anula1616 10.11.16, 13:16 Proszę mi podpowiedzieć jaką trasą udać się w weekend z Lublina do Krakowa. Kilka lat temu najwygodniej jeździło nam się przez Radom. Czy warto jechać przez Rzeszów. Pozdrawiam forumowiczów Ania. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nazimno Re: Lublin - Kraków 10.11.16, 13:24 Czy mapy w necie sa az takie trudne w interpretacji? translate.google.de/translate?hl=de&sl=pl&u=http://www.wyznaczanie-trasy.pl/lublin-krakow&prev=search Odpowiedz Link Zgłoś
who_cares Re: Lublin - Kraków 10.11.16, 14:06 Algorytmy Google też nie są idealne ja bym na przykład pojechał DW 747 do nowego mostu w Kamieniu a potem DK79 do Krakowa - trasa niezła i mało obciążona. DK19 na odcinku Lublin - Rzeszów jest oględnie mówiąc słaba ... Odpowiedz Link Zgłoś
qqbek Re: Lublin - Kraków 10.11.16, 15:19 Ja już wolę DK19 nawet między Janowem a Rzeszowem, niż DK79 pomiędzy Lipskiem a Sandomierzem :) Odpowiedz Link Zgłoś
who_cares Re: Lublin - Kraków 10.11.16, 15:31 Nie trzeba ciągnąć aż do Lipska - zaraz za mostem na Wiśle zjeżdża się na DW 754 a potem Sandomierz można ominąć od zachodu wogóle do niego nie wjeżdżając najlepiej cofnąć się DW77 do drogi przez Polanów i omijamy remontowany fragment .... Zresztą to zależy kiedy się jedzie - w luźniejszych godzinach DK19 i A4 jest OK ale w szczycie można pomyśleć o ominięciu korków .... Odpowiedz Link Zgłoś
qqbek Re: Lublin - Kraków 10.11.16, 15:36 who_cares napisał: > Nie trzeba ciągnąć aż do Lipska - zaraz za mostem na Wiśle zjeżdża się na DW 75 > 4 Szczerze mówiąc - jechałem tamtędy ostatnio i tych 10 km po Szkieletczyźnie bym następnym razem wolał oszczędzić zawieszeniu. > a potem Sandomierz można ominąć od zachodu wogóle do niego nie wjeżdżając naj > lepiej cofnąć się DW77 do drogi przez Polanów i omijamy remontowany fragment .. Też racja. > Zresztą to zależy kiedy się jedzie - w luźniejszych godzinach DK19 i A4 jest OK > ale w szczycie można pomyśleć o ominięciu korków .... No ja najczęściej w szczycie się po prostu nie pcham, jak nie muszę, stąd wolę 19 i A4 :) Odpowiedz Link Zgłoś
aron2004 Re: Lublin - Kraków 17.11.16, 10:09 Ale nie musisz jechać przez Sandomierz. DK 79 Lipsko - Ożarów jest OK a potem wykręcasz na Opatów Staszów Solec Zdrój. Odpowiedz Link Zgłoś
szymi_mispanda Re: Lublin - Kraków 10.11.16, 13:25 trzeba przez ostroleke, radom i sosnowiec a po drodze na pyzy z miesem "u marioli" w bilgoraju nie dziekuj i szerokiej drogi Odpowiedz Link Zgłoś
anula1616 Re: Lublin - Kraków 10.11.16, 14:08 Chodzi mi raczej o wypowiedzi merytoryczne - jakość nawierzchni, ruch, walory widokowe itp a nie jakieś pitu pitu mundrych jełopków. Odpowiedz Link Zgłoś
nazimno Re: Lublin - Kraków 10.11.16, 14:14 Pokazana droga jest optymalna. Walory widokowe i inne pitu-pitu dla nie-jelopkow szukajacych atrakcji, kazdy srednio rozgarniety nie-jelopek znajdzie sobie, jesli tylko potrafi poslugiwac sie dowolna mapa. Odpowiedz Link Zgłoś
anula1616 Re: Lublin - Kraków 10.11.16, 14:27 weź ty się chłopie zdiagnozuj - bo rodzina to już cierpi na pewno z twojego powodu. Odpowiedz Link Zgłoś
nazimno Re: Lublin - Kraków 10.11.16, 14:32 Powstrzymam sie od zadania pewnego pytania. Odpowiedz Link Zgłoś
szymi_mispanda Re: Lublin - Kraków 10.11.16, 14:34 eeee....sadzisz ze osoby takie jak ona co zeby przejechac 300km musza spradzac nawierzchnie i sie przygotowywac kilka dni powinny moc jezdzic samochodem, he? Odpowiedz Link Zgłoś
nazimno Re: Lublin - Kraków 10.11.16, 14:36 Wyrwales mi to, szymi, wyrwales... Cozes mi ty uczynil.... A "Polskie Busy" puste jezdza...przez takich kierowcow. Odpowiedz Link Zgłoś
waga170 Re: Lublin - Kraków 17.11.16, 06:43 > weź ty się chłopie zdiagnozuj Chlopie powinno byc w przypadku tego osobnika w cudzyslowie. Ale sama nie jestes bez grzechu bo pierwsze pytanie jaka trasa pojechac bylo typu "jaki samochod kupic" i koniec pytania, dopiero pozniej wspomnialas o szczegolach typu nawierzchnia czy walory widokowe. Ja bym dodal w pytaniu jakim samochodem (ogolnie, malym czy jakims suvem) i najwazniejsze wlasnie to czy jak najszybciej czy luzik czasowy plus "widoki i skoki w bok", bo w takim przypadku trasa Szymiego to strzal w dzisiatke:) Odpowiedz Link Zgłoś
who_cares Re: Lublin - Kraków 10.11.16, 14:18 Jakość nawierzchni możesz sprawdzić tu: www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=1310317 Odpowiedz Link Zgłoś
qqbek Re: Lublin - Kraków 10.11.16, 15:16 Ja bym jechał przez Rzeszów. DK19 może i jest ruchliwa, ale jest najszersza i najmniej "upierdliwa" (i to pomimo robót drogowych). Ktoś tu podał alternatywę z DW 747 - powiem tak - do granicy województwa Mazowieckiego - pełna kulturka, ale potem jest dziurawa Szkieletczyzna, więc nie wiem, czy warto (79 jest nienajładniejsza w tamtym odcinku). Kiedyś jeździłem do Kraśnika, potem na Annopol, wojewódzką 777 wzdłuż Wisły do Sandomierza i dalej "79" i to była zawsze znośna trasa, widokowo też nienajgłupsza. Teraz jestem leń i jadę do Rzeszowa i stamtąd A4. Bo przed Rzeszowem jestem w 2 godziny, a potem godzina na autostradzie i jestem już w Krakowie... żadnego pitu-pitu. Odpowiedz Link Zgłoś
aron2004 Re: Lublin - Kraków 17.11.16, 10:07 DW747 z Motycza do Solca jest OK potem jest 10 km dziur do Czekarzewic potem super DK79 do Ożarowa potem równa DK74 do Opatowa ( choć cały czas przez wsie) potem niezła DW do Staszowa potem za staszowem bida do Solca Zdroju i potem równa DK79 do Krakowa choć też przez wsie. Czyli generalnie ok. 30 km po dziurach na calej 300 km trasie. Ja zrobiłem tą trasę w 4,5 godziny no ale ja nie przekraczam 50 we wsi i 110 na trasie. Odpowiedz Link Zgłoś
anula1616 Re: Lublin - Kraków 10.11.16, 15:36 Dzięki qqbek i who_cares. Uczcie się mrożone szymki - tzn możecie starać się próbować, niezręcznie raczej jakoś. Odpowiedz Link Zgłoś
nazimno Re: Lublin - Kraków 10.11.16, 16:14 My som niekumate i jeszcze nigdy nikomu siem nie podlizywalismy. Odpowiedz Link Zgłoś