Dodaj do ulubionych

Lublin - Kraków

10.11.16, 13:16
Proszę mi podpowiedzieć jaką trasą udać się w weekend z Lublina do Krakowa.
Kilka lat temu najwygodniej jeździło nam się przez Radom.
Czy warto jechać przez Rzeszów.
Pozdrawiam forumowiczów Ania.
Obserwuj wątek
    • nazimno Re: Lublin - Kraków 10.11.16, 13:24
      Czy mapy w necie sa az takie trudne w interpretacji?

translate.google.de/translate?hl=de&sl=pl&u=http://www.wyznaczanie-trasy.pl/lublin-krakow&prev=search
      • who_cares Re: Lublin - Kraków 10.11.16, 14:06
        Algorytmy Google też nie są idealne ja bym na przykład pojechał DW 747 do nowego mostu w Kamieniu a potem DK79 do Krakowa - trasa niezła i mało obciążona. DK19 na odcinku Lublin - Rzeszów jest oględnie mówiąc słaba ...
        • qqbek Re: Lublin - Kraków 10.11.16, 15:19
          Ja już wolę DK19 nawet między Janowem a Rzeszowem, niż DK79 pomiędzy Lipskiem a Sandomierzem :)
          • who_cares Re: Lublin - Kraków 10.11.16, 15:31
            Nie trzeba ciągnąć aż do Lipska - zaraz za mostem na Wiśle zjeżdża się na DW 754 a potem Sandomierz można ominąć od zachodu wogóle do niego nie wjeżdżając najlepiej cofnąć się DW77 do drogi przez Polanów i omijamy remontowany fragment ....
            Zresztą to zależy kiedy się jedzie - w luźniejszych godzinach DK19 i A4 jest OK ale w szczycie można pomyśleć o ominięciu korków ....
            • qqbek Re: Lublin - Kraków 10.11.16, 15:36
              who_cares napisał:

> Nie trzeba ciągnąć aż do Lipska - zaraz za mostem na Wiśle zjeżdża się na DW 75
              > 4
              Szczerze mówiąc - jechałem tamtędy ostatnio i tych 10 km po Szkieletczyźnie bym następnym razem wolał oszczędzić zawieszeniu.

> a potem Sandomierz można ominąć od zachodu wogóle do niego nie wjeżdżając naj
              > lepiej cofnąć się DW77 do drogi przez Polanów i omijamy remontowany fragment ..

Też racja.

> Zresztą to zależy kiedy się jedzie - w luźniejszych godzinach DK19 i A4 jest OK
              > ale w szczycie można pomyśleć o ominięciu korków ....

No ja najczęściej w szczycie się po prostu nie pcham, jak nie muszę, stąd wolę 19 i A4 :)
          • aron2004 Re: Lublin - Kraków 17.11.16, 10:09
            Ale nie musisz jechać przez Sandomierz. DK 79 Lipsko - Ożarów jest OK a potem wykręcasz na Opatów Staszów Solec Zdrój.
    • szymi_mispanda Re: Lublin - Kraków 10.11.16, 13:25
      trzeba przez ostroleke, radom i sosnowiec

a po drodze na pyzy z miesem "u marioli" w bilgoraju

nie dziekuj i szerokiej drogi
    • anula1616 Re: Lublin - Kraków 10.11.16, 14:08
      Chodzi mi raczej o wypowiedzi merytoryczne - jakość nawierzchni, ruch, walory widokowe itp
      a nie jakieś pitu pitu mundrych jełopków.
      • nazimno Re: Lublin - Kraków 10.11.16, 14:14
        Pokazana droga jest optymalna.
        Walory widokowe i inne pitu-pitu dla nie-jelopkow szukajacych atrakcji, kazdy srednio rozgarniety nie-jelopek znajdzie sobie, jesli tylko potrafi poslugiwac sie dowolna mapa.

• anula1616 Re: Lublin - Kraków 10.11.16, 14:27
          weź ty się chłopie zdiagnozuj - bo rodzina to już cierpi na pewno z twojego powodu.
          • nazimno Re: Lublin - Kraków 10.11.16, 14:32
            Powstrzymam sie od zadania pewnego pytania.

• szymi_mispanda Re: Lublin - Kraków 10.11.16, 14:34
              eeee....sadzisz ze osoby takie jak ona co zeby przejechac 300km musza spradzac nawierzchnie i sie przygotowywac kilka dni powinny moc jezdzic samochodem, he?
              • nazimno Re: Lublin - Kraków 10.11.16, 14:36
                Wyrwales mi to, szymi, wyrwales...
                Cozes mi ty uczynil....

A "Polskie Busy" puste jezdza...przez takich kierowcow.
          • waga170 Re: Lublin - Kraków 17.11.16, 06:43
            > weź ty się chłopie zdiagnozuj
            Chlopie powinno byc w przypadku tego osobnika w cudzyslowie. Ale sama nie jestes bez grzechu bo pierwsze pytanie jaka trasa pojechac bylo typu "jaki samochod kupic" i koniec pytania, dopiero pozniej wspomnialas o szczegolach typu nawierzchnia czy walory widokowe. Ja bym dodal w pytaniu jakim samochodem (ogolnie, malym czy jakims suvem) i najwazniejsze wlasnie to czy jak najszybciej czy luzik czasowy plus "widoki i skoki w bok", bo w takim przypadku trasa Szymiego to strzal w dzisiatke:)
      • who_cares Re: Lublin - Kraków 10.11.16, 14:18
        Jakość nawierzchni możesz sprawdzić tu:
        www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=1310317
        • anula1616 Re: Lublin - Kraków 10.11.16, 14:25
          o super, dzięki !
    • qqbek Re: Lublin - Kraków 10.11.16, 15:16
      Ja bym jechał przez Rzeszów.
      DK19 może i jest ruchliwa, ale jest najszersza i najmniej "upierdliwa" (i to pomimo robót drogowych).
      Ktoś tu podał alternatywę z DW 747 - powiem tak - do granicy województwa Mazowieckiego - pełna kulturka, ale potem jest dziurawa Szkieletczyzna, więc nie wiem, czy warto (79 jest nienajładniejsza w tamtym odcinku).
      Kiedyś jeździłem do Kraśnika, potem na Annopol, wojewódzką 777 wzdłuż Wisły do Sandomierza i dalej "79" i to była zawsze znośna trasa, widokowo też nienajgłupsza. Teraz jestem leń i jadę do Rzeszowa i stamtąd A4. Bo przed Rzeszowem jestem w 2 godziny, a potem godzina na autostradzie i jestem już w Krakowie... żadnego pitu-pitu.
      • aron2004 Re: Lublin - Kraków 17.11.16, 10:07
        DW747 z Motycza do Solca jest OK potem jest 10 km dziur do Czekarzewic potem super DK79 do Ożarowa potem równa DK74 do Opatowa ( choć cały czas przez wsie) potem niezła DW do Staszowa potem za staszowem bida do Solca Zdroju i potem równa DK79 do Krakowa choć też przez wsie. Czyli generalnie ok. 30 km po dziurach na calej 300 km trasie.
        Ja zrobiłem tą trasę w 4,5 godziny no ale ja nie przekraczam 50 we wsi i 110 na trasie.
    • anula1616 Re: Lublin - Kraków 10.11.16, 15:36
      Dzięki qqbek i who_cares.
      Uczcie się mrożone szymki - tzn możecie starać się próbować, niezręcznie raczej jakoś.
      • nazimno Re: Lublin - Kraków 10.11.16, 16:14
        My som niekumate i jeszcze nigdy nikomu siem nie podlizywalismy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka