waga170 08.10.20, 19:34 Jezeli Ziemia jest okragla i na calej Ziemi ludzie modlac sie patrza do gory, to jakiego ksztaltu jest Pan Bog? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wislok1 Re: O/T Pytanie z geometrii 08.10.20, 20:21 WTF ? Pan Bog nie ma ksztaltu, to sila najwyzsza, to cos nie do ogarniecia...... Jest wszechmocny i nie jest starym dziadkiem z broda, jak go pokazuja czesto w kosciolach ..... Kieruje tym calym burdelem na ziemi ( jesli istnieje ) Odpowiedz Link Zgłoś
bwv1080 Re: O/T Pytanie z geometrii 08.10.20, 21:01 wislok1 napisał: > Kieruje tym calym burdelem na ziemi I w tym momencie wierzący muszą się zdecydować: - albo kieruje - albo jest wszechmocny Bo tak dziadowskiego kierowania to nawet ćwierćmocny by nie popełnił. Odpowiedz Link Zgłoś
wislok1 Re: O/T Pytanie z geometrii 08.10.20, 21:48 Kieruje i jest wszechmocny, tu nie sprzecznosci..... Co do dziadostwa typu wojna, ludobojstwo, glos, wierzacy zawsze maja odpowiedz, ze Bog sprawdza, jak sie ludzie beda zachowywac i dlatego poddaje ich probom... No, ale problem jest, bo proby typu Auschwitz czy ruskie gulagi byly mocno kontrowersyjne, a ofiary zbrodni niewinne............. Skoro jest wszechmocny i wszechpotezny, to Bog to wszystko zaplanowal i przeprowadzil.... Tu nie ma dyskusji.... Odpowiedz Link Zgłoś
samspade Re: O/T Pytanie z geometrii 08.10.20, 21:50 Skoro jest wszechmocny i wszechpotężny to czy może stworzyć kamień, którego nie podniesie? Odpowiedz Link Zgłoś
wislok1 Re: O/T Pytanie z geometrii 08.10.20, 22:01 Nie moze takiego kamienia stworzac, bo jest wszechmocny i wszechpotrzny..... Nie moze, bo inaczej by zaprzeczyl swoje wszechmocy i wszechpotedze, i by nie byl prawdziwym Bogiem.... Odpowiedz Link Zgłoś
samspade Re: O/T Pytanie z geometrii 09.10.20, 08:51 Skoro nie może oznacza to że nie jest wszechmocny. Odpowiedz Link Zgłoś
tbernard Re: O/T Pytanie z geometrii 09.10.20, 15:23 wislok1 napisał: > Nie moze takiego kamienia stworzac, bo jest wszechmocny i wszechpotrzny..... > Nie moze, bo inaczej by zaprzeczyl swoje wszechmocy i wszechpotedze, i by nie b > yl prawdziwym Bogiem.... Ależ może, ale przed nikim nie musi tego udowadniać. Ale wystarczy, że powie: '1. Czary mary niech pojawi tu się ciężki kamień. 2. Czary mary niech moja wszechmoc osłabnie tylko o zdolność do podniesienia tego kamienia ' Potem pokazuje niedowiarkom, że chce podnieść kamień i nie jest w stanie. W tym momencie już nie jest całkowicie wszechmocny, ale przed zabawą w magiczne zaklęcia pewnie był. Gdy jednak znudzi mu się lub zacznie wkurzać widok tego kamienia, to korzystając z pozostałej mocy wydaje zaklęcie: '3. Czary mary, niech ten kamień zniknie' Z czarami musi jednak bardzo uważać i korzystać z nich na trzeźwo, aby nie wypowiedzieć czegoś w stylu: ' Czary mary, niech moja wszechmoc zniknie na wieki wieków amen'. Świat byłby po czymś takim bezbożny. Odpowiedz Link Zgłoś
klemens1 Re: O/T Pytanie z geometrii 09.10.20, 15:40 Lepsze jest "czy Bóg może popełnić samobójstwo". Odpowiedz Link Zgłoś
vogon.jeltz Re: O/T Pytanie z geometrii 09.10.20, 15:40 > Z czarami musi jednak bardzo uważać i korzystać z nich na trzeźwo, > aby nie wypowiedzieć czegoś w stylu: > ' Czary mary, niech moja wszechmoc zniknie na wieki wieków amen'. > Świat byłby po czymś takim bezbożny. Etam. Jeśli byłby prawdziwie wszechmocny, nawet takie zaklęcie powinno być odwracalne. Odpowiedz Link Zgłoś
tbernard Re: O/T Pytanie z geometrii 09.10.20, 16:26 vogon.jeltz napisał: > > Etam. Jeśli byłby prawdziwie wszechmocny, nawet takie zaklęcie powinno być odwracalne. Na wszelki wypadek lepiej taki eksperyment przeprowadzić na replice. Ponoć eksperyment taki był już i w nim wszechmocny nawet dwie repliki stworzył i będąc w 3 osobach jedną poświęcił aby ją ukrzyżowano. Dzięki pozostałym instancjom był w stanie tą poświęconą po 3 dniach ożywić. Odpowiedz Link Zgłoś
klemens1 Re: O/T Pytanie z geometrii 09.10.20, 16:39 Backup ważna rzecz - wiadomo to od dawna. Odpowiedz Link Zgłoś
wislok1 Re: O/T Pytanie z geometrii 09.10.20, 20:57 No, ale po co mialby to robic ? Z nudow ? Odpowiedz Link Zgłoś
samspade Re: O/T Pytanie z geometrii 09.10.20, 21:36 wislok1 napisał: > No, ale po co mialby to robic ? > Z nudow ? A z jakiego powodu stworzył komary? Z czystej złośliwości? Odpowiedz Link Zgłoś
wislok1 Re: O/T Pytanie z geometrii 09.10.20, 22:52 No, moze tak byc... A Polakow wpierdzielil miedzy ruskich i Niemcow.... Tu jest nawet stosowny kubek... www.sklep.mleczko.pl/pl/p/Kubek-Polakom-zrobimy-numer/150 Odpowiedz Link Zgłoś
klemens1 Re: O/T Pytanie z geometrii 09.10.20, 11:02 samspade napisał: > Skoro jest wszechmocny i wszechpotężny to czy może stworzyć kamień, którego nie > podniesie? To akurat argument na zapętlenie samej logiki, a nie przeciw Bogu (coś jak "to zdanie jest fałszywe"). Są przeciwko niemu dużo lepsze. Odpowiedz Link Zgłoś
tbernard Re: O/T Pytanie z geometrii 09.10.20, 15:27 bimota napisał: > Moze twojej logiki... > W logice klasycznej dwuwartościowej na pewno. Odpowiedz Link Zgłoś
wislok1 Re: O/T Pytanie z geometrii 08.10.20, 21:55 I tu wierzacy jest w prawdziwym szoku, bo ma do czynienia z sila tak wszechmocna i wszechpotezna, ze jednych Pan Bog wysylal do komor gazowych, na rozstrelanie, powieszenie, smierc z glodu, a drugich ratowal z zyciowych problemow i na serio pomagal .... Stanowczo Pna Bog jako sympatyczny dziadek z broda z wizerunkow koscielnych tu nie pasuje.... Odpowiedz Link Zgłoś
waga170 Re: O/T Pytanie z geometrii 08.10.20, 22:05 wislok1 napisał: > ... jednych Pan Bog wysylal do komor gazowych, na rozstrelani > e, powieszenie, smierc z glodu, > a drugich ratowal z zyciowych problemow i na serio pomagal .... Na przyklad taki doktor Mengele. Mial wielki problem ze znalezieniem materialu do swoich badan, wiec dobry Pan Bog go poratowal, i to na serio. Odpowiedz Link Zgłoś
wislok1 Re: O/T Pytanie z geometrii 08.10.20, 22:25 A ojciec sie modli, zeby jego syn sie na doktora wyksztalcil i zostal inteligentem, a nie tylko maszyny rolnicze chlopom sprzedawal, jak on.... tiny.pl/7lk3x Odpowiedz Link Zgłoś
wislok1 Re: O/T Pytanie z geometrii 08.10.20, 22:26 PS; to na serio firma od tatusia.... Odpowiedz Link Zgłoś
waga170 Re: O/T Pytanie z geometrii 08.10.20, 22:36 Dobry Pan Bog dbal o swoje dziecko, nie pozwolil zeby go jacys zli ludzie zlapali i posadzili do wiezienia, albo co gorsza powiesili. Odpowiedz Link Zgłoś
wislok1 Re: O/T Pytanie z geometrii 08.10.20, 22:49 A ksiadz biskup Hudal z Watykanu wydal mu paszport, tak samo jak Eichmannowi i innym bogobojnym SS-manom, zeby ci mogli rozpoczac nowe zycia dla Jezusa w Amryce Poludniowej.... Odpowiedz Link Zgłoś
galtomone Re: O/T Pytanie z geometrii 09.10.20, 11:57 wislok1 napisał: > Co do dziadostwa typu wojna, ludobojstwo, glos, > wierzacy zawsze maja odpowiedz, ze Bog sprawdza, jak sie ludzie beda zachowywac > i dlatego poddaje ich probom... A co... nie wie??? Jak nie wie, to średnio jest wszechmocny.... a jeśli wynik jest mu z góry znany, to po co ten eksperyment i cierpienie. + stawia to pod znakiem zapytania kwestie "wolnej woli"... Odpowiedz Link Zgłoś
samspade Re: O/T Pytanie z geometrii 09.10.20, 15:55 galtomone napisał: > A co... nie wie??? Może zastanawia się do jakich skurwysyństw posuną się ludzie. Odpowiedz Link Zgłoś
wislok1 Re: O/T Pytanie z geometrii 09.10.20, 19:32 A moze tylko chce zrobic dowcip, np. Polakom... Taki zarcik... Niech sie mecza 1000 lat.... demotywatory.pl/130479/a-Polakom-zrobimy-numer Odpowiedz Link Zgłoś
waga170 Re: O/T Pytanie z geometrii 08.10.20, 22:00 wislok1 napisał: > ... i nie jest starym dziadkiem z broda... Widzisz Engine, nie jestes bogiem. Odpowiedz Link Zgłoś
engine8 Re: O/T Pytanie z geometrii 08.10.20, 22:09 No kurna jak oficjalnie podleglym mi w pracy byl Jesus a ja nie traktowalem jako podleglego ale jako rownego - to nic nie znaczy? Odpowiedz Link Zgłoś
waga170 Re: O/T Pytanie z geometrii 08.10.20, 22:24 A w tej pracy Jezus zamienial dla Was wode w wino? Odpowiedz Link Zgłoś
engine8 Re: O/T Pytanie z geometrii 09.10.20, 01:57 Nie w wino ale w Tequile :) i to nawet wody nie potrzebowal ($50 i 15 minut wystarczalo) Odpowiedz Link Zgłoś
gzesiolek Re: O/T Pytanie z geometrii 09.10.20, 08:52 Czyli zamieniał $ w Tequile... Odpowiedz Link Zgłoś
szemran Re: O/T Pytanie z geometrii 10.10.20, 08:59 W szkole to pewnie tylko dobry jesteś czy byłeś z religii, co? Na wuj walisz tyle wielokropków, skoro wystarczą trzy? Mniejsza o diakryty- bóg nie dał wytycznych, jak stosować? Twój bóg to twój wymysł. Może jest wszechmogący, ale tylko w twojej głowie, bo przybrał kształt twoich ograniczeń intelektualnych. I nie narzucaj innym swoich prymitywnych wyobrażeń sekciarskich na temat wymyślonych postaci. Stawiasz się na pozycji wszystkowiedzącego, bo pewnie masz dowody, jak coś/kto wygląda. Zassałeś z samego źródła? Odpowiedz Link Zgłoś
engine8 Re: O/T Pytanie z geometrii 08.10.20, 20:24 Przeciez jest ich 3 wiec jak sa odpowiednio rozstawieni to jeden z nich jest zawsze na gorze pomiedzy wschodem a zachodem slonca. Odpowiedz Link Zgłoś
vogon.jeltz Re: O/T Pytanie z geometrii 08.10.20, 21:20 Jakiego kształtu jest co? Odpowiedz Link Zgłoś
samspade Re: O/T Pytanie z geometrii 08.10.20, 21:51 Ziemia. Zaraz będą dyskusje co do jej kształty. Kula czy elipsoidalne coś. Odpowiedz Link Zgłoś
wislok1 Re: O/T Pytanie z geometrii 08.10.20, 21:58 Waga mowi, ze jest okragla, a nie ze jest kula.... Jak jest okragla, to jest plaskim dyskiem w ksztalcie kola, podtrzymywanym przez 4 zajebiste krokodyla ( ta k uwazano w Egipcie starozytnym ) Odpowiedz Link Zgłoś
waga170 Re: O/T Pytanie z geometrii 08.10.20, 22:13 Plaski dysk jezeli jest w ksztalcie kola to jest okragly. A nie trojkatny albo kwadratowy. Dysk do rzutu dyskiem wcale nie lest plaski! Tez to zauwazylem, po wyslaniu postu, ale przyznaje ze jestes spostrzegawczy. Podziekuj za to Bogu. Odpowiedz Link Zgłoś
engine8 Re: O/T Pytanie z geometrii 09.10.20, 02:02 No jak tam nie wiem, kiedys wylecialem z SF polecialem do Paryza potem do Tokyo i wrocilem do SF i wszyscy mowili ze Ziemie oblecialem i kolko zrobilem? Odpowiedz Link Zgłoś
waga170 Re: O/T Pytanie z geometrii 09.10.20, 03:54 Teraz jestes od nich o dzien mlodszy czy starszy? Odpowiedz Link Zgłoś
engine8 Re: O/T Pytanie z geometrii 09.10.20, 04:06 Caly czas jestem od swoich rowniesnikow 9 godzin mlodszy... U Ciebie juz Piatek a u mnie jeszcze 5 godzin Czwartku zostalo... W razie draki moge sie nawet jeszcz bardzij wycofac.... ale tylko do pewnego momentu bo jak go przekrocze to natychmiast bylby przed Wami..... Jakis ten Swiat popierd... Jak latalem do Azji to w tamta strone zajmowalo mi 1.5 dnia... a jak wracalem to bylem w domu pare godzin wczesniej niz wylecialem a gwarantuje ze lecieelismy do prozdu a nie do tylu.. Odpowiedz Link Zgłoś
waga170 Re: O/T Pytanie z geometrii 09.10.20, 06:08 Te 9 godzin przydalo mi sie kiedys jak bedac u Was nie moglem sie doczekac wielkanocnej wyzerki. Nie bylem w tym czekaniu odosobniony. No to rzucilem haslo w Polsce juz mozna! Nikt nie sprostowywal:) Odpowiedz Link Zgłoś
vogon.jeltz Re: O/T Pytanie z geometrii 09.10.20, 10:49 > Caly czas jestem od swoich rowniesnikow 9 godzin mlodszy... Przeciwnie, jesteś od swoich lokalnych rówieśników o 9 godzin starszy. Jak ty się urodziłeś dnia X o godzinie Y i twój kalifornijski sąsiad też urodził się dnia X o godzinie Y, to on przyszedł na świat o 9 godzin później od ciebie. Odpowiedz Link Zgłoś
engine8 Re: O/T Pytanie z geometrii 09.10.20, 20:03 I znow punkt widzenie zalezy od punktu siedzenia Odpowiedz Link Zgłoś
waga170 Re: O/T Pytanie z geometrii 09.10.20, 19:58 wislok1 napisał: > Waga mowi, ze jest okragla, a nie ze jest kula.... > > Jak jest okragla, to jest plaskim dyskiem w ksztalcie kola... Podepre sie cytatem z Mistrza Kazimierza Gorskiego: "Pilka jest okragla". Odpowiedz Link Zgłoś
vogon.jeltz Re: O/T Pytanie z geometrii 09.10.20, 10:50 Ale ja się pytałem o to coś na końcu zdania, przed pytajnikiem. Odpowiedz Link Zgłoś
samspade Re: O/T Pytanie z geometrii 09.10.20, 11:31 A to nie wiem. Niektórzy modlą się do rozgotowanego makaronu. Ale chyba nie o to chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
gzesiolek Re: O/T Pytanie z geometrii 09.10.20, 08:51 Płomień, obłok, starzec, młodzieniec i wiele innych w zależności od ksiąg i wiary... Dla współczesnych 1001 substytutów... z dymiącymi kominami i ogryzkiem jabłka włącznie... Odpowiedz Link Zgłoś
duze_a_male_d_duze_m Re: O/T Pytanie z geometrii 09.10.20, 08:52 Wychodzi, że Ziemia musi być płaska, to logiczne. Odpowiedz Link Zgłoś
gzesiolek Re: O/T Pytanie z geometrii 09.10.20, 12:20 Ile narzędzi ma dentysta? . . . . . Sto ma to logiczne. Odpowiedz Link Zgłoś
waga170 Re: O/T Pytanie z geometrii 09.10.20, 20:02 Dobre, bede podawal dalej, przy nastepnej wizycie samego dochtorka zapytam. Odpowiedz Link Zgłoś
engine8 Re: O/T Pytanie z geometrii 09.10.20, 21:40 Ja kiedys zadalem podobne pytanie i zostalem ofukniety - dentysta nie ma na "narzedzi" on ma instrumenty :) Odpowiedz Link Zgłoś
trypel Re: O/T Pytanie z geometrii 09.10.20, 09:20 Wydaje mi się że powinienes zadać to pytanie w bardziej odpowiednim miejscu Np w tym temacie - wielodzietni.org/discussion/32846/kampania-stop-komunii-%C5%9Bw-na-reke Odpowiedz Link Zgłoś
waga170 Re: O/T Pytanie z geometrii 09.10.20, 09:37 Co fakt to fakt. Ze tez ja sam nie zaobserwowalem tego naturalnego porzaku rzeczy! Zjesc rybe, wysrac rybe, zjesc kure, wysrac kure, zjesc Jezusika, wysrac Jezusika, no bo to przeca cialo i jeszcze krew, krwawy befsztyk i kaszanka a jeszcze WINO! Chyba sie nawroce. Odpowiedz Link Zgłoś
trypel Re: O/T Pytanie z geometrii 09.10.20, 09:45 A ja myślałem że średniowieczne dyskusje o ilości diabłów mieszczących się na czubku szpilki to bajka. A to ludzie jeszcze w XXI wieku zastanawiają się czy wysrywaja jezuska czy jednak on się wchłania po 15 min. Odpowiedz Link Zgłoś
waga170 Re: O/T Pytanie z geometrii 09.10.20, 09:58 Zara zara, sam zapodales link a tam od razu ktos zauwazyl ze wysrywa sie to co sie zjadlo. Owieczki, to jest cialo i krew boza. Panie szambiarzu, ostroznie bo pan pompuje cialo i krew boza. Ale smrod jak ze zwyklego gowna:) Odpowiedz Link Zgłoś
trypel Re: O/T Pytanie z geometrii 09.10.20, 10:14 Bo ja lubię odwiedzać takie dziwne miejsca - nieznane są drogi Pana czy jakoś tak A potem sam.sie dziwie Odpowiedz Link Zgłoś
tbernard Re: O/T Pytanie z geometrii 09.10.20, 16:38 trypel napisał: > A ja myślałem że średniowieczne dyskusje o ilości diabłów mieszczących się na c > zubku szpilki to bajka. > A to ludzie jeszcze w XXI wieku zastanawiają się czy wysrywaja jezuska czy jedn > ak on się wchłania po 15 min. > Na religii uczono, że do serca jest to wchłaniane, ale tylko jak ktoś uczciwie duszę oczyścił na spowiedzi świętej i pokutę odprawił. Odpowiedz Link Zgłoś
trypel Re: O/T Pytanie z geometrii 09.10.20, 19:45 Może i biologii dawno nie miałem ale przysiaglbym że serce jest poza przewodem pokarmowym Więc jak to się niby wchłania do serca? Odpowiedz Link Zgłoś
tbernard Re: O/T Pytanie z geometrii 10.10.20, 19:25 trypel napisał: > Może i biologii dawno nie miałem ale przysiaglbym że serce jest poza przewodem > pokarmowym > Więc jak to się niby wchłania do serca? > Oto wielka tajemnica wiary. Odpowiedz Link Zgłoś
waga170 Re: O/T Pytanie z geometrii 10.10.20, 19:50 Eee tam. Niejedna panna znalazla meza stosujac metode "Przez zoladek do serca". Odpowiedz Link Zgłoś
engine8 Re: O/T Pytanie z geometrii 10.10.20, 20:17 Naprawde? Myslem ze to tylko faceci probuja sie dostawac ta droga.... A panny to raczej uwazaj ze musza sobie to serce nadmuchac? Odpowiedz Link Zgłoś
klemens1 Re: O/T Pytanie z geometrii 09.10.20, 10:25 Okrągła czy kulista? Bo jeżeli tylko okrągła, to wszystko się zgadza. Odpowiedz Link Zgłoś
engine8 Re: O/T Pytanie z geometrii 09.10.20, 21:50 W bibliotece tego sie mozna nauczyc www.bibliotekakrynica.pl/skad-wiadomo-ze-ziemia-jest-okragla.htmli Ksiazki o tym napisano.. Odpowiedz Link Zgłoś
galtomone Ciekawy podcast - fizyka a wiara 10.10.20, 10:32 Trochę w temacie... open.spotify.com/episode/08fDbYxVdNXWxOfHFGbRUF?si=HH-etDRZTXOPd5kKPifpiw Odpowiedz Link Zgłoś