Gość: KOBIETA IP: *.trustnet.pl 22.09.04, 20:17 chcę kupić auto na co mam zwróciću uwagę ??? Link Zgłoś Obserwuj wątek
pfan Re: kupuje auto 22.09.04, 20:18 nowe czy uzywane?? do czego? ile masz kasy? wiecej szczegolow :) pozdrawiam Link Zgłoś
pfan Re: kupuje auto 22.09.04, 20:44 ogladadz kazda szpare, tak zeby byly caly czas rowne, zeby szpary miedzy drzwiami z lewej i prawej nie byly roznej wielkosci, ogladasz lakier dokladnie, czy nie ma innych odcieni, sprawdzasz wszystkie plastiki zewnetrzne czy dobrze przylegaja, jezeli bedzie cokolwiek co budzi Twoja niepewnosc tzn ze auto mialo dzwona i odrazu odpada. wsiadasz do auta, kladziesz stope kolo kola, taka troche smieszna pozycja :) i krecisz kierownica, jezeli przy przekreceniu ponad 3cm kola sie nie rusza tzn ze auto ma popieprzone cos w zawieszeniu/wspomaganiu ( a to mofa byc ogromne koszty ) odpalasz, sprawdzasz czy silnik rowno pracuje, nie dudni, czy odpala sie odrazu, czy musi chwile pomielic rozrusnzikiem, wsadzasz 2 bieg, zaciagaz reczny i normalnie tak ja zawsze ruszasz, jak auto zgasnie tzn ze sprzeglo jest ok pozatym autem trzeba sie przejechac, kazdy dziwek dokladnie wysluchac, czy cos nie stuka, czy zawieszenie nie tlucze. naciskasz na maske i klape tuz nad kolem, auto powinno odrazu wrocic do pozycji pierwotnej, bez podskokow :) jak cos mi sie przypomni to dopisze, pozdrawiam Link Zgłoś
pfan Re: kupuje auto 22.09.04, 20:45 przy ogladaniu blacharki ogladasz kazda czesc samochodu, maske, drzwi, klape Link Zgłoś
pfan Re: kupuje auto 22.09.04, 20:47 proponuje wziasc ze soba kogos kto bedzie mogl spojrzec obiektywnym okiem na auto, i pojechac do wybranej przez siebie stacji diagnostycznej, nie do najblizszej i przeprowadzic dokladne badanie, dobre do sprawdzenia zawieszenia, proponowalbym odwiedzic tez jakis warsztat samochodwy - najlepiej u kogos kogo dobrze sie zna skad jestes? moze Ci kogos polece :) pozdrawiam Link Zgłoś
Gość: kobieta Re: kupuje auto IP: *.trustnet.pl 22.09.04, 20:41 11 letnia renówka ..podobno po generalnym remoncie Link Zgłoś
Gość: kobieta Re: kupuje auto IP: *.trustnet.pl 22.09.04, 20:44 odezwij się dobry człowieku ,proszę !!!!!!!!!! Link Zgłoś
Gość: kobieta Re: kupuje auto IP: *.trustnet.pl 22.09.04, 20:59 ma gaz czy potrzebne są jakieś papiery ??? jak sprawdzić czy nr silnika nie są " przebite " .. Link Zgłoś
pfan Re: kupuje auto 22.09.04, 21:03 na gaz musi byc homologacja, i badanie techniczne co do numerow... tego nie jestes w stanie niestety sprawdzic w 100% byly juz niezle numery z tym zawsze mozesz wezwac policje i poprosic o przetrzepanie auta :) pozdrawiam Link Zgłoś
Gość: mundry Re: kupuje auto IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.04, 21:07 Musisz zwrócic uwage na swiecace jaja sprzedajacego . Link Zgłoś