Dodaj do ulubionych

Audi S4 B7 Avant

11.02.18, 23:18
Jeździł ktoś?
Jakieś opinie?

Gdybym się zdecydował, to na co zwrócić uwagę (jakieś "miejsca krytyczne")?

Zdecydowanie mi się podoba, a dużo ich nie ma, to nie E53 co w każdej zagrodzie u mnie na wsi ostatnio stoi.
Obserwuj wątek
    • engine8 Re: Audi S4 B7 Avant 11.02.18, 23:20
      No ale to przeciez VW?
      • qqbek Re: Audi S4 B7 Avant 11.02.18, 23:25
        No, ale to takie fajne VW :)
        BMW schodzi na psy, nie ma czym "odnowić floty", a tutaj mam fajnego, małego, miejskiego kombi co ma V8 pod maską.
        W BMW do E91 nie dawali V8, więc tutaj "nie ma takiej opcji".
        • engine8 Re: Audi S4 B7 Avant 12.02.18, 02:35
          No nie to juz lepiej e90 M3 - ma i V8 i ponad 400 KM.
          Z VW to tylko Porsche :)
          • qqbek Re: Audi S4 B7 Avant 12.02.18, 06:41
            Buda 'nierodzinna'.
            • lew_ Re: Audi S4 B7 Avant 12.02.18, 07:08
              Znowu sie napinasz na cos ,na co cie nie stac:) Zagazujesz potem?? Co z kontaktem do siory?? Chce to mieszkanie za milion w München zobaczyc:)
              • qqbek Re: Audi S4 B7 Avant 12.02.18, 08:38
                lew_ napisał:

> Znowu sie napinasz na cos ,na co cie nie stac:)
                A odkąd ty wiesz na co mnie stać?

> Zagazujesz potem??
                Jawohl! Do tego dokupię 15'' stalowe obręcze kół z używanymi oponami i kołpaki z promocji w Tesco (mocowane na opaski zaciskowe, żeby nie ukradli).

> Co z ko
                > ntaktem do siory?? Chce to mieszkanie za milion w München zobaczyc:)
                Leki zmieniłeś, czy po prostu ostatnio nie doczytałeś?
                • nazimno Re: Audi S4 B7 Avant 12.02.18, 08:46
                  Diagnoza stanu silnika. Naprawa to pulapka.
                  Mechanicy potrafia zrobic z tego zlom,
                  jesli nie dysponuja doswiadczeniem
                  i odpowiednim osprzetem.
                  Masz dobry warsztat?
                  • qqbek Re: Audi S4 B7 Avant 12.02.18, 08:51
                    Mam.
                • nazimno Re: Audi S4 B7 Avant 12.02.18, 08:51
                  www.motor-talk.de/forum/audi-s4-4-2-v8-kaufberatung-t2207838.html
                  • qqbek Re: Audi S4 B7 Avant 12.02.18, 09:02
                    Poza wzmianką o problemach z wałem korbowym i chłodzeniem (dotyczyły z tego co wiem starszych egzemplarzy BBK) nic tutaj treściwego nie widzę.
                    • nazimno Re: Audi S4 B7 Avant 12.02.18, 09:47
                      O ile nie ma sie pecha do konkretnego egzemplarza.

Bardzo ogolnie o godnych uwagi "tematach" jest tu:

www.auto-motor-und-sport.de/news/kaufberatung-audi-rs-4-b7-gebrauchtwagen-schwachstellen-leistungsmangel-motor-8087248.html

• qqbek Re: Audi S4 B7 Avant 12.02.18, 10:32
                        A czy ja piszę o RS4 z jego sławetnym wtryskiem bezpośrednim, czy o S4 z wielopunktowym wtryskiem pośrednim?
                        Wiesz dlaczego S6 C6 z silnikiem V10 kosztuje czasami taniej, niż starsze S4 B7? Właśnie przez "doskonały" silnik Lamborghini 5.2 montowany w tym pierwszym :)
            • vogon.jeltz Re: Audi S4 B7 Avant 12.02.18, 10:22
              > Buda 'nierodzinna'.

Tak jakby A4 było rodzinne. Chyba dla dwa plus pies ;)
              • qqbek Re: Audi S4 B7 Avant 12.02.18, 10:33
                vogon.jeltz napisał:

> > Buda 'nierodzinna'.
                >
                > Tak jakby A4 było rodzinne. Chyba dla dwa plus pies ;)

Jak tu galtom nawet z Psikusem RS wyjeżdża, to A4 jest przy nim już rodzinne.
                • vogon.jeltz Re: Audi S4 B7 Avant 12.02.18, 11:46
                  No ale tak czy owak, argument "z rodzinności" jest bez sensu. W ogóle S4 logicznie rozumując jest bez sensu, bo:
                  - do miasta za duże i po co V8 w "miejskim kombi" (WTF?)
                  - do wypraw z rodziną za ciasne
                  - do jeżdżenia samemu... well, w coupe czy GT lepiej się wygląda ;)

Ale rozumując logicznie wyjdzie, że należy kupić Skodę lub Toyotę. Zatem powodzenia.
                  • nazimno Re: Audi S4 B7 Avant 12.02.18, 11:57
                    Jezeli cos na "zaspokojenie chuci", to juz lepiej:

www.roadandtrack.com/car-culture/g6829/best-porsche-911s/?slide=1
                    • qqbek Re: Audi S4 B7 Avant 13.02.18, 23:48
                      I tak wygląda na to, że "wuj w bombki strzelił, choinki nie będzie, święta też poczekają"... więc dobrze będzie, jak sobie to Audi jednak w tym roku kupię... a ty tu o "zaspokajaniu chuci" :D
                • galtomone Re: Audi S4 B7 Avant 12.02.18, 20:41
                  qqbek napisał:

> Jak tu galtom nawet z Psikusem RS wyjeżdża, to A4 jest przy nim już rodzinne.

Cos ci sie myli....
                  • qqbek Re: Audi S4 B7 Avant 13.02.18, 23:52
                    Przestudiowałem długi wątek i rzeczywiście z Focusem to twój "ulubieniec" nazi wyskoczył, a nie ty :)
                    Serdecznie przepraszam za pomyłkę.
                    • galtomone Re: Audi S4 B7 Avant 14.02.18, 12:02
                      Tak tylko uscislam :-) Sie nie obrazam, bo o co? Focus nie jest zly, choc sam bym sobie nie kupil jako jedyne auto.
    • galtomone Re: Audi S4 B7 Avant 12.02.18, 07:14
      Mnie sie podoba średnio.
      Ale jak juz kupisz to koniecznie zmień znaczek S4 na A4 i dodaj drugi.... TSI. ;-)

"Zdecydowanie mi się podoba, a dużo ich nie ma, to nie E53 co w każdej zagrodzie u mnie na wsi ostatnio stoi."

A ty chcesz miec cos co fajnie jezdzi, czy zeby ludzie sie ogladali bo nietypowe....
      Jak na E53 nie patrza bo "zwykle" sa w kazdej zagrodzie to na A4 tym bardziej nikt nie popatrzy....

Ciekawe co popularniejsze u złodziei?
      • qqbek Re: Audi S4 B7 Avant 12.02.18, 08:40
        Nie wiem.
        W S4 podoba mi się właśnie to, że to taki "sleeper".
        Dasz dla żartu "TDI" na tylną klapę, usuniesz z klapy "S4" i "V8" z błotnika i niekumaty się nie zorientuje.
        • nazimno Re: Audi S4 B7 Avant 12.02.18, 09:50
          Focus RS "bez znamion" mniej podpada optycznie, nie spija tyle paliwa, co S4 i jest dla niekumatych
          scigantow niezlym zaskoczeniem w kazdej sytuacji.
          • qqbek Re: Audi S4 B7 Avant 12.02.18, 10:26
            To już raczej Mondek Turbo by tu pasował wielkością, a nie Focus.
            Z resztą nawet jeśli, to RS Mk.2 to FWD - odpada.
            Do tego Focusy RS są piekielnie drogie.

Z resztą co tu komu po RS-ie, skoro to nie dość, że dużo droższe auto, nie dość, że dużo mniejsze, to jeszcze wolniejsze? O Mondku 2.5T nawet nie będę wspominał, bo ten osiągi ma gorsze niż moje obecne "rodzinne kombi".
            • nazimno Re: Audi S4 B7 Avant 12.02.18, 13:22
              mk3focusrs.club/about-the-car/performance/all-wheel-drive-system/
        • galtomone Re: Audi S4 B7 Avant 12.02.18, 10:17
          A nie wiecej radosci z SRT - nie wiem jak sie cenowo ma jedno do drogiego...Ale wazac doooope w kilku Audi i kilku BMW to jednak nie ta sama klasa choc ceny podobne...
          Ja bym sie nie "zamienial".
    • tdf-888 Re: Audi S4 B7 Avant 12.02.18, 15:33
      Ty to masz gust...
      Az oczy bólów patrzenia na to pudlo
      • tdf-888 Re: Audi S4 B7 Avant 12.02.18, 15:37
        * Bolą od
    • toreon Re: Audi S4 B7 Avant 12.02.18, 19:35
      Dlaczego avant?
      Nie zrozumiem tej fascynacji kombi
      • qqbek Re: Audi S4 B7 Avant 12.02.18, 20:20
        A dlaczego nie?
        Z resztą Avant-a łatwiej trafić z Tiptronikiem z tego co widać.
        • tdf-888 Re: Audi S4 B7 Avant 12.02.18, 20:32
          I tak nje kupisz.
          Bo szkoda ci będzie sprzedać ten paździerz który teraz posiadasz za tyle ile będą skłonni ci dać. Bo na pewno nikt ci nie da tyle ile uważasz ze on jest wart 😂
          I tak się skończy marzenie o zmianie auta. Wygra skapstwo
          • qqbek Re: Audi S4 B7 Avant 12.02.18, 21:52
            Inna sprawa może "wejść" tutaj w kalkulacje.
            A wtedy jestem "upupiony" z E53 na kolejne 2-3 lata.
            Z tym, że w razie pilnej sprzedaży mogę wziąć za X5 20, w porywach do 25 to jestem pogodzony raczej :)
            • tdf-888 Re: Audi S4 B7 Avant 13.02.18, 00:28
              Teraz mówisz z sensem a kiedyś pisałeś o 40 kaflach
              • qqbek Re: Audi S4 B7 Avant 13.02.18, 11:01
                Chyba o ponad 30 i to wtedy, jak zaczął coś Morawiecki z akcyzą kombinować na stare i duże auta i przez chwilę ceny wszystkiego co miało duży i fajny motorek poszły momentalnie do góry.
        • lew_ Re: Audi S4 B7 Avant 12.02.18, 20:40
          Qubek,jak ktos kupuje BMW to go nie gazuje:) BMW kupuja ludzie ktrzy maja tez kase na benzyne:) Ty nie masz,dlatego pisze ze cie nie stac:) Teraz chcesz V88 i tez cie nie stac,jestes typowym polakiem:) Za szybko was wpuscili na europejskie salony i zrobili wam tym samy krzywde:) Chwaliles sie ze sioram a mmieszakanie Münnchen,czy nie `?:)
          • loyezoo Re: Audi S4 B7 Avant 12.02.18, 21:10
            Jak ktoś "gazuje" auto ,to umie liczyć.Już kiedyś wspominałem,mój kolega ma ponad 140 aut na wynajmie i ponad 20 "swoich na co dzień". Właśnie kupił A8 w najnowszej budzie.I od razu zagazował.Żyd,sknera,nazywać można do woli.Na paliwo wydaje mało,za to na jachty,du.py i wycieczki,mega dużo.
            To co lew ,masz się czym "pochwalić" , oprócz wiecznego pyerdolenia na forum? (bo konstruktywnego, nigdy tu nic nie napisałeś - biedo intelektualna)
            • galtomone Re: Audi S4 B7 Avant 13.02.18, 07:22
              A jaki tam silnik jest... w tym nowym A8?
              • loyezoo Re: Audi S4 B7 Avant 13.02.18, 10:09
                Zadzwoniłem i....nakłamałem.Ma poprzednią budę D4 4.2 380KM.Ma wtrysk gazu z dotryskiem Pb.Gaz jest ustawiony tak,że bierze mu 10l/100km + od 2 do 4 litrów benzyny w zależności od jazdy.
                • galtomone Re: Audi S4 B7 Avant 13.02.18, 16:13
                  Szkoda... myslalem za ma tego Staga 500 i cos ciekawego napiszesz w tej sprawie.
            • lew_ Re: Audi S4 B7 Avant 13.02.18, 18:15
              A ma moze Twoj kolega tez pola naftowe na podlasiu?? i momo wszystko gazuje?? No takie cos !!! Nie skapcy i nie dusigrosze gazuja swoje BMW lecz ci ktrzy kupili to BMW odejmujac sobie od geby,dlatego gazuja bo juz na benzyne kasy nie ma:) Zgodnie z polskim:Zastaw sie a postaw sie:) Na zachodzie ludzie ttez ummia liczyc a nie gazuja swoich BMW hehehehe slomam z butow wylazi ale X5 hehehe
              • loyezoo Re: Audi S4 B7 Avant 13.02.18, 18:49
                Ale się żalisz czy chwalisz,że nie masz takich pieniędzy.Ma kilka firm i kilkadziesiąt aut,WSZYSTKIE "zagazowane". Zdecydowanie nie odejmuje sobie od gęby.

P/S moja mamuśka też jeździ na LPG,a do biednych raczej się nie zalicza,jednak umie liczyć

P/S2 jakżeś taki psycholog,to powiedz coś o mnie,auto 20-letnie BEZ LPG,w ciągu roku wydałem na paliwo 3-krotną wartość samochodu (jednego,mam kilka) Gdzie mam słomę,czy co tam....
                • lew_ Re: Audi S4 B7 Avant 13.02.18, 20:31
                  Akurat na podstawiego ttego co piszesz nie moge o Tobie powiedziec ze masz slome butach:)Mysle ze jezdzisz tym na co cie STAC .Przechwalek bewz pokrycia z Twej strony tu nie czytalem.Qubka nie stac na benzyne do 4 litrowego X5 to ma na gaz,ale sasiedzi zazdrosczza a jemu rosnie ego:) A jakby byl madry i nie podskaiwal wyzej nosa to by kupil Mondeo:)=Nie zebym qwubaka atakowal,lubie go:) Ale jego wyssane z palca przechwalki o ktrych za pol roku nie chce slyszec mnie draznia:) Co do mnie:Jade tym na co mmnie stac,aktualnie 5 letnie 5er Diesel,jak nie wjade do miasta dzieki komisji EU to bede musial kupic Euro6 Diesla.Ale nie przyszlo by mi na mysl kupic BMW z 4 litrowym silnikiem i go zagazaowac.TEgo NIKT w niemczech nie robic.Myslisz ze niemcy to glupcy i liczyc nie umeja?? Myslze ze wiekszosc niemcow mmysli racjonalnie,to tylko w polsce ludzie co jeszcze kilka lat temu jezdzili polonezami,teraz za wszelka cene chca pokazac jacy to z nich bogacze i kupuja auta sklejone z 3 innych:) Najgorsze rzecz ,ktra mogla Europa zrobic to to ze wpuscili polakow zbyt szybko do siebie:) To mialo trwac tak dlugo,jak dlugo byl mur,czyli prawie 40 lat:)O
                  • loyezoo Re: Audi S4 B7 Avant 13.02.18, 20:49
                    No widzisz,Twoja teoria o tym,że jeżdżę tym,na co mnie stać trochę legnie w gruzach,skoro jeżdżę starymi autami ale jednak z dużym motorem i bez LPG.Moje najstarsze auto (42lata) jest pewnie droższe od twojego kilka razy.I co to wnosi?
                    P/S osobiście,zdecydowanie bym wolał BMW z LPG i 250KM pod maską, niż Mondeo,które rudy zjada na ulotkach.
                    • lew_ Re: Audi S4 B7 Avant 13.02.18, 21:31
                      Tja,nacialem sie:) Kolejny madrala:) Jeszcze dziesiec lat temu maluch,dzis ponizej 250 koni nie idzie:) Typowe polactwo:) Wiem wiem,tu kazdy ma kasy jak lodzu i super auta,w pysku:)
                      • loyezoo Re: Audi S4 B7 Avant 13.02.18, 21:48
                        Znowu nie bardzo wiem,o co ci chodzi.Moje 1 auto,to była Syrena i skręcała w jedną stronę (pęknięta głowa przekładni) ale ty wtedy nie istniałeś lub wchodziłeś na stojąco pod stół.Nie mam kasy jak lodu,mam pasję,nazywa się samochody.Nie jeżdżę nowymi,bo po 1 za często zmieniam,po 2 nie mam "fun-u".
                        Prywatnych aut miałem ponad 80.Wierz mi,nie trzeba na to kasy jak lodu.

P/S 10 lat temu to miałem jakieś Audi A8 300KM czy coś w tym rodzaju,malucha to tak bardziej 25 lat temu (bo też miałem)
                      • galtomone Re: Audi S4 B7 Avant 13.02.18, 22:19
                        lew_ napisał:

> Tja,nacialem sie:) Kolejny madrala:) Jeszcze dziesiec lat temu maluch,dzis p
                        > onizej 250 koni nie idzie:) Typowe polactwo:)

No widzisz... a ty ciagle w komisie na psiej karmie... dobrze wiedziec, ze sa w zyciu rzeczy stale :-)
                  • vogon.jeltz Re: Audi S4 B7 Avant 14.02.18, 08:36
                    > TEgo NIKT w niemczech nie robic.

A te kilka tysięcy stacji z LPG to postawili dla biednych polaczków, czy są głupi i liczyć nie umieją?
                    • tbernard Re: Audi S4 B7 Avant 14.02.18, 13:22
                      vogon.jeltz napisał:

> > TEgo NIKT w niemczech nie robic.
                      >
                      > A te kilka tysięcy stacji z LPG to postawili dla biednych polaczków, czy są głupi i liczyć nie umieją?

To nie tak. On nie twierdzi, że nikt w Niemczech nie przerabia na gaz, tylko nikt z tak zamożnych, kogo stać na BMW z silnikami o mocy 400 KM.
                      • nazimno Re: Audi S4 B7 Avant 14.02.18, 13:27
                        "Gazowanie" w Niemczech zle sie kojarzy.
                      • vogon.jeltz Re: Audi S4 B7 Avant 14.02.18, 15:00
                        Znaczy się, niemiecki odpowiednik qqbeka, posiadacz nastoletniego... X5(?) jest zamożny?
                        • nazimno Re: Audi S4 B7 Avant 14.02.18, 15:20
                          Nie jestem Finanzamt'em ani tropicielelem dzieci nazistow.
                          ...

A na serio - gaz w samochodzie niemieckim to dosc dyskusyjna opcja.

Wiekszosc czynnikow na to wplywajacych opisano tu:

www.autohaus-langhans.de/haeufig-gefragt/informationen-zum-umbau-auf-fluessiggas__12.htm

Z punktu widzenia osoby prywatnej problem wystapi rowniez przy sprzedazy samochodu.
                          • vogon.jeltz Re: Audi S4 B7 Avant 14.02.18, 15:32
                            > Wiekszosc czynnikow na to wplywajacych opisano tu:

No i owa "dyskusyjność" z których konkretnie czynników wynika?
                            • nazimno Re: Audi S4 B7 Avant 14.02.18, 15:50
                              W (D) koszt instalacji oraz koszty pozniejszych badan TÜV powoduja, ze oplacalnosc takiej instalacji
                              zaczyna sie dopiero, gdy ktos przejezdza kilkadziesiat tysiecy km rocznie.

Trzeba sie tez liczyc z zakazami parkowania w garazach podziemnych.

Koszty biezacego serwisowania, diagnozowania takiej instalacji sa rowniez wyzsze niz w Polsce.

Po kilkuletniej eksploatacji wlasciciel takiego samochodu ma klopot z odsprzedaza
                              ze wzgledu na niepewnosc co do stanu instalacji w oczach ewentualnego nabywcy.

Po jaka cholere wiec brac sobie na glowe taka zabe?
                              W moim otoczeniu NIKT niczego nie przerabial.

Statystyka niemiecka:

de.statista.com/statistik/daten/studie/154370/umfrage/anzahl-der-autogas-fahrzeuge-in-deutschland/

• galtomone Re: Audi S4 B7 Avant 13.02.18, 22:17
                  Ja tez nie widze sensu placenia za paliwo wiecej...

Ale lew pewnie sie czuje Panisko bo w Tesco kupuja dla niego i dla psa puszki premium a nie value :-)
                  • qqbek Re: Audi S4 B7 Avant 13.02.18, 22:52
                    lwa traktuję ulgowo, bo jest z tych co "znowu w życiu mu nie wyszło".

A co do LPG, to nie raz, nie dwa, tłumaczyłem już, że X5 kupiłem już takie... z przebiegiem prawie 100k na gazie zresztą i bez ujemnych skutków tegoż. Stać mnie na wiele rzeczy, ale jestem oszczędny z natury. Nie jestem z tych co "zastaw się a postaw się". Wprost odwrotnie - dla kilku tysięcy złotych rocznie jestem nawet gotów znieść zniewagę w postaci tankowania przy dystrybutorze LPG. Już taka kutwa ze mnie :)
                    • lew_ Re: Audi S4 B7 Avant 14.02.18, 06:37
                      Tak jest qubek,nie wyszlo mi ,heheheheheZa to wyszlo Twojej siostrze ktora po 10 latach w BRD ma dom kolo Berlina i mieszkanie w München:) Nie watpie tez w to zes bogaty:) WSzyscy bogaci sprowadzaja rozrzad z Litwy bo tanszy o 25 zlotych niz w polandi:) Ja nie wiem:Czy wy tu wszyscy piszczecie schlani jak nieboskie stworzenia?:) Tu adres,tam sprzedaja auta dla was: www.mobile.de/autocomplex smialo mozecie zajrzec jak wygladaly wasze X5 i Lexuska Galtome:)
                      • vogon.jeltz Re: Audi S4 B7 Avant 14.02.18, 08:38
                        > Czy wy tu wszyscy piszczecie schlani jak nieboskie stworzenia?

Nie wiem jak inni, ale ty z całą pewnością.
                      • qqbek Re: Audi S4 B7 Avant 14.02.18, 08:42
                        Na rozrządzie z Litwy zaoszczędziłem 1000 złotych a nie 25. Nawet gdybym go w Niemczech kupił, to zaoszczędziłbym jakieś 600 (taka jest polityka cenowa BMW Polska w odniesieniu do niektórych części po prostu, jak kto frajer, to może kupować w polskiej ASO zawsze, albo "chińszczyznę"). Ktoś kto handluje tyle lat truchłem powinien to już wiedzieć :)
                        • vogon.jeltz Re: Audi S4 B7 Avant 14.02.18, 09:17
                          > Ktoś kto handluje tyle lat truchłem powinien to już wiedzieć

To on handluje? Bardziej wygląda mi na takiego, co kradnie...
                          • samspade Re: Audi S4 B7 Avant 14.02.18, 09:42
                            Czasem można się zastanawiać czy jest widoczna różnica
                          • galtomone Re: Audi S4 B7 Avant 14.02.18, 12:06
                            Pilnuje... Turcy go trzymaja bo sie owczarek za nim wstawil, zeby mu w nocy razniej na placu bylo....
                    • galtomone Re: Audi S4 B7 Avant 14.02.18, 12:04
                      Ale z czego tu sie tlumaczyc, jak ktos za to samo lubi palacic wiecej... to co mnie do tego??

Lew pewnie tez kupuje pedegree na obiad w drogim sklepie, zeby sie dowartosciowac a nie w lidlu... bo tam kupuja biedni :-)
                      • lew_ Re: Audi S4 B7 Avant 14.02.18, 18:57
                        Hahaha polaczki sie wkurzyly za slowo prawdy:) W porownaniu do was sie nie chwale jaki to ze mnie bogacz co kupuje rozrzad na litwie hehehehe wszystko milionery polskie co maja auta z silnikami 300 koni a rok temu jezdzili furmanka z dwoami siwkami:) Teraz paniska cala geba,wykradli pol europy no to maja:) A przepraszam jeden z was rodkaow kradl w hamery<ce i sie dorobil domu za milion pomiedzy mexami:) Nabijacie sie z miasiaczka a on jedyny mowi tu prawde:) A w rzeczywistosci nie macie nawet polo jak misi:) Rowerek albo furmanka i zammiast gorzaly ,bimber:) Kazdego tu,kto wam powie kim jestescie w rzeczywistosci ,nurzacie w gnoju bo wiadomo:Im wiekszy cham i bidok tym wieksze ego ma:) Rycerze w ostrogach ale boso zapieprzaja:) ehem ..na gazie jezdza:) POlaki juz 500 lat temu zakala Eurpy byli i nic sie w tej materi nie zmieni,,az do czasu az was znowu rozbiora,na nastepne tysiac lat:)
                        • galtomone Re: Audi S4 B7 Avant 14.02.18, 19:03
                          Ale jakiej prawdy???

Ja rozumiem jakby te auta jeździły gorzej... zle... ale nie jezdza. No to jaki sens jest placic wiecej za przejechanie 1 km???

Szczegolnie gdy w PL LPG jest wszedzie , serwisowanie kosztuje grosze i nie jest to problem...

A ty jak kupujesz chleb to zawsze duzy zeby polowe wyrzucic?
                          • galtomone Re: Audi S4 B7 Avant 14.02.18, 19:04
                            Ps. Ja nie jestem bogaczem dlatego jezdze na LPG. A jak bede to sie zastanowie czym i na czym jezdzic...
                            Poki co kazdym autem w ktorym by sie dalo jezdzilbym na LPG.
                            • lew_ Re: Audi S4 B7 Avant 14.02.18, 19:16
                              Chlopie tu nawet nie chodzi o ten gas,,,rozumiesz?? POco ten przechwalki?? Chodzi mi tu glownie o qubka:) Kto w Europie kupuje X5 z 4 litrowym silnikiem i gazuje go?? Ldzie na zachodzie kupuja to,na co ich stac,rozumiesz o co mi chodzi?? W polsce qubbki inne "bogacze" porywaja sie na uata na ktre ich nie stac i niegdy stac cie nie bedzie.Dla porownania podalem przyklad znany z polskiej histori:Boso ale w ostrogach,,pasuje jak ulal.A kazdego go to powie ,tu sie tu nurza blocie.
                              • lew_ Re: Audi S4 B7 Avant 14.02.18, 19:20
                                To jest tasama gadanina jak Pisu,dopiero jak ich wywioza na taczkach na gnojowisko to sie zorienttuja kim sa,a moze nawet i wtedy nie.Juz nikt ich niech ce w Europie widziec,wkrotce zamkna granice i bedzie koniec,wtedy qubek sprowadzi rozrzad z Bialorusi:)
                              • qqbek Re: Audi S4 B7 Avant 14.02.18, 21:35
                                Ile śniegu musiała zeżreć twoja stara, żeby defekować takiego bałwana, wolę nie pisać :)
                                Ile razy mam jeszcze powtórzyć, że gaz w mojej X5 założyła ta żebraczka Włoszka, pierwsza właścicielka.
                                W razie czego mam jeszcze włoską książkę serwisową (oryginalną, bo wszędzie brakuje wpisów) i świadectwo homologacji do wglądu.

Ta włoska żebraczka, dała z 80-90 tysięcy Euro za samochód, a potem do niego gaz włożyła!
                                Lew jest bogaty, jeździ autem za 1/4 tej kwoty, ale gazu do niego nie włożył!
                                • galtomone Re: Audi S4 B7 Avant 15.02.18, 10:00
                                  Jeszcze na montaz nie zaoszczedzil... pies za duzo zre, nie chce sie dzieli i lew ze swoich musi biedak kupowac :-(
                                • lew_ Re: Audi S4 B7 Avant 15.02.18, 13:57
                                  A zebys kuzwa wiedzial ! Jeszcze mnie na na diesla stac! Na razie skrzynka warte 18 Tysiecy jak 21 marca sad zadecyduje ze zakaz wjazdu do miast jest zgodny z prawem to bedzie wart 5 tysiecy,wtedy zamontuje mu gaz u qubek kupi:)
                              • galtomone Re: Audi S4 B7 Avant 15.02.18, 09:59
                                lew_ napisał:

> Chlopie tu nawet nie chodzi o ten gas,,,rozumiesz?? POco ten przechwalki??

A kto sie poza toba przechwala? Chyba ze zwykle stwierdzenia odp. na pytania tak odbierasz z powodu kompleksow.

Chwalic sie? Na forum??? Starym autem? Ty sie na pewno dobrze czujesz?

Ja rozumiem jakby Qbek codziennie pisal, ze ma nowe X6, ktore co miesiac zmienia... No... to przechwalki...

> Ch
                                > odzi mi tu glownie o qubka:) Kto w Europie kupuje X5 z 4 litrowym silnikiem
                                > i gazuje go??

Jak widac sporo osob, bo sporo takich aut jest na rynku. We wloszech nie tylko X5 na gaz widzialem.
                                W Holandii (ze szpetnym wlewm wycietm w blotniku) wiekszosc Subaru jezdzi.

> Ldzie na zachodzie kupuja to,na co ich stac,rozumiesz o co
                                > mi chodzi??

Nie, nie rozumiem. Ludzie na calym swiecie - w wiekszosci - kupuja to na co ich stac. Ba... to na tym twoim zachodzi widzialem wielu, ktorzy w 2008 plakali - Niemcy, Francuzi, Anglicy, itd... jak sie nagle okazalo, ze ich wyjeb... z City i banki zaczely wszyskie zabawki po kolei zabierac.

Powiedz mi jak duza liczba udzi w USa (zachod nie???) oglasza prywatne bankructwo i jak duzo w PL. Zakladam, ze ci co oglaszaja upadlosc to z powodu zycie pnad stan nie z podu kupowania tego na co ich stac.

Twoje teore sa nie wiele warte i tyle. Usilujesz chyba leczyc w ten sposob wlasne kompleksy i niepowodzenia.

Od, mala polaczkowa zawisc... Kubek piszez cos o X5... to na pewno sie chwali... jakby napisal to samo o Clio przezartym rdza to wtedy byloby OK.

> W polsce qubbki inne "bogacze" porywaja sie na uata na ktre ich
                                > nie stac i niegdy stac cie nie bedzie.

Gdyby tak bylo to by je tracili. Ani jemu ani mnie nikt fury nie zabiera - wiec glupoty gadasz.

> Dla porownania podalem przyklad zna
                                > ny z polskiej histori:Boso ale w ostrogach,,pasuje jak ulal.A kazdego go to
                                > powie ,tu sie tu nurza blocie.

No... ty za to "po polaczkowemu" nikogo w blocie nie nurzasz... ba i jak prawdziwy malostkowy i zawistny polaczek najchetniej liczysz cudza kase.
                                • lew_ Re: Audi S4 B7 Avant 15.02.18, 14:03
                                  Ja mam byc na twego grata na gaz zawistny?? chybas na glowe upadl heheheheh i czytaj ze zrozumieniem:Napisalem ze qubka na nowe x5 na benzyne nigdy nie bedzie stac,wiec kupil trupa na gaz zeby sasiadom zaimponowac hehehehe to wlasnie polaczki wymyslili:Boso ale w ostrogach hehehehehe .....pasuje do was jak ulal .Upadlosci sa wszedzie,zawsze byly, nie kazdy jest tymmu winny,.....co do psa:SA dwa owczarki pie... i dwa koty:)
                                  • galtomone Re: Audi S4 B7 Avant 15.02.18, 14:09
                                    lew_ napisał:

> Ja mam byc na twego grata na gaz zawistny?? chybas na glowe upadl heheheheh
                                    > i czytaj ze zrozumieniem:

No wlasnie, czytaj ze zrozumieniem.

> Napisalem ze qubka na nowe x5 na benzyne nigdy
                                    > nie bedzie stac,wiec kupil trupa na gaz zeby sasiadom zaimponowac hehehehe

Ty to polaczek do potegi jestes...

> to wlasnie polaczki wymyslili:Boso ale w ostrogach hehehehehe .....pasuje do
                                    > was jak ulal .Upadlosci sa wszedzie,zawsze byly:)

No tylko jakos na zachodzie ich wiecej niz u nas..
                                    • lew_ Re: Audi S4 B7 Avant 15.02.18, 14:21
                                      POodaj statystyki,sa wogole prowadzone w polani??
                                      • galtomone Re: Audi S4 B7 Avant 15.02.18, 14:40
                                        Co ty masz z tym PO? Klawiatura ci nie dziala?

Prosze - czekam na link do statystyk z DE: www.coig.com.pl/lista-upadlosci-firm.php
                                        • lew_ Re: Audi S4 B7 Avant 15.02.18, 15:04
                                          Ale co to ma do tego tematu ?W nieczech w ciagu pierwszych 5 lat od zalozenia 30 procent firm plajtuje,to zawsze bylo i bedzie.mi od poczatku chodzilo o szarzowanie qubka.
                                          • galtomone Re: Audi S4 B7 Avant 15.02.18, 15:54
                                            Ale nie o firmach rozmawiamy.
                                            Dajesz link i udowadniasz ze masz racje czy nie dajesz i wszyscy wiemy, ze pitolisz od rzeczy?
                                            • lew_ Re: Audi S4 B7 Avant 15.02.18, 18:40
                                              Z czym ci dac link?? To TY fanzolisz ze w nimeczehc sa upadki,jasne ze sa,w polsce takich qubkow sa tysiace:)
                                              • galtomone Re: Audi S4 B7 Avant 16.02.18, 08:25
                                                Udowodnij mi, że PL - (bo wg ciebie Polaczki zyja ponad stan) jest więcej upadłości konsumenckich niż w DE. Przeciez to twierdzisz.

Czekam.
                                                • lew_ Re: Audi S4 B7 Avant 16.02.18, 11:00
                                                  Chlopie ja ci nic nie musze udowadniac:) Nie trzeba totalnie upasc zeby zrec suchy chleb ale jezdzic BMMW na gaz,kapujesz??
                                                  • galtomone Re: Audi S4 B7 Avant 16.02.18, 11:03
                                                    Jesli sie stawia jakas teze to owszm trzeba.

Innymi slowy potwierdziles, ze wszelkie twoje tezy sa gowno warte i sa jedynie twoja opinia.
                                                  • lew_ Re: Audi S4 B7 Avant 16.02.18, 11:13
                                                    Nie sa opnia,to nie na zachodzie gazuje sie masowo auta ,zeby jechac:) Gazuje sie po to ,bo benzyna za droga,wydalo sie cala kase na auto zeby zaimponowac sasiadomm,a na benzyne nie ma:) powinnien byc prawo ,nakazujace polakom jezdzenie furmankami:)
                                                  • galtomone Re: Audi S4 B7 Avant 16.02.18, 11:15
                                                    Sa opinia i nie zmieniaj tematu. Poprosilem cie o konkretne dane i nawet nie potrafisz ich znalezc.

Jestes jak to mowa w USA -"full of shit"
                                                  • vogon.jeltz Re: Audi S4 B7 Avant 16.02.18, 11:20
                                                    > to nie na zachodzie gazuje sie masowo auta

Twierdzisz, że na przykład Włochy to nie jest kraj Zachodu? Odważna teza, nie powiem.
                        • nazimno Re: Audi S4 B7 Avant 14.02.18, 19:23
                          Gdybys znal historie, to zmienilbys zdanie
                          na temat przypisywania Polsce roli "zakaly Europy", lew.

Jesli jednak wypowiadasz takie opinie powaznie, to
                          jest pewne, co to za ideologia ma udzial
                          w twoim odmozdzeniu.

Tak czy inaczej - popsuli ci leb.

• lew_ Re: Audi S4 B7 Avant 14.02.18, 19:35
                            Historie znam lepiej niz ci sie zdaje nacieplo:) Szczegolenie historie o szmalcownikach,handlarzy ludzmi:) Ale dzis oczywiscie polaki sa czysci,,nie sprzedawali i mordowali zydow jak i nie kradli setki tysiecy aut rocznie w niemczech:) Narod wybrany:)) A jego najlepsi przedstawiciele siedza tu,na forumm:)
                            • nazimno Re: Audi S4 B7 Avant 14.02.18, 19:50
                              Ja sadze, ze jestes gluchy i nie slyszales
                              ani Merkel ani Gabriela.
                              Twoja opinia o kradzionych samochodach
                              powinna byc skonfrontowana z gigantycznym
                              rabunkiem calej Europy przeprowadzonym
                              przez niemieckie panstwo nazistowskie,
                              znane pod nickiem III Rzeszy.

Ksiazka:
                              Goetz Aly, "Hitlers Volksstaat" opisuje
                              ten rabunek w najdokladniejszych szczegolach
                              - polecam ci te lekture.
                              Przestaniesz wypisysac brednie.

• lew_ Re: Audi S4 B7 Avant 14.02.18, 21:07
                                Co powiedziala Merkel ?? poucz mnie madralo?? Ze Nazis sa za mord na zydach odpowiedzialni?? POwiedziala cos nowego?? O tym kazdy wie,nikt z niemcow sie tego nie zapiera.Ale ktry polak przyzna sie ze mordowal zydow,rabowal ich majatki,szantazowal,sprzedawal niemcom i ukrywal za KASE !! No co powiedz przedsatawicielu narodu wybranego?? Ci zydzi ktrzy przezyli nie mowia prawda o polskich zbrodniach,nie?:) Co do rabunku 3 Rzeszy:Byla woja ,bylo prawo wojenne.Tak samo robili ruscy ,czemu polacy nie zwroca sie o odszkodowanie do ruskich,hmm?? Tak samo ciepiali Grecy,Jugoslowianie,Holandrzy,Belgowie,Franzusi ale nikt z tych Narodow nie kradl w czasach pokoju na masowa skale aut w niemczech ! Kradliscie i kradniecie wszystko co wam w lapy wpadnie,ale oczywiscie Narod Wybrany moze,prawda nacieplo??:) Gdyby nie Niemcy,to nie macie dzis nic do zarcia, o autach ,autostradach moglibyscie sobie pomarzyc.Dzieki mozliwosci pracy i kradzierzy w niemczech,zyjecie a jednak probojecie grysc reke ktra was karmi.O ile wiem to TY tez zyjeszc w niemczech,,,jak tak nienawidzisz niemcow,to czemu tu jestes,nacieplo?:) Ale ja przeciez pisze brednie,te kradzione auta sie polaczkom nalezaly ,prawda???
                                • nazimno Re: Audi S4 B7 Avant 14.02.18, 21:37
                                  Wiesz co lew, odjebalo ci na dobre,
                                  nie chlej tyle. Nie bede tego komentowac.

Ja wykonuje prace, ktorej durny tubylec
                                  niemuecki nie potrafi wykonac
                                  Wiec mi za to musza placic.
                                  I tyle.

Tego, co potrafie, nie moga mi ukrasc,
                                  wiec placa.

Moja nienawisc nie istnieje.
                                  Ja oceniam znane fakty.

A tobie nienawisc rzyga z pyska.
                                  I to wszyscy widza.

• lew_ Re: Audi S4 B7 Avant 15.02.18, 14:11
                                    No paptrz nacieplo:) Bez ciebie by niemcy upadly i najchentije by te Twoje umiejetnosci ukradli ale nie potrafia bo nie sa polakami:) Wiec musza placic:) Cos ci poowiem nacieplo:Niemcy sie moga bardzo dobrze bez polakow i calej tej wschodniej holoty obejsc.Najlepsze czasy w niemczech byla w latach 60,70 i 80 i bez polskich zlodziei i supermenow jak Ty:) ,potem dzieki kretynomm z SPD i Kohlowi idzie niemcom coraz gorzej.Bez niemcow nie macie na chleb ! Ale poczekajmy ,czasy sie zawsze zmienialy i kazda rzecz ma swoj poczatek i koniec:) Jak AFD dojdzie do wladzy ,to sie skonczy finansowanie polaczkow ,rumunow i bulgarow.Wszyscy pojdziecie tam ,skadzescie przyszli:) A jako pierwszych zaczna Anglicy,wyywala was tam wszystkich na zbity pysk.Przyklad ze mozna daje wlasnie Trump ,gdzie poolaczki i maxy po 40 latach tam,dostaja bilet do domu:)
                                    Jak oceniasz i znasza fakty to powiedz jasno:Polaki maja duzy udzial w morderstwie na zydach !!
                                    • lew_ Re: Audi S4 B7 Avant 15.02.18, 14:13
                                      Co do rurnego tubylca niemieckiego:Co kiedys w histori polaczek zrobil pozytecznego?? Nie watpie w to ze konstruujesz teraz silniki elektryczne do mercedesow: Dlatego ci placa hehehehe A neimcy byli zawsze durni i polaki im wszystko zrobili:)
                                      • tbernard Re: Audi S4 B7 Avant 15.02.18, 15:09
                                        lew_ napisał:

> Co do rurnego tubylca niemieckiego:Co kiedys w histori polaczek zrobil pozytecz
                                        > nego?? Nie watpie w to ze konstruujesz teraz silniki elektryczne do mercedes
                                        > ow: Dlatego ci placa hehehehe A neimcy byli zawsze durni i polaki im wszystko
                                        > zrobili:)

W odróżnieniu od nazimno to jedynie możesz pochwalić się pochodzeniem, a nie cenionym fachem. Jego chcą, bo umie to czego im potrzeba. Ciebie tolerują i karmią, bo im papier na pochodzenie pokazałeś, że w rodzinie mieliście wilczura ;)
                                    • tbernard Re: Audi S4 B7 Avant 15.02.18, 14:49
                                      > lej tej wschodniej holoty obejsc.Najlepsze czasy w niemczech byla w latach 60,70 i 80
                                      ... gdy się już na tyle uspokoiło po zawieruchach, że mogłeś z dziadkiem iść odkopać zrabowane złoto i dyskretnie sprzedać aby biznes się kręcił?
                                      • lew_ Re: Audi S4 B7 Avant 15.02.18, 15:07
                                        Nie bo zloto po zydach przywlaszczyli sobie polaki a takze domy ,dzialki i wszystko inne co nie bylo przyspawane
                                        • nazimno Re: Audi S4 B7 Avant 15.02.18, 15:14
                                          Juz wspominale, ze ktos ci mocno popsul leb.
                                          Co do zlota, nawet tak popularne zrodlo jak wikipedia, informuje:

pl.wikipedia.org/wiki/Z%C5%82oto_III_Rzeszy
                                        • galtomone Re: Audi S4 B7 Avant 15.02.18, 15:56
                                          lew_ napisał:

> Nie bo zloto po zydach przywlaszczyli sobie polaki a takze domy ,dzialki i wszy
                                          > stko inne co nie bylo przyspawane

Zgodnie z twoja teoria biedni i glupi niemy sa w DE wyrobnikami u madrych i bogatych polakow. Ciekawe jak ty sie wpisujesz w ten obraz pilnujac aut na placu u turka....
                                          • lew_ Re: Audi S4 B7 Avant 15.02.18, 18:42
                                            Nie z moja teoria tylko z teoria nacieplo:) Przeciez pisze ze mu placa bo sami nie umia hehehehe Jasneeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee,gdyby nie polaczki toby niemcy dalej zyli w ruinach po 2 wojnie :)
                                            • galtomone Re: Audi S4 B7 Avant 16.02.18, 08:27
                                              lew_ napisał:

> Jasneeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee,gdyby nie polaczki tob
                                              > y niemcy dalej zyli w ruinach po 2 wojnie :)

No widzisz??? To sie nisko nam klaniaj i dziekuj. Przynajmniej wiesz co nam zawdzieczasz.

Inna sprawa, ze twoje pitolenie nie ma sensu w zadnym wypadku. Pitoliles o tym jako to Placy zyja pnad stan i na pitoleniu sie skonczylo... czy dasz ten link i udowodnisz, ze masz racje?
                                • vogon.jeltz Re: Audi S4 B7 Avant 15.02.18, 07:40
                                  A, bo ty próbujesz podrabiać testovirona? Słabo ci to idzie, synuś.
                                • tbernard Re: Audi S4 B7 Avant 15.02.18, 11:06
                                  > Co do rabunku 3 Rzeszy:Byla woja ,bylo prawo wojenne.

To nie tak. Najpierw nie było wojny. Potem niemiecki bandyta i rabuś napadł aby mordować i grabić rozpoczynając tym wojnę. Teraz potomek rabusia robi wielki biznes po odkopaniu zrabowanych bogactw i wmawia innym, że to taka wrodzona pomysłowość i gospodarność i przy okazji drąc japę, że obrabowani auta mu kradną. To tak w skrócie.
                                  • nazimno Re: Audi S4 B7 Avant 15.02.18, 11:11
                                    Ksiazka Goetza Aly byla wydana w Polsce, tytul "Panstwo Hitlera".

To jest genialnie napisany raport o funkcjonowaniu finansow III Rzeszy, metodach rabunku
                                    zwyklych ludzi, muzeow, bankow, przemyslu,...wszystkiego...

W Niemczech ksiazka ta wywolala wsciekla dyskusje, bo bylo w niej zbyt wiele szczegolow,
                                    ktore rzucaja zupelnie inne swiatlo na dotychczasowe interpretacje tego okresu.

• lew_ Re: Audi S4 B7 Avant 15.02.18, 14:20
                                      Nacieplo,powiedz mi konkretnie:Co niemcy ukradli polakom podczas drugiej wojny?? Te wasze slomiane chatki i stado chudych krow??:)Sama wartosc aut co polaczki ukradli niemcom w 90 latach przewyzsza bilion € ! Ja bym ci radzil nacieplo:Jedz do polandi spowrotem i buduj Twoja polska ojczyzne:) Spelnisz Twojh dziejowy obowiazek .To bardzi niepatriotyczne budowac swego wroga:) _Zapewniam cie ze neimcy nie oglosza upadlowsci po Twoim wyjezdzie:)
                                      • nazimno Re: Audi S4 B7 Avant 15.02.18, 14:31
                                        Przeczytaj te ksiazke (wszystko podalem), bedziesz wiedziec, co i jak rabowano, napisalem juz raz.
                                        Nie zadawaj pytan malego Helmutka.

Tu malutki ulamek tych strat:
                                        www.dzielautracone.gov.pl/

PS1
                                        Nie rob z siebie wiekszego glupa, niz juz to pokazales, ok?
                                        A ja sie w rewanzu wstrzymam od komentowania twoich bredni, ok?

PS2
                                        Nie komentuje twojego zrodla utrzymania, a byloby pewnie co komentowac.
                                        Radze sobie z moimi projektami. Nie narzekam.
                                        • lew_ Re: Audi S4 B7 Avant 15.02.18, 15:11
                                          Chesz mnoe zmusic zebym poczytal polskie brednie ?A radz sobie jak mozesz i umiesz w koncu mamy wolnosc ale nie gryz reki ktora cie karmi, ok moimm zeodlem utrzymania sa auta i ich naprawa.Komentowan nie ma co bo ich nie kradne ani nie eyportuje do polandi
                                  • vogon.jeltz Re: Audi S4 B7 Avant 15.02.18, 11:11
                                    > potomek rabusia robi wielki biznes po odkopaniu zrabowanych
                                    > bogactw i wmawia innym, że to taka wrodzona pomysłowość i gospodarność

Bo to generalnie JEST pomysłowość i gospodarność. Gromadzenie bogactwa zawsze na tym właśnie polegało, przez całą historię ludzkości.
                                    • nazimno Re: Audi S4 B7 Avant 15.02.18, 11:19
                                      Byle nie gloryfikowac dziczy, ok?
                                    • tbernard Re: Audi S4 B7 Avant 15.02.18, 14:12
                                      W sumie masz rację.
                                      Ameryka to też stoi na fundamentach podobnej "pomysłowości".
                                      Innymi słowy jedyne prawo, to prawo silniejszego, tylko nie zawsze siłę stosuje się bezpośrednio. W czasach cywilizowanych próbuje się czarować, że wszystko reguluje papierek i paragraf. Jednak w istocie, jak ktoś w papierek i paragraf nie wierzy, to mu tą wiarę przywróci pan w mundurze i z pistoletem. A czasem bez munduru.
                                  • galtomone Re: Audi S4 B7 Avant 15.02.18, 14:10
                                    Nooo... sama prawda.
                                    Caly Niemiecki narod sie tak na droguej wojnie swiatowej wzbogacil, ze to oni fundowali plan Marshalla zeby usa obdudowac..
                                    • lew_ Re: Audi S4 B7 Avant 15.02.18, 14:15
                                      Plan marshala zainwestowl w niemcy liczywszy dzisjesza wartosc dolara :100 miliardow:) To byla kropla w morzu potrzeb,niemmcy odbodowali sie bo pracowali a nie kombinowali tak polacy,taka prawda.
                                      • tbernard Re: Audi S4 B7 Avant 15.02.18, 14:44
                                        Ano właśnie plan to była kropla tu masz rację. Ale pracowitość i pomysłowość to taki sam mit, jak to co Polakom zarzucasz. Jadą na zrabowanym kapitale i pomysłowość polega na tym, że za rękę ich nikt nie łapie. Zupełnie tak samo jak złodziej samochodu, którego nie złapano, też jest pomysłowy. Czasem zdarza się nawet w czasach współczesnych, że wypłynie na jaw iż na aukcji sztuki pojawiają się dzieła zrabowane. To zaś co się ujawnia jest ułamkiem kropli tego co zrabowano.
                                        • nazimno Re: Audi S4 B7 Avant 15.02.18, 15:05
                                          Np.
                                          Niemcy zadali od Grecji pokrycia im kosztow okupacji tejze Grecji.
                                          Stad przyjazn niemiecko-grecka jest tak malo entuzjastyczna az do dzisiaj.

Oryginalny fragment z:

www.goldunze.de/rohstoffe/wissenswertes/hyperinflation-griechenland-1943-1944/
                                          ------
                                          Die Zahlung von Besatzungskosten
                                          Ab dem Jahr 1941 forderte Deutschland von Griechenland zusätzlich die Zahlung von Besatzungskosten. Diese konnten vorerst durch den Unterhalt und die Unterkunft der Truppen finanziert werden. Später jedoch mussten die Besatzungskosten auch in Geldmitteln nach Bedarf Deutschlands zur Verfügung gestellt werden. Aufgrund der hohen Pro-Kopf-Belastung war ein Zusammenbruch von Wirtschaft und Währung kaum noch aufzuhalten. Die Kosten wurden bei der Bevölkerung rigoros eingetrieben, was zu flächendeckender Armut führte. Aufgrund des starken Mangels stiegen die Preise, so dass sich nur noch wenige Menschen ausreichend Lebensmittel leisten konnten. Bis zum Dezember 1942 stiegen die Lebensmittelpreise im Vergleich zum Jahr 1940 um fast 24.000 Prozent. Trotz dieser Entwicklung hielt Deutschland an der Ausbeutung des Landes fest. Die Bevölkerung verarmte weiter, konnte sich aber kaum gegen die übermächtige Besatzung wehren.
                                          ----

To tez opisano w ksiazce G.Aly'ego, znacznie bardziej szczegolowo.
                                          • lew_ Re: Audi S4 B7 Avant 15.02.18, 18:44
                                            A kto to byl ten typ co to napisal?? POlski szmalcownik co strony zmienil??
                                        • lew_ Re: Audi S4 B7 Avant 15.02.18, 15:13
                                          Powiedz co zrabowano polakom ? JAKA mysl techniczna i kapital ,ile miliardow zlotych 😁
                                          • nazimno Re: Audi S4 B7 Avant 15.02.18, 15:18
                                            Ty lepiej powiedz, czego NIE ZRABOWANO.

PS
                                            Czy ty to robisz sluzbowo czy z wlasnej woli?
                                            Zupelnie NIC nie wiesz o wojnie, rabunku, metodach, historii, detalach,...
                                            ZERO wiedzy, kapujesz?
                                            ZERO

• lew_ Re: Audi S4 B7 Avant 15.02.18, 18:46
                                              Nacieplo tys powinnien byc polskim Prezydentem albo zastapic kaczora:) Z toba na czele polacy dostaliby 10 bilionow odszkodowania:) Za te dobroci co was niemcy uraczyli podczas 2 wojny:) Ciekawe tylko dlaczego nie zazadacie kasy od ruskich?:) Bo by za 2 dni ruskie czolgi w waszej warsiawce byly :)
                                              • lew_ Re: Audi S4 B7 Avant 15.02.18, 18:49
                                                Czego niemcy nie zrabowali?? Polskich kurew i polskich zlodzieji,bo ci sie dopieroo w 880 latach przeniesli do niemiec,dobrowolnie,nie trzeba bylo ich lapac:) Teresa Orlowsky lässt grussen nacieplo :) i dziesiatki tysiecy innych:)
                                                • nazimno Re: Audi S4 B7 Avant 15.02.18, 19:00
                                                  Na niemieckie nawet patrzec sie nie da,
                                                  a co dopiero....p...lic.

• lew_ Re: Audi S4 B7 Avant 15.02.18, 19:36
                                                    Ale niemieckie nie maja Hiva ,syfa i kily :) Ale co ja tam wiem......
                                                  • nazimno Re: Audi S4 B7 Avant 15.02.18, 20:15
                                                    ...jak pojdziesz do lekarza, to sie dowiesz,
                                                    co zlapales...
                                                    lista bedzie dluzsza...
                                                  • lew_ Re: Audi S4 B7 Avant 15.02.18, 20:49
                                                    Wyobraz sobie ze nie mmmusze do burdelu,,polki na dyscotekach daja za darmo:)
                                                  • nazimno Re: Audi S4 B7 Avant 15.02.18, 21:37
                                                    Czyli dziadujesz, bo nie masz kasy.
                                                    Pewnie zbierasz puszki i butelki
                                                    w tej dyskotece, a tutaj jakies chore
                                                    konfabulacje wciskasz, zeby sie podbudowac.
                                                    Tak czy inaczej - p....sz, choc nie tak jak sobie
                                                    marzysz.

• lew_ Re: Audi S4 B7 Avant 16.02.18, 06:21
                                                    A co to za faccet co za kase ku... rznie,na ktre przed nim tysiac innych brudasow wlazilo?:) Lazenie do burdelu uwazasz za wyznacznik zammoznosci??? Padlo ci na musk?
                                                  • nazimno Re: Audi S4 B7 Avant 16.02.18, 07:49
                                                    Ja nic i nigdzie nie napisalem o
                                                    "chodzeniu do burdeli".

Ja sobie dre lacha z ciebie.
                                                    Po cholere robisz z siebie takiego .......
                                                    .... nie wiem.

Nic nie kumasz.
                                                  • lew_ Re: Audi S4 B7 Avant 16.02.18, 11:03
                                                    Czytaj raz jeszcze cos napisal:) POniewaz biore polki na dyscotekach co daja za darmo ,to wedlug Ceibie dziaduje:) O czym swiadczy Twe rozumowanie?:) Jak ma sie kase do lazi sie do burdelu tak?:)
                                                  • nazimno Re: Audi S4 B7 Avant 16.02.18, 11:16
                                                    1. Twoj caly "horyzont" konczy sie na burdelu, stad nie masz pojecia o innych wariantach.
                                                    A te, ktore "daja za darmo" to wytwor twojej (ograniczonej) wyobrazni.

2. Wypowiadajac moja opinie o tym, zes dziad, w ZADEN sposob i NICZEGO nie sugeruje
                                                    co do mojej prywatnej sytuacji. Popelniasz wiec podstawowy blad w wyciaganiu wnioskow.

3. Lew_ - jestes po prostu wykreowana przez siebie samego OFIARA, ktora nie zdaje sobie z tego sprawy, ze nia JEST.

• galtomone Popatrz w lustro i zapytaj! To jak z toba jest? 16.02.18, 08:32
                                                    lew_ napisał:

> A co to za faccet co za kase ku... rznie,na ktre przed nim tysiac innych bru
                                                    > dasow wlazilo?:)

To ty masz wiedze o tym jakie sa niemieckie prostytutki - nie my.

Chyba, ze jak zwykle chwalisz sie rzeczami o ktorych nie masz pojecia???

No to jak jest???

Wiesz jakie sa bo rzniesz k..y za kasę czy nie rżniesz i nie masz zatem na ten temat żadnej wiedzy?

WIdzisz lew... i tak zle i tak nie dobrze...
                                                  • lew_ Re: Popatrz w lustro i zapytaj! To jak z toba jes 16.02.18, 11:04
                                                    Nie laze po burdelach,bo moja kasa sluzy do czegos innego,wasze kobiety daja w niemczech za darmo:)
                                                  • galtomone Re: Popatrz w lustro i zapytaj! To jak z toba jes 16.02.18, 11:16
                                                    lew_ napisał:

> Nie laze po burdelach,bo moja kasa sluzy do czegos innego,wasze kobiety
                                                    > daja w niemczech za darmo:)

Czyli znow gadasz o czyms o czym nie masz bladego pojecia.
                                                  • galtomone W ryj? 16.02.18, 08:29
                                                    lew_ napisał:

> Wyobraz sobie ze nie mmmusze do burdelu,,polki na dyscotekach daja za da
                                                    > rmo:)

I na jakich dyskotekach??? Stanie pod dyskoteka (bo wstep platny a drniki drogie) to nie byci NA dyskotece!
                                                  • lew_ Re: W ryj? 16.02.18, 11:06
                                                    No placi sie 25 € polce za wejscie do Clubo a potem rucha za froko cala noc:) Nie opowiedziala ci Twoja corka jak to jest w niemczech,jak byla na wymianie studenckeij w BRD?:)
                                                  • galtomone Re: W ryj? 16.02.18, 11:16
                                                    Nie mam corki...

A to ile sie placi i jak sie rucha... to kto ci te opowiesc sprzedal?
                                                  • vogon.jeltz Re: W ryj? 16.02.18, 11:22
                                                    > No placi sie 25 € polce za wejscie do Clubo a potem rucha za froko cala noc:

Ja piedrolę, ale ty masz fantazje, onanisto.
                                                  • galtomone wspolczuje posiadania takiej wiedzy 16.02.18, 08:28
                                                    lew_ napisał:

> Ale niemieckie nie maja Hiva ,syfa i kily :) Ale co ja tam wiem......

Skoro twierdzisz ze nie maja to widac wiesz... wspolczuje posiadania takiej wiedzy.
                                                  • lew_ Re: wspolczuje posiadania takiej wiedzy 16.02.18, 11:07
                                                    Wiem z gazet ze nie maj,bo sie badaja,ale polki rochaja sie na ulicy z kazdym kto da 10 €,te maja ,tez wyczytalem:)
                                                  • galtomone Re: wspolczuje posiadania takiej wiedzy 16.02.18, 11:17
                                                    Z gazet? Czytasz zanim sie przykryjesz? Serio???
                                                  • vogon.jeltz Re: wspolczuje posiadania takiej wiedzy 16.02.18, 11:24
                                                    > Czytasz zanim sie przykryjesz?

On się nie przykrywa, tylko wsadza se te gazety do majtów, żeby mu ciepło było. Potem jak ma w nocy polucję i się spuści w tę gazetę, to leci na forum się pochwalić, że dymał Polkę, bo w gazecie było zdjęcie Beaty Szydło.
                                                  • vogon.jeltz Re: Audi S4 B7 Avant 16.02.18, 09:52
                                                    > Ale niemieckie nie maja Hiva ,syfa i kily

Są tak brzydkie, że nikt ich dymać nie chce, to skąd miały złapać?
                                                  • nazimno Re: Audi S4 B7 Avant 16.02.18, 09:59
                                                    Choc raz sie zgadzamy, cyt:

nazimno 15.02.18, 19:00
                                                    Na niemieckie nawet patrzec sie nie da,
                                                    a co dopiero....p...lic.
                                                  • vogon.jeltz Re: Audi S4 B7 Avant 16.02.18, 10:17
                                                    Nie tyle się zgadzamy, tylko - nie mając osobiście pojęcia, jak bardzo brzydkie są germańskie dziwki - opieram się na twojej opinii.
                                                  • nazimno Re: Audi S4 B7 Avant 16.02.18, 10:28
                                                    Ze wzgledu na estetyke forum nie podam zadnych linkow do tych podobizn.
                                                  • lew_ Re: Audi S4 B7 Avant 16.02.18, 11:11
                                                    Nacieplo ,masz widze duze doswiadczenie w tej materi:)Ale to nawet dobrze ze placisz polskim ku...m a nie niemckim ,w ten sposob Twoja kasa ktra zarobisz w BRD za Twe niepowtarzalne umiejetnosci ,tak czy inaczej laduje na koncu lancuszka w polsce i jest inwestowana salony kosmetyczne i frzyjerskiie:) Czytalem na gazecie ze polki ku...a sie w niemczech 5 lat a potem jada z powrotem do polski,i otwieraja firmy:) A potem szukaja meza ,tego jedynego:)
                                                  • nazimno Re: Audi S4 B7 Avant 16.02.18, 11:20
                                                    Tam, troche wyzej napisalem, ze twoje wnioski mozesz sobie wsadzic ...
                                                    ... no to do roboty...
                                                  • lew_ Re: Audi S4 B7 Avant 16.02.18, 20:04
                                                    No niestety nacieplo pograzasz sie coraz bardziej:) Z tego co wypisujesz nietrudno wnisoki wyciagnac:) Ale tak szc zerze mowiac:Guzik mnie obchodzi na coo Ty Twoja kase wydajesz,jak musisz ruchac ku...,to bierz polki ,zawsze kasa zosttanie w rodzinie:) (narodzie)Ale zainwerstuj cos na boku na czarna godzine,bo jak juz niemcy Twoich niepotarzalnych i unikatowych umiejtnosci potrzebowac nie beda, i dostaniesz wilczy bilet i karte autobusowa na powrot do kaczolandi,too pojdziesz stemplowac:) Niejednemu madrali juz tak poszlo w zyciu:)
                                                  • vogon.jeltz Re: Audi S4 B7 Avant 16.02.18, 11:21
                                                    > Czytalem na gazecie ze polki ku...a sie w niemczech 5 lat
                                                    > a potem jada z powrotem do polski

Ile ci zostało do 5 lat?
                                                  • nazimno Re: Audi S4 B7 Avant 16.02.18, 11:28
                                                    lew_ musi conajmniej 10 lat harowac,
                                                    bo otwiera warsztat samochodowy w Polsce (tzw. dziupla).
                                                    Zajmie sie w niej recyklingiem czesci zamiennych.
                                                  • vogon.jeltz Re: Audi S4 B7 Avant 16.02.18, 11:38
                                                    > lew_ musi conajmniej 10 lat harowac,

garować
        • toreon Re: Audi S4 B7 Avant 13.02.18, 08:57
          Kombi średnio kojarzy się z mocą i wirtuozerią. Poza tym jest zwyczajnie w świecie brzydki. No ale to już kwestia gustu.
          Jedyna zaleta tego połączenia jest taka, że to pojazd taki trochę "cichociemny" - mało kto się spodziewa ładunku energii, który w nim drzemie.
      • galtomone Re: Audi S4 B7 Avant 12.02.18, 20:43
        Ja akurat tez wole budy kombi od sedanow... Sedany sa dla mnie srednio parktyczne i od dawna nie kupuje.
        Ale to Audi jest szpetne jak noc. Poprzednia buda byla fajniejsza.
      • trypel Re: Audi S4 B7 Avant 12.02.18, 20:51
        toreon napisał:

> Dlaczego avant?
        > Nie zrozumiem tej fascynacji kombi
        Ja dla odmiany nie rozumiem jak mając do wyboru dwa auta o takiej samej długości, wysokości, szerokości ktoś decyduje sie na to z wyciętym bez sensu kawałkiem przestrzeni. Czyli sedana lub hatchbacka.
        • engine8 Re: Audi S4 B7 Avant 13.02.18, 01:03
          Sa nawet tacy co decyduja sie na to aby wyciac i dach i tylne siedzenia... i jeszcze za to dodatkowo zaplacic ...
          Ta tak jak u nas Murzyni najczesciej maja bardzo grube kobiety za partnerki i mowia ze utrzymnie kosztuje tyle samo, pilnowanie mniej a masz 2 x wiecej baby....
          • trypel Re: Audi S4 B7 Avant 13.02.18, 07:32
            Wariaci, a nie lepiej kupić kabrioleta?
    • liczbynieklamia Re: Audi S4 B7 Avant 12.02.18, 21:11
      1. Ciasne - jak to kompakt.
      2. Niewygodne - jak to usportowione wersje Audi
      3. Prowadzi się dobrze - jak to Audi w quattro
      4. Ciężko kupić w sensownym stanie - mało egzemplarzy, ASO horrendalnie drogie, brak zamienników, więc trafiają do druciarzy lub w najlepszym przypadku nie są serwisowane w ogóle

Ja wolałbym A6 C6 4.2 FSI quattro (bez opcjonalnych zawieszeń sportowych) - większe, wygodniejsze, łatwiej kupić w dobrym stanie, bo nie było kupowane jako ścigacz, tylko jako samochód klasy średniej-wyższej.
      • qqbek Re: Audi S4 B7 Avant 12.02.18, 21:40
        liczbynieklamia napisał:

> 1. Ciasne - jak to kompakt.
        Wliczone.
        > 2. Niewygodne - jak to usportowione wersje Audi.
        A myślisz, że E53 z zawieszeniem sportowym to komfortowa limuzyna? :D
        > 3. Prowadzi się dobrze - jak to Audi w quattro
        I o to chodzi.
        > 4. Ciężko kupić w sensownym stanie - mało egzemplarzy, ASO horrendalnie drogie,
        > brak zamienników, więc trafiają do druciarzy lub w najlepszym przypadku nie są
        > serwisowane w ogóle
        Tego się trochę obawiam.
        Z drugiej strony poza silnikiem (oryginalny, skrócony 4.2) nie ma tam nic co byłoby "wysoce oryginalne", gorzej by było z RS4 niż z S4.

> Ja wolałbym A6 C6 4.2 FSI quattro (bez opcjonalnych zawieszeń sportowych) - wię
        > ksze, wygodniejsze, łatwiej kupić w dobrym stanie, bo nie było kupowane jako śc
        > igacz, tylko jako samochód klasy średniej-wyższej.

Ale ja chcę trochę mniejsze, a nie trochę większe :)
        • tbernard Re: Audi S4 B7 Avant 13.02.18, 10:12
          > Ale ja chcę trochę mniejsze, a nie trochę większe :)

To lepiej rozważyć Golfa albo Polo. Są bardzo modne i dobrze się prowadzą. Ostatnio coraz modniejsze stają się Fiaty Tipo.
          • qqbek Re: Audi S4 B7 Avant 13.02.18, 10:51
            A są jakieś 5-drzwiowe Golfy z mocą ~350 KM?
            Bo chyba coś przeoczyłem :)
            Z resztą na R400 i tak mnie nie stać :D
            • nazimno Re: Audi S4 B7 Avant 13.02.18, 10:56
              .... eeee tam, qqbek, marudzisz, kup sobie logana i bedzie git...
            • tbernard Re: Audi S4 B7 Avant 13.02.18, 11:26
              A no to sorry, myślałem, że mowa o autach do jeżdżenia a nie szpanowania.
              Jak tak to może warto rozważyć Civic Type R. W przeciwieństwie do na przykład Mustanga jest bardziej rodzinne, bo ma 4 (lub jak liczyć bagażnik to 5) drzwi.
              • trypel Re: Audi S4 B7 Avant 13.02.18, 11:34
                Sam napisałeś ze golf i polo są tez do szpanowania. Jak i fiaty tipo. To zostaje tylko Dacia i panda do jeżdżenia.
                • nazimno Re: Audi S4 B7 Avant 13.02.18, 11:55
                  ...mowilem wlasnie - niech kupi logana, tez cos ~ 40k PLN...
                  • trypel Re: Audi S4 B7 Avant 13.02.18, 11:59
                    Zostanie szpanowanie modnym polo jak człowiek nie lubi dacii.
                    Ale ze Qqbek nie chce Hemika to się dziwie.
                    • qqbek Re: Audi S4 B7 Avant 13.02.18, 12:16
                      A co ja mogę mieć małego z Hemikiem.
                      (perwersyjnie brzmi "Mały Hemik" w świetle naszej ortografii).
                      Charger ma ponad 5 metrów, kombi (Magnum) też.

Fakt - obydwa biją S4 na głowę wyglądem, ale już praktycznością to nie :)
                      • trypel Re: Audi S4 B7 Avant 13.02.18, 13:31
                        Grand ma mńiej niż 5 M, 4740 mm, jest zwrotny, ma duży rozstaw osi, mały bagażnik i mało miejsca w środku. Ideał.
                    • nazimno Re: Audi S4 B7 Avant 13.02.18, 12:35
                      " Nie da ci zona, nie da ci Wacia - tego, co moze ci dac Dacia"
            • galtomone Re: Audi S4 B7 Avant 13.02.18, 16:15
              qqbek napisał:

> A są jakieś 5-drzwiowe Golfy z mocą ~350 KM?
              > Bo chyba coś przeoczyłem :)
              > Z resztą na R400 i tak mnie nie stać :D
              >

A co zlego jest w Octavii RS? :-) Poza kura na masce (co podobno nie jest kura tylko arrowem ;-) ).
              280KM zgrabne, nowe, eko, sreko, brac nie grymasić a nie jakis paździerz w szopie sklejany :-)
              • qqbek Re: Audi S4 B7 Avant 13.02.18, 23:38
                galtomone napisał:

> A co zlego jest w Octavii RS? :-) Poza kura na masce (co podobno nie jest kura
                > tylko arrowem ;-) ).
                > 280KM zgrabne, nowe, eko, sreko, brac nie grymasić a nie jakis paździerz w szop
                > ie sklejany :-)

Eko, sreko... nie kupuję.
                Jeździłem w delegacji w Hiszpanii Superbem 2.0 TSI (220KM). Auto bardzo poprawne, bardzo neutralne, fajnie przyśpieszające, z genialną skrzynią biegów. A jednak "to nie to".
                "Nie to" wnętrze, nie ten "feeling", nie te "wrażenia", nie to "coś".

Sorry - kończę w tym roku 40. a nie 60. rok życia. Nie dla mnie, nie kupuję.
                • galtomone Re: Audi S4 B7 Avant 14.02.18, 12:08
                  Marudzisz i tyle :-)
                  X5 zostaw a kup sobie jakas zabawke na weekendy i do pogrzebania...
                  • qqbek Re: Audi S4 B7 Avant 14.02.18, 21:39
                    Żona coś o Z3 albo TT przebąkuje... więc niewykluczone, że tak się to wszystko skończy.
                    Tzn. "z dwojga złego" to wolałbym Miatę w dobrym stanie, ale się jeszcze zobaczy.
                    Gdzie trzymać mam.
                    • galtomone Re: Audi S4 B7 Avant 15.02.18, 10:02
                      Miata... ty to tez lubisz auta latwe w zakresie obslugi i czesci wymyslac.... :-)

To jak juz to GT-R'a szukaj
                      • galtomone Re: Audi S4 B7 Avant 15.02.18, 10:03
                        Albo jakiegos ZX'a (nie mysle o cytrynie)
                      • vogon.jeltz Re: Audi S4 B7 Avant 15.02.18, 10:23
                        > Miata... ty to tez lubisz auta latwe w zakresie obslugi i czesci wymyslac.

Ale co masz do Miaty tak ogólnie? Mojej małżonce też się MX5 marzy, nawet bym jej kupił, ale to, cholera, tylko 2 miejsca ma. Jednego dzieciaka przewieźć jeszcze spoko, ale dwójkę...?
                        • galtomone Re: Audi S4 B7 Avant 15.02.18, 14:11
                          Zapewne jak cos kleknie to naprawa prosta i tania i do wykonania w kazdym warsztacie... ;-)
                          • vogon.jeltz Re: Audi S4 B7 Avant 15.02.18, 15:17
                            A czemu nie? Przecież jakbym kupował, to nie nową Miatę, tylko MKII (to byłaby jednak zabawka, a na zabawki nie wydaje się dużo, poza tym jestem biedny polaczek-cebulaczek i mnie nie stać). A tam co - stara dobra japońska technika, silniki z serii B, Bezawaryjne i Bezproblemowe. Jedyna typowa przypadłość MX5 to jest rdza przecież.
                            • galtomone Re: Audi S4 B7 Avant 15.02.18, 15:58
                              Rczej o duperelach mysle...
                              Ale jak ma to byc zabawka o w sumie nie problem ze czasem cos drozsze albo na czesc poczekac trzeba....
                              • vogon.jeltz Re: Audi S4 B7 Avant 15.02.18, 16:19
                                No ale właśnie - jakie duperele? Miata nie słynie z tego, że psują się w niej duperele. To nie Renault.
                                • galtomone Re: Audi S4 B7 Avant 15.02.18, 16:37
                                  Moje auta tez raczej nie z tych, ale czasem jakis drobiazg trzeba. Nowe to w koncu nie jest.
                                  Ot... np. ostatnio musialem (przed wlochami) wymienic chlodnice wspomagnia bo ciekla.
                                  Na alegro zamiennikow sporo a ja musialem kupowac w ASO.
                                  Cena nie zabila - niecale 500 zl co jak na ASO lexa jest ok - ale 4 dni czekania...
                                  Dobrze, ze tylko ciut kapalo z mojej i moglem jezdzic.

Ale jakbym chcial wymienic glupie silowniki tylnej klapy.... to to juz jest chory kwotowo wydatek...
                                  Do VW czy innych Skod taki zakup to 5 min i 40 zl
                                  • vogon.jeltz Re: Audi S4 B7 Avant 15.02.18, 16:41
                                    Na szczęście Miata nie ma tylnej klapy ;)
                                    • galtomone Re: Audi S4 B7 Avant 16.02.18, 08:33
                                      Ale pewnie ma inne rzeczy, których nie ma Fabia :-)
                                  • trypel Re: Audi S4 B7 Avant 15.02.18, 18:43
                                    Do mojego dodge’a po 39 były takie siłowniki, a lepsze po 70 to zaszalałem :D
                                    • galtomone Re: Audi S4 B7 Avant 16.02.18, 08:35
                                      Zazdroszcze!!!
                                      Ja szukam i nie moge znalezx. A cena z ASO jest po prostu glupia za taka czesc.

To jak swego czasu ASO Toyoty wycenilo mi opone dojazdową do Previi - za 5500 zl + VAT. Niby jak ktos sie uprze mozna kupic... ale troche bez jaj.
                                    • qqbek Re: Audi S4 B7 Avant 16.02.18, 08:50
                                      trypel napisał:

> Do mojego dodge’a po 39 były takie siłowniki, a lepsze po 70 to zaszalałem :D

No do mojego BMW po 22/sztuka chińszczyzna, po 35 włoszczyzna i po 60 OEM (Bilstein).
                                      Kupiłem włoszczyznę (Magneti Marelli), bo stwierdziłem, że skoro oryginały wytrzymały kilkanaście lat, to nie mam co kupować kolejnych oryginałów, które przeżyją "budę".
                                      Przednie (maska) też po tyle były (też włoszczyzna) a z tego co pamiętam 640 Niutonów sztuka, więc niemałe.

Za cenę włoszczyzny można było też polskie kupić (Fabryka Amortyzatorów Krosno), ale akurat nie mieli dwóch par na stanie, tylko pojedyncze im się ostały jak kupowałem.
                                      • galtomone Re: Audi S4 B7 Avant 16.02.18, 10:16
                                        Tak to bywa z duperelami do malo popularnych aut...
        • liczbynieklamia Re: Audi S4 B7 Avant 13.02.18, 15:49
          > Ale ja chcę trochę mniejsze, a nie trochę większe :)
          Próbujesz połączyć coś, czego połączyć się nie da. Albo masz wygodny, rodzinny samochód, w którym mocny silnik jest dla komfortu, a nie osiągów, albo jakieś małe coś, co ma służyć do zapieprzania. No i trzeba pamiętać, że samochody do zapieprzania mające po naście lat będzie bardzo trudno kupić w sensownym stanie.
          • nazimno Re: Audi S4 B7 Avant 13.02.18, 16:06
            A w razie dzwonka trzeba bedzie resztki przesiewac przez sito.
            • loyezoo Re: Audi S4 B7 Avant 13.02.18, 21:23
              A propo's dzwonka i Volvo:)

www.youtube.com/watch?time_continue=255&v=u7V-G3PiRUc
              • nazimno Re: Audi S4 B7 Avant 14.02.18, 10:30
                Ludzie powinni PRZYMUSOWO w czasie kursow na PJ, jest to wersja hardcore'owa:

1. Ogladac minimum 4 godziny filmow z przebiegiem typowych wypadkow, bedacych skutkiem bledow idiotow za kolkiem. /Podobnie prace w prosektorium i akcje ratownicze/

2. Ogladac plac szrotu powypadkowego, dwie godziny z przewodnikiem, znajacym przebieg wypadkow.

3. Cwiczyc przez 1 godzine samodzielna jazde prostym wozkiem inwalidzkim, bez napedu.

Moze wtedy idiotom dotarloby cos do resztki sparcialych mozgow.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka