Dodaj do ulubionych

Donald na hulajnodze

14.10.18, 17:26
Donald smiga po miescie elektryczna hulajnoga , jak by nie bylo szyszka europejska
Pamietacie tez pewnie przejazd kima una i bieg ochroniarzy kolo samochodu bardzo pancernego
I takie pytanie teraz male ktory model prefereuja nasi milosciwi panujacy i dlavzego taki a nie inny
Obserwuj wątek
    • samspade Re: Donald na hulajnodze 14.10.18, 19:07
      Teraz śmiga hulajnogą czy pendolino. Gdy był miłościwie nam panującym tak nie było.
      A nasi obecni? To pytanie retoryczne.
      • bigzaganiacz Re: Donald na hulajnodze 14.10.18, 19:14
        Pierwszy pisiorek wyskoczyl no nic poczekamy na nastepnych

Placa ci czy tak sam z siebie sie produkujesz?
        • samspade Re: Donald na hulajnodze 14.10.18, 21:54
          Znów wychodzi twój brak umiejętności czytania ze zrozumieniem.
          A możesz nazywać mnie pisiorkiem. Jeśli poprawi ci to chłopcze samopoczucie.
          • bigzaganiacz Re: Donald na hulajnodze 14.10.18, 22:56
            Moze poprostu zapatrzyles sie za bardzo na swojego wodza, w sensie mglistego nie jasnego przekazu, ktoregos razu powiedzial ze w warszawue bedzie budapesz, wieczorem wszystkie "tegie" glowy dyskusja co tez naczelnik moze miec na mysli, propozycje yly rozne ale zadna ze jest starm nie orzytomnym tetrykien ktory pierdzielu trzy po trzy
            • samspade Re: Donald na hulajnodze 15.10.18, 04:52
              Gdy wytrzeźwiejesz i przeczytasz to co stworzyłeś będzie ci głupio.
              • waga170 Re: Donald na hulajnodze 15.10.18, 06:57
                Kup se taka pompke co sie wysysa mleko z cyckow matek, przystaw se do gornej wargi i poczekaj az ci ta gorna wara spuchnie do rozmiarow niespotykanych wsrod rasy bialej, po czym sie przejrzyj w lusterku. Potem sie wybranzluj bo w koncu wygladasz jak jakis naczelnik a nie zwykly gownojad.
        • galtomone Re: Donald na hulajnodze 15.10.18, 07:05
          bigzaganiacz napisał(a):

> Pierwszy pisiorek wyskoczyl no nic poczekamy na nastepnych
          >
          >
          > Placa ci czy tak sam z siebie sie produkujesz?

Buahahahahhaaa... toś trafił.
          A Sam ma racje, jak Donalbyl premierem to przeciez poruszal sie jak w wszyscy w PL.
          Auto z ochrona, CASA do Gdanska, ae i na spacery chodzil, zeby mozna go bylo w TV pokazac.

Normalne.
          Politycy maja rozny styl - zwykle, chca wygladac waznie - i nie ma sie co oburzać.
          Widac teraz mu sie zmienilo...

Albo dlatego, ze ma juz "wyje...ane", bo nie musi niczego udowadniac i pozostaje mu ewentualnie walka o stanowisko Prezydenta PL.... w Brukseli jest ciut wiecej luzu i tyle...

Albo, tak mu wynika z politycznej kalkulacji, ze sie niem potencjalny wybora zachwyci... "Patrzcie, jaki ten Donald ludzki".

Tyle.
          • bigzaganiacz Re: Donald na hulajnodze 15.10.18, 11:15
            Az milo popatrzec jak sie lizecie po jajach, mala grupka ezajemnej adoracji
            • galtomone Re: Donald na hulajnodze 15.10.18, 12:45
              My tzn. kto?
              Bo pisanie o kims "pisor", szczegolnie o kims kto tu na PiS raczej wiecej nażeka niz chwali jest cokolwiek śmieszne.

A co do "lizania po jajach"... coż.... kultury wypowiedzi to ci nikt nie odbierze.
              • samspade Re: Donald na hulajnodze 16.10.18, 06:03
                Pisze jak umie napisać. A że ma ograniczony zasób.
                Treść również pozistawia wiele do życzenia. On ma przypadłość jak nieobecny nazi. Brnie w to co napisał nawet gdy zorientuje się że palnie głupotę.
            • jeepwdyzlu Re: Donald na hulajnodze 16.10.18, 08:59
              Az milo popatrzec jak sie lizecie po jajach, mala grupka ezajemnej adoracji
              ---
              Ano zobaczymy za 5 dni czy mała.
              Prognozuję PIS katastrofę ...
              J.
    • tbernard Re: Donald na hulajnodze 14.10.18, 19:38
      A wiesz jaka to hulajnoga elektryczna? Bo u nas chyba Xiaomi jest najbardziej modna.
      • bigzaganiacz Re: Donald na hulajnodze 14.10.18, 20:15
        Xaomi to hit biednych rynkow , na zachodzie malo popularne niszowe badziewie, jak bym mial zgadywac jakis normalny producent ale nie wiem
        • szymi_mispanda Re: Donald na hulajnodze 14.10.18, 20:45
          Moze Embrarer?

Donek zanim zostal nowoczesnym zachodnim politykiem z hulajnoga a byl jeszcze polskim partyjnym kazcykiem niczym nie rozniacym sie od knura z zoliborza, szreka, pinokia czy tej baby zielachy co byla premierka przed korpopiokiem

no wiec wtedy jeszcze Donek zawsze uzywal rzadowego Embrarera na swoje weekendowe wyjazdy do domu.

Dlaczego mialby porzucac firme skoro tylko na "emigracji" w wieku 60 lat nauczyl sie zachodnich wzorcow zachowan (choc ja w to nie wierze. za stary)?
          • bigzaganiacz Re: Donald na hulajnodze 14.10.18, 21:19
            No i tu poruszasz ciekawy problem, przypuszczam ze nie zamierzenie, skoro jak to nazywasz partyjny kacyk umie sie dostosowac do normalnych standardow a bedac kacykiem w polsce nie musial , to chyba zle swiadczy o polactwie , narodzie podrzednych kombinatorow ktorzy zapie...ja dlugopisy i spinacze z biura, ostatni news , jakis pajac posel zostaje ambasadorem , a i tak bierze udzial w 170 glosowaniach a peokuratura nic nie widzi w tym zlego , no i ok nic sie nie dzieje pomino ze to spluniecie w twarz elementarnym zasadom przyzwoitosci ale polactwo przechodzi nad tym do porzadku dziennego bo kazdy jest na jakis tam sposob umoczony w drobne machlojki a ich wymiar jest jedynie ograniczony mozliwosciami, czyli co narod fajny tylko ludzie ku... i nigdy sie to noe zmieni?
            • szymi_mispanda Re: Donald na hulajnodze 14.10.18, 21:26
              zle swiadczy o polactwie … narodzie ktory musi miec zawsze pana nad soba, bo my jestesmy nie zadnym narodem honorowych wojownikow tylko potomkami chlopow

dlatego polactwo jest dumne ze ich prezydent ma swoj samolot, ze ich premier ma 50 limuzyn,

"bo to pan jest"

narod jebanych niewolnikow ktorzy nawet dworzec kolejowy w swojej stolicy nazywaja I bezczelnie robia napis na nim "west station" a co drugie osiedle mieszkaniowe sie nazywa po angielsku po smiecie zawsze musza miec pana

pana w kraju ale za granica to tez
              • qqbek Re: Donald na hulajnodze 15.10.18, 00:27
                Dlatego powinni wybrać Biedronia, który do tyrki w Pałacu Namiestnikowskim by, nomen-omen, pedałował.
                Trzeba nam polityków bez kija w dupie.
                A nie chytrej baby z Brzeszcz, która wygląda może i przaśnie, ale kradnie jak wszyscy i Cinquecento też fest załatwiła w Oświęcimiu pancernym Audi.
                • szymi_mispanda Re: Donald na hulajnodze 15.10.18, 09:29
                  Mozesz miec racje.

Chtra baba z Brzeszcz, Jarkacz z Zoliborza czy jakikolwiek inny - oni sie wg mnie juz nie zmienia.

Sa za starzy I juz nauczeni ze w tej czesci Europy wladza to jest kasta panujaca a nie ze sa urzednikami na pensji I maja pracowac.

Chetnie zobacze Biedronia jako prezydenta - bo wiesz ja to do Polski mam juz taki stosunek ze spodziewam sie ze jak Biedron sie wkreci w tryby wladzy I ich przyzwyczajenia w PL to po miesiacu zamieni rower na opancerzone 760i w kolumnie.

No ale jak by tak sie nie stalo, to bym przezyl pierwsze od dluzszego czasu pozytywne zaskoczenie odnosnie zmian we wlasnej ojczyznie.

• samspade Re: Donald na hulajnodze 15.10.18, 09:39
                    Szymi to że prezio jeździ 760 w kolumnie to wuj. Chodzi o to jak jeżdżą i gdzie jeżdżą.
                    Oraz kto u nas jeździ różnej maści borowymi czy jak tam teraz ta agencja ochrony mienia się nazywa.
                    Tutaj jest tak samo niezależnie od tego kto rządzi.
                  • vogon.jeltz Re: Donald na hulajnodze 15.10.18, 11:55
                    > spodziewam sie ze jak Biedron sie wkreci w tryby wladzy

Ale przecież Biedroń jest od dawna w trybach władzy. Był posłem, później prezydentem średniego miasta - jakoś nie zrobił z niego prywatnego folwarku i nie wywalał miejskiej kasy na zakupy wypasionych wózków dla siebie i podległych mu urzędasów, z tego co wiem.
                    • szymi_mispanda Re: Donald na hulajnodze 15.10.18, 12:24
                      No to dawajcie tego Biedrona niech bedzie tym prezydentem, jezdzi metrem, rowerem do roboty a na spotkania zagraniczna lata economy w LOT.

Minister finansow Konfederacji Szwajacarskiej w Bernie jezdzi do pracy codziennie S-Bahnem.

Juz ku... mam dosys tych wiejskich smieci typu chytra baba zielacha, jakies zony gosiewskiego, I ta cala reszta ferajny co sie przesiadly z pluga na BORowe BMW I nie odpuszcza.
                      • galtomone Re: Donald na hulajnodze 15.10.18, 12:46
                        Dajcie... Sam sobie weź.
                      • galtomone Re: Donald na hulajnodze 15.10.18, 12:49
                        Sie mnie za szybko wyslalo.

A co do reszty, szczgolnie biorac pod uwage wiedze Premiera/ Prezydenta na temat roznych spraw zwiazanych z wywiadem, NATO, sojusznikai, itd... to ja bym nie chcial, zeby poruszal sie bez ochrony i liczyl na to np. ze Rosjanie nie beda zainteresowani.

Poza tym wariatow u nas tez jest troche. Panstwu taki chaos nie jest potrzebny. Jak dlugo politycy nie przeginaja z tym co i dlaczgo im sie faktycznie nalezy - to ja z tym nie mam problemu.
                        Niestety przeginają - ale zabieraniem im zabawek nie wiele zmieni a na pewno nie na lepsze.
                        • vogon.jeltz Re: Donald na hulajnodze 15.10.18, 13:14
                          > Panstwu taki chaos nie jest potrzebny

Jaki chaos? Jak pokazał fajerwerk smoleński, procedury przekazania władzy w przypadku śmierci głowy państwa działają poprawnie.
                          • galtomone Re: Donald na hulajnodze 15.10.18, 13:18
                            Owszem, ale po co dawać okazję?
                            Nie przesadzajmy w drugą stronę.
                            • vogon.jeltz Re: Donald na hulajnodze 15.10.18, 13:28
                              Oczywiście, zgadzam się. Polemizuję tylko z tezą, jakoby utrata jakiejś ważnej figury skutkowała chaosem w państwie. Tak nie jest, a politycy są (szczególnie w dzisiejszych czasach) stuprocentowo zastępowalni.
                              • galtomone Re: Donald na hulajnodze 15.10.18, 13:42
                                Wszystko zalezy kogo tracisz i wjakich okolicznosciach.

Katasftrofa juz byla zla... wyobraz sobie jakibylby wizerunek PL na swiecie, jakby Ruscy premiera "ukradli" :-)

Chaos to delikatne slowo na gownoburze, ktora by sie rozpetala.
                      • toreon Re: Donald na hulajnodze 15.10.18, 12:56
                        Zawsze byłem pod wrażeniem oczekiwań moich rodaków co do ich wymarzonych przedstawicieli.
                        Podsumujmy atuty Biedronia:
                        - jest sympatycznym gejem
                        - jeździł do pracy rowerem (btw, zimą też?)
                        - nie należy do PO i do PIS-u (w sumie to akurat brzmi nieźle)
                        Pewnie coś pominąłem ale akurat nic nie przychodzi mi do głowy.
                        Słowem dla mnie bomba, ma mój głos.
                        • vogon.jeltz Re: Donald na hulajnodze 15.10.18, 13:18
                          > Pewnie coś pominąłem ale akurat nic nie przychodzi mi do głowy.

Z tego co obiło mi się o uszy, to zdaje się całkiem sprawnie zarządzał też miejską kasą, z sukcesami promował miasto i wdrożył udane programy socjalne. Całkiem przyzwoicie, jak na polityka. Ale może coś mylę, a nie chce mi się szukać.
                          • samspade Re: Donald na hulajnodze 15.10.18, 13:21
                            Ciąży na nim zamiatanie kwestii pedofilii w podległej jednostce.
                            • vogon.jeltz Re: Donald na hulajnodze 15.10.18, 13:28
                              Link? Nie że złośliwie, tylko - jak mówię - nie jestem w pełni obeznany.
                            • galtomone Re: Donald na hulajnodze 15.10.18, 13:30
                              Czy ja wiem...
                              Czytam ten artykuł - wpolityce.pl/polityka/409536-skandaliczna-reakcja-roberta-biedronia-na-afere-pedofilska i nie bardzo rozumiem co niby urzednicy mieli zrobić.

A co ważniejsze gdzie tu Biedroń coś zamiatający pod dywan.

Sprawa jest zreszta w prokuraturze , więc jesli będzie jakieś niedopłenienie obowiazków przez urzędników, to akurat w tym przypadku mozna byc pewnym, że prokuratorzy tego nie zostawią.

Ps. W kazdym razie Instruktor nie został po cichu przeniesiony do innego urzedu... w innym miescie... by dalej uczyc dziewczynki tanczyc.
                              • vogon.jeltz Re: Donald na hulajnodze 15.10.18, 13:37
                                No dobra, a coś innego niż artykuł z organu NKWD "W potylicę"?
                                • galtomone Re: Donald na hulajnodze 15.10.18, 13:43
                                  No ale to chyba lepiej, ze link nie jest do artykulu broniacego Biedronia, tylko wrec przeciwnie?
                                  Tyle, ze tam nic o tym zlym Biedroniu co to pedofila bronil nie ma.
                              • samspade Re: Donald na hulajnodze 15.10.18, 14:37
                                Chodzi o to co zrobiono po. Nie wygląda to dobrze. Całościowo. Popieranie swojej zastępczyni, bronienie jej dlaczego nic z tym nie zrobiono.
                                • galtomone Re: Donald na hulajnodze 15.10.18, 15:27
                                  Ale co i kto miał zrobić?
                                  Rozstrzelać ją?
                                  Anonim przecież i do jego zastępczyni nie trafił...

Ja nie twierdze, że urzedniczka (dyrektorka czy kierowniczka) zachowła sie wzorowo, ale znamy sytuacje wylacznie z doniesien medialnych.

Zarzut bardzo ciezki w takim anonimie.
                                  Jesli nie bylo zadnych skarg, sygnalow, itd... to trudno kogos od razu z pracy wyrzucac

Gazeta pisze, ze rozmawiano tylko z Instruktorem. Jesli to prawda, to naganne, ale jesli nie a rodzice tego nie potwierdzili... to ja sobie zdaje sprawe z tego, ze latwo komus spieprzyc zycie - patrz "Kler"...

Tez wg scenariuszawszyscy mielismy myslec, ze Arek byl pedofilem, prawda?
                                  A jakby go na cmentarzu zlinczowali?

Takze, ja z ferowaniem wyrokow to bym byl ostrozny.... Tak czy siak, winy Biedronia tu nie widze.
                                  • samspade Re: Donald na hulajnodze 15.10.18, 17:31
                                    Według newsweeka trafił do vice.
                                    • galtomone Re: Donald na hulajnodze 16.10.18, 07:21
                                      Pedofil?
                                      To on urzedniczki tez probowal? ;-)
                                      • samspade Re: Donald na hulajnodze 16.10.18, 09:25
                                        Anonim.
                                        A czy urzędniczki też próbował? Nie wiem czy tacy odrzucają starsze niż 16
                                        • galtomone Re: Donald na hulajnodze 16.10.18, 10:50
                                          Anonim do vice, acha.
                                          No, jesli tylko schowala go do biurka to faktycznie byloby zle.
                          • galtomone Re: Donald na hulajnodze 15.10.18, 13:23
                            Podstawowym problemem Biedronia jest to, że jest sam.

Nie wiem tez jak z jego "EGO". Osobiście nie do końca rozumiem czemu Pan Biedroń nie mógł do tej pory dogadać się z Nowacką i z Razem.

Jeden facet to w polityce nie wiele może. SLD sie miota i w zasadzie to od dawna sa spaleni.

Doprawdy nie rozumiem dlaczego część z tych ludzi nie może schować EGO do kieszeni (skoro tacy są zatroskani o Polskę), podejść do spraw bardziej pragmatycznie (Razem) i nie stworzyć wreszcie centrolewicy z prawdziwego zdarzenia.

Przypuszczam, że i z PO chętnie by się sporo osób wyniosło do takiej formacji, tylko teraz nie bardzo maja gdzie.
                            • vogon.jeltz Re: Donald na hulajnodze 15.10.18, 13:29
                              > Podstawowym problemem Biedronia jest to, że jest sam.

On chyba liczy na "efekt Macrona". Macron też zaczynał sam i jakoś mu się udało.
                              • galtomone Re: Donald na hulajnodze 15.10.18, 13:40
                                Ale to jest raczej marny sukces.
                                Poza tym pozycja Prezydenta we Francji i w PL jest jednak ciut inna - w sensie władzy.

Biedron potrzebuje zaplecza.... kto bedzie w parlamencie gloswaz ZA tym co wymysli?
                                Kto bedzie wdrazac reformy w samorzadach.

Nie majac duzej grupy sprawdzonych i zaufanych ludzi (bo przedzej czy pozniej w takiej duzej grupie duren tez sie znajdzie...i zlodziej... itd). to nic nie mozna zrobic.
                            • jeepwdyzlu Re: Donald na hulajnodze 15.10.18, 15:47
                              Doprawdy nie rozumiem dlaczego część z tych ludzi nie może schować EGO do kieszeni (skoro tacy są zatroskani o Polskę), podejść do spraw bardziej pragmatycznie (Razem) i nie stworzyć wreszcie centrolewicy z prawdziwego zdarzenia.

Przypuszczam, że i z PO chętnie by się sporo osób wyniosło do takiej formacji, tylko teraz nie bardzo maja gdzie.
                              ----
                              Dokładnie TAK!
                              Sam chętnie oddałbym głos na prorynkową, liberalną światopoglądowo nową lewicę.
                              Każdy kto ma w programie wypowiedzenie konkordatu i poszanowanie własności - może liczyć na moją sympatię....
                              Jeep
                              • galtomone Re: Donald na hulajnodze 16.10.18, 07:30
                                Ciekawe jak duzo jest wyborcow centrolewicowych w PL...?

1. Jasny plan dalszej integracji z EU, przyjecie EURO + plan tego jak sama EU ma dalej poglebic integracje,
                                2. Pelna świeckość państwa
                                3. Ograniczony liberalizm gospodarczy - tzn. gospodarka rykowa jak najbardziej tak, ale z pelnym poszanowaniem praw pracowniczych i ochrona.
                                Np. składki emerytalne płacone od faktycznie prac wykonywanych etatowo, urlop czy zwolnienie zależne od stażu a nie wyimaginowanych umów...
                                4. Przeniesienie sporej ilości środków z czego się tylko da na edukacje i służbę zdrowia. Edukacja to inwestycja.
                                5. Mała, bardzo wyspecjalizowana armia - jakość a nie ilość.
                                6. Związki partnerskie (dowolny układ - 2m, 2k, M+k), wspólne podatki, adopcja dzieci (tu generalnie reforma jest konieczna bo nasz system adopcyjny to fikcja i dżungla)

A reform to to państwo jeszcze wiele różnych potrzebuje niezależnie.

To tak na szybko
                                • jeepwdyzlu Re: Donald na hulajnodze 16.10.18, 09:06
                                  Do Twojej listy dodałbym
                                  - kataster - podatek prosty w poborze, trudny do ominięcia, będący sprawiedliwym ukłonem zamożniejszych wobec biedniejszych....
                                  - zus i służba zdrowia - koszyk gwarantowany plus dodatkowe ubezpieczenia
                                  - prywatyzacja kolejki na Kasprowy - na ch... państwo ma się zajmować czymś poza infrastrukturą, zbrojeniami i ew. jednym bankiem komercyjnym..
                                  - odchudzenie administracji - jest masakra...
                                  • vogon.jeltz Re: Donald na hulajnodze 16.10.18, 13:47
                                    > zus i służba zdrowia

Ja jestem w tej kwestii radykalny. Należy skończyć z fikcją "składek" rzekomo "odkładanych" na emeryturę. Likwidacja ZUS przy jednoczesnym zaostrzeniu progresji podatkowej i dochód gwarantowany aka emerytura obywatelska wypłacana normalnie z podatków w jednakowej wysokości każdemu, kto przekroczy ustalony wiek. Poza tym - co kto sobie sam odłoży to jego. Oczywiście żadna partia nie wprowadzi tego do programu, zresztą bez regularnej rewolucji i tak byłoby nie do przeprowadzenia, bo prawa nabyte etc.
                          • toreon Re: Donald na hulajnodze 15.10.18, 13:46
                            O tej rzekomej dbałości o miejską kasę różne akurat czytało się różne opinie ale mniejsza o to.
                            Coś o jego programie wiadomo? Szczególnie na jakiś temat, który interesuje przeciętnego zjadacza chleba.
                            Bo jak na mój gust walka o prawa mniejszości seksualnych, związki partnerskie, promowanie ekologicznego transportu, niezależnie czy to słuszne czy nie, to jednak trochę mało.
                            • galtomone Re: Donald na hulajnodze 15.10.18, 13:50
                              Na razie nigdzie nie kandyduje, to jaki chcesz program?
        • duze_a_male_d_duze_m Re: Donald na hulajnodze 16.10.18, 08:50
          Tak, tak. www.pb.pl/e-hulajnogi-podbijaja-usa-911774 Jak myślisz co jest na zdjęciu?
    • bimota Re: Donald na hulajnodze 15.10.18, 16:18
      NO WIELKA EUROPEJSKA SZYSZKA - POSAIDA AZ 2 WAZNE UPRAWNIENIA - MOZE OTWIERAC I ZAMYKAC OBRADY...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka