Dodaj do ulubionych

Rejestrator samochodowy plus monitoring

10.06.14, 14:51
Sluchajcie, potrzebuje zanabyc cos takowego, generalnie filmowanie w petli, obsluga zdarzen, czujnik ruchu, monitoring nocny, dluga praca na aku, kamerka przod i tyl. Juz od dluzszego czasu chcialem cos takiego kupic, ale ostatnio opadla mi szczeka i teraz musze. Otoz zaparkowalem na parkingu klera jak odwiedzalem dziewczyne, zawsze otwarty, sporo luda tam parkuje, zadnych tabliczek zakazu czy cos. Okazalo sie jednak, ze jakies swieto jest i zrobili tam jarmark w zwiazku z tym moje auto wyekspediowano... znalazlem je poza parkingiem 30 metrow dalej, po sladach rak widac, ze przepchnieto je, chociaz stalo na recznym, zapewne kochani wierni pana klera rzucili sie do pomocy. Oslupialem. Zaparkowane owszem w miejscu gdzie nikomu nie przeszkadzalo, nieco brudniejsze ale nie uszkodzone, niemniej jednak nieco sie wkurzylem. Zna ktos takie polaczenie monitoringu auta z kamerka i ew. jakims systemem alarmowym, nagrywaniem do netu przy zauwazneiu ruchu itp? Next time chociaz bede wiedzial kto jest takim tytanem ze przeparkowuje auta z zablokowana kiera i na recznym i jeszcze na dodatek stawia je pod innym katem... Zeby nie bylo, szukam na forach i czytam testy, ale jednak co info z pierwszej reki to z pierwszej:) Pozdro
Obserwuj wątek
    • jeepwdyzlu Re: Rejestrator samochodowy plus monitoring 10.06.14, 15:25
      ile razy w życiu zdarzy Ci się przepychanie auta?
      działasz w emocjach...
      j.
      • citizenwhite Re: Rejestrator samochodowy plus monitoring 10.06.14, 15:45
        jeepwdyzlu napisał:

> ile razy w życiu zdarzy Ci się przepychanie auta?
        > działasz w emocjach...
        > j.

To nie odpowiada na moje pytanie:D Zreszta to nie tylko to, ale tez walenie drzwiami na parkingu, zarysowanie kluczami lub plecakiem przez przeciskajacego sie typa, hit and run na parkingu, wreszcie cholerne kuny spiace mi na masce;)
        • jeepwdyzlu Re: Rejestrator samochodowy plus monitoring 10.06.14, 18:18
          wreszcie cholerne kuny spiace mi na masce;)
          ------
          I to jest argument :-)
          j.
          • des4 Re: Rejestrator samochodowy plus monitoring 10.06.14, 19:10
            dllaczego używasz pidżynu? to ma ci dodać zayebistości i wielkoświatowości?
    • warnijak Re: Rejestrator samochodowy plus monitoring 11.06.14, 14:19
      w zasadzie każdy przeciętny rejestratorek jazdy powinien większość twoich kryteriów spełnić (w sensie nagrywanie w pętli, czujnik ruchu, nagrywanie w nocy). kwestią która będzie determinowała jego cenę jest jakość nagrań w ciemności i czas pracy na baterii, o ile wiem są też zestawy z dodatkową kamerką (prymitywną) na tył. nie będę dawał linków żeby nie być posądzonym o spam.
      zabawa zaczyna się jeśli chcesz dostawać powiadomienia o zdarzeniu. nie wiem czy jakiekolwiek samochodowe rejestratory mogą to obsługiwać. na myśl przychodzi mi rozwiązanie które stosują leśnicy w mojej okolicy - aparacik z kartą sim i czujnikiem ruchu. gajowi zakładają to w miejscach gdzie dochodzi do kłusownictwa, kradzieży drewna itp. W momencie ruchu obiektu robi zdjęcie/film i wysyła mms/email. Jakość nagrań:
      foto - wielbark.wm.pl/99321,Wylewal-szambo-do-lasu-pod-nosem-kamery.html#axzz34Kc2T5pL
      wideo - olsztyn.gazeta.pl/olsztyn/1,35189,10758991,Wilk_sfilmowany_kamera_monitoringu_lesnikow__WIDEO_.html

Problemy widzę trzy:
      1. Jeśli zaparkujesz auto w ruchliwym miejscu to dostaniesz milion zdjęć/filmów i w końcu wyłączysz to wpiz.du i nic nie nagra gdy będzie potrzeba
      2. Z pozostawionego na uboczu auta obwiesie ukradną sprzęt - żeby na nagraniu było cokolwiek widać kamerka musi być w widocznym miejscu
      3. Co ci z tego ze będziesz miał naganie grupki osiłków przepychających twój samochód? O ile nie rozpoznasz na filmie sąsiada/szwagra nic ci to nie da. Na policji i tak będzie "niska szkodliwość" i "w związku z niewykryciem".

Jakby się nie kręcić - du.pa z tyłu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka