Dodaj do ulubionych

Mitsubishi Space Star 1.6

IP: *.rivnet 17.04.02, 15:49
Witam!! Zastanawiam sie nad kupnem takiego samochodu i chcialem uslyszec opinie
uzytkownikow na jego temat: rzeczywiste spalanie, jakosc wykonczenia,
usterkowosc, ceny materialow eksploatacujnych, etc. Z gory dzieki!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: Paul Re: Mitsubishi Space Star 1.6 IP: *.acn.pl / 10.133.132.* 17.04.02, 19:39
      Wyglada na to, że nie jest to miejsce często odwiedzane przez uzytkownikow MSS.
      Proponuje wejsc na forum Mitsubishi Klub Polska albo np. wortal Autocentrum
      (jest tam dość duzo opinii). Ja uzytkuje od lipca 2001 MSS, ale 1,3. Wyniki
      eksploatacyjne są dokladnie takie, jak podaje producent. Zobacz więc
      specyfikacje techniczne dla 1,6. Od siebie dodam, że jestem zadowolony- zero
      (odpukać) usterek i max. wygody (jestem raczej wymagajacy i dodam, ze nie
      przesiadłem się ze np. Skody). Ogolnie wydaje mi sie, ze jest to auto
      niedocenione a jest przeciez bardzo przydatne, uniwersalne i jednoczesnie
      wygodne a przy tym nieszpanerskie (ale to moze i dobrze). Jeszce jedno- polecam
      z wyposażeniem w klimę.
      Pzdr
      • Gość: Stanik Re: Mitsubishi Space Star 1.6 IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 17.04.02, 21:50
        Moj tata ma MSS co prawda Carisma ale mysle ze jakosc jest na podobnym
        poziomie, w koncu to te same normy produkcyjne.
        Samochod ma 5 lat 100tys KM i kompletnie nic mu sie przez ten okres nie
        popsulo. Ostatnio tylko jak byl na serwisie to powiedzieli ze jeden wahacz
        bedzie niedlugo do wymiany, ale to juz wina naszych drug.
        I rzeczywiscie tez polecam klimke, naprawde warto troche sie szarpnac dla
        letniego komfortu.
        Powiem tylko tyle, za kilka tygodni przesiadam sie z dwuletniego VW na to 5
        letnie MSS. to chyba o czyms swiadczy. Dobrze ze moja meka z VW juz sie konczy.
        A serwis w wawie jest rewelacyjny, zero problemow, a czesci maja dosc
        umiarkowane ceny. Np wahacz do Carismy kosztuje tyle samo co do Fiata Bravo.
    • Gość: ktos Re: Mitsubishi Space Star 1.6 IP: *.csc.com.pl 17.04.02, 22:34
      witam, ja mam MSS 1,6 i opisywałem go już w wątku : "Co was fqurza w
      samochodzie?" - on jednak mnie nie fqurzał, ale kolega o nicku VD prosił mnie
      żebym mu go opisał - tam znajdziesz dość obszerny opis (poszukaj dyskusji
      dwóch nicków : vd i ktos -czyli ja). Jeśli nie znajdziesz to napisz....

pozdrawiam ktos. ....i polecam MSS
      • Gość: Kielek Re: Mitsubishi Space Star 1.6 IP: *.rivnet 17.04.02, 23:50
        Dziex!!! Znalazlem. Mam jeszcze pytanko co to tej niebieskiej tapicerki: nie
        brudzi sie za bardzo, bo ja siedzialem sobie w samochodzie laski z salonu i
        troche bylo popackane, no ale to samochod sluzbowy, ktorym wszyscy jezdza,
        wiec... No i sie tak zastanawiam, czy warto doplacac 4 tysiaki do Family (czyli
        Comfort) za dwie dodatkowe poduchy, alufelgi, lusteka el, etc.? Podobno
        tapicerka jest o wiele lepsza, ale podobno???
        • Gość: vd Re: Mitsubishi Space Star 1.6 IP: *.krakow.topware.pl 18.04.02, 10:13
          klasa woz, brac i uciekac, troche zaluje ze nie kupilem, teraz sie gapie na
          ulicy.:}, ale jak kupowac to tylko 1.6 Comfort, ma pare dupereli wiecej (bardzo
          uzytecznych) poza tym bardzo duzo mozna wytarmosic od dilera, ja wynegocjowalem
          alufelgi , bagaznik, spojler, halogeny, dywaniki i autoalarm (w Krakowie)
          pozdrawiam ktosia
          • Gość: Kielek Re: Mitsubishi Space Star 1.6 IP: *.rivnet 18.04.02, 15:16
            Ja bede kupowal w Wawie i chyba raczej Family, bo 4 tys za poduszki boczne, el
            lusterka, inna tapicerke, alufelgi i pare schowkow (chyba dwa) to chyba troche
            za duzo, a ZA DOPLATA 100PLN wytarmosilem radio i autoalarm
            • Gość: vd Re: Mitsubishi Space Star 1.6 IP: *.krakow.topware.pl 18.04.02, 15:19
              teraz jakos ma wskoczyc do sprzdazy wersja diesel common rail, moze warto
              zaczekac ?
          • Gość: Kie Re: Mitsubishi Space Star 1.6 IP: *.rivnet 18.04.02, 15:18
            A tak wlaściwie, to jak cos wytarmosiles, skoro kupiles coś innego i teraz się
            oglądasz na ulicy
            • Gość: vd Re: Mitsubishi Space Star 1.6 IP: *.krakow.topware.pl 18.04.02, 15:22
              zanim kupilem to uzgodnilem dokladnie z dilerem co kupie i za ile a facet byl
              bardzo mily i skory do negocjacji bylo to na przelomie roku i chodzilo o
              rocznik 2001 ( moze dla tego), ale potem dowiedzialem sie ze za tyle samo kupie
              Stilo 5d 1.6 dynamic (+dodatki) i odpuscilem japoncowi
          • Gość: Kie Re: Mitsubishi Space Star 1.6 IP: *.rivnet 18.04.02, 15:42
            A tak wlaściwie, to jak cos wytarmosiles, skoro kupiles coś innego i teraz się
            oglądasz na ulicy
          • Gość: ktos Re: Mitsubishi Space Star 1.6 IP: *.csc.com.pl 19.04.02, 13:35
            Gość portalu: vd napisał(a):

> klasa woz, brac i uciekac, troche zaluje ze nie kupilem, teraz sie gapie na
            > ulicy.:},

hehe - dobrze Ci tak....... :)

ale jak kupowac to tylko 1.6 Comfort, ma pare dupereli wiecej (bardzo
            >
            > uzytecznych)

zgadzam się

poza tym bardzo duzo mozna wytarmosic od dilera, ja wynegocjowalem
            >
            > alufelgi , bagaznik, spojler, halogeny, dywaniki i autoalarm (w Krakowie)

zgadzam się, ja pozakonkursowo dostałem : firmowe radio (1950PLN) , firmowy
            alarm, dywaniki, alufelgi, umyli i nabłyszczyli :)

> pozdrawiam ktosia

dzięki, również Cię pozdrawiam.

• Gość: ktos Re: Mitsubishi Space Star 1.6 IP: *.csc.com.pl 19.04.02, 13:26
          Gość portalu: Kielek napisał(a):

> Dziex!!! Znalazlem. Mam jeszcze pytanko co to tej niebieskiej tapicerki: nie
          > brudzi sie za bardzo, bo ja siedzialem sobie w samochodzie laski z salonu i
          > troche bylo popackane, no ale to samochod sluzbowy, ktorym wszyscy jezdza,
          > wiec... No i sie tak zastanawiam, czy warto doplacac 4 tysiaki do Family (czyli
          >
          > Comfort) za dwie dodatkowe poduchy, alufelgi, lusteka el, etc.? Podobno
          > tapicerka jest o wiele lepsza, ale podobno???

witam i przepraszam że tak późno odpowiadam (miałem awarię komputera)

warto dopłacić te kilka tys do wersji Comfort (przynajmniej ja tak uważam)
          ponieważ ma dużo bardzo przydatnych bajerów, które w czasie zakupu wydają się
          mało atrakcyjne. Czesto z nich korzystam.
          Nie chodziło mi tu o tapicerkę siedzeń, lecz dolna tapicerkę na desce
          rozdzielczej, ale to taki mały szczegół - nie jest w sumie jakaś bardzo zła -
          poprostu mogła by być lepsza. Ta tapicerkę można barzdo łatwo umyć, a na
          siedzeniach (na szcęście) nie zdążyła mi sie ubrudzić.
          Niewiem czy tapicerka wersji Famili różni sie czymś od Comfort....

pozdrawiam ktos.
          • Gość: vd Re: Mitsubishi Space Star 1.6 IP: *.krakow.topware.pl 19.04.02, 13:51
            tapicerka rozni sie rodzajem tkaniny, (faktura, kolorem), mysle ze ta w
            comforcie jest rzeczywiscie lepsza (przynajmniej w pierwszym kontakcie), ale
            najladniejsza jest w wersji sport :)
    • Gość: Aziz Mitsubishi Space Star 1,3 IP: 194.181.153.* 18.04.02, 10:49
      Takiego mam. Pełna opcja (klima, komp, GPS) kupowałem rocznego od dilera.
      Silnik mógłby być mocniejszy ale i tak jest dynamiczny. Rewelacyjne warunki
      jezdne, świetnie trzyma się drogi, zużycia paliwa b.oszczędne. Jeżdże nim od
      ponad roku i żadnych oznak zużycia.
      • Gość: vd Re: Mitsubishi Space Star 1,3 IP: *.krakow.topware.pl 18.04.02, 10:53
        jaki kolorek?
    • Gość: damian Re: Mitsubishi Space Star 1.6 IP: 212.160.244.* 18.04.02, 11:08
      Wpadnji tu może Ci przejdzie.
      autoswiat.redakcja.pl/archiwum/artykul.asp?Artykul=5290
      • Gość: Paul Re: Mitsubishi Space Star 1.6 IP: *.acn.pl / 10.133.132.* 18.04.02, 19:15
        Gość portalu: damian napisał(a):

> Wpadnji tu może Ci przejdzie.
        > <a href="autoswiat.redakcja.pl/archiwum/artykul.asp?Artykul=5290"target=
        > "_blank">autoswiat.redakcja.pl/archiwum/artykul.asp?Artykul=5290</a>

Znam ten artykul w calosci (oraz inne z Auto Świata dot. testów po 100 kkm) i
        mogę powiedzieć niestety, że ocena aut jest moim zdaniem często tendencyjna
        (japońce sie ostro ocenia).
        Autor niniejszego postu, nie wnikajac w szczególy podal w/w artykuł a on dot.
        innego modelu tzn.rocznik 1999 lub 98 np.z hamulcami tylnymi szczękowymi f-y
        Lukas a ponadto z innym silnikiem. Dodam, ze obecnie hamulce tylnie sa tarczowe,
        poprawiono sterowniki drzwi itp. Wniosek - artykuly nie zawsze podaja obiektywne
        informacje i nalezy czytać czego naprawde dot. a do formulowanych ocen ostroznie
        podchodzić
        Pozdr i dadam, że nie mam nic wspólnego z f-mą prod. MSS
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka