Dodaj do ulubionych

Nowy Hyundai Coupe

IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 17.04.02, 21:25
Widziałem reklamę tego auta w Wyborczej i tak mnie zaciekawiła, że zacząłem
szukac informacji w sieci. Jednak chyba u wszystkich dilerów, łącznie z
oficjalną stroną tej marki jest opisany stary model. Czy nowy jest juz w
sprzedazy? Jakie ceny? Jest jakis uzytkownik Hyundaia Coupe? (opinie proszę!)
Co sądzicie o tym autku?
Obserwuj wątek
    • Gość: Marek Re: Nowy Hyundai Coupe IP: 172.18.118.* 17.04.02, 21:26
      Od dwoch miesiecy probuje zainteresowac szanowne forum tym samochodem. Poszukaj
      moich porzednich postow.
      • Gość: Adam W. Re: Nowy Hyundai Coupe IP: *.acn.pl / 10.128.137.* 18.04.02, 00:21
        Z moich obserwacji wynika , że jest to przypadek najlepszego przełożenia
        wyglądu , komfortu , właściwości jezdnych i gwarancji do ceny w tym segmencie.
        • Gość: Marek Re: Nowy Hyundai Coupe IP: *.atlanta-03-04rs.ga.dial-access.att.net 18.04.02, 03:40
          Gość portalu: Adam W. napisał(a):

> Z moich obserwacji wynika , że jest to przypadek najlepszego przełożenia
          > wyglądu , komfortu , właściwości jezdnych i gwarancji do ceny w tym segmencie.

Calkowicie sie z Toba zgadzam. Samochod oferuje calkiem przyzwoity silnik V6,
          niezle przyspieszenie, ladna sylwetke i niezle wykonczone wnetrze za wyjatkowo
          przystepna cene. Jedyne co mi sie nie podoba to mala moc silnika V6. Powinni go
          podkrecic do 200 KM zeby moc konkurowac.

Ale w konkurencji jest Mitsubishi Eclipse, ktore z 4 cylindrow osiaga podobna
          moc a i cena sie zbyt nie rozni. Niestety wyposazenie za ta sama cene jest duzo
          ubozsze a 4 cylindry to nie 6.

Jest tez Acura(Honda) RSX, ale jej cena zdecydowanie odbiega od rozsadnych
          wartosci. Nie ma wersji z 6 cylindrami, ale 4 daja sobie rade calkiem dobrze
          (200 KM).

Jest tez Celica' ale z jej cena jest jeszcze gorzej - za cene super wyposazonego
          Hyundai'a dostaje sie gola Celic'e. No i poza tym Celica ma tylko 4 cylindry.

Swoja droga to dzis mialem okazje dokladnie porownac Acure RSX Type S i
          Mitsubishi Eclipse GT V6. Eclipse wydaje sie znacznie wieksze. Wnetrze Eclipse
          mi sie bardziej podoba.
    • Gość: Sławek Re: Nowy Hyundai Coupe IP: 192.168.3.* 18.04.02, 10:17
      Bardzo ładny samochód (w tych pieniążkach) choć nieco przekombinowany
      stylistycznie.

pozdrawaim
    • Gość: Artur Re: Nowy Hyundai Coupe IP: *.wejherowo.sdi.tpnet.pl 18.04.02, 10:42
      Gość portalu: eee napisał(a):

> Widziałem reklamę tego auta w Wyborczej i tak mnie zaciekawiła, że zacząłem
      > szukac informacji w sieci. Jednak chyba u wszystkich dilerów, łącznie z
      > oficjalną stroną tej marki jest opisany stary model. Czy nowy jest juz w
      > sprzedazy? Jakie ceny? Jest jakis uzytkownik Hyundaia Coupe? (opinie proszę!)
      > Co sądzicie o tym autku?

Cześć
      Faktycznie w sieci u oficjalnych dealerów nie ma jeszcze nowego coupe, ponieważ
      jego oficjalna prezentacja odbyła się w Warszawie dopiero w sobotę 13.04.
      Co do cen to najtańszy model 2.0, kosztuje 86500zł, zaś model v6 z szejścio
      biegową skrzynia 119000zł, ale wypasiony na max. Co ciekawe jest tam zestaw
      wskaźników analogowych, zawierający wskaźnik chwilowego momentu obrotowego, czego
      nie spotkałem w żadnym innym samochodzie, ale oczywiście mogę się mylić.
      Cena w porównaniu z poprzednim modelem jest niestety dużo wyższa, ale wygląd,
      wykończenie i wyposażenie ja rekompensują.Do tego wszystkie wersjie maja podwójny
      wydech symetrycznie rozmieszczony pod zderzakiem wygląda to zabójczo.
      PZDR.
      • Gość: Adam W. Do Marka IP: *.acn.pl / 10.128.137.* 18.04.02, 11:59
        Mam pytanie trochę z innej beczki ale nie chcę zaczynać nowego wątku .
        Ile kosztuje w Stanach Toyota hillux z podwójną kabiną i turbodieslem ( jeśli
        takowe tam sprzedają) - chyba mógłbym sprowadzić przez rodzinę bez cła.
        • Gość: darekk Re: Do Marka IP: 217.153.117.* 18.04.02, 12:29
          w stanach nie ma i nie bylo hiluxow, takie jakie znasz z polskich salonow. jest
          odpowiednik - tacoma - oparty na technice 4Runnera. pick-up dostepny w wersji
          czterodrzwiowej od jakiegos roku. problem w tym, ze nie ma w ofercie diesla.
          jest czterocylindrowy benzyniak i v6. ten drugi przy 190 KM spisuje sie podobno
          niezle, ale jak na polskie warunki sporo pali.
          • Gość: Adam W. Re: Do Marka IP: *.acn.pl / 10.128.137.* 18.04.02, 20:30
            Szkoda.
            Dzięki.
            • Gość: Marek Re: Do Marka IP: 172.18.118.* 18.04.02, 20:43
              Tak jak darekk napisal - Toyota ma dwa truck'i w swojej ofercie:

Tacoma - dostepna w wersjach 4x2 i 4x4 ze zwykla, przedluzona i dwurzedowa
              kabina. Silniki 2.4L 142 hp I4, 2.7L 150 hp I4 i 3.4L 190 hp V6. Ceny od 11
              tys. USD do 25 tys. USD.

Tundra - dostepna w wersjach 4x2 i 4x4 ze zwykla, przedluzona i dwurzedowa
              kabina. Silniki 3.4L 190 hp V6 i 4.7L 245 hp V8. Ceny od 15 tys. USD do 32 tys.
              USD.

Tundra na ulicy robi wrazenie. Tacoma nie...
      • Gość: robert Re: Nowy Hyundai Coupe IP: *.acn.pl / 10.129.132.* 18.04.02, 12:17
        A taki naprzykład niezamożny Niemiec, może sobie wersję z 2,7l V6 kupić za 20-
        22 euro. No ale jego nie stać na taka rozrzutność jak u nas w Polszcze:))
        Jeszcze wyższych ceł się domaga lud:)))
      • orl Re: Nowy Hyundai Coupe 18.04.02, 13:11
        >
        > Cześć
        > Faktycznie w sieci u oficjalnych dealerów nie ma jeszcze nowego coupe, ponieważ
        >
        > jego oficjalna prezentacja odbyła się w Warszawie dopiero w sobotę 13.04.
        > Co do cen to najtańszy model 2.0, kosztuje 86500zł, zaś model v6 z szejścio
        > biegową skrzynia 119000zł, ale wypasiony na max. Co ciekawe jest tam zestaw
        > wskaźników analogowych, zawierający wskaźnik chwilowego momentu obrotowego, cze
        > go
        > nie spotkałem w żadnym innym samochodzie, ale oczywiście mogę się mylić.
        > Cena w porównaniu z poprzednim modelem jest niestety dużo wyższa, ale wygląd,
        > wykończenie i wyposażenie ja rekompensują.Do tego wszystkie wersjie maja podwój
        > ny
        > wydech symetrycznie rozmieszczony pod zderzakiem wygląda to zabójczo.
        > PZDR.

Wiec Celica nie ma duzo wiekszej ceny ok. 115 tys. PLN, a nawet mniejsza
        porownojac do V6. A ma silnik niczego sobie i o wiekszej mocy :) a w wyposazeniu
        tez jej raczej niczego nie brakuje.
        • Gość: Marek Porownanie cen IP: 172.18.118.* 18.04.02, 13:23
          1) Wersje gole:
          Tiburon (Coupe) - 16,276
          Eclipse - 15,960
          Cellica - 16,570
          RSX - 20,250

2) Wersje max:
          Tiburon (Coupe) - 20,038
          Eclipse - 24,670
          Cellica - 25,829
          RSX - 23,470
          • Gość: AM Re: Porownanie cen IP: 207.239.29.* 18.04.02, 14:24
            Ale w ostatnim tescie C&D Acura RSX wykosila wszystkich na maxa w nastepujacym
            zestawie:
            Acura RSX Type-S (1)
            Hyundai Tiburon GT V-6 (4)
            Mitsubishi Eclipse GTS (3)
            Toyota Celica GT-S (2)
            Volkswagen New Beetle Turbo S (5)
            tu jest link:
            www.caranddriver.com/xp/Caranddriver/comparisontests/2002/may/200205_com
            paro_sportcoupes.xml?&page=1
            • Gość: Marek Re: Porownanie cen IP: 172.18.118.* 18.04.02, 15:09
              Fajny link. Wyniki pokrywaja sie z moja subiektywna percepcja. Tiburon jest
              nadal gorszy od Celici, Eclipse czy tez RSX, ale roznice sa juz niewielkie -
              zdecydowanie mniejsze niz w przypadku poprzedniego modelu.

I najwazniejsze - Tiburon bije na glowe pseudo-sportowy samochod jakim jest
              Beattle Turbo (podejrzewam ze Golf GTI, Civic VTI/SI, Focus SVT itp. tez by
              przegraly w porownaniu). Ciekawa jest druga pozycja Eclipse leb w leb z
              Cellica.

I jeszcze ostatni punkt do dyskusji - tylko Eclipse jest oferowane w wersji
              Cabrio :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka