24.06.16, 09:15
www.auto-swiat.pl/nowosci/nowe-bmw-serii-3-trojka-zrywa-z-tradycja/9vswc0
Niby nie rewolucja ale ma coś w sobie.
Gdyby w tej formie weszła do produkcji, po raz pierwszy od dłuższego czasu byłoby to auto mogące być autentycznym obiektem pożądania. Trochę jak E36 25 lat temu.
Obserwuj wątek
    • szymi_mispanda Re: Nowa 3 24.06.16, 09:51
      nie podoba mi sie. i jeszcze te swiatla jak ledy z allegro.

dla mnie jesli trojka bmw to jest tylko jedna opcja E46 coupe albo cabrio, najlepiej poliftingu, na minimmum 18 calach i bez zadnego tjuningu

albo m3 oczywiscie

te samochody nawet teraz po 15 latach sie nie zestarzaly
    • qqbek Re: Nowa 3 24.06.16, 10:16
      Średnio mi się podoba, ale postęp jest.
      Jeśli prawdą jest, że ją odchudzili do tego, to już sensacja by była (choć z drugiej strony lekkie to były E90, z F30 przegięli pałę - 1,5 tony w wersji z najsłabszym 136-konnym silnikiem benzynowym i ponad 1,5 tony z najsłabszym dieslem (116 kucy) to śmiech na sali).
    • killer-tom Re: Nowa 3 24.06.16, 18:55
      Mi się podoba, chociaż trochę zalatuje VAG-iem (przód Superb a tył A3 sedan).

Ale to prawda, że "reset" stylistyki BMW jest wskazany.
      Ostatnim fajnym było właśnie E46 sprzed liftu, a potem to już równia pochyła.
      W ogóle powinni pokasować te podorabiane na siłę serie, zamiast "1" zrobić trójkę copact (a co!), która byłaby lekka i służyła jako budżetowy upalacz i corner killer :)
      Chociaż pierwsza seria 1 coupe z mocnymi silnikami już jest klasykiem za prowadzenie i dobry stosunek moc/masa.
      Dodatkowo by powywalali te mylące marketingowe oznacznenia, gdzie 340i to jest 3.0 silnik, a w 330 siedzi dwólitrówka.
    • zygmuntpolczynski Re: Nowa 3 06.07.16, 15:21
      Obecnie BMW ma to coś w sobie co się nazywa taniość wykonania. Dla mnie BMW to teraz konkurent KIA, Hyunday albo Opla. Kupując dawniej bawarską markę człowiek czuł się lepszy, że posiada coś luksusowego i innego niż wszystko inne (tylni napęd). A konkurentem BMW był Mercedes, który moim zdaniem odstawił konkurencję daleko w tyle. O Audi nie wspominam bo to zwykły Volkswagen w droższym kubraczku. Z aut luksusowych wybieram obecnie Maserati i czekam na nowe Alfy :-)
    • duze_a_male_d_duze_m Re: Nowa 3 06.07.16, 17:38
      Jakby mogli, to by nawet koła zrobili prostokątne. Mi się nie podoba

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka