bananarama-live 28.12.15, 20:55 Mechanik wlał mi za duzo oleju - z informacji męża o 0,8 litra Mąż odlał nadmiar ale zrobiłam na tej ilości kilka tys km Czym grozi zbyt wiele oleju w silniku? żona Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
loyezoo Re: Olej 28.12.15, 21:02 Jeżeli do tej pory nic się nie stało,to nic.Zbyt duża ilość mogła spowodować np."wydmuchanie" uszczelki z powodu zbyt wysokiego ciśnienia. Odpowiedz Link Zgłoś
bananarama-live Re: Olej 28.12.15, 21:30 No nic się nie stało. Wyszło przy rutynowej kontroli męża. Ciekawi mnie co by było ,gdyby ..... Odpowiedz Link Zgłoś
potwor_z_piccadilly Re: Olej 28.12.15, 23:40 bananarama-live napisał: > No nic się nie stało. > Ciekawi mnie co by było ,gdyby ..... Coś by się stało gdybyś preferowała styl jazdy w rodzaju, szybki i agresywny. A, że pewnie jeździsz jak człowiek, a nie idiota, to auto Ci się odwdzięcza. Odpowiedz Link Zgłoś
jackk3 Re: Olej 28.12.15, 23:43 Zalezy jaki silnik bo jest roznica czy 1.2 czy 5.0? Odpowiedz Link Zgłoś
waga170 Re: Olej 29.12.15, 07:21 > Mechanik wlał mi za duzo oleju - Nie sadze ze wlal go za duzo. Dalej jest za malo oleju jezeli chodzi o ten tak zwany olej w glowie. A meza zmien. Odpowiedz Link Zgłoś
bimota Re: Olej 29.12.15, 17:19 Czy kontrolki wskazuja tez nadmiar, czy tylko niedomiar... ? Odpowiedz Link Zgłoś
plastikpiokio Re: Olej 30.12.15, 09:49 zmien mechanika i męża a ten olej to olej bedzie dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
derff Re: Olej 30.12.15, 12:29 Ważne jest jedynie ciśnienie oleju czyli smok pompy powinien być zanurzony w oleju. Poziom to kwestia umowna i nie ma znaczenia czy troche więcej czy trochę mniej. Oczywiście nie można nalać dowolnie dużo bo wówczac olej hamowałby pracę układu korbowego. Inaczej mówiąc za duzo oleju w silniku nie ma dla niego znaczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
bimota Re: Olej 02.01.16, 21:02 JA CI MOGE UDZIELAC PORAD ROWEROWYCH, BO NA ROWEROWYM JEST JESZCZE BARDIZEJ JEBNIETY CENZOR, WIEC SIE NIE UDZIELAM... TO CO W KONCU Z TA PRZERZUTKA, BO NIE ZROZUMIALEM... ? :p Odpowiedz Link Zgłoś