Dodaj do ulubionych

Będziecie oglądać Grand Tour?

14.11.16, 11:09
Ostatni sezon (po zmianie ekipy) Top Gear dla mnie był słaby, bardzo słaby.
Nawet przez wszystkie odcinki nie przebrnąłem.

Ale już w ten piatek debiutuje nowe dziecko "trio z TG" czyli Amazon Grand Tour.
Ja sobie konto Prime Video już zarejestrowałem (swoja droga do oglądania to tam jest sporo fajnych rzeczy i to nie tylko produkcji Amazonu) i czekam na piąteczek.

Mam nadzieję bawić się tak dobrze jak kiedyś z Top Gear.
Obserwuj wątek
    • carnivore69 Re: Będziecie oglądać Grand Tour? 14.11.16, 11:38
      Ja ostatnio odkrylem to:

guyandersonwines.co.uk/wines/la-grande-tour/

Wino budzetowe, a czerwone przynajmniej "smakuje jak drogie" (jesli ktos jeszcze pamieta slogan elblaskiego Specjala z czasow gdy Legia ogrywala w eliminacjach LM IFK Goteborg).

Ad meritum - TG z Evansem i Joey'em nie powalil. Jesli recenzje beda dobre, to niewykluczone, ze bedzie to decydyjacy powod podlaczenia sie w koncu do Prime'a.

Pzdr.
      • galtomone Re: Będziecie oglądać Grand Tour? 14.11.16, 11:51
        Na moje niewyszukane podniebienie bedzie zbyt wytrawne. Staram sie kupować wina tylko ze szczepu merlot. Cabernet bedzie mi przeszkadzal.
        A jak nie ma Merlota to albo Shiraz albo polaczenie obu.
    • nazimno Re: Będziecie oglądać Grand Tour? 14.11.16, 12:42
      A po jaka cholere ogladac cos, co przeznaczone jest glownie dla gawiedzi?
      Rownie dobrze mozna tego nie ogladac.
      Bilans zyskow i strat jest zerowy.
      Nic sie nie zmienia.
      • galtomone Re: Będziecie oglądać Grand Tour? 14.11.16, 13:09
        Bo fajne auta, bo fajne widoki, fajne drogi, czasem fajny humor - toz to rozrywka - nic wiecej.

A tak btw: co jest nie dla gawiedzi?
        I co w tym zlego, ze cos jest popularne?
        Nie jesz miesa, ziemniakow, itp... (bo to gawiedz kupuje) a wylacznie trufle i szampan po 10k za butelke?
      • schweppes1 Re: Będziecie oglądać Grand Tour? 14.11.16, 22:10
        Stary, nie zgrywaj księciunia i nie wkręcaj sobie gdzie jesteś. Prawie wszystko czym się zajmujesz jest dostępne za pieniądze, czyli dostępne dla pierwszego lepszego murarza czy spawacza. Nie łódź się, nie jesteś inny, lepszy - to tylko złudzenie.
    • szymi_mispanda Re: Będziecie oglądać Grand Tour? 14.11.16, 12:45
      niestety zjebal mi sie telewizor
      • nazimno Re: Będziecie oglądać Grand Tour? 14.11.16, 12:48
        I niech tak juz zostanie.
        To ulatwia decyzje.
        • szymi_mispanda Re: Będziecie oglądać Grand Tour? 14.11.16, 13:10
          dokladnie to spierdzielil mi sie ten telewizor w 2005 roku ale go nie reperuje bo telewizja tak jak facebook to jest taka rozrywka dla ludzi z rodzin robotniczych

zupelnie jak video w latach 90
          • schweppes1 Re: Będziecie oglądać Grand Tour? 14.11.16, 22:12
            Czyli do 2005 byłeś człowiekiem z rodziny robotniczej. Co się z nią potem stało?
          • tomek854 Re: Będziecie oglądać Grand Tour? 15.11.16, 00:44
            szymi_mispanda napisał(a):

> dokladnie to spierdzielil mi sie ten telewizor w 2005 roku ale go nie reperuje

Trzymasz w domu od 11 lat popsuty telewizor? :D
            • galtomone Re: Będziecie oglądać Grand Tour? 15.11.16, 08:10
              Ludzie na starosc zbieraja rozne rzeczy ;-). Potem sie to wywozi na smieci i znow ktos moze mieszkac...
    • samspade Re: Będziecie oglądać Grand Tour? 14.11.16, 12:49
      Jak pojawi się na torrentach czy innych to może się zobaczy.
      • galtomone Re: Będziecie oglądać Grand Tour? 14.11.16, 13:10
        Sugeruje tylko sciagac ostroznie. Udostepnianie jest u nas niedozolone a tego przy torrentach ciezko uniknac...
        • samspade Re: Będziecie oglądać Grand Tour? 14.11.16, 13:22
          To będę ściągał ze strony
          • galtomone Re: Będziecie oglądać Grand Tour? 14.11.16, 14:54
            Hmm.... a z jakiej korzystasz?
            A napisalem bo torrenty to jednak nie strona..
            • samspade Re: Będziecie oglądać Grand Tour? 14.11.16, 15:17
              czasem zdarza się że korzystam z darkwarez. Tyle że wolno ściąga.
              • galtomone Re: Będziecie oglądać Grand Tour? 14.11.16, 16:13
                Nie wiem co to - brzmi groznie.
                Cos jak Mega czy Rapidshare?
                • samspade Re: Będziecie oglądać Grand Tour? 14.11.16, 17:45
                  Powiedzenie że ściągam czasem z tej strony jest drobnym uproszczeniem. To coś w rodzaju przeglądarki i wyszukiwarki po stronach typu które podałeś. A
                  • galtomone Re: Będziecie oglądać Grand Tour? 14.11.16, 21:55
                    Jak nie wyslasz, tylko sciagasz to jestes w 100% (prawnie) bezpieczny.
    • warnijak Re: Będziecie oglądać Grand Tour? 14.11.16, 13:47
      A będzie to można gdzieś oglądać bezpłatnie, choćby ze znacznym opóźnieniem np pół roku po premierze?
      Chętnie bym obejrzał ale nie chcę się rejestrować tylko w celu oglądania jednego programu który tak naprawdę jest niewiadomą.
      • galtomone Re: Będziecie oglądać Grand Tour? 14.11.16, 14:55
        Pewnie kiedys, gdzies tak.
        Gdzie i kiedy dzis nie sposb powiedziec.
      • tomek854 Re: Będziecie oglądać Grand Tour? 15.11.16, 00:48
        Na pewno. Jeśli Ci nie zależy na polskim tłumaczeniu, to ja zwykle jak chcę coś obejrzeć wpisuję w google po prostu "watch X online free" i jak nie w pierwszym to w którymś kolejnym linku jest działający stream :)
        • galtomone Re: Będziecie oglądać Grand Tour? 15.11.16, 08:12
          No z tym to ja osobiscie jestem ostrozny.
          Czesto w takich stronach jest sporo zlosliwego kodu - bo nie ma nic za darmo!
          • tomek854 Re: Będziecie oglądać Grand Tour? 21.11.16, 02:12
            Ja mam Linuksa, więc takie mi po prostu nie działają najwyżej :)
            • galtomone Re: Będziecie oglądać Grand Tour? 21.11.16, 07:21
              Nie ma znaczenia system, skoro kod jest zaszyty w strone i dziala ze strona. Takie techniki to nie caly atak ale jego fragment. Choc faktycznie z uwagi na ilosc Lunkusow na urzadzeniach teraz to czesto cel nr 1 :-) Na twoim miejscu bym uwazal.
              Najbezpieczniejszy na dzis jest Windows 10.
      • warnijak Re: Będziecie oglądać Grand Tour? 19.11.16, 12:51
        Okazuje się że już po niecałej dobie jest na tubie. co prawda na 1/3 ekranu i z nieco zniekształconym głosem ale jest
    • bimota Re: Będziecie oglądać Grand Tour? 14.11.16, 15:06
      NIE
    • tomek854 Re: Będziecie oglądać Grand Tour? 15.11.16, 00:49
      galtomone napisał:

> Nawet przez wszystkie odcinki nie przebrnąłem.

W sumie szkoda. Jazda Mustangiem przez Szkocję to jedne z piękniejszych ujęć jakie widziałem w tym programie.
      • galtomone Re: Będziecie oglądać Grand Tour? 15.11.16, 08:13
        Jakos zupelnie mnie nowy TG nie porwal a Evans (wkurzal mnie juz w radio w UK) wrecz odstraszal. :-(
        • tomek854 Re: Będziecie oglądać Grand Tour? 21.11.16, 02:17
          Po obejrzeniu całego tg i pierwszego gt mam aka (pewnie bardzo niepopularna) opinie : jak chcesz dalej to samo co było, na poziomie, ale ile można - GT.

Jak jesteś otwarty na zmiany : TG.

Jak chcesz po raz 2000 usłyszeć dowcip o kapitanie slow i małym hammondzie - GT

Jak jesteś ciekaw co mają do powiedzenia mówi ludzie - TG

Jak chcesz obejrzeć zgrana ekipe luzakow - GT

Jak jesteś ciekaw jak się dotrze nowa ekipa, kto zostanie a kto wyleci (evans juz wylecial) - TG

GT jest sympatyczne i można obejrzeć, ale bardziej jestem ciekaw jak będzie wyglądać kolejny sezon TG.
          • galtomone Re: Będziecie oglądać Grand Tour? 21.11.16, 07:26
            Stanowczo GT na razie ale kolejny sezon TG na 100% sprawdze - moze bedzie lepiej.
            Poki co ta kontynuacja w GT jest po prostu OK. Mam godzine fajnej rozrywki z autami i tyle - nie oczekuje nie wiadomo czego. A TG byl po prostu irytujacy. Az sie dziwie, ze ludzie tyle lat w radio/tv/kinie moga byc tacy spieci :-)
    • plastikpiokio Re: Będziecie oglądać Grand Tour? 18.11.16, 13:58
      NIE BEDZIEMY ---bo mamy go w dupie.
    • galtomone Mnie się podobało. 19.11.16, 09:23
      Tak jak nowy TG okazał sie duzym rozczarowaniem, tak Grand Tour okazał sie byc bardzo sympatycznym programem rozrywkowym z fajnymi autami.
      Na + chłopaki maja spory dystans do siebie tego co sie stało.

Jest podobnie... ale inaczej i kolejne odcinki z checią (i mam nadzieję przyjmenością) będę oglądał.
      • pies_w_studni Re: Mnie się podobało. 20.11.16, 19:21
        W jaki sposób obejrzałeś? Na Amazon Prime jest ograniczenie do UK, US, Niemiec i Japonii, reszta świata od grudnia.
        • galtomone Re: Mnie się podobało. 20.11.16, 21:09
          Mam zalozone konto w UK juz od kilku lat, a do odblokowania samych tresci korzystam ze Smart DNS.
          Aplikacje Amazon Prime mam w Xbox One (albo ogladam na tablecie - zalezy co i kiedy) i spokojnie dziala to bez zadnych problemow na TV.
      • tomek854 Re: Mnie się podobało. 21.11.16, 02:24
        galtomone napisał:

> Na + chłopaki maja spory dystans do siebie tego co sie stało.

Za taką kasę to ja też bym miał dystans do wszystkiego.

Ja odebrałem to inaczej, że jednak trochę ich dupy bolą, te pokazywanie we wstępie jak to niby bbc ssie a im jak fajnie, że Clarkson to jedyny z ekipy którego nikt nigdy nie wywalil z pracy.... Szczerze mówiąc w tym kontekście dużo bardziej mi się podobały szpilewtykane clarksonowi w nowym TG :)

> Jest podobnie... ale inaczej i kolejne odcinki z checią (i mam nadzieję przyjme
        > nością) będę oglądał.

Ja pewnie też, szczególnie jak będą jakieś fajne challenge, bo ile można oglądać jak się clarkson brandzluje jadąc po raz kolejny po torze prawie identycznym bmw jak poprzednich 15.

A tak w ogóle to jeśli chodzi o szalone wyprawy zgruchocialym sprzetem, które najbardziej zawsze lubiłem w TG to jak w starym dowcipie o polskich i niemieckich zolnierzach w lesie i gajowym co ich wszystkich pogonil, ja ostatnio jestem fanem Czechow przebiegających swiat trabantami :)

filmowanie super, klimat zajebusty, a do tego czuć, że za kątem nie czai sie 15 Range Roverow z obsluga i helikopter po ostatnim klapsie zawozacy ich na kolacje do lyksusowego resortu 100km dalej :)
        • tomek854 Re: Mnie się podobało. 21.11.16, 02:26
          O, tu ich można pooglądać (niestety tylko po czesku, ale moja luba ze mna oglada i daje rade) : www.ceskatelevize.cz/porady/0/7675-trabantem-napric-kontinenty/
        • galtomone Re: Mnie się podobało. 21.11.16, 07:30
          tomek854 napisał:

> Ja pewnie też, szczególnie jak będą jakieś fajne challenge, bo ile można oglą
          > dać jak się clarkson brandzluje jadąc po raz kolejny po torze prawie identyczny
          > m bmw jak poprzednich 15.

Zalezy jak bardzo lubisz BMW zapewne.... :-)

Ja tam lubie jak opowiadaja o autach. Szczegolnie, ze to jest szczere i ciekawe, bo pewnie w zyciu bys nie pomyslal (patrzac na dane), ze JC uzna M2 za najlepsze M

Swoja droga ciekawe co bedzie dalej z jego domem....?

> filmowanie super, klimat zajebusty, a do tego czuć, że za kątem nie czai sie
          > 15 Range Roverow z obsluga i helikopter po ostatnim klapsie zawozacy ich na ko
          > lacje do lyksusowego resortu 100km dalej :)

Dlatego sie ciesze, ze to sie nie zmienilo, bo te czesc tez lubie - onie po prostu ladnie rzeczy pokazuja i nalezy to docenic.

BTW: tor GT bardziej podoba mi sie niz stary po zmianie. Chyba wolabym stary tor bez zmiany w TG. Takie to torche bylo na sile....
          >
          >
          • tomek854 Re: Mnie się podobało. 21.11.16, 11:51
            galtomone napisał:
            >
            > Zalezy jak bardzo lubisz BMW zapewne.... :-)

No, nie ubóstwiam, jak niektórzy :)
            >
            > Ja tam lubie jak opowiadaja o autach. Szczegolnie, ze to jest szczere i ciekawe
            > , bo pewnie w zyciu bys nie pomyslal (patrzac na dane), ze JC uzna M2 za najlep
            > sze M

Szczerze mówiąc to faktycznie. Po pierwsze na dane bym patrzył jakbym rozważał zakup a nie rozważam. Po drugie opinie Clarksona mam w dupie :) On jest od dostarczania rozrywki, chyba nikt nie traktuje tych programów jako porządnego poradnika analizującego dostępne na rynku produkty?
            >
            > Swoja droga ciekawe co bedzie dalej z jego domem....?

Nic nie będzie. Jest a-listed, czyli pod ochroną konserwatora zabytków. Może jakiś inny rozwala dla picu :)

> > filmowanie super, klimat zajebusty, a do tego czuć, że za kątem nie cz
            > ai sie
            > > 15 Range Roverow z obsluga i helikopter po ostatnim klapsie zawozacy ich
            > na ko
            > > lacje do lyksusowego resortu 100km dalej :)
            >
            > Dlatego sie ciesze, ze to sie nie zmienilo, bo te czesc tez lubie - onie po pro
            > stu ladnie rzeczy pokazuja i nalezy to docenic.

No właśnie jeśli chodzi o prawdziwość tych ich przygod to brakuje tego, co mają ci trabanciarze: autentycznosci. Jak się in te trabanty psują to oni nie mają za kadrem ekipy mechaników, na krytych rezultaty pracy czekają w luksusowych kamperach.

A od strony filmowej: GT nie nie zachwycił. Za to TG... Ten materiał gdzie mustangiem jada przez Kylesku w Szkocji to aż szczękę zbieralem z podłogi, tym bardziej, że te tereny znam i wiem, że są piękne i na moich własnych fotkach :) ale jak wyglądały na filmie to masakra

> BTW: tor GT bardziej podoba mi sie niz stary po zmianie. Chyba wolabym stary to
            > r bez zmiany w TG. Takie to torche bylo na sile....

Tor jak tor. Ciekawe, czy naprawdę ktoś mieszka w tym domu, bo jeśli tak, to współczuję :D

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka