Dodaj do ulubionych

Auto do 5000

06.02.15, 14:09
wygląda właśnie tak, pod rozwagę szukającym taniego a dobrego

www.youtube.com/watch?v=Xqvb6dOHsJQ
Obserwuj wątek
    • buraque część II 06.02.15, 14:15
      jeszcze lepsza od pierwszej
      www.youtube.com/watch?v=UUsElWIXUHY
    • samspade Re: Auto do 5000 06.02.15, 14:28
      Wątpię czy osoby sprzedające samochód będą poddawać go takim zabiegom.
      • buraque Re: Auto do 5000 06.02.15, 14:32
        samspade napisał:

> Wątpię czy osoby sprzedające samochód będą poddawać go takim zabiegom.

będą, auto w stanie wyjściowym było warte kilkaset zł
        • samspade Re: Auto do 5000 06.02.15, 14:36
          O ile niska cena była podyktowana stanem wizualnym to nie widzę problemu. Jeżeli mechanika jest ok to w czym problem.
          Drutowanie przy hamulcach, układzie kierowniczym to inna sprawa.
    • wstrzasniety_nie_zmieszany Re: Auto do 5000 06.02.15, 14:51
      Tak się zastanawiam, ile taki strucel mógł być wart przed takimi zabiegami max. 1.000 zł. Gość zużył na pozorną reanimację tego trupa: maty szklanej, szpachli, kleju, szpachli, farb i olejów za całkiem ładną sumkę, poświęconego czasu już nie liczę, a i tak za kilka miesięcy rdza powyłazi tu i tam. Nie mówię już nawet o mechanicznym stanie tej padliny i pokazanym w filmiku stanu elementów nośnych auta. W przypadku nawet niewielkiej kolizji strefa zgniotu przy zderzeniu czołowym zatrzyma się na bagażniku. Jeżdżenie czymś takim to najlepsza recepta na zostanie lokatorem pobliskiego cmentarza.
      • samspade Re: Auto do 5000 06.02.15, 15:07
        Przesadzasz z ta strefa zgniotu. Nie wygląda na takiego, który miałby rozpaść się od najechania na słupek kilometrażowy.
        A ludzie "robią" samochody z różnych powodów.
        Ten tutaj może umie i miał czas i chęci. Znajomy zrobił golfa II i wydał na to więcej niż jest był on wart. Tyle że nie ma zamiaru go sprzedawać.
      • wstrzasniety_nie_zmieszany Re: Auto do 5000 06.02.15, 17:16
        Jeżeli chłopak, co robił ta corsę ma czas, umiejętności i chęci, to niech sobie dłubie dla sportu. Nie zmienia to faktu, że miejsce tego auta jest na złomowisku, a nie na drodze.
        • samspade Re: Auto do 5000 06.02.15, 17:49
          Nie przesadzaj. Noe wszystkich stac na nowy samochod. Ta corsa wcale nie byla/jest w tak zlym stanie. Przynajmniej na pierwszy rzut oka tego nie bylo widac.
          Wiesz kiedys 1 kwietnia puscili zart w eter ze samochody majace 10 i wiecej lat maja byc zlomowane. Ale to byl zart.
          • wstrzasniety_nie_zmieszany Re: Auto do 5000 06.02.15, 20:32
            Wiem, że zdecydowana większość ludzi w Polsce do krezusów nie należy i dla wielu rodzin wygospodarować jakiś grosz na samochód w dobrym stanie jest trudno. Jednak jak zobaczyłem tego gostka łatającego na włókno szklane i szpachle elementy zawieszenia to jakoś zimno mi się zrobiło. Powiem tak, lepiej w niektórych przypadkach zrezygnować z auta niż później całe życie jeździć na wózku przez takie odpicowaną trumnę na kółkach.

Przyznam, że nie mam doświadczenia z tak starymi autami (gdy byłem studenciakiem jeździłem rozklekotanym Fiatem 126p, ale daleko mu było do takiego stanu jak przedmiotowej corsie), ale podwozie i nadwozie z tymi porozrzucanymi dziurami wyglądało jakby wróciło prosto z linii frontu w Doniecku. Żeby chociaż pospawał reperowane elementy, ale one trzymają się na lakierze i kleju.
            • samspade Re: Auto do 5000 06.02.15, 21:44
              Podluznice na włókno szklane i robienie progu na wkręt to przesada. Ale taki samochód nie oznacza od razu złomowania. Tyle że trzeba spawać a nie wszystko kleic. I niektóre elementy zamontować "nowe" ze szrotu. W każdym razie nie widzę sensu ekonomicznego takiej zabawy na handel, bo ktoś kto się zna za takie naprawy weźmie min 3000 i trochę czasu też zejdzie.
          • only_the_godfather Re: Auto do 5000 08.02.15, 13:27
            Jasne że nie wszystkich stać na nowy ale jak już robić to robić porządnie. Pewnie jakieś reperaturki progów są i zamast kombinować z docinaniem, przykręcaniem na wkręty i szpachlowaniem można wstawić cały nowy próg. Elementy konstrukcyjne czy płytę podłogową też się nie łata kawałkami jakiejś cienkiej blachy i watą szklaną. Nie ma nić bo robienia takich naprawa ale niech to będzie robione profesjonalnie.
    • fuiio Re: Auto do 5000 06.02.15, 18:44
      Po co reanimowac taki smiec skoro hiperporzadny woz po dziadku z wermachtu i na dodatek serwisowany do konca w aso kosztuje wlasnie piataka z malym ogonkiem?
      otomoto.pl/toyota-carina-klima-serwis-z-nieniec-160-000-km-C35900124.html
      • loyezoo Re: Auto do 5000 06.02.15, 19:16
        Tyle,że małe "ale". Jak doliczysz opłaty,to wyjdzie ponad 7tys.
        • fuiio Re: Auto do 5000 06.02.15, 19:24
          tlumaczenie papierow120+ akcyza 3.1% czyli ok 160 + przeglad 170 +recykling 500 daje razem 950 zl. vat 25 od stycznia zniknal..
          • wsk175 Re: Auto do 5000 06.02.15, 19:34
            Nie przesadzajcie. Forumowy misiek podobną padliną jeżdzi i jeszcze się chwali..
          • loyezoo Re: Auto do 5000 07.02.15, 08:59
            256zł 1 rejestracja w WK,ubezpieczenie OC.Zazwyczaj jak kupuję auto używane,to OC jest jakiś czas ważne (Punto które kupiłem kobicie,ma ważne na 9 m-cy) to też kasa.To już ponad 1200zł,bez OC.Nie wiedziałem,że już VAT 25 nie ma,więc tu zwracam honor.
            Co do tego,że to Carina,a nie Corsa,powiem tak.Dużo trudniej znaleźć małe auto z małym silnikiem za dobre pieniądze,niż duże auto.Tak jak szukałem czegoś dla kobity z małym silnikiem i zajęło mi to 4 miesiące,tak w dużych autach mogłem przebierać, w tej samej cenie,a nawet taniej.(te same roczniki)
        • a_weasley Ale za ale 06.02.15, 22:06
          Loyezoo napisał:

> Tyle,że małe "ale". Jak doliczysz opłaty,to wyjdzie ponad 7tys.

Primo, ktoś tu wyliczył, że przesadzasz, secundo - to jest carina, a nie corsa.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka