barto76
25.08.13, 20:43
Witam,
Właśnie zauważyłem u pobliskiego handlarza to auto i 'zachorowałem' na nie.
Ponieważ noszę się ze zmianą samochodu to pomyślałem dlaczego by nie to:)
W związku z powyższym wszelkie rady (no może za wyjątkiem miłośnika polo) mile widziane.
Merc jest z 2009 roku, ma 48000 mil przebiegu, link do handlarza
atsearch.autotrader.co.uk/www/cars_popup.jsp?did=20621&pageid=3&originalid=&gid=nogroup&tid=2&start=3&distance=0&adcategory=cars&channel=DEALERPAGE&id=201315509074696
Co o tym myślicie? Omijać szerokim łukiem bo to król lawet? Na co zwrócić uwagę?
Potrzebuję auta w miarę niezawodnego, tzn takiego które zawsze odpali i pojedzie do roboty i z powrotem, a ewentualne problemy mogą poczekać do soboty na naprawę. Roczne przebiegi mam powyżej 30000 km więc kolejne auto to raczej powinien być diesel.
A tak ogólnie jakie są faktycznie koszty napraw takiego Merca, ceny z ASO w Polsce lub z Niemiec dadzą mi jakiś obraz, np koszt naprawy automatycznej skrzyni biegów, wtrysków i innych wynalazków z diesla? Mieszkam w UK więc ceny u różnych "rzeźbiarzy" w ojczyźnie niespecjalnie mnie interesują.
Aha, Merc jest oferowany z nowym badaniem technicznym i 6 miesięczną 'gwarancją', co ta obejmuje a co nie, nie mam pojęcia.