: cristoff Re: kontrolka - pomocy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.04, 09:20 Czyżby opel? Może sonda się kończy? Link Zgłoś
Gość: matex78 Re: kontrolka - pomocy IP: *.vline.pl / *.rev.vline.pl 03.07.04, 22:09 Nie to nie opel, to francuz :-) Link Zgłoś
Gość: Michal Re: kontrolka - pomocy IP: *.fornfyndet.se 03.07.04, 22:15 To niema znaczenia jaka marka. Ta zolta lampka w kazdym samochodzie co posiada lambde i kata zapala sie wtedy jak jest zaburzona emisja spalin.Rowniez ostrzega przy nie zapalonym silniku i zaraz po zapaleniu ze jest cos nie wporzadku z immobilajzerem.Byc moze ktos probowal skanowac. Pzdr.Michal Link Zgłoś