Dodaj do ulubionych

bezpieczne wybory

31.03.20, 19:25
każdy będzie mógł głosować korespondencyjnie….i co?
teraz już nie powiecie że głosowanie będzie niebezpieczne bo epidemia :)
….i nie mówcie że to problem zalogować się i kliknąć dla takich forumowych wyjadaczy informatycznych geniuszy :)

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,173952,25834405,glosowanie-korespondencyjne-jednak-dla-wszystkich-wyborcow.html#s=BoxMMt2
Obserwuj wątek
    • vogon.jeltz Re: bezpieczne wybory 31.03.20, 19:29
      > każdy będzie mógł głosować korespondencyjnie….i co?

Dlaczego wcześniej kłamałeś, że każdy będzie mógł głosować korespondencyjnie, skoro projekt (nielegalny skądinąd) pojawił się dopiero teraz?
      • misiaczek1281 Re: bezpieczne wybory 31.03.20, 19:35
        vogon.jeltz napisał:

> > każdy będzie mógł głosować korespondencyjnie….i co?
        >
        > Dlaczego wcześniej kłamałeś, że każdy będzie mógł głosować korespondencyjnie, s
        > koro projekt (nielegalny skądinąd) pojawił się dopiero teraz?

jakby ci to powiedzieć....jestem jasnowidzem , znam przyszłość
        • qqbek Re: bezpieczne wybory 31.03.20, 19:44
          misiaczek1281 napisała:

> jakby ci to powiedzieć....jestem jasnowidzem , znam przyszłość

To, że tobie ktoś przyśle instrukcje z Nowogrodzkiej, razem z przelewem na kilkaset złotych za ubiegły miesiąc, nie znaczy jeszcze, że jesteś jasnowidzem.
          Ja bym się upierał przy innym terminie - "sprzedajna kurwa prezesa" bardziej mi tu pasuje.
          • misiaczek1281 Re: bezpieczne wybory 31.03.20, 20:01
            qqbek napisał:

> misiaczek1281 napisała:
            >
            > > jakby ci to powiedzieć....jestem jasnowidzem , znam przyszłość
            >
            > To, że tobie ktoś przyśle instrukcje z Nowogrodzkiej, razem z przelewem na kilk
            > aset złotych za ubiegły miesiąc, nie znaczy jeszcze, że jesteś jasnowidzem.
            > Ja bym się upierał przy innym terminie - "sprzedajna kurwa prezesa" bardziej mi
            > tu pasuje.
            >

a wam ktoś daje instrukcje skąd?
            Doznałeś orgazmu intelektualnego wyzywając od kurew? spuściłeś się? ulżyłeś sobie? Już lepiej?
            to teraz was rozczaruję ....
            Piszę to co myślę za darmo bo takie mam przekonania piszę sam od siebie żadnych instrukcji nie dostaję:)
            Każdy może mieć własne poglądy bo żyjemy w wolnym kraju....a to że was to boli to wasz problem zatkało?
            • nousecomplaining Re: bezpieczne wybory 31.03.20, 20:02
              Psychopata
              • misiaczek1281 Re: bezpieczne wybory 31.03.20, 21:39
                nousecomplaining napisał(a):

> Psychopata

no …...wyzywanie kurew normalne nie jest
                • nousecomplaining Re: bezpieczne wybory 01.04.20, 11:29
                  A gdzież ja kurwy wyzywam? Wszystkim kobietom szacunek się należy.
                • qqbek Re: bezpieczne wybory 01.04.20, 11:41
                  misiaczek1281 napisała:

> no …...wyzywanie kurew normalne nie jest

Ale dlaczego nie nazywać rzeczy po imieniu?
                  Zresztą dziwka to zawód, kurwa to charakter misiu.
                  Skoro upierasz się, że nie bierzesz za to co robisz pieniędzy, to znaczy, żeś kurwa prezesa, a nie jego dziwka.
            • vogon.jeltz Re: bezpieczne wybory 31.03.20, 20:05
              > Piszę to co myślę

Dlaczego znowu kłamiesz?
              • only_the_godfather Re: bezpieczne wybory 31.03.20, 20:11
                E tam odrazu kłamie. Może on zwyczajnie nie dość głupia kurwa to jeszcze frajer i faktycznie robi to za darmo?
                • vogon.jeltz Re: bezpieczne wybory 31.03.20, 20:18
                  Nie chodzi o to, że za darmo, tylko o czasownik "myśleć".
                  • tbernard Re: bezpieczne wybory 01.04.20, 10:52
                    vogon.jeltz napisał:

> Nie chodzi o to, że za darmo, tylko o czasownik "myśleć".

Myśleć każdy może, trochę lepiej lub trochę gorzej.
        • vogon.jeltz Re: bezpieczne wybory 31.03.20, 20:05
          > jakby ci to powiedzieć....jestem jasnowidzem , znam przyszłość

Ja się nie pytam, co znasz, tylko dlaczego wtedy kłamałeś. Nawet jeśli znałeś przyszłość, to wtedy, kiedy to pisałeś, było to kłamstwem. Dlaczego zatem wtedy kłamałeś?
    • only_the_godfather Re: bezpieczne wybory 31.03.20, 19:35
      Projekt niezgodny z prawem, ponadto kto będzie liczył głosy?Dlaczego twoi ulubieńcy tak prą do wyborów w maju?Kandydaci nie mają jak prowadzić kampanii wyborczej.
      • marekggg Re: bezpieczne wybory 31.03.20, 19:54
        glosy beda liczone centralnie na nowogrodzkiej.
        i to ze inni kandydaci nie moga prowadzic kampanie - no o to im przeciez chodzilo na nowogrodzkiej.
      • wislok1 Re: bezpieczne wybory 31.03.20, 21:38
        Glosy sa juz dawno policzone i prezes oglosi, ze wygral adrian zdobywajac 79% glosow( albo cos kolo tego, na pewno ponad dwie trzecie)...
        Nikt tego liczyc nie bedzie, tak jak referendum w1946, czy wyborow do sejmu w 1947..
        Poprostu sie oglosi juz dawno ustalone wyniki...
        • nazimno Re: bezpieczne wybory 01.04.20, 11:52
          tak jak w Bawarii?
    • samspade Re: bezpieczne wybory 31.03.20, 20:04
      misiaczek1281 napisała:

I kłamałeś.

> teraz już nie powiecie że głosowanie będzie niebezpieczne bo epidemia.

Głosowania korespondencyjnego nie będzie.
      Nawet ministrowie mówią że głosowanie nie powinno się odbyć.
    • klemens1 Re: bezpieczne wybory 31.03.20, 20:50
      Coś tam gadali, że tego typu zmiany (prawo wyborcze) mogą być czynione najpóźniej 6 miesięcy przed terminem wyborów. Więc jeszcze bym się wstrzymał z aplauzami. Tym bardziej, że Gowin się ostro stawia.
      • samspade Re: bezpieczne wybory 31.03.20, 21:35
        klemens1 napisał:

> Coś tam gadali, że tego typu zmiany (prawo wyborcze) mogą być czynione najpóźni
        > ej 6 miesięcy przed terminem wyborów.

Tak sobie gadał poprzedni TK. Więc to nic ważnego.

> Tym bardziej, że Gowin się ostro stawia.

Co robi? Chyba głosuje za i się nie cieszy.
      • qqbek Re: bezpieczne wybory 31.03.20, 21:38
        prawo.sejm.gov.pl/isap.nsf/download.xsp/WDU20111490889/T/D20110889TK.pdf
        • vogon.jeltz Re: bezpieczne wybory 31.03.20, 22:11
          Weź, qbek... Myślisz, że ta kłamliwa kurwa zrozumie z tego choć jedno zdanie?
          • qqbek Re: bezpieczne wybory 31.03.20, 22:24
            Wiesz - skarżącymi tamto rozporządzenie do TK byli (p)osłowie PiS :-)
            Nie będziemy przecież negować orzecznictwa TK, które było po linii Nowogrodzkiej, a przy tym niezgodne z planami Platfusów, którzy chcieli dwudniowych wyborów :-)
            • qqbek Re: bezpieczne wybory 31.03.20, 22:47
              Cytat za "Wprost", z 14 marca 2011 roku:
              "Zaskarżony jest wadliwy sposób określenia, od kiedy przepisy Kodeksu mają być stosowane, co powoduje, że na 6 miesięcy przed zarządzeniem tegorocznych wyborów do Sejmu i do Senatu - i jeszcze później - istnieje niepewność, czy odbędą się one według prawa nowego (Kodeksu), czy też według prawa dotychczasowego (Ordynacji)" - czytamy we wniosku. Zdaniem posłów PiS Senat przyjmując poprawkę wprowadzającą jednomandatowe okręgi wyborcze mógł działać niezgodnie z przepisami, ponieważ - jak argumentują - "mające ustrojowe znaczenie zmiany w prawie wyborczym nie mogą być inicjowane w trybie poprawek Senatu a inicjowanie takich zmian nie mieści się w pojęciu poprawki". Wnioskodawcy za niedopuszczalne uznają zmiany prawa wyborczego dokonywane w celu "uzyskania doraźnej poprawy szans wyborczych konkretnych osób czy ugrupowań w nadchodzących wyborach". "Dlatego nie jest dopuszczalne w szczególności wprowadzanie istotnych zmian w prawie wyborczym na krótko przed wyborami, do których zmienione reguły wyborczej gry miałyby mieć zastosowanie" - ocenili.

Zgadnij, kto tak się wypowiadał?

Ten sam skurwysyn, hipokryta, który wypowiada się tu:
              polskieradio24.pl/5/1222/Artykul/2482934,Prezydencki-minister-wybory-musza-sie-odbyc-chyba-ze-bedzie-stan-wyjatkowy
    • wislok1 Re: bezpieczne wybory 31.03.20, 21:35
      Wczoraj byla dyskusja o tym i wyraznie wszyscy poza taoba pisali, ze NIE WOLNO wprowadzac zmian w regulaminie wyborow mniej niz 6 miesiecy przed wyborami...

Poza tym przyklad Bawarii jest o kant d... rozbic, bo u mnie wybory korespondencyjne wprowadzono kilka lat twmu i wszyscy sa do nich przygotowani
      Istanialy odpowiednie procedury i pracownicy komisji wyborczych byli w 100% przeszkoleni juz w lutem, kiedy epidemii nie bylo....

2 tura wyborow samorzadowych byla tylko korespondencyjna, ale nie wszedzie glosowano...
      W wielu gminach juz w pierwszej turze wybrano burmistrza, a w wielu powiatach staroste...
    • hukers Re: bezpieczne wybory 01.04.20, 10:13
      misiaczek1281 napisała:

> teraz już nie powiecie że głosowanie będzie niebezpieczne bo epidemia :)
      > ….i nie mówcie że to problem zalogować się i kliknąć dla takich forumowych wyja
      > daczy informatycznych geniuszy :)

Misiak włącz myślenie, bo widzę, że coraz bardziej jesteś zakałapućkany
      • who_cares Re: bezpieczne wybory 01.04.20, 10:40
        Co on ma włączyć ?
        Swoją drogą to jest jeszcze bardziej obecnie awykonalne niż organizacja głosowania w obwodach.
        • qqbek Re: bezpieczne wybory 01.04.20, 12:51
          Ale dlaczego?
          Mamy przecież aż 7000 urzędów pocztowych.
          Wybory muszą się odbyć jednego dnia.
          W ostatnich wyborach prezydenckich głosowało ponad 17 milionów ludzi (z czego 8 milionów Wolaków).
          Wychodzi ponad 2000 ludzi na jeden urząd pocztowy (góra dwie osoby przy okienku, zgodnie z rozporządzeniem). Sprawdzenie tożsamości, podbicie potwierdzenia nadania i następny. Góra 3 minuty na łebka.

Przy dwóch czynnych okienkach w każdym urzędzie (a wiadomo, że nie w każdym jest aż tyle) wychodzi nam 3000 minut na odprawienie wszystkich interesantów.
          Urzędy pocztowe są obecnie czynne 6 godzin (360 minut) dziennie.

Znaczy się, w zgodzie z matematyką prezentowaną ostatnio w TVPiS, "zmieścisz się, śmiało!" 😆

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka