Dodaj do ulubionych

No i stało się gaz 2.05 zł

IP: 213.17.208.* 19.10.04, 07:48
Witam Was,

graniczna cena 2 zł przekroczona. Dzisiaj rano jadę do pracy a tu 2,05zł na
stacji PKN Orlen w Grudziądzu.
W sumie chyba co dostawa to wyższa cena u nich.
Ciekaw jestem jak w innych miejscach. W weekend byłem w Bydgoszczy i Poznaniu
i ceny max 1,99 zł

Czy ta cena to wynik praw fizyki czy rozsącego popytu na gaz?

pzdr
Obserwuj wątek
    • Gość: Pitttt Re: No i stało się gaz 2.05 zł IP: 62.148.84.* 19.10.04, 09:42
      Trzeba byćniezłym dusigroszem co by gaz sobie zakładać .
      Jeszcze rozumiem jakieś stare polonezy lub inne rzęchy co dużo palą ale jak
      ktoś kupuje fure za 50-70 tys i widze że na gaz jeździ to mi się śmiać chce z
      takich dorobkiewiczów dusigroszów i kmiotków wielcy kapitaliści a totalny
      debilizm to już gaz w seicento lub matizach i innych małych gówienkach ludzie
      może rozumu zatankować by wypadało?????
      Sam mam seicento 900 które po mieście pali mi 6 litrów bez zbytnich
      oszczędności w jeździe i nikt mi nie powie że gaz jest bardziej ekonomiczny
      • Gość: Lolek Re: No i stało się gaz 2.05 zł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.04, 09:58
        Gość portalu: Pitttt napisał(a):

> Trzeba byćniezłym dusigroszem co by gaz sobie zakładać .
        > Jeszcze rozumiem jakieś stare polonezy lub inne rzęchy co dużo palą ale jak
        > ktoś kupuje fure za 50-70 tys i widze że na gaz jeździ to mi się śmiać chce z
        > takich dorobkiewiczów dusigroszów i kmiotków wielcy kapitaliści a totalny
        > debilizm to już gaz w seicento lub matizach i innych małych gówienkach ludzie
        > może rozumu zatankować by wypadało?????
        > Sam mam seicento 900 które po mieście pali mi 6 litrów bez zbytnich
        > oszczędności w jeździe i nikt mi nie powie że gaz jest bardziej ekonomiczny

Typowy nieudacznik zyciowy w smiesznym samochodziku,ktory nic w zyciu nic
        lepszego sie nie dorobil poza Sejczento 0,9L ktorego wzial na raty bo wczesniej
        dostal upust za zezlomowanie starego Fiata 126p i krew go zalewa ze mozna
        jezdzic prawdziwym samochodem ktorego koszty utrzymania sa na poziomie a nawet
        nizszym niz jego Sejczento ktore bedzie splacal jeszcze ze 3 lata.
        • Gość: . Lolek nie chrzań, IP: *.aster.pl 19.10.04, 10:15
          wcześniej musiałeś na tę instalkę wydać kupę kasy, więc nie porównuj kosztów
          utrzymania np vectry gts na lpg /ostatnio widziałem takie cudo/ do sc 900, bo
          zwyczajnie podrywałeś Zuzię na matmie...
        • Gość: Pitttt Re: No i stało się gaz 2.05 zł IP: 62.148.84.* 19.10.04, 10:23
          Nie mozesz pojąć ze komuś się może podobać taki samochód ale trudno się dziwić
          skoro pan miał kłopoty z matematyką w podstawówce i przez to tylko tą jedna
          szkołe skończył bo gdyby poszedł dalej sieszkolićto by potrafił przeliczyć
          wszystkie koszty i by tu teraz nie cwaniaczył.
          Jak kupuję pożądne auto to jest mnie na nie stać a nie słomę pod wycieraczkę
          vectry np chowam i gaz zakładam
          • Gość: pidżej Re: No i stało się gaz 2.05 zł IP: *.acn.waw.pl 19.10.04, 13:35

> pożądne auto
            Freudowska pomyłka? piszesz o samochodach a myślisz o d. Maryni? czy - skoro
            auto - o samozaspokojeniu raczej?
      • greenblack Czy to o dieslowcach? 19.10.04, 11:24

> Trzeba byćniezłym dusigroszem co by gaz sobie zakładać .
        > Jeszcze rozumiem jakieś stare polonezy lub inne rzęchy co dużo palą ale jak
        > ktoś kupuje fure za 50-70 tys i widze że na gaz jeździ to mi się śmiać chce z
        > takich dorobkiewiczów dusigroszów i kmiotków wielcy kapitaliści a totalny
        > debilizm to już gaz w seicento lub matizach i innych małych gówienkach ludzie
        > może rozumu zatankować by wypadało?????
        • Gość: Grześ> Re: Czy to o dieslowcach? IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 21.10.04, 21:42
          Pocałuj mnie w d............!!!!!!!!!!!!!!!!
      • Gość: Kamil Re: No i stało się gaz 2.05 zł IP: 80.51.73.* 19.10.04, 13:29
        Pitttt - ty to chyba nie wiesz co piszesz? Jezdze oplem astra II 1,4 16V -
        zaplacilem za nia niecale 50tys zł i do tego mam zalozoną instalacje gazowa za
        prawie 5 tys zł. Pali mi kolo 10,5 lpg na 100 km. Dzis tankowalem gaz po 1,93
        za litr ( okolice Warszawy) co daje jakies 20,50 za 100 km. A twoje sejczento
        pali 6 na miesice czyli przy dzisiejszych cenach za benzyne wychodzi jakies 24
        zł. I co ty na to. A tak na mrginesie to nie jestem zadnym dorobkiewiczem ani
        dusigroszem po prostu umiem liczyc - mam 22 lata i na swoj samochod sam ciezko
        zapracowalem. Jak tak bedziesz myslal to do konca zycia bedziesz sie wozil taka
        fura jak teraz.
        • Gość: Pitttt Re: No i stało się gaz 2.05 zł IP: 62.148.84.* 19.10.04, 14:44
          "nie jestem dusigroszem po prostu umiem liczyć" no ładnie ładnie przeczytaj co
          napisałeś i się nad tym zastanów kupiłem takie auto nie dlatego że mnie nie
          stać tylko że takie mi pasowało a zresztą co tu tłumaczyć jak kupuje samochód
          to chyba zdaję sobie sprawę że kupno samochodu to nie jedyne wydatki z tym
          związane i że paliwo też kosztuje , jak kupuję samochód benzynowy to stać mnie
          na płacenie za benzynę a nie gaz montować ile km rocznie przejeżdzasz??
          kalkulator pożyczyć? A jak chcesz oszczędzić to kup sobie melexa do gniazdka
          albo miesięczny bilet echhhhh bez komentarza
          • Gość: Mir Re: No i stało się gaz 2.05 zł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.04, 13:07
            Ja umiem liczyć.
            Przez 4 lata zaoszczędziłem 20 000 zł.
          • Gość: Rafal Re: No i stało się gaz 2.05 zł IP: *.urscorp.com 07.11.04, 23:57
            O co ci chodzi???? Ludzie maja prawo podejmowac decyzje, jakie podejmuja i jak
            dlugo nie ogranicza to Twojej wolnosci, wara Ci do tego. Ludzie maja prawo do
            robienia glupstw, jak dlugo owe glupstwa sa nieszkodliwe dla otoczenia. Ich
            pieniadze. Czasy, gdy jeden wiedzial lepiej co dla drugiego dobre podobno
            mialy minac (chyba ze kolega glosowal na SLD :)

A teraz bez bluzgania i wyzywania przyjrzyjmy sie: powiedzmy Kowalski ma
            dwoje/troje dorastajacych dzieci, ograniczony dochod, a do pracy musi dojezdzac
            powiedzmy 20 km (zalozmy kolej i PKS maja niewlasciwy rozklad). W dodatku zona
            pracuje rowniez na trasie przejazdu. Kupuje wiec benzyniaka spalajacego w
            porannym ruchu 7l/100 km. Instalacja gazowa to niech bedzie 5 tysiecy. Na
            gazie samochod spala 12 l/100 km. Miesieczny przebieg to powiedzmy 20*40km+250
            km/weekendy = 1050 km. Zatem: mamy 73.5l benzyny lub 126 l gazu miesiecznie.
            Zakladajac cene benzyny 4 zl/litr i cene gazu 2 zl/litr dostajemy 5000/(73.5*4-
            126*2) = 119 miesiecy, czyli prawie 10 lat! Czyli bez sensu. Ale jesli
            Kowalski jezdzi duzo wiecej i proporcje spalania sa lepsze dla gazu, to moze mu
            wyjsc 3-5 lat, co juz moze byc atrakcyjne. W kazdym razie gaz nie dla
            kazdego...

Moze na przyklad ktos ma troje dzieci i musi miec nieco wieksze auto, nie
            Seicento. Mogl kupic uzywane (nie ma za wiele forsy), inwestuje w system (jak
            czytam tu 5 tysiecy) i obniza koszt paliwa o

> "nie jestem dusigroszem po prostu umiem liczyć" no ładnie ładnie przeczytaj
            co
            > napisałeś i się nad tym zastanów kupiłem takie auto nie dlatego że mnie nie
            > stać tylko że takie mi pasowało a zresztą co tu tłumaczyć jak kupuje samochód
            > to chyba zdaję sobie sprawę że kupno samochodu to nie jedyne wydatki z tym
            > związane i że paliwo też kosztuje , jak kupuję samochód benzynowy to stać
            mnie
            > na płacenie za benzynę a nie gaz montować ile km rocznie przejeżdzasz??
            > kalkulator pożyczyć? A jak chcesz oszczędzić to kup sobie melexa do gniazdka
            > albo miesięczny bilet echhhhh bez komentarza

• Gość: leniuch* ale buc IP: 213.199.253.* 20.10.04, 23:20
          jesteś buc i jeździsz gównem. super liczysz, bez kitu. tu dwa litry tam trzy
          grosze.
          jestem niewiele starszy i mam lepszy wózek, służbowy co prawda, ale w końcu to
          moja praca. nie lubie jak ktoś wali buraka bo ma gównianą astrę 1.4
          • Gość: Grześ. Re: ale buc IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 21.10.04, 21:47
            Ja mam jeszcze bardziej gównianą Fabię i jestem z niej zadowolony.
            Gaz? Na razie nie stać mnie na zainstalowanie gazu.
            A ty jesteś następnym według którego długość interesu zależy od długości fury.
            EUNUCH, CHA, CHA, CHA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      • Gość: robertek Re: No i stało się gaz 2.05 zł IP: *.gryfice.sdi.tpnet.pl 21.10.04, 12:03
        Sam jeżdżę gówienkiem (Citroen AX o poj. 1.1 l) z LPG. Instalację założyłem w
        lipcu br. I jaki efekt? Obecnie przejechanie 100km na gazie kosztuje mnie 14
        złzużycie w granicach 8 l/100km), na paliwie 24 zł (zużycie ok.6,5 l/100 km).
        Czyli oszczędzam 10 zł na każdych 100 km. Od lipca zrobiłem prawie 8000 km i
        zaoszczędziłem ok.1000 zł. Biorąc pod uwagę fakt, że instalacja kosztowała mnie
        1650 zł, już niedługo będzie ona spłacona i wyjdę na plus z kosztami. Może
        jestem dusigroszem, ale potrafię liczyć i używam samochodu do jeżdżenia a nie
        jako podstawkę pod kurz.
        Pzdr
      • Gość: Maćko Szefuniek Re: No i stało się gaz 2.05 zł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.04, 11:29
        Debilami są ci którzy piszą że jak ktoś ma furkę za 50-70tys. i tankują gaz to
        ich to śmieszy albo jak widza seicento lub inne autko z malutkim silniczkiem i
        malym spalaniem!!Zawsze jak masz na gaz pogrzancu to predzej czy pozniej
        instalacj ci sie zwroci a oprocz tego jezdzisz caly czas wtedy taniej i
        ekologiczniej!!wszyscy co sie smieja z gazu to glupie paly!ja mam BMW 320
        kabrio 1998 i jezdze na gazik!!
      • Gość: adam Re: No i stało się gaz 2.05 zł IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.11.04, 14:47
        gościu co się mądzrysz - nawet nie mądrzysz tylko pieprzysz!!!!to każdego
        indywidualna sprawa czy sobie gaz założy czy nie , jest to na pewno
        ekologiczniejsze i tańsze . nie ubliżaj ludziom od dusigroszów bo jesteś
        cymbał !dlaczego ? już ci mówię :jak ktoś chce jeżdzić za 14 zł to co razi cię
        to w oczy ? widać ciebie nie stać na założenie instalacji dusigroszu!!!!!!!!!!!
    • remo29 Re: No i stało się gaz 2.05 zł 19.10.04, 10:17
      Ano rząd nasz zajebisty plus lobby paliwowe miziają się pod kołderką wojny z Arabami i rwą naszą kasiorę od benzynowców, przez dieslowców aż po gaziarzy. Zaprawdę powiadam wam, że za rok spotkamy się na tym forum, a wtedy opłacalność naszych paliw będzie identyczna. Obojętne czy masz benzynę, dizla czy LPG - cena za przejechanie 100km będzie podobna.
      • Gość: mac1 Re: do proroka Remo29. IP: *.katowice.pl 19.10.04, 10:29
        Cena przejechania 100 km będzie jednak inna. Najmniej palą jednak dizle, a
        najwięcej "zapalniczki". Pzdr.
        • remo29 Re: do proroka Remo29. 19.10.04, 10:35
          > Cena przejechania 100 km będzie jednak inna. Najmniej palą jednak dizle, a
          > najwięcej "zapalniczki". Pzdr.

No, dobrze mówię. Dlatego cena 1 litra LPG będzie jednostkowo niższa, ale w ogólnym rozrachunku (diesel pali mniej, gazior więcej) wyjdzie +/- to samo.
          Już ty się bój... Pojawi się jakiś Lisak, napisze wzór i bedzie wszystko grało ;)
          • Gość: grygi Re: do proroka Remo29. IP: 213.17.208.* 19.10.04, 10:59
            Hej,

to już niestety jest prawdą.
            Wystarczy porównać corsę z gazem i np yaris diesel.

Na + dla toyoty.

coż.... trzeba kupić diesla
            • remo29 Re: do proroka Remo29. 19.10.04, 11:14
              No, żeby nie być fałszywym prorokiem:
              spalanie mojej xsary to 6,5 litra na "setkę" po 3,40 zł za litr ON daje ok
              22 zł.
              Spalanie xsary 1.6 z gazem to jakieś 10 litrów* LPG po 2 zł czyli 20 zł/ 100km.
              Można teraz z ołówkiem w ręku liczyć ile więcej relatywnie kosztuje zakup samochodu z dieselem, a ile z (zakładam że dobrą) instalacją gazową itd., ale chodzi mi o politykę cenowej urawniłowki, a nie akademickie roważania o wyższości świąt.

*) spalanie pierwsze z brzegu, wyszukane przez google'a na grupie dyskusyjnej citroena
              • Gość: mac1 Re: do proroka Remo29. IP: *.katowice.pl 19.10.04, 12:44
                A mnie 100 km kosztuje ok.29 zł łeeeeeeeeeeeeee. Ja chcę dizla. Pzdr.
                • remo29 Re: do proroka Remo29. 19.10.04, 13:04
                  Nie bój nic - ON wali w górę jak rakieta...
                  • Gość: Kamil Re: do proroka Remo29. IP: 80.51.73.* 19.10.04, 13:46
                    Juz raz pisalem sle jakos sie nie pojawilo na forum wiec napisze raz jeszcze.
                    Trzeba byc dopiero nieudacznikiem zyciowym zeby kupic samochod za 50 - 70 tys
                    zl ktory niejednokrotnie pali ponad 10 litrow pb na 100 km i nie miec na
                    instalacje gazowa. Ja jezdze Oplem astra II 1,4 16V - swoja droga wspanialy
                    samochodzik dla mlodej osoby - zaplacilem za niego niecale 50 tys. zl do tego
                    instalacja gazowa za prawie 5 tys zl. Pali mi jakies 10,5 lpg na 100 km co przy
                    dzisiejszych cenach gazu ( tankowalem dzis za 1,93 - 40 km na polnoc od
                    stolicy) wychodzi jakies 20, 50 za 100 km. Czyli polowe mniej niz na benzyne. I
                    jeszcze chcialem dodac ze nie jestem zadna sknera czy dusigroszem mam 22 lata i
                    na ten samochodzik sam ciezko zapracowalem , nie kupil mi go bogaty tatus , a
                    gaz zalozylem bo po prostu umiem liczyc.
                    • remo29 Re: do proroka Remo29. 19.10.04, 13:54
                      [...]
                      > na ten samochodzik sam ciezko zapracowalem , nie kupil mi go bogaty tatus , a
                      > gaz zalozylem bo po prostu umiem liczyc.

No i chwała ci za to. Nie zmienia to faktu, że najdalej za rok władza, żesz jej mać, dop...li akcyzą tak, że tej instalki nie bedziesz dostrzegał. Dziaj płacisz 20 zł za 100km, za rok (może już za parę miesięcy) to 10% więcej... Ja sam jeszcze nie tak dawno tankowałem benzynę za 2,20 a granica 3 zł wydawała mi się kosmicznie odległa. I co?
                      • Gość: Kamil Re: do proroka Remo29. IP: 80.51.73.* 19.10.04, 13:57
                        Moze i ceny gazu wzrosna ale nie wierze w to ze zrownaja sie z cenami benzyny -
                        po prostu umiem liczyc.
                        • Gość: Kamil Re: do proroka Remo29. IP: 80.51.73.* 19.10.04, 14:00
                          Dziaj płaci
                          > sz 20 zł za 100km, za rok (może już za parę miesięcy) to 10% więcej...

aha i jeszcze cos chyba chciales napisac 100% bo 10% od 20 zl to jest 2 zl wiec
                          i tak ciagle by mi sie to bardzo oplacalo.
                          • Gość: pidżej Re: do umiejącego liczyć ? IP: *.acn.waw.pl 19.10.04, 14:07
                            100, albo więcej. ropa podrożała już o blisko 100 % w ciągu roku a gaz z niej
                            przecież jest produkowany.
                            • Gość: Kamil Re: do umiejącego liczyć ? IP: 80.51.73.* 19.10.04, 14:10
                              Dobra widze ze nie ma z wami dyskusji. Moje zdanie jest takie ze i tak mi sie
                              oplaca i tak. A jak nasza kochana wladza podniesie tak bardzo ceny gazu to ja
                              wtedy sprzedaje asterke pakuje walizki i wracam tam gdzie tak ciezko
                              pracowalem - za duza wode - tam galon benzyny kosztuje 1,99$ a i samochody duzo
                              tansze.
                              • fabricio Re: do umiejącego liczyć ? 19.10.04, 14:20
                                I bardzo dobrze,że gaz drożeje!Z tego powodu jestem bardzo zadowolony!
                                • Gość: Kamil Re: do umiejącego liczyć ? IP: 80.51.73.* 19.10.04, 14:28
                                  Nie masz sie z czego cieszyc bo rownoczesnie z gazem drozeje benzyna i ON. Wiec
                                  jesli masz jakikolwiek samochod to i tak dotkna cie te podwyzki. CHyba ze ty na
                                  codzien poruszasz sie rowerkiem to mozesz miec to daleko w d...e.
                                  • Gość: fabricio [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.04, 14:32
                                    Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
                                    • Gość: Kamil Re: do umiejącego liczyć ? IP: 80.51.73.* 19.10.04, 14:37
                                      Dobrze ze w twojej dupie sa tylko ceny gazu.Ale nie mow tego tak glosno bo
                                      jestw wielu mlodych panow ktorzy moga zrozumiec to jak wyzwanie.A do tego ich
                                      wyobraznia moze zostac bardzo pobudzona gdy przeczytaja twoj nick -
                                      fabricio...Strzez sie!!!
                                      • remo29 ROTFL ;) 19.10.04, 14:41
                                        To było zacne :)))
                                        • fabricio Re: ROTFL ;) 19.10.04, 14:42
                                          Spieprzaj!!!!!!!
                                          • Gość: Kamil Re: ROTFL ;) IP: 80.51.73.* 19.10.04, 14:46
                                            Ale sie tu dzieje... a glowny temat byl cena gazu...Fabricio wyluzuj ceny gazu
                                            rosna a ty masz to przeciez w dupie.
                                            • fabricio Re: ROTFL ;) 19.10.04, 14:49
                                              To nie ja napisałem palancie!!!!Że gaz mam w dupie.To pewnie ty pacanie!!!
                                • Gość: mobile Re: do umiejącego liczyć ? IP: *.polsl.gliwice.pl / *.polsl.gliwice.pl 19.10.04, 15:23
                                  Faktycznie, za mądry nie jesteś.
                                • Gość: adam Re: do umiejącego liczyć ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.11.04, 14:49
                                  co żal ci że ktoś oszczędza?
                    • Gość: Pitttt Re: do proroka Remo29. IP: 62.148.84.* 19.10.04, 14:49
                      22 lata i sam na autko za 50 koła uzbierałeś powiedz gdzie ty pracujesz stary ?
                      Auta inne kradniesz ? czy prochy sprzedajesz czy może jednak tatuś ci
                      jakąściepłą posadkę znalazł?
                      • remo29 Re: do proroka Remo29. 19.10.04, 14:51
                        Hehe... Może w ministerstwie infrastruktury?
                        gospodarka.gazeta.pl/gospodarka/1,33181,2345296.html:))
                        • fabricio Re: do proroka Remo29. 19.10.04, 14:55
                          A ty co?Pewnie jezdzisz szambiarą ze starym a na masce nakleiłeś znaczek
                          Skody!!!A może grzebiesz w kanałach i przerzucasz gówna!?
                          • remo29 Re: do proroka Remo29. 19.10.04, 15:09
                            > A może grzebiesz w kanałach i przerzucasz gówna!?

Już już już, synku, wyłączaj komputerek i cichutko, bo na leżaki pójdziesz.
                        • Gość: Pitttt Re: do proroka Remo29. IP: 62.148.84.* 19.10.04, 14:58
                          hehehehe tak Remo29 pewnie tam dlatego mamy taki burdel w kraju bo takie matoły
                          siedzą u góry i pierdzą w stołki:P
                          a swoją drogą kamil to ewenement w skali kraju tyle młodych ludzi bezrobotnych
                          po studiach i wogóle a on 22 lata i fura za 50 kafli heh tylko obciach z tym
                          montażem gazu zrobił skoro pracuje w ministerstwie to powinien o zwrot kosztów
                          się domagać;P
                          • fabricio Re: do proroka Remo29. 19.10.04, 15:24
                            Pewnie połowa tych dałnów z Forum grzebie w kanałach!!!
                            • Gość: mobile Re: do proroka Remo29. IP: *.polsl.gliwice.pl / *.polsl.gliwice.pl 19.10.04, 15:27
                              Ktoś musi,a żadna pożyteczna praca nie hańbi.
                              • fabricio Re: do proroka Remo29. 19.10.04, 15:40
                                To pewnie oni są na tym forum i wkurzają wszystkich!!Nie mogą mieć dobrych
                                samochodów to napieprzają na tych co mają dużo lepsze.
                                • Gość: mobile Re: do proroka Remo29. IP: *.polsl.gliwice.pl / *.polsl.gliwice.pl 19.10.04, 15:47
                                  fabricio napisał:

> To pewnie oni są na tym forum i wkurzają wszystkich!!Nie mogą mieć dobrych
                                  > samochodów to napieprzają na tych co mają dużo lepsze.
                                  Myślisz że ci w lepszych są zawsze mądrzejsi?
            • Gość: aaaa Re: do proroka Remo29. IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 01.11.04, 18:53
              "tzreba kupic diesla".. pod warunkiem oczywiscie ze niekupujemy auta na 3 czy 4
              alta bo wtedy koszt zakupu nigdy sie niezwroci , diesel oczywiscie jest dobry
              ale drogi w zakupie wiec uwazam ze kupujac diesla trzeba wziasc pod uwage
              dlugosc eksploatacji smochodu bo diesel jest na dluugie lata- - wtedy sie oplaca
              • Gość: ptysiek Re: do proroka Remo29. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.04, 07:30
                zalezy ile tym dieslem robisz km na rok :) a nie ile bedziesz mial ten samochod
                z silnikiem diesla
            • Gość: OGI Yaris - tandeta IP: *.devs.futuro.pl 04.11.04, 07:40
              Po co kupować tego gownianego Yarisa. Można kupić Corse 1,3 CTDI która spala
              ok. 5 l. ON w mieście.
        • Gość: zz Re: do proroka Remo29. IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 01.11.04, 18:48
          chyba zippo na benzyne ....tak hahaha
    • Gość: scooter Re: No i stało się gaz 2.05 zł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.04, 16:06
      gaz jest ble i passe ijeszcze coś. w żadnym cywilizowanym Państwie nie ma tulu
      smrodów na gazie co u nas. Fajnie by było gdyby te wszystkie butle z gazem
      naraz zrobiły bam a właściciele instalacji musieliby tankowac po 3,87 heh
      miodzio
      • Gość: Kamil Re: No i stało się gaz 2.05 zł IP: 80.51.73.* 19.10.04, 16:35
        Pittttt , nie wierzysz ze w takim wieku mozna sie dorobic legalna praca
        samochodu za 50 tys zl?? Juz ci tlumacze otoz bedac studentem juz trzeci raz
        bylem na wakacjach w USA w ramach programu work & travel. Podczas gdy wiekszosc
        z polskich studentow wakacje spedza na mazurach na bibach ja od trzech lat
        ciezko pracuje. I tak stac mnie na moja asterke i na instalacje gazowa.I co
        teraz powiesz???
        • Gość: agaton Re:astra IP: *.acn.waw.pl 19.10.04, 20:59
          Jesli Cie stac, to czemu kupiles takie gowno a nie jakis samochod?
          • Gość: Kamil Re:astra IP: 80.51.73.* 19.10.04, 21:25
            No kolego , astra II nazywasz "takie gowno a nie samochod" to chce sie
            dowiedziec czym ty jezdzisz. Tylko prosze o prawde bo ja tez moge sobie napisac
            ze mam S600 czy DB7.
            • Gość: F Re:astra IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.10.04, 21:36
              Ej panowie,nie ma o co się kłócic między soba,toż to trzeba atakować
              ministerstwo finansów a nie bić się miedzy sobą.Przeciez chodzi o to że drozeje
              nam po kolei wszystko,taka gonitwa i robienie ludzi w balona bo przeciez kiedyś
              rząd polski upierał się że bedzie dazyc do polityki ekologicznej i gaz będzie
              utrzymywany w cenach niskich jako paiwo czyste.Potem zaczeły sie podwyzki,rząd
              zapomniał o swoich obiecankach a podwyzki jak zwykle tłumaczy sie w sposób
              lakoniczny i wogóle bardzo głupio.Te wszystkie debile maja nas w dupie i
              niedługo bedzie u nas paliwo najdroższe w całej Unii(zapewne wytlumaczą to
              checią uciecia procederu jakim jest tankowanie naszego paliwa przez Niemców-a
              to już strasznie głupi powód).a zarobki i warunki bytu najgorsze.Zastanawiam
              sie do czego to wszystko ma doprowadzic w zamysłach rządzących bo o brak
              wyobraźni ich nie osadzam,bardziej jakies celowe działanie...rzygac mi się chce
              gdy widze naszych polityków,toz to kazdy z nich ma jakąś aferę na sumieniu
              która jesli wyjdzie to zapewne nie wczęsniej jak po zakończeniu kadencji kiedy
              kieszenie beda juz pełne.Ci panowie za permanentne okradanie tylu ludzi z
              premedytacją powinni zostac skazani na dozywocie,wszyscy co do jednego a jednak
              chodza sobie na wolnosci i smieja się nam w oczy.Tragedia.
              • Gość: Kamil Re:astra IP: 80.51.73.* 19.10.04, 21:50
                Zgadzam sie z Toba w 100% dlatego jak tylko skoncze studia uciekam stad jak
                najdalej , bo tutaj nie widze zadnej przyszlosci. Jak nie wybuchnie jakas
                rewolucja to nadal bedzie taka lipa jak dotychczas. Ale zboczylismy troche z
                tematu samochodowego. Moje zdanie jest takie ze jak chce sie taniej jezdzic to
                instalacja gazowa i do przodu , a poza tym astra II super samochod i tyle.
                • Gość: ZAPROSZENIE ASTRA SUPER WÓZ IP: 62.233.164.* 21.10.04, 09:01
                  www.opelklub.pl

ZAPRASZAM
              • fabricio Re:astra 19.10.04, 21:54
                Zgodzę się z Tobą!Tak samo myślę jak Ty.W Niemczech jest drogie paliwo,ale o
                ile razy więcej oni zarabiają od Polaków?!!!Najpierw benzyna była droga,teraz
                ropa,a teraz gaz.Co do gazu to się nawet cieszę,bo w Polsce jast rekordowo dużo
                samochodów z gazem!!!
                • Gość: frequent flyer Re:astra IP: 80.241.130.* 19.10.04, 22:07
                  fabricio napisał:

> Zgodzę się z Tobą!Tak samo myślę jak Ty.W Niemczech jest drogie paliwo,ale o
                  > ile razy więcej oni zarabiają od Polaków?!!!
                  Ale co z tego wynika? Że Balcerowicz musi odejść to już wiemy, ale czy to
                  wystarczy? Może jeszcze podejmij uchwałę że kraje naftowe muszą nam dawać
                  taniej bo my biedne. a jak się nie podporządkują to pójdź i daj im w mordę.
                  Recepta na poziomie twojego - pardon le mot - rozumowania.
                  • Gość: grygi gaz IP: 213.17.208.* 20.10.04, 07:55
                    Witam Was,

To prawda że dużo rzeczy idzie w górę oprócz naszych pensji. Ale teraz powoli
                    kojarzę z czego robi się wzrost gospodarczy drożeje benzyna z za nią wszystko
                    co się z tym łączy to powoduje większe obroty i tak w kółko .... A RPP dusi
                    inflację podwyższaniem stóp procentowych. [ to taki scenariusz z przymróżeniem
                    oka ]

Myślę że ceny paliwa i gazu w Polsce osiąga górną granicę naszych możliwości i
                    późniejsze podnoszenie nie przyniesie żadnych zysków Orlenowi i innym. Pech w
                    tym że USA a w szczególności Chiny wyssaja każdą ilość ropy dla siebie co
                    winduje cenę.

Konkluzja - musimy sobie poszukać tańszego paliwa lub jeżdzić mniej. Nie wiem
                    jak się sprawdza Toyota Prius II, widziałem jedną w Grudziądzu - może to jest
                    rozwiązanie.

pozdrawiam
                    • remo29 Re: gaz 20.10.04, 09:03
                      > Pech w tym że USA a w szczególności Chiny wyssaja każdą ilość ropy dla siebie
                      > co winduje cenę.

Jakie Chiny? Jakie USA? Wiesz po ile jest benzyna w Stanach? A to przeciez takie samo paliwo jak w Polsce! Rząd bombarduje nas podatkami, bo budżet - dzięki nieudolności kolejnych ekip - jest dziurawy jak durszlak. A z kogo można ściągnąć kasę? Kulczyk jest jeden, a przysłowiowych Kowalskich prawie 40 milionów. Kulczyk nie da sobie zabrać 40 baniek, ale 40 mln Kowalskich jakoś przeboleje tą symboliczną złotówkę. I nie chodzi o "równość społeczną" - niech sobie Kulczyk, Gudzowaty i kto chce zarabia ile chce, ja im nie zazdroszczę - chodzi o to że jak się komuś daje milion, to się mu patrzy na ręce, a jak się daje złotówkę, to nie ma na co patrzeć. Niestety tych pojedynczych złotówek w postaci różnej maści akcyzy, parapodatków, podatków itd. są miliardy, ale oczu które powinny ich pilnować nie ma. Bo nasze oczy (czytaj: parlament) są zbyt zajęte własnymi sprawami, żeby pilnować tego co rząd robi z pieniędzmi podatników. A przeciez nie będzie przesadnie o to dbać, bo za cztery lata być może sami będą tą forsą szastać, więc tworzenie szczelnego prawa nie jest w ich interesie. Doi się więc obywateli z lewa do prawa z każdej zlotówki, kórą uda mu się gdzieś schować.
                      • Gość: grygi Re: gaz IP: 213.17.208.* 20.10.04, 09:24
                        Hej,

a podobno władza w rękach zwykłych ludzi :)

Tak tylko że konsumpcja paliwa rośnie zarówno w USA jak i w Chinach.

Podatki to temat rzeka - są wszędzie i dotykają wszystkich ale nie słyszałem
                        aby teraz była podwyżka akcyzy na gaz, ma być od 01.01.2004. Ciekawe ile będzie
                        kosztował gaz?

pozdrawiam

• Gość: kotek Re:astra IP: *.pwpw.pl / 217.17.44.* 20.10.04, 08:08
                    Chodzi o to, że akcyza + podatki to jest na pewno 50% ceny paliwa. A tu juz
                    rafinerie specjalnie nie maja nic do gadania, czyż nie????
                    PZDR
                    • Gość: frequent flyer Re:akcyza IP: 80.241.130.* 20.10.04, 11:08
                      Gość portalu: kotek napisał(a):

> Chodzi o to, że akcyza + podatki to jest na pewno 50% ceny paliwa. A tu juz
                      > rafinerie specjalnie nie maja nic do gadania, czyż nie????
                      > PZDR
                      Już tylko 50%? Było więcej. Przecież akcyza określana jest w złotych na tonę
                      czy na litr, więc gdy paliwa drożeją z powodu wzrostu cen surowca, udział
                      procentowy akcyzy w cenie maleje. Z drugiej strony, akcyza mogłaby spaść bez
                      żadnej szkody dla budżetu (czy też dla "tych złodziei," by pozostać w poetyce
                      remo29), bo przy droższej ropie rosną przychody z VATu.
                      • Gość: kotek Re:akcyza IP: *.pwpw.pl / 217.17.44.* 21.10.04, 08:18
                        Te 50% to była wizja optymistyczna :)))).
                        PZDR
            • Gość: agaton Re:astra IP: *.acn.waw.pl 20.10.04, 08:25
              Toyota Camry
            • Gość: agaton Re:astra IP: *.acn.waw.pl 20.10.04, 08:27
              Odpowiadasz na :
              Gość portalu: Kamil napisał(a):

> No kolego , astra II nazywasz "takie gowno a nie samochod" to chce sie
              > dowiedziec czym ty jezdzisz. Tylko prosze o prawde bo ja tez moge sobie
              napisac
              >
              > ze mam S600 czy DB7.

Mam Toyota Camry
              • Gość: leniuch* hej IP: 213.199.253.* 20.10.04, 23:26
                hej to dopiero jest gówno
        • Gość: Pitttt Re: No i stało się gaz 2.05 zł IP: 62.148.84.* 20.10.04, 10:44
          A studia zaoczne czy dzienne?i też za nie płacisz? i na wszystko ci starcza?
          hmmmm fajnie w tej hameryce

Tak czy inaczej gaz jest do dupy i pomyśl co taniej cie wyjdzie ja 100km koło
          25 zł czy ty 19 zł
          a gdzie masz ujętą kasę wywaloną na instalacjei coroczne przeglądy wiesz ile
          musisz przejechać co by się ci to zwróciło? no i spadek osiągów jest dla mnie
          nie do przyjęcia bo samochód ma jechać a nie służyć do przemieszczania się z
          punktu A do punktu B jak emeryt
          • remo29 Re: No i stało się gaz 2.05 zł 20.10.04, 11:15
            > Tak czy inaczej gaz jest do dupy [ciach]

Pojechałeś teraz bzdurą dnia...
            - Różnicę między 25 a 19 wyliczy ci każdy przedszkolak. Ale żeby nie robić ci wstydu, powiem po chłopsku: ta różnica to dwa piwa.
            - instalacja gazowa nie kosztuje -naście tysięcy (choć jak się ktoś uprze, to znajdzie i taką)
            - przegląd to (o ile dobrze pamiętam) ok 200zł
            - nie każdy podnieca się osiągami; zwlaszcza w miejskich korkach osiągi można sobie w d...ę wsadzić
            - dla wielu ludzi auto jest narzędziem do przemieszczania się DOKŁADNIE z A do B, a nie obiektem kultu

Równie dobrze możemy zacząć od teraz dyskusję, że żarówki energooszczędne to szczyt wiochy, a lodówka "Mińsk", pożerająca tyle prądu co średniej wielkości afrykańska wioska, to trendy gadżet dla prawdziwych twardzieli.
            • Gość: Pitttt Re: No i stało się gaz 2.05 zł IP: 62.148.84.* 20.10.04, 12:19
              Sorki za cene przejęzyczenie ale jakaś kiepawa przynajmniej 1500 pln
              ok różnica 2 piw ale dwa piwa na każde 100 km różnicy między benzyną a gazem do
              ceny instalacji przynajmniej 1500 to po ilu km ci się to zwróci?????
              korki korki co wy wszyscy z warszawki jesteście?
              jak by tak patrzeć na korki to kupmy sobie melexy wszyscy czysto cicho do
              kontaktu i po sprawie i gówniane osiągi które większości wystarczają
              • remo29 Re: No i stało się gaz 2.05 zł 20.10.04, 12:30
                Nie będę wyważał otwartych drzwi: sam sobie policz
                autocentrum.pl/?FF=148
                > korki korki co wy wszyscy z warszawki jesteście?

Pewnie nie... To samo jest we Wrocławiu, Krakowie, Łodzi, Poznaniu, Katowicach i innych wiekszych miastach.

> jak by tak patrzeć na korki to kupmy sobie melexy wszyscy czysto cicho

Pomysł jest dobry. Tyle, że jedyny jak dotąd "melex" z prawdziwego zdarzenia nazywa się Prius i kosztuje jakieś 20 tys.$. Sam więc widzisz, że instalacja gazowa, nawet ta droższa, jest bardziej opłacalna.
          • Gość: ker Re: No i stało się gaz 2.05 zł IP: 62.233.181.* 20.10.04, 13:58
            Buahaaa ha,ha ha SC 900 i osiągi.
            Przestań bo ze śmiechu pod biurko zlece, a jestem w pracy
            Jeden z lepszych dowcipów na forum ostatnio, gratuluje
            • remo29 Re: No i stało się gaz 2.05 zł 20.10.04, 14:25
              > Buahaaa ha,ha ha SC 900 i osiągi.

No stary... Tu się nie ma co śmiać. Ja zaczynam gościa rozumieć. Jak mu z tych 39KM wyparuje z gazem jeszcze trochę mocy, to sytuacja będzie naprawdę dramatyczna... Toż syrena 105 miała 40KM...
          • Gość: Kamil Re: No i stało się gaz 2.05 zł IP: 80.51.73.* 20.10.04, 16:02
            DO Pitttta:
            Po pierwsze studia dzienne na najlepszej panstwowej technicznej uczelni w
            Polsce - bezplatne.Fakt instalacja kosztowala prawie 5 tys zl, ale ja w
            miesiacu przejezdzam kolo 3 tys km. Co latwo liczac wychodzi mi jakies 600 zl
            taniej na miesiac. Teraz wystarczy podzielic 5000 przez 600 co wychodzi 8,33
            specjalnie dla ciebie zaokraglam do 9 miesiecy , a pozniej juz tylko
            oszczedzam. A co do spadku osiagow to zapraszam na jakies swiatla usatwimy sie
            ja swoja asterka na gaz a ty swoim sejczentem i porozmawiamy o osiagach.Uwierz
            mi moj samochod sluzy do jezdzenia nie tak jak twoj do toczenia sie.A o tym ze
            gaz jest do dupy to nie ty pierwszy odkryles. Jakis czas temu na onecie pisali
            o kolesiu ktory wkladal sobie pompke do dupy i pompowal bo go to bardzo
            podniecalo.Jednego dnia przesadzil bo podjechal na stacje benzynowa i podlaczyl
            sie pod kompresor. Moze i mu bylo dobrz ale niestety trzeba go bylo zbierac do
            plastikowej torby. Wiec jesli nadal uwazasz ze gaz jest do dupy to baw sie
            dobrze i uwazaj na kompresory.
            • Gość: John Doe Re: No i stało się gaz 2.05 zł IP: *.com.pl 20.10.04, 16:16
              Ja pierdykam gościu ty masz jakies kompleksy czy co? A tak poza tym to coś
              słabo zapieprzałeś w tych Stanach, ja jak byłem 2 razy na W&T to za każdym
              razem przywiozłem po 10k $ a to były czasy gdy dolar był po 4,5 PLN.

• Gość: Kamil Re: No i stało się gaz 2.05 zł IP: 80.51.73.* 20.10.04, 16:49
                O co ci chodzi?? Czy ja gdzies pisalem ile hajsu przywiozlem z USA?? Po
                pierwsze U must work smart not hard , wiec co cie obchodzi jak ja zapieprzalem??
                • Gość: John Doe Re: No i stało się gaz 2.05 zł IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.10.04, 18:01
                  Bo sierota jesteś. 3 razy zamiast sie byczyć jak kumple na mazurach, zasuwałeś
                  za oceanem i jedyne na co cię stać to astra za 50 tysiaków w dodatku przerobiona
                  na gaz bo na benzynke juz nie starcza. I kto tu smart pracował co ? Kiepsko jak
                  na zapewne świetnego studenta najlepszej uczelni technicznej w kraju.
                  • Gość: Kamil Re: No i stało się gaz 2.05 zł IP: 80.51.73.* 20.10.04, 18:37
                    Z tego co piszesz wnisokuje ze ty nalezysz do tych ktorzy wakacje bycza sie na
                    mazurach i po prostu jestes zazdrosny ze komus sie udalo.A to na co mnie stac
                    ile zarabialem i czy jezdze na gaz czy na benzyne to jest tylko moja sprawa i
                    nie powiino cie to obchodzic.PS: Oprocz astry za 50tys mam jeszcze nowa
                    kawalerke na Tarchominie na ktora tez sam zapracowalem - i co teraz powiesz??
                    • Gość: agaton Re: No i stało się gaz 2.05 zł IP: *.acn.waw.pl 20.10.04, 18:49
                      Ze trzeba bylo kupic samochod a nie gowno.

Z tego co piszesz wnisokuje ze ty nalezysz do tych ktorzy wakacje bycza sie na
                      > mazurach i po prostu jestes zazdrosny ze komus sie udalo.A to na co mnie stac
                      > ile zarabialem i czy jezdze na gaz czy na benzyne to jest tylko moja sprawa i
                      > nie powiino cie to obchodzic.PS: Oprocz astry za 50tys mam jeszcze nowa
                      > kawalerke na Tarchominie na ktora tez sam zapracowalem - i co teraz powiesz??
                    • Gość: John Doe Re: No i stało się gaz 2.05 zł IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.10.04, 20:14
                      Licytujemy się? Dobra, ja jeżdzę nową Toyotą Avensis i zamiast klitki kawalerki
                      z sufitem na 2,25 m mam 150 metrów wysokie na 4 metry w przedwojennej kamienicy.
                      No ale ja nie jestem z Warszawy więc się do ciebie miszczu nie umywam.
                  • Gość: .... Re: No i stało się gaz 2.05 zł IP: *.eranet.pl 20.10.04, 21:49
                    No jak na studenta najlepszej uczelni technicznej to mieszkanie na Tarchominie
                    to chyba nic specjalnego....A i operator kablowki z Nowego Dworu Mazowieckiego
                    tez sie chyba nijak ma do domniemanego mieszkania na Tarchominie

www.ripe.net/perl/whois?form_type=simple&full_query_string=&searchtext=80.51.73&do_search=Search
                    • Gość: Kamil Re: No i stało się gaz 2.05 zł IP: 80.51.73.* 20.10.04, 22:12
                      Ja sie niczym nie chwale po prostu nienawidze jak ktos kto sie nie zna na
                      rzeczy wypisuje glupoty. A teraz kilka slow wytlumaczenia: po kolei jak uwaznie
                      poczytacie moje wpisy to sie wszytsko powinno wyjasniec "Dzis tankowalem gaz po
                      1,93 za litr ( okolice Warszawy)" "ja w miesiacu przejezdzam kolo 3 tys km" nie
                      ukrywam ze mieszkam w Nowym Dworze Mazowieckim , stad pisaelm ze place 1,93 za
                      litr i ze przejezdzam kolo 3 tys km w miesiacu - codzienny dojazd na uczelnie i
                      wypady weekendowe. A co do kawalerki na Tarchominie to po prostu inwestycja.
                      Wynajmuje ja i stad mam kase na utzrymanie samochodu. I wlasnie tak radza sobie
                      studenci najlepszej w Polsce uczelni technicznej.A jak skoncze studia to wtedy
                      pewnie bede mogl sie pochwalic jakims Avensisem i mieszkanie ba nawet wlasnym
                      domem ale to jeszcze troche czasu przede mna.
                      • art_0 OT - uczelnie w Polsce 20.10.04, 22:40
                        Hmmm. Piszesz o PW zapewne ;) Jako absolwent (01') tejze uczelni (EiTI) nie mam
                        tak wysokiego mniemania o poziomie nauczania tamze.....Tlum starszych dziadkow
                        zaslepionych w swoich przestarzalych dziedzinach i paru mlodych, ktorzy staraja
                        sie jak moga by przekazac jak najmniej. No i by jak najczesciej wyjezdzac na
                        konferencje....A najchetniej to dolaczyc do CITCOMu i trzepac kase z tych
                        ktorzy placa (tam poziom/zaangazowanie jest juz troche wyzsze). A najwieksza
                        sciema na EiTI to przedmioty obieralne (macie szeroki wybor - musisz wybrac 4
                        przedmioty z 5. Zenada). Na CITCOMie jest zreszta podobnie....

pozdrawiam

Art
            • Gość: leniuch* przysrałeś IP: 213.199.253.* 20.10.04, 23:28
              ale przysrałes z tym "toczeniem się" stary i ty tonową astrą 1.4 i to na gaz
              jeździsz?! ty to sie dopiero toczysz. bez kitu.
            • Gość: leniuch* ps. IP: 213.199.253.* 20.10.04, 23:30
              fajnych opcji was tam uczą na "najllepszych uczelniach"
        • Gość: leniuch* 2gi pojazd IP: 213.199.253.* 20.10.04, 23:24
          to wcale nie jest godne podziwu. ja w wakacje zawsze odpoczywam, a w roku ciężko
          zasuwam na studiach. "po pracy trzeba odpoczywać, żeby być efektywnym" jak mówi
          mój dyrektor od human res. w rezultacie 3 lata po studiach mam taką pracę że na
          astę zarabiam w trzy miesiące i to bynajmniej nie wakacji!
      • Gość: Swoboda_T Re: No i stało się gaz 2.05 zł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.04, 22:21
        Włochy,Holandia-to nie są kraje cywilizowane?? To może
        Francja,USA,Australia,Japonia...
      • Gość: mille Re: No i stało się gaz 2.05 zł IP: *.icpnet.pl 28.10.04, 16:11
        kretyn kjestes, nie masz iwedzy o cenach paliw na świecie.. pomijam europe bo kazdy wie jak jest, w usa galon kosztuje 2 USD (czyli 7 PLN za 3.8 litra) dla nas to jak za darmo, a zarabiamy pewnie z 5 razy mniej..
      • Gość: aaaa Re: No i stało się gaz 2.05 zł IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 01.11.04, 19:02
        "w zadnym cywilizowanym panstwie niema tylu smordow na gazie " pomyslk co
        piszesz! gaz jest najczystsza mieszanka smrod to jest z diesla, niemowie o
        benzynie , gaz jest najbardziej ekologiczny!
        • Gość: nie masz racji Re: No i stało się gaz 2.05 zł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.04, 07:29
          teraz silniki diesla sa z filtrami czasteczek stalych i z rury wydechowej nie
          leca smordy jak bys sie tego spodziewal predzej gaz smierdzi nie mowiac juz o
          wnetrzu samochodu no ale to juz wybor kierowcy podobno pieniadze nie
          smierdza .....:P
    • Gość: agaton Re: Avensis IP: *.acn.waw.pl 20.10.04, 21:36
      Widzisz "Kamil", ja tez moge dorzucic jeszcze pare rzeczy, ale dorzuce tylko 1
      rade: jesli nie masz czym sie chwalić to się nie chwal!
      Tobie moze sie wydawac, ze kupione przez Ciebie auto to Bog wie co i że
      kawalerka to pałac, ale dla wielu to tylko jakies male gowniane wozidełko,
      które stoi pod czymś porownywalnym z więzienną celą - także nie szpanuj byle
      czym.
      • remo29 Re: Avensis 21.10.04, 08:40
        W ogóle ta gadka w ciągu 24 godzin przekształciła się w przechwałki przedszkolaków:
        - A mój tata jest wiekszy od twojego
        - A mój to by twojego załatwił jednym palcem, ale mu się nie chce...

Żenada... Miało być o gazie w samochodzie, a wyszło na to, że ostatni dyskutanci rozmawiają o gaZtrologii.
        Jeden mówi,że oszczędza na gazie. I bardzo dobrze! Niepotrzebnie dał się sprowokować tym wszystkim tłumokom którzy nie potrafią pojąć, że oszczędzanie nie bierze się z biedy, lecz rachunku ekonomicznego. Jeśli ktoś chce mieć w domu 500-watowe żarówki, to niech ma, ale niech nie pierdoli głupot, że skoro sąsiad ma energooszczędne 20-watówki - zamiennik konwencjonalnej 100 W - to jest kmiotem, żulem i nieudacznikiem! Trzeba mieć nasrane we łbie, żeby na forum publicznym wyskakiwać z deklaracjami majątkowymi. Kogo to k...wa obchodzi? Idźcie do urzędu skarbowego - tam bedą was słuchać z zapartym tchem...
        • Gość: agaton Re:gassssssss IP: *.acn.waw.pl 21.10.04, 20:54
          No wlasnie, ad rem, wprawdzie mnie to nie dotyczy, ale zwrocilem dzisiaj uwage
          na ceny LPG w Warszawie: Shell 1,99; BP 1,96
        • Gość: OGI Re: Avensis IP: 62.233.164.* 23.10.04, 13:08
          Brawo.

Co do cen gazu to nie wiem dlaczego tak rosną. Od 31 kwietnia litr gazu
          podrożał o 50 gr. to sporo. najpierw tłumaczono to wejściem do UE - gówno
          prawda. Potem ch... z mf podniosły akcyze i jeszcze ja podniosą, ale dlaczego
          teraz drozeje?
    • Gość: YYYrek A ja mam Tico na gaz i wszystkich w d.....;) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.04, 09:14
      Buhahahahaha , a wy sobie tankujcie paliwa Orlenu . Kwasniak z Kulczykiem beda
      szczesliwi !!!!
      • Gość: grygi Re: A ja mam Tico na gaz i wszystkich w d.....;) IP: 213.17.208.* 22.10.04, 13:15
        Hej,

to już nie tylko Orlen ma takie ceny. Na JET w Bydgoszczy jest 2.01 zł

A słyszałem że od nowego roku to gaz poszybuje na 2,50 zł.

wtedy będzie jazda

grygi
    • Gość: robercik Re: No i stało się gaz 2.05 zł IP: *.gryfice.sdi.tpnet.pl 28.10.04, 11:39
      Cóż, jak tak dalej pójdzie, to przesiądę się z powrotem na benzynkę. W tym
      momecie różnica w koszcie przejechania 100km wynosi 10 zł. Jak spadnie ta
      różnica do 5-4zł za 100km to nie będzie mi sięjuż opłacało lać gazu do
      zbiornika. moim zdaniem, musi być 2 zł (lub więcej) różnicy między ceną 1 litru
      gazu i benzyny, aby opłacało się eksploatować samochód zasilany gazem.
    • Gość: Michu Re: No i stało się gaz 2.05 zł IP: *.org 01.11.04, 09:52
      JA nie wiem dlaczego Każdy patrzy na kogoś innego. Mnie nie obchodzi że Ty masz takie auto a ja takie - skoro Takie masz chwała Bogu Twoja sprawa nie wtrącam sie czy komuś się opłacało gaz itd. Jego kasa jego sprawa.Dołoży mi Ktoś kasy, że tak nade mną ubolewa ?? To że Ktoś ma auto za choćby 100tys i zakłada gaz to od razu ma pojechane ze tyle kasy a musi na gaz ?? widocznie takie ma widzi mi sie - jest to dla niego bardziej oplacalne.
    • Gość: ptysiek i co tacy zdziwieni ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.04, 07:27
      jak przerabali cala kase to teraz nam w kieszenie coraz bardziej nahalnie
      zagladaja wybraliscie ich ze tak powiem widzialy galy co braly :)
    • Gość: polska Re: No i stało się gaz 2.05 zł IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.11.04, 16:12
      niema jak polska czemu w np:belgi gaz kosztuje 0,35euro albo holandia 0,43euro a u nas juz prawie 0,50euro i ma jeszcze podrozec o co tu qrwa chodzi????????
      • Gość: none Re: No i stało się gaz 2.05 zł IP: 213.17.208.* 05.11.04, 16:35
        Hej,

po paru dniach przerwy.....

Nie wiem czy Grudziądz jest jakąś wyrocznią i czy gdzieś jest drożej ale cena
        znowu na PKN Orlen podskoczyła do 2,08 zł

kiedy będzie koniec?

pzdr
    • Gość: bejrut prywatne stacje lpg IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.11.04, 17:19
      nie wiem jak stoja teraz, ale nie zazdroszcze tym którzy właśnie zaczęli sie
      brac za taką inwestycje. Może ktos ma pomysł i mu sie uda cos wycisnać, ale
      chyba nie wszędzie i zawsze bedzie temu towarzyszyło większe ryzyko,
      przecieżteraz warto sie znowu zastanawiac nad dieslem
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka