Dodaj do ulubionych

Urząd Skarbowy Warszawa Mokotów ul.Wynalazek

IP: *.aster.pl / *.aster.pl 26.09.04, 18:47
Kochani!Akcyzę już przeszedłem.Wiem, że mam złozyć druk VAT24 do skarbówki
(Mokotów ul.Wynalazek) ale wiem tez ,że jakieś 150 plz mam zapłacić i to
pokazać w skarbwce.Czy owe 150 plz płacę tam na miejscu czy musze dymać do
Urzędu Miasta i dopiero z tym kwitem do skarbówki?
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: Matematyk Gratuluje precyzji wypowiedzi... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.04, 18:53
      Kochany! Napisz czy chcesz: sprzedac, kupic, zezlomowac, wynajac.. wiertarke,
      betoniarke, tramwaj..?? A moze ty chcesz jechac na wakacje gdzies?? Czy moze
      szukasz porad zwiazanych z prowadzeniem fundacji? O co ci chodzi?? :) Jakie
      150? Napewno 150? Za co? Powiedz, to moze ktos ci powie gdzie. Jak bedziesz
      takie pytania nieprecyzyjne zadawal to bedziesz dymal nie tylko do skarbowki
      ale i do gminy, urzedu miasta, strazy pozarnej, zoz, sanepid i moze jeszcze
      gdzies gdzie cie wysla...
      • Gość: Help Me masz recht IP: *.aster.pl / *.aster.pl 26.09.04, 20:29
        To fakt w pośpiechu nie sprecyzowałem tematu.Otóz chodzi o auto z Uni.Mam
        akcyzę już opłacona i wiem że czeka mnie bój z US jeśli chodzi o tzw druk VAT24.
        Mam informację, że mam w związku z tym opłacić kolejne pieniądze w kwocie 150
        plz.Nie wiem tylko czy robi sie to na miejscu w US czy też w Urzędzie miasta i
        dopiero z tym druczkiem do US?
        • Gość: osełedec Re: masz recht IP: 80.55.199.* 27.09.04, 00:04
          Wurzędzie skarbowym masz złożyć druk VAT 25, czyli wniosek o wystawienie VAT
          24, na którym będzie widniało, że jesteś zwolniony z płacenia podatku VAT, do
          wniosku należy dołączyć ksero tłumaczeń briefu, zaświadczenia o zapłaceniu
          akcyzy, ksero umowy i ksero dowodu wpłaty 150 pln, którą to kwotę należy
          wpłacić w kasie urzędu miasta bo jest dla urzędasów przeznaczona na premię za
          obdzieranie obywateli ze skóry. Druk VAT 24, który otrzymasz ze skarbówki za
          jakiś tydzień dołączysz do pozostałych dokumentów i udasz się do wydziału
          komunikacji gdzie ustawisz się grzecznie w kolejce i za jakieś 2-3 godz.
          zostaniesz przyjęty przez urzędasa, być może w spódnicy, ale to ci także nic
          nie pomoże i będziesz musiał zabulić około 700 pln, w tym 500 za książkę
          pojazdu, psu na budę potrzebną ale urzędasy muszą przecież za co żyć. Potem do
          ubezpieczyciela po OC i w drogę. Powodzenia. Aha, jeśli nie masz zniżek za
          bezszkodową jazdę to OC może Cię kosztować drogo. Jest na to rada: należy
          uczynić akt darowizny z części wartości pojazdu ( do 9000 pln nie płaci się
          podatku od darowizny) na brata lub ojca posiadającego maksymalne zniżki po to
          aby ich nazwiska znalazły się także na dowodzie rejestracyjnym. Dokonuje się
          tego na druku-1 strona, w US za 15 pln (znaczki skarbowe).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka