Dodaj do ulubionych

Ktore auto lepsze?

IP: 82.160.9.* 19.07.04, 19:08
Jade do niemiec kupic samochod i mam dylemat ktory kupic Pierwszy to audi80 dobrze utrzymane z 1989r poj1800 benzyna przebieg ok 100 000km za 900 euro Drugi to peugot 305 rowniez benzyna z 1996r poj silnika nie znam przebieg ok 250 000 autoalarm klima abs centralny zamek poduszki itd. za 1000 euro. Nadmieniam ze chce kupic auto dla siebie a nie na sprzedaz bardzo duzo jezdze w pracy i musze miec niezawodny samochod. Oba samochody znalazl mi brat ktory pracuje w niemczech wiec raczej kota w worku nie kupuje. Dziękuje za dobre rady. Ps.na drozsze autko mnie nie stac
Obserwuj wątek
    • Gość: Doki Re: Ktore auto lepsze? IP: *.199-201-80.adsl.skynet.be 19.07.04, 19:15
      Zibi, nie wyglupiaj sie, nawet seicento za 1000 euro bedzie bardziej niezawodne
      od 15- letniego audi albo, co gorsza, Peugeota.
    • Gość: eeee no ee Re: Ktore auto lepsze? IP: 213.77.40.* 19.07.04, 19:27
      moim zdaniem peugeot ale porozgladaj sie za jakimiś innymi
    • Gość: hehe.he Re: Ktore auto lepsze? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.07.04, 19:33
      cos slabo chyba brat szukał
    • Gość: długopisem oczywiście Audi IP: 81.190.172.* 19.07.04, 20:10
      Nie ma to jak Niemiec! I to raczej ładniejsze od Peżota
    • Gość: Hehłak Re: Audi '89 i 100.000??? IP: *.chello.pl 19.07.04, 20:37
      Ktos cie robi koles we frajera!
      • wahacz Zdecydowanie Pezo 19.07.04, 20:45
        Daruj sobie wiekowe, przestarzałe technicznie i awaryjne Audi. Faktem jest ze
        jest ładne ale to nie wszystko. Od znajomych wiem że 306 jest dość bezawaryjny.
    • x-darekk-x Re: Ktore auto lepsze? 20.07.04, 09:35
      305? wow, super maszyna. :)
      • Gość: pidżej Re: 305 rulez! IP: *.acn.waw.pl 20.07.04, 10:32
        produkcja zakończona w 1987, ale braciak wyszukał o 9 lat młodszego! zdolniacha!
    • tralalumpek Re: Ktore auto lepsze? 20.07.04, 09:37
      Gość portalu: zibi napisał(a):

> Jade do niemiec kupic samochod i mam dylemat ktory kupic Pierwszy to audi80
      d
      > obrze utrzymane z 1989r poj1800 benzyna przebieg ok 100 000km za 900 euro
      Drugi
      > to peugot 305 rowniez benzyna z 1996r poj silnika nie znam przebieg ok 250
      000
      > autoalarm klima abs centralny zamek poduszki itd. za 1000 euro. Nadmieniam
      ze
      > chce kupic auto dla siebie a nie na sprzedaz bardzo duzo jezdze w pracy i
      musze
      > miec niezawodny samochod. Oba samochody znalazl mi brat ktory pracuje w
      niemcz
      > ech wiec raczej kota w worku nie kupuje. Dziękuje za dobre rady. Ps.na
      drozsze
      > autko mnie nie stac

ciekawa filozofia!
      te zlomy ktore wymieniles beda w rzeczywistosci kosztowac wiecej w utrzymaniu
      niuz jakiekolwiek nowsze auto
      • millerek Re: Ktore auto lepsze? 20.07.04, 10:48
        Jeżeli ktoś zrobił 100.000 km przez 15 lat takim samochodem jak audi (trochę
        więcej niż 6500 km rocznie!!!) to bież ten samochód. Musi ono być rzeczywiście
        w eleganckim stanie. A tak naprawdę to pomnóż to razy 4 bo nie ma samochodów w
        takim wieku i z takim przebiegiem.
        z dwojga złego wolał bym audi niz francuską chorobę.
      • edek40 Re: Ktore auto lepsze? 20.07.04, 12:34
        Ciekawa teoria. Policz sobie koszty ubezpieczenia AC (w przypadku starego i taniego auta chyba nie warto tego placic), obowiazkowych przegladow w sieci autoryzowanej, obowiazkowej dzikiej utracie wartosci nowego auta. O zawodnosci wspolczesnych przeintelektualizowanych samochodow nie wspomne. I o calkowitej niemoznosci naprawy nawet drobnej usterki (oczywiscie w nowym aucie usterki mechaniczne wykluczam - nawet w VW czy fiacie) w drodze tez nie.
        • Gość: Doki Re: Ktore auto lepsze? IP: *.246-200-80.adsl-fix.skynet.be 20.07.04, 12:36
          > I o calkowitej niemozn
          > osci naprawy nawet drobnej usterki

Ciekawa teoria. Oczywiscie, doliczyles tez koszt straconego czasu i nerwow (a
          czasem zupelnie realnie utracone zarobki) wskutek tych "drobnych usterek".
        • tralalumpek Re: Ktore auto lepsze? 20.07.04, 12:42
          edek40 napisał:

> Ciekawa teoria. Policz sobie koszty ubezpieczenia AC (w przypadku starego i
          tan
          > iego auta chyba nie warto tego placic), obowiazkowych przegladow w sieci
          autory
          > zowanej, obowiazkowej dzikiej utracie wartosci nowego auta. O zawodnosci
          wspolc
          > zesnych przeintelektualizowanych samochodow nie wspomne. I o calkowitej
          niemozn
          > osci naprawy nawet drobnej usterki (oczywiscie w nowym aucie usterki
          mechaniczn
          > e wykluczam - nawet w VW czy fiacie) w drodze tez nie.

dobrze policzę! a ty sobie policz koszty napraw, tego strachu dojadę nie
          dojade , rozkraczy sie na trasie czy nie .....
          a tak poza tym to czas majsterkowiczów mechaników na szczęście już minął i
          polaków/złotych/rączek znających się na wszystkim, którzy po sumie pod blokiem
          naprawiali auta
          • edek40 Re: Ktore auto lepsze? 20.07.04, 13:18
            Oczywiscie zalezy czym sie jezdzi. Od kiedy nie mam juz nowego fiata oraz uzywanego VW problemy z dojechaniem lub nie skonczyly sie. Teraz jezdze uzywanymi mazdami. Obecna, dzis dziewiecioletnia i dwustutysieczna, przez ostatnie dwa lata (i blisko 90.000 km) byla w serwisie na przegladach (jesli samemu nie chcialo mi sie wymienic plynow czy filtrow) oraz raz na wydech, raz na wymiane tarcz i klockow, raz na wymiane swoznia wahacza i przegubu napedowego, bo na naszych najlepszych drogach nawinalem sobie drut i zniszczylem oslony gumowa, czego niestety nie zauwazylem az do wystapienia charakterystycznych stukow tak ze strony swoznia jak i przegubu. Jezeli chodzi o czas zlotych raczek to mam na ten temat inne zdanie od czasu gdy w serwisie autoryzowanym fiata nalali mi oleju dokladnie tyle, aby bagnet zmoczyl sie, ale nie za gleboko. Mojemu bratu w hyuandaiu nalali z kolei bardziej rzetelnie - okolo 5 mm powyzej max - to chyba tez niedobrze. Majac podstawowa wiedze i narzedzia przeglady robie nie gorzej niz serwis, ktory w odroznieniu ode mnie ma w d... moj samochod (kocha za to moje pieniadze - ja tez niestety).
    • Gość: no nie wiem Re: Ktore auto lepsze? IP: 82.160.9.* 20.07.04, 18:29
      czy to znaczy ze za 900 euro mozna u helmutow kupic cos lepszego od audi80 bo wlasnie przegladam ogloszenia i nie znalazlem za ta kase nic lepszego moze ktos mnie oswieci??? wydaje mi sie ze ta cena za ten rocznik a tym bardziej przebieg jest adekwatna do wartosci tego auta

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka