mikadola 28.06.19, 13:42 Witam mam pytanie, po czym poznam, ze płyn, ktory wylał sie z auta to płyn z chłodnicy? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mikadola Re: Chlodnica 28.06.19, 14:21 Czyli jesli mam rózowy plyn np. To na kostce czy ulicy bedzie kolor rózowy ? Odpowiedz Link Zgłoś
engine8 Re: Chlodnica 28.06.19, 17:59 Nie zawsze tak latwo to okreslic.. .najlepiej polozyc recznik papierowy i wtedy zobaszysz kolor tego co kapie zanim sie zabrudzi tym co na kostce... Odpowiedz Link Zgłoś
qqbek Re: Chlodnica 28.06.19, 21:21 Czerwony/różowy jest jeszcze płyn do wspomagania/olej z automatycznych skrzyń biegów. Proste - jak w palcach jest wyraźnie tłuste, to olej/płyn od hydraulicznego wspomagania. Jak ma słodkawy zapach glikolu, to płyn chłodniczy. Odpowiedz Link Zgłoś
kanna13 Re: Chlodnica 28.06.19, 14:46 Po zmniejszonym poziomie albo braku płynu w zbiorniku wyrównawczym. Odpowiedz Link Zgłoś
waga160 Re: Chlodnica 28.06.19, 14:59 > Witam mam pytanie, po czym poznam, ze płyn, ktory wylał sie z auta to płyn z ch > łodnicy? To jak z malymi dziecmi: Szczyny poznaje sie po tym ze to nie gowno i nie rzygi. Odpowiedz Link Zgłoś
engine8 Re: Chlodnica 28.06.19, 18:02 najlpeiej przniesc kotaa bo one to lubia i jak kot polize i zacznie po tym skakac po rzkach a poterm padnie to rzeczywiscie byl to najprawddopodobniej plyn chlodnczy. Ale pyanie nie bylo czy to jest wyciekajcy plyn chlodniczy ale plyn z chlodnicy i to trudniejsze - bo nawet plyn chlodniczy moze wyciekac niekoniecznie z chlodnicy... Odpowiedz Link Zgłoś
nazimno Re: Chlodnica 30.06.19, 10:15 ty beznadziejny menelu, na tym sie tylko znasz... na tym, co zostawiasz w bramie... Odpowiedz Link Zgłoś
liczbynieklamia Re: Chlodnica 30.06.19, 09:08 Jeżeli ubytku nie widać po stanach, to najlepsza jest metoda kartonu - najeżdżasz na karton (jeśli jest biały to już w ogóle cudnie) i widać lokalizację wycieku i kolor płynu. Odpowiedz Link Zgłoś
trypel Re: Chlodnica 30.06.19, 10:51 Ja bym pierwsze zasugerował laikowi czy nie są to czasem skropliny z klimy Odpowiedz Link Zgłoś
plastikpiokio Re: Chlodnica 01.07.19, 20:27 poznasz po tym że jak bedzie minus 20 stopni to ci nie zamarznie . Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: Chlodnica 02.07.19, 17:55 a masz różowy czy niebieski płyn chłodniczy? jeśli nie wiesz, to sprawdź w zbiorniczku wyrównawczym. Odpowiedz Link Zgłoś