Dodaj do ulubionych

Cayenne 500KM

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.04, 11:56
Razem z odświeżeniem modelu na sezon 2005 wprowadzono "kit" to 450 konnego
turbo. Efekt to 500KM i 700Nm, 5,3s i 270km/h. Wraz z modyfikacją za 14tys.Eu
klient dostaje dostosowane do tej mocy zawieszenie i hamulce. Inne nowości to
panoramiczny dach i kamera z tyłu.
www.auto-motor-und-sport.de/d/67696
Obserwuj wątek
    • greenblack Re: Cayenne 500KM 15.09.04, 12:08
      I komu to potrzebne? Gdzie wykorzystasz taką moc? Zaczekam na 1.9 TDI. Pół
      minuty wolniej do setki, ale zaoszczędzę i na wakacje w Bułgarii mi starczy.
      • szymiobsrany Re: Cayenne 500KM 15.09.04, 12:11
        greenblack napisał:

> I komu to potrzebne? Gdzie wykorzystasz taką moc?

Jak to komu?Stalemu smakoszowi twojego odbytu Szymiemu,hehehe,chociaz mysle ze
        dla niego to za malo,powinni dorzucic ze 4 turbinki tok do 1000konikow,to
        pewnie by zaraz skoczyl do dylera na jazde probna,hehehehe
        • wahacz Re: Cayenne 500KM 15.09.04, 12:14
          szymiobsrany napisał:
          > greenblack napisał:
          > > I komu to potrzebne? Gdzie wykorzystasz taką moc?
          > Jak to komu?Stalemu smakoszowi twojego odbytu Szymiemu,heheh,chociaz mysle ze
          > dla niego to za malo,powinni dorzucic ze 4 turbinki tok do 1000konikow,to
          > pewnie by zaraz skoczyl do dylera na jazde probna,hehehehe

kto by wpuscil takiego obsranca na jazde probna
          moze jakby malucha jescze sprzedawali to by mu dali na jazde probna
          i chlopak by sie cieszyl w koncu maluch to benzyna z napedem na tyl i do tego
          chlodzona powietrzem jak stare porsze
    • mess220 Re: Cayenne 500KM 15.09.04, 12:09
      Trzeba byc niezlym frajerem zeby w duzym i doladowanym silniku placic 14 tys
      Euro za 50KM, nawet jesli w pakiecie sa wieksze hamulce i "sportowy" zawias.
      • greenblack Re: Cayenne 500KM 15.09.04, 12:10
        Właśnie o tym mówię.
      • Gość: Stanley Re: Cayenne 500KM IP: *.mcnet.pl / *.mcnet.pl 15.09.04, 12:17
        A co to jest te 14 tys. Euro przy cenie ponad 100 tys ? To bardzo dobra
        propozycja 11% większa moc + zawieszenie + dodatki. Wg mnie wychodzi na to
        samo.
      • Gość: AdM Re: Cayenne 500KM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.04, 12:20
        mess220 napisał:

> Trzeba byc niezlym frajerem zeby w duzym i doladowanym silniku placic 14 tys
        > Euro za 50KM, nawet jesli w pakiecie sa wieksze hamulce i "sportowy" zawias.

Po prostu to samochód nie dla Ciebie. Kropka.
        • wahacz Re: Cayenne 500KM 15.09.04, 12:22
          Gość portalu: AdM napisał(a):
          > Po prostu to samochód nie dla Ciebie. Kropka.

tak samo jak nie dla Ciebie. Kupiles diesla i go zcipowales. Slowem chcialbys
          jezdzic szybko a nie stac cie na benzyne.
          • mess220 Re: Cayenne 500KM 15.09.04, 13:07
            > > Po prostu to samochód nie dla Ciebie. Kropka

Zgadza sie, nie dla mnie

>>A co to jest te 14 tys. Euro przy cenie ponad 100 tys ?

14tys. to 14tys. nie wazne przy jakiej kwocie, wazne za co jest te 14 tys.
            Podniesc moc w takim aucie mozna znacznie taniej. Bardzo dziwia mnie
            takie "oferty"
            • Gość: AdM Re: Cayenne 500KM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.04, 13:32
              mess220 napisał:
              wazne za co jest te 14 tys.

No właśnie. Ale to modifikacja z pewnością nie polega tylko na zmianie
              oprogramowania, skróceniu sprężyn i montarzu nacinanych tarcz.
            • Gość: rajder Re: Cayenne 500KM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.04, 14:50
              14 tys jest nie jest wazne przy jakiej kwocie? Troche inaczej wygląda dodatkowe
              14 tys przy samochodzie za 10 tys a inaczej przy takim za 100
          • Gość: AdM Re: Cayenne 500KM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.04, 13:29
            wahacz napisał:
            > tak samo jak nie dla Ciebie. Kupiles diesla i go zcipowales. Slowem chcialbys
            > jezdzic szybko a nie stac cie na benzyne.

Twój wywód niestety cechuje typowy dla Ciebie brak logiki i wyciąganie błędnych
            wniosków. Popracuj nad tym i spróbuj jeszcze raz.
            • wahacz Re: Cayenne 500KM 15.09.04, 13:35
              > wahacz napisał:
              > > tak samo jak nie dla Ciebie. Kupiles diesla i go zcipowales. Slowem chcia
              > lbys
              > > jezdzic szybko a nie stac cie na benzyne.
              > Twój wywód niestety cechuje typowy dla Ciebie brak logiki wyciąganie błędnych
              > wniosków. Popracuj nad tym i spróbuj jeszcze raz.

ja rozumuje tak:
              zalezy mi na osiagach kupuje benzyne
              zalezy mi na osczednosci kupuje diesla

ale po jaka cholere kupowac diesla i Cipowac go? smrodzi wiecej, wibruje wiecej
              wiecej pali i mniej trwaly jest

wnioskuje chciales miec i jedno i drugie tzn osiagi i oszczednosc
              tzn lubisz szybka jazde ale jestes bidak jak ja i musisz osczedzac

jesli sie myle to wyjasnij mi powod cipowania
              • Gość: AdM Re: Cayenne 500KM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.04, 13:51
                wahacz napisał:
                >
                > ale po jaka cholere kupowac diesla i Cipowac go? smrodzi wiecej, wibruje
                wiecej
                >
                > wiecej pali i mniej trwaly jest
                >
                > wnioskuje chciales miec i jedno i drugie tzn osiagi i oszczednosc
                > tzn lubisz szybka jazde ale jestes bidak jak ja i musisz osczedzac

Po pierwsze byłem, z jakichś tam powodów, skazany na Forda, po drugie TDCI
                zamówiłem w ciemno, jeździłem 2.0 benz., który sprawiał wrażenie dużo mniej
                dynamicznego od 320d, którą to dużo wcześniej jeździłem(w sumie to byłem
                zdecydowany na ST170, ale jeszcze jakiś czas nie był on dostępny). Po trzecie
                boxa założyłem po 2 latach z ciekawości.
                • mess220 Re: Cayenne 500KM 15.09.04, 14:21
                  >>No właśnie. Ale to modifikacja z pewnością nie polega tylko na zmianie
                  >>oprogramowania, skróceniu sprężyn i montarzu nacinanych tarcz.

co do zawieszenia to nie wiem moze tylko wymiana sprezyn, przy hamulcach
                  wielkiej filozofii nie ma - poprostu wieksze tarcze i zaciski, a co do silnika
                  to zdziwilbys sie, jesli tylko sprezarka ma jakas rezerwe to zeby ja
                  wykorzystac wystarczy "zaczipowac" ECU.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka