Gość: jedrek11 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.04, 10:11 Pytanko do kolegów kierowców: Czy na trasie Warszawa Gdańsk są jakieś utrudnienia w ruchu? W zeszłym roku przez remont mostu na Wiśle w Kiezmarku,straciłem 3godziny. Jak jest teraz? Link Zgłoś Obserwuj wątek
niki27 Re: trasa Warszawa Gdańsk 16.07.04, 10:16 Gość portalu: jedrek11 napisał(a): Jechałem tamtędy miesiąc temu. Utrudnienia są za Mławą (przebudowa drogi), cały czas namoście w Kiezmarku, no za Elblągiem - wielokilometrowy objazd (np. przynjamniej był parę miesięcy temu). Do zwyczajowego czasu przejazdu dolicz co najmniej godzinę. pozdr. Link Zgłoś
jan.kulczyk Re: trasa Warszawa Gdańsk 16.07.04, 12:40 To zależy, kiedy jedziesz. Jeśli jedziesz np. w niedzielę i to jeszcze przed południem, to nie musisz nic doliczać. W Mławie wszyscy robole na fajrancie w niedzielę, a godziny są przedpołudniowe więc i ruch niewielki. W sobotę powinno być podobnie. Pokonałem tę trasę nawet szybciej niż zwykle. Będę jechał jutro do Gd, więc mogę ci rzucić posta z pierwszej ręki, ale ty pewnie potrzbujesz info już teraz. Moje informacje są również sprzed ok. miesiąca (tzn. jak mówiłem, wszystkie remonty, o których wspomniał Niki są, ale w dobry dzień i w dobrych godzinach nie zajmą ci dodatkowego czasu) Kiedyś wysilałem się jak wariat próbując tę trasę pokonać jak najszybciej (często ją przemierzam) i jednocześnie nie dostać mandatu. Po dość stresującej dla współpasażerki ;) jeździe udało mi się zrobić czas 3.15 (od domu do domu). Później jechałem niemal w taką właśnie niedzielę dość pustą drogą w drugą stronę z w miarę stałą prędkością 120. Na zupełnym luzie. Efekt czasowy: 3.20. Przemyślenia: nigdy więcej speedowania. Lepiej pojechać w dobry dzień, jeśli się może, zamiast narażać siebie i innych. Pozdr. Link Zgłoś
Gość: jedrek11 Re: trasa Warszawa Gdańsk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.04, 14:52 Serdeczne dzięki.Tą trasą jeżdżę tylko raz w roku,na urlop,stąd moje zainteresowanie.Będę jechał 30.07. więc do tego czasu chyba nic się nie zmieni. Co do tych prędkości to już dawno z tego wyrosłem,człapię sobie równiutko i po 5 godzinach jestem na miejscu a konkretnie w Chłapowie.Jakby coś się działo to dzięki z góry za posta. Pozdr. Link Zgłoś
Gość: Michal Re: trasa Warszawa Gdańsk IP: *.fornfyndet.se 16.07.04, 15:17 Te trase w roku 1969 pokonal moj kolega anglik samochodem TR-6 z silnikiem 6cyl rzedowym w ciagu 2godzin 20minut.Oczywiscie to odbylo sie miedzy 4 a 6 rano.Ruch znikomy najwieksze niebespieczenstwo to furmanki. Grzal caly czas kolo 200km/h oczywiscie tam gdzie bylo mozliwe.Auto w wersji sportowej dwuosobowe jak na tamte czasy to super duper.Pzdr.Michal Link Zgłoś
Gość: AdM Re: trasa Warszawa Gdańsk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.04, 15:28 Teraz to można zejść do 2.50min. Ale 4-cyl dyzlem, więc na tym forum to się nie liczy :-D Link Zgłoś
jan.kulczyk Re: trasa Warszawa Gdańsk 16.07.04, 15:56 To i tak nieźle, ja też 4-cyl dyzlem... ;) więc możemy rozmawiać zupełnie eksterytorialnie ;) Ale nie chciałbym cię spotkać na drodze.. A propos garów, ile kosztują najtańsze Diesle V5 lub V6? Gazeta chyba nie robiła takich rankingów... Link Zgłoś
Gość: AdM Re: trasa Warszawa Gdańsk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.04, 16:12 jan.kulczyk napisała: > To i tak nieźle, ja też 4-cyl dyzlem... ;) więc możemy rozmawiać zupełnie ekste > rytorialnie ;) Ale nie chciałbym cię spotkać na drodze.. > > A propos garów, ile kosztują najtańsze Diesle V5 lub V6? Gazeta chyba nie robił > a takich rankingów... Nie ma czegoś takiego jak V5, ciężko byłoby wyważyć. R5 ma Volvo i VW. Najtańszy V6 diesel... Pewnie Vectra? Link Zgłoś
niknejm Re: trasa Warszawa Gdańsk 16.07.04, 16:18 Gość portalu: AdM napisał(a): > Nie ma czegoś takiego jak V5, ciężko byłoby wyważyć. Jest. W Golfie montowano silnik V5, coś koło 170KM. Obecnie rzeczywiście nie oferowany. Pzdr Niknejm Link Zgłoś
jan.kulczyk Re: trasa Warszawa Gdańsk 16.07.04, 16:21 Owszem są V5, np. Bora czy Toledo. To chyba VR6 z wyciętym jednym cylindrem. Ale szczegółów technicznych nie znam. I jestem prawie pewien, że są dyzle V5, ale nie chce mi się szukać. Może jakiś ekspert pomoże? Link Zgłoś
Gość: AdM Re: trasa Warszawa Gdańsk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.04, 16:26 Macie rację z tym np. Toledo. Może diesle też były? Aktualnie nikt nie robi. Link Zgłoś
Gość: Zavi Re: trasa Warszawa Gdańsk IP: *.pkobp.pl 16.07.04, 16:44 Przepraszam że się wtrącam będąc laikiem, ale zdaje się ze mercedes C klasa CDI 270 ma 5 cylindrów (tak przynajmniej stało w ulotce) Tak przy okazji ktoś wie? 3 - cylindry - silnik trzęsie 4 - standardowy 6 - generalnie wyższa kultura a 5? na logikę powinno być mało stabilne jako niesymetryczne, ale nie znam sie, ktoś wie? Link Zgłoś
Gość: 5cyl Re: trasa Warszawa Gdańsk IP: *.saint / 195.117.38.* 16.07.04, 16:55 z praktyki z volvo - 5 cyl. w rzędzie nie ma wibracji ani zauważalnego niewyważenia, wręcz przeciwnie , bardzo harmonijny, i poza tym dźwięk nie do pobicia, basowy pomruk, tylko V8 jest lepsze dźwiękowo.. Link Zgłoś
niknejm Re: trasa Warszawa Gdańsk 16.07.04, 18:07 Gość portalu: Zavi napisał(a): > Przepraszam że się wtrącam będąc laikiem, ale zdaje się ze mercedes C klasa > CDI 270 ma 5 cylindrów (tak przynajmniej stało w ulotce) Ale w rzędzie, zdaje się... Nie V. Pzdr Niknejm Link Zgłoś
Gość: AdM Re: trasa Warszawa Gdańsk IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 16.07.04, 19:33 Gość portalu: Zavi napisał(a): > Przepraszam że się wtrącam będąc laikiem, ale zdaje się ze mercedes C klasa CDI > > 270 ma 5 cylindrów (tak przynajmniej stało w ulotce) > > Tak przy okazji ktoś wie? > 3 - cylindry - silnik trzęsie > 4 - standardowy > 6 - generalnie wyższa kultura > a 5? na logikę powinno być mało stabilne jako niesymetryczne, ale nie znam sie, > > ktoś wie? Tak jest, Mercedes ma rzędowe 5 i 6 diesel (jeszcze, bo z tego co wiem przechodzi na układ V, bo taniej i można robić na tej samej linii co V8). Oprócz ilości cylindrów, liczy się ich układ. Generalnie R6 i V8 są idealnie wyważone. V6 i poniżej już nie. Link Zgłoś
jan.kulczyk Re: trasa Warszawa Gdańsk 16.07.04, 15:55 Tak, pisałeś już kiedyś o tym. Dobrze, że wtedy mnie nie było na świecie. Nie lubię takich idiotów. Przyprawiają mnie o lekki zawał za kierownicą. Ale muszę przyznać, że facet miał jaja. Nie chodzi o policję, bo mandaty na jego kieszeń wtedy były w Polsce na pewno śmieszne, ale o samą trasę, która absolutnie nie nadaje się do takiej jazdy (a która w Polsce się nadaje?) Link Zgłoś
Gość: Ljeszek Miljer Re: trasa Warszawa Gdańsk IP: *.terminus.pl / *.terminus.pl 16.07.04, 21:40 TAK RYDZYK Z GOCŁOWSKIM PALĄ GUMY ZARAZ PRZY WJEŹDZIE DO GDAŃSKA Link Zgłoś