Gość: zenek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.04, 09:56 Jak długo można czekać na zarejestrowanie samochodu? super sprawny wydział komunikacji w Otwocku potrzebuje ok. miesiąca aby przydzielić czasowe tablice rejestracyjne. PRL to była bajka. Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: Kokeeno Re: rejestracja IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 16.10.04, 09:58 Nie jest tam jeszcze źle - w Oleśnicy ponad dwa miechy... Link Zgłoś
Gość: a Re: rejestracja IP: *.chello.pl 16.10.04, 21:28 Ło Bosz !!! To ile czeka się na normalne ?? Link Zgłoś
Gość: DJ Re: rejestracja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.10.04, 21:33 Kupcie nowy z salonu, wyjedziecie zarejestrowanym. Link Zgłoś
Gość: Kokeeno Re: rejestracja IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 17.10.04, 09:21 To chyba waćpan dawno w Polsce nie był... Ja kupowałem NOWY, niestety salon nie może mi zarejestrować samochodu (od niedawna) - numerek wziąłem na początku sierpnia, stałe tablice dostałem dopiero 14 września (tymczasowy dowód rejestracyjny). Na szczęście na stały dowód nie musiałem już czekać - po tym, jak zadzwoniłem i sprawdziłem, że już doszedł, mogłem pójść do informacji i po prostu odebrać (dokładnie 30 września)... Link Zgłoś
Gość: Zośka Re: rejestracja IP: *.chello.pl 17.10.04, 06:52 Może to tylko teraz przez tę komputeryzację. W Warszawie na Ochocie jeśli wszystkie dokumenty są w porządku to takie tablice widziałam, że wydają od ręki. Tak samo jest, jeśli kupisz sprowadzony samochód. Od ręki dostajesz tablice rejestracyjne i miękki dowód rejestracyjny. Po miesiącu masz już twardy (tak było pod koniec września). Pozdrawiam Zośka Link Zgłoś
Gość: Kokeeno Re: rejestracja IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 17.10.04, 09:28 Nie, tu chodzi o łazęgowatość urzędników... Te dwa miesiące oczekiwania, o których pisałem dotyczą w ogóle możliwości pogadania z urzędnikiem o sprawie (najpierw kolejka po numerek, jak nie masz znajomości, to do widzenia za dwa miesiące...) A procedura wyglądała tak: 8 okienek, jedno to informacja, drugie wydawanie praw jazdy, a reszta to rejestracja i inne pierdoły (problem w tym, że zwykle z tej reszty czynne są dwa lub trzy okienka). Po pojawieniu się w terminie sprawa wyglądała tak: podałem wszystkie dokumenty, pani przepisywała wszystko na kompie, w międzyczasie poszła ze trzy razy coś sprawdzić (wróciła z kawką - dla siebie oczywiście), coś znowu potem sprawdzała, no i zeszło 45 minut zanim otrzymałem tablice - super, czyż nie? Biorąc pod uwagę, że wydział komunikacji jest czynny od 8:15 (nie wcześniej) do 15:30, to ileż petentów (po 45 minut) mogą załatwić dwa okienka? (raptem wychodziło 25-30 osób dziennie MAKS!!! - na cały powiat!) Link Zgłoś
Gość: lex rejestracja? skandal i głupota! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.04, 14:06 Gość portalu: Kokeeno napisał(a): Te dwa miesiące oczekiwania, o których pisałem dotyczą w ogóle możliwości pogadania z urzędnikiem o sprawie (najpierw kolejka po numerek, jak nie masz znajomości, to do widzenia za dwa miesiące...) W normalnym kraju minister którego ministerstwo generuje takie debilne a przy okazji korupcjogenne przepisy już dawno byłby "na drzewie" albo u czubków na obserwacji. Jesteśmy podobno krajem członkowskim UE, wszędzie pełno komputerów, w urzędach same mądrale, a prosta czynność zarejestrowania pojazdu w Polsce XXI w. trwa ponad 3-miesiące!!!!!! Link Zgłoś
Gość: zenek Re: rejestracja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.04, 17:36 w Otwocku numerek wydawany jest w osobnym pomieszczeniu, wchodzi się pojedyńczo, sugestia, że istnieje tryb przyspieszony była tak bezczelna,że mi ręce opadły. Numerki wydaje kierownik, i mówi na koniec, że ma 4 panie na zwolnieniu. Dodam że kiedyś był wydział komunikacji w Józefowie ale genialne władze go zlikwidowały i wszystkie sprawy przenieśli do powiatu. Link Zgłoś