Dodaj do ulubionych

Ciekawy Owner's Manual

23.12.17, 03:34
books.google.com/books?id=l90sAAAAIAAJ&pg=PA26&lpg=PA26&dq=studebaker+us6+ignition+keys&source=bl&ots=S2eDztGlWR&sig=-P6eXtt0wU_aDNzAsyGwybBPVn4&hl=en&sa=X&ved=0ahUKEwjZhv393oPYAhVK9IMKHalVBU0Q6AEIWDAL#v=onepage&q=studebaker%20us6%20ignition%20keys&f=false
Nie wiem na ktorej stronie sie u Was otworzy, pewnie 26, ale ciekawe sa strony 24 i 34, miedzy innymi.
Ta 34 jest przeze mnie dedykowana wrogom skrzyn automatycznych.
Obserwuj wątek
    • engine8 Re: Ciekawy Owner's Manual 23.12.17, 04:40
      No podejrzewam ze to podobnie jak na kombajnie czy jakims tam skomplikowanym traktorze.
      Przeciez nawet C325 mial biegi polowe i szosowe i blokade kol i podnosniki ...
      • waga170 Re: Ciekawy Owner's Manual 23.12.17, 05:08
        Nastepnym razem podesle manual jakiegos B17, ale po co, Wilga miala takie same procedury:)))))
        • engine8 Re: Ciekawy Owner's Manual 23.12.17, 06:47
          Ty widac pracujesz na nocna zmiane :)
          • waga170 Re: Ciekawy Owner's Manual 23.12.17, 07:11
            Ja juz od dawna sam sobie sterem, zeglarzem i zegarem, a na temat pracy mam tyle do powiedzenia:
            Czlowiek nie jest stworzony do pracy czego najlepszym dowodem jest fakt ze praca go meczy.
    • grzek Re: Ciekawy Owner's Manual 23.12.17, 22:11
      Wydaje mi się, że becnie jest podobnie. Kiedyś były dźwignie a teraz jak chcesz dobrać warunki jazdy to palcujesz po tablecie i jeszcze mogą być jakieś dodatkowe przyciski. Teraz zaletą jest, że z boku jest jakiś opis a z dźwigniami bez manuala może być ciężko.
      • engine8 Re: Ciekawy Owner's Manual 23.12.17, 22:31
        Teraz bedzie lepiej.. BMW juz wprowadza "Alexe" z ktora mozna bedzie rozmawiac ludzkim glosem..... i az strach pomyslec co to bedzie bo ta zaraza ma babski charakter- przeklniesz do niej to sie obraza albo mowi ze cie nie rozumie... i jak sie zloscisz to w koncu ustapi ale zrobi cio to co ona uwaza za wlasciwe.. wiem bo ma w domu glosnik z Alexa...

• grzek Re: Ciekawy Owner's Manual 23.12.17, 22:41
          A co będzie jak masz wadę wymowy albo mówisz slangiem?
          • engine8 Re: Ciekawy Owner's Manual 23.12.17, 22:57
            No to dopiero bedzie... Ona sie uczy i jak na razie nie mam problemow sie z nia sprzeczac tylko ze jak nie pojmie to sobie po babsku wymysli co to mialo byc.
            Mowie "Alexa wlacz mi muzyke gitare klasyczna" A to mowi OK wlaczami Ci muzykle klasyczna... "
            Mowie "STOP wlacz mi klasyczna gitare" A znow to samo ze mi wlacza muzyke klasyczna"
            Pytam "Alexa czy jestes durna" a ona " Nie jestem pewna"
            "To co ci ma wlaczyc". Mowie "przestan - sam sobie wlacze"..
            Tak ze juz sobie wyobrazam ze chcesz aby samochod np cofnal i bedziesz sie Baba sprzeczal ze ty nie chesz skrecac ani jechac tylko cofac... Albo jeszcze jak powiesz zeby jechala powyzej dopuszczalnej predkosci to wydrze pewnie gebe...

Najwiecej uciechy ma zona jak slyszy moj dyskusje z Alexa.
            Jej slucha ale o co ona pyta? O pogode, o to ile lyzeczek na szklanke czy ile uncji ma 200 gram...
            • waga170 Re: Ciekawy Owner's Manual 25.12.17, 07:22
              Z calym szacunkiem (znow) ale jak by mi taka Alexe sprzedali to bym zaraz zawrocil i powidzial ze chce moje pieniadze z powrotem a toto moga sobie albo sami wsadzic w dupe albo moj kolega prawnik im wsadzi.
              • engine8 Re: Ciekawy Owner's Manual 25.12.17, 19:10
                Kupilem dlatego ze to jest w sumie niezly prznosny wi-fi glosnik co sie przydaje posluchania muzyki poza domem. Alexa przyszla gratis..
                • waga170 Re: Ciekawy Owner's Manual 26.12.17, 04:15
                  > to jest w sumie niezly prznosny wi-fi glosnik

Ale zeby go przeniesc to trzeba zzieleniec, napiac klate, rozerwac guziki, urosnac ale w portkach zostac, ryknac, zawyc i zapieprzac gdzies biegiem, ale najpierw sie na cos wku...c. Widzialem takiego na Waszych filmach. Czyzby juz wtedy wku...ala go Alexa?
                  • engine8 Re: Ciekawy Owner's Manual 26.12.17, 04:50
                    www.amazon.com/all-new-amazon-echo-speaker-with-wifi-alexa-dark-charcoal/dp/B06XCM9LJ4
                    • waga170 Re: Ciekawy Owner's Manual 26.12.17, 12:51
                      Aaaaaaaaaaaa, zes mnie nieswiadomie podpuscil bo:

"Teraz bedzie lepiej.. BMW juz wprowadza "Alexe" z ktora mozna bedzie rozmawiac ludzkim glosem..... i az strach pomyslec co to bedzie bo ta zaraza ma babski charakter- przeklniesz do niej to sie obraza albo mowi ze cie nie rozumie... i jak sie zloscisz to...."

Ja to zrozumialem jako cynk ze juz takie BMW z Aleksa sobie tam u Was, niedostepne jeszcze u nas, wlasnie zanabyles, wiec jako typowy polaczek zazdrosniczek musialem poszczekac i ukasic w lydke a tu ch...a, to tylko jakies glosniki...Szczekalem na prozno.
                      • engine8 Re: Ciekawy Owner's Manual 26.12.17, 17:26
                        BMW doipier zapowiedzialo ze w modelach moze juz w 2018 beda miec Alexe.... Na razie Alexa jedynie w domowych glosnikach.
    • tiges_wiz Re: Ciekawy Owner's Manual 25.12.17, 02:45
      No i?
      Pół dzieciństwa spędziłem w ciężarówce. Tu jest mało biegów. 8 z reduktorem (czyli x2) to norma była.

Nie wiem czy da się to i dziś sensownie zautomatyzować, bo pomiędzy jazdą na pusto, a obciążeniem 40t + trudny teren i zablokowane mosty jest przepaść i potrzebne są inne biegi.
      Nie ma prostego przełożenia jak w osobówce.

Wiem, że są i o ile do jazdy autostradowej się nada, to jak zaczynają się gorsze warunki:

System zmiany biegów strasznie nie współpracuje z kierowcą podasz wyprzedzania z 11 przeskoczy na 12 i nie ma czym wyprzedzać to jest dość nie bezpieczne w zimie można zapomnieć o jezdze po śniegu ponieważ im lżejszy ma opór podłoża tym niższy bieg co się równa paplaniem w miejscu na ręcznej zmianie przełożeń trzeba czekać 2-3 sec na następny bieg co jest chore
      • waga170 Re: Ciekawy Owner's Manual 25.12.17, 07:28
        > Pół dzieciństwa spędziłem w ciężarówce.
        To widac, trzeba bylo je spedzic w jakiejs szkole. A gdzie spedziles drugie pol?
        • nazimno Re: Ciekawy Owner's Manual 25.12.17, 20:07
          Tobie, waga, szkola zmiksowala resztki mozgu, co widac po kazdym poscie.
          I teraz juz tylko lekarze ci zostali.

• waga170 [...] 26.12.17, 03:53
            Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
            • nazimno Re: Ciekawy Owner's Manual 26.12.17, 07:40
              To bylo na temat.
              Twoj temat, twojego zlasowanego alkoholem mozgu i twojej mentalnosci.

...zmanipulowany g...a telewizyjna propaganda, bezkrytyczny idioto...
              • waga170 [...] 26.12.17, 12:35
                • nazimno Re: Ciekawy Owner's Manual 26.12.17, 12:44
                  Spad, pijaczku.
                  • waga170 Re: Ciekawy Owner's Manual 26.12.17, 12:57
                    > Spad, pijaczku.

Czyli to jednak byles Ty, nie pomylilem sie. Widzialem Cie tez kiedys z psem. Chcesz dalszego opisu tego wydarzenia?
                    • nazimno Re: Ciekawy Owner's Manual 26.12.17, 13:03
                      Pijaczek ma przywidzenia pijackie.
                      A co mnie twoje paranoidalne
                      wizje obchodza...
                      • waga170 [...] 26.12.17, 13:19

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka