hukers 17.12.20, 11:32 Bitcoin najwyżej w historii. Jak ktoś ma wolne środki i lubi spore ryzyko, to myślę, że może się zastanowić nad wejściem do pociągu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
hukers Re: OT/Bitek przebił ath 17.12.20, 11:46 Jeszcze wykres pl.tradingview.com/chart/?symbol=BITSTAMP%3ABTCUSD Odpowiedz Link Zgłoś
klemens1 Re: OT/Bitek przebił ath 17.12.20, 12:24 A dlaczego akurat teraz byłoby warto? Odpowiedz Link Zgłoś
qqbek Re: OT/Bitek przebił ath 17.12.20, 12:26 klemens1 napisał: > A dlaczego akurat teraz byłoby warto? Bo zarobią ci, którzy chcieliby skrócić swoje pozycje na Bitcoinie, a ty zostaniesz z mocno przepłaconym "towarem" :D Odpowiedz Link Zgłoś
hukers Re: OT/Bitek przebił ath 17.12.20, 12:37 qqbek napisał: > klemens1 napisał: > > > A dlaczego akurat teraz byłoby warto? > > Bo zarobią ci, którzy chcieliby skrócić swoje pozycje na Bitcoinie, a ty zostan > iesz z mocno przepłaconym "towarem" :D > > Można skracać pozycje, ale obecnie to chyba nie jest najlepszy pomysł. Odpowiedz Link Zgłoś
misiaq009 Re: OT/Bitek przebił ath 05.01.21, 14:58 qqbek napisał: > klemens1 napisał: > > > A dlaczego akurat teraz byłoby warto? > > Bo zarobią ci, którzy chcieliby skrócić swoje pozycje na Bitcoinie, a ty zostan > iesz z mocno przepłaconym "towarem" :D > > pół biedy jeśli zostanie z przepłaconym towarem....gorzej jeśli bitcoiny rozpłyną się w powietrzu i człowiek zostanie z niczym co też już się zdarzało :) hehe wyborcza.pl/7,156282,25015434,sprzedam-dziurawa-gielde-kryptowalut-o-upadku-bitmarketu.html Odpowiedz Link Zgłoś
hukers Re: OT/Bitek przebił ath 17.12.20, 12:34 klemens1 napisał: > A dlaczego akurat teraz byłoby warto? Trend wzrostowy, przebicie ath (choć tu jeszcze chwilę bym poczekał, aż się osadzi porządnie powyżej 20 tys.) to z kwestii technicznych, z fundamentalnych też by się coś znalazło. Odpowiedz Link Zgłoś
klemens1 Re: OT/Bitek przebił ath 17.12.20, 14:34 W kwestiach technicznych jest tak, że są one gówno warte. Kiedyś analizowałem wieloma metodami wykresy a nawet grałem. Te wszystkie pivot-pointy, opory itp. mają to do siebie, że: - walor może przebić opór lub - opór może cofnąć walor Logicznie oznacza to, że nic nie wiadomo. A przypadków, gdy "porządnie się osadził" i poleciał też by się parę znalazło. Odpowiedz Link Zgłoś
hukers Re: OT/Bitek przebił ath 17.12.20, 16:07 Z analiza techniczną też nie warto przesadzać, zwłaszcza w przypadku bitcoina. Tu tylko trend, ath, opór, wsparcie, stop loss i można jechać z koksem. Przykładowo, teraz btc/usd jest 22 tys. Wchodzisz ustawiasz stop loss na 19500, zakładasz, że wyjdziesz przy 29 tys. Trudne? Myślę, że nie sądzę. Ewentualnie grać długoterminowo i przesuwać stop lossa w górę. Teraz wsparcie na 20 tys., oporu nie ma. Sky is the limit. Odpowiedz Link Zgłoś
klemens1 Re: OT/Bitek przebił ath 17.12.20, 16:31 hukers napisał: > Przykładowo, teraz btc/usd jest 22 tys. Wchodzisz ustawiasz stop loss na 19500, zakła > dasz, że wyjdziesz przy 29 tys. Trudne? Myślę, że nie sądzę. Trudne nie jest, ale trudno tak coś statystycznie ugrać. Bo statystycznie będziesz na tyle często łapał stop-loss, że nie zwróci ci się take-profit raz na jakiś czas. A ile będzie takich sytuacji, że gdybyś ustawił stopa niżej, bo się mocno odbiło ... ale z kolei są i takie, że poszło w dół mocno i nie wróciło. Gadasz trochę jak świeżo przekonany przez naganiacza w fabryce do gry. Pograj, a jak już będziesz miał swój jacht i hacjendę na Karaibach, to daj znać. BTW. właśnie takie pytania zadaję tym ludzikom na telefonach, którzy do mnie dzwonią - dlaczego sami nie grają i nie są milionerami? Odpowiedz Link Zgłoś
hukers Re: OT/Bitek przebił ath 17.12.20, 16:48 Jak Klemensik pierwsze swoje akcje kupowałem 24 lata temu, więc taki świeży znowu nie jestem. W coiny nigdy nie wchodziłem, bo uważam je za zbyt ryzykowne ale bitcoin akurat jest w takim miejscu, ze uważam, że da zarobić, a trochę mu się już przyglądam. Wrócimy do wątku za jakiś czas. Odpowiedz Link Zgłoś
vogon.jeltz Re: OT/Bitek przebił ath 17.12.20, 12:38 > A dlaczego akurat teraz byłoby warto? Bo pewnie hukers ma parę bitcoinów, które trzyma, a chciałby wyjść. Odpowiedz Link Zgłoś
hukers Re: OT/Bitek przebił ath 17.12.20, 12:47 Ja bitka obserwuję od kursu 2 tys. $, czyli to chyba będzie ze 3-4 lata i uważałem, go za klasyczną bańkę, zwłaszcza jak spadł z 20 tys. na 4 tys. Teraz jednakowoż ten wykres bańkowy mocno zanegował i jak się utrzyma powyżej 20 tys. to kupię. Pierwszy raz. Odpowiedz Link Zgłoś
klemens1 Re: OT/Bitek przebił ath 17.12.20, 14:35 hukers napisał: > Trend is your friend Problem w tym, że trend widać wstecz a nie w przyszłość. Odpowiedz Link Zgłoś
hukers Re: OT/Bitek przebił ath 17.12.20, 16:10 Dlatego patrzysz wstecz i widzisz w jakim trendzie jest walor. Odpowiedz Link Zgłoś
klemens1 Re: OT/Bitek przebił ath 17.12.20, 16:32 Ale nie wiesz, jak długo w nim pozostanie. Odpowiedz Link Zgłoś
hukers Re: OT/Bitek przebił ath 17.12.20, 16:50 Nie wiesz, ale w trendzie wzrostowym jest większa szansa, że będzie rosło, a w spadkowym, że będzie spadało. Odpowiedz Link Zgłoś
klemens1 Re: OT/Bitek przebił ath 18.12.20, 20:38 hukers napisał: > Nie wiesz, ale w trendzie wzrostowym jest większa szansa, że będzie rosło, a w > spadkowym, że będzie spadało. Kiedyś robiłem statystyki i szanse były wyrównane. Po prostu raz na jakiś czas się zdarzy - zgodnie zresztą ze statystyką, że co dany okres czasu walor będzie się zmieniał w tę samą stronę. Ale generalnie jest to całkowicie losowe. Zwróć nawet uwagę, że nie dasz rady stwierdzić, za jaki okres czasu widzisz wykres - te dniowe wyglądają identycznie jak minutowe. Tyle w kwestii trendu. Odpowiedz Link Zgłoś
samspade Re: OT/Bitek przebił ath 18.12.20, 17:03 hukers napisał: > Dlatego patrzysz wstecz i widzisz w jakim trendzie jest walor. I kupujesz akcje CD projektu. Trend był wzrostowy. Odpowiedz Link Zgłoś
hukers Re: OT/Bitek przebił ath 18.12.20, 19:51 Był wzrostowy przez ok 5 lat, z jedną zmianą chyba. To po pierwsze, a po drugie, przed premierą nie kupujesz przeciez bo w cenie jest już zdyskontowany sukces premiery. A w przypadku braku sukcesu jest ostra jazda bez trzymanki. Odpowiedz Link Zgłoś
engine8 Re: OT/Bitek przebił ath 17.12.20, 21:43 Nie mam pojecia o czym wy tu mowicie... Ponad 10 lat temu na jednym z forum oferowano 1000 bitcoins za $100... wygladalo to na scam. Mozna bylo kupic 10 BC za $1 i tez nie kupilem... Pozniej juz oferowali tylko 1Bc za $1.... i tez mnie nie ruszylo. I dalej nie kupuje bo po pierwsze nie wiadomo kiedy to kupic jako ze ceny skacza a po drugie to wczesniej czy poznzije rzad to w jakis sposob przejmie albo zlikwiduje bo nie pozwoli sobie aby im ktos do wlasnego garnka chochelke wkladal i czerpal jadlo Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: OT/Bitek przebił ath 17.12.20, 22:55 U Was to może jeszcze powsadzać do więzienia na długie lata - IRS się nie patyczkuje? Odpowiedz Link Zgłoś
hukers Re: OT/Bitek przebił ath 18.12.20, 14:39 engine8 napisał(a): > I dalej nie kupuje bo po pierwsze nie wiadomo kiedy to kupic Tera, Engine, tera. Kupisz za 22 tys., a właściwie dzisiaj to już za 23 tys. sprzedaż za 29 tys i zapomnisz o bitcoinie. Bo jak zaczniesz kombinować na własną rękę i handlować to zostaniesz w jednej koszuli na plecach. A za sześć tysięcy zieleńców, które zarobisz, to weźmiesz żonę Zofię na Dominikanę albo inną Arubę na tydzień wolinkluzywie. Odpowiedz Link Zgłoś
waga170 Re: OT/Bitek przebił ath 18.12.20, 18:29 Dzisiaj to Engine by tracil z tego tysiac dolarow na godzine. Po trzech godzinach cena spadla o poltora procenta i spada dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
hukers Re: OT/Bitek przebił ath 18.12.20, 19:37 waga170 napisała: > Dzisiaj to Engine by tracil z tego tysiac dolarow na godzine. Po trzech godzina > ch cena spadla o poltora procenta i spada dalej. Nic by nie tracił, bo by nie sprzedał. Sprzedaje przy 29 tys. Odpowiedz Link Zgłoś
waga170 Re: OT/Bitek przebił ath 18.12.20, 20:02 "Nic by nie tracił, bo by nie sprzedał. Sprzedaje przy 29 tys." Eee tam, kak krasc to miliony. Sprzedac jak bedzie sto tysiecy. W roku panskim 2080. Poniewaz lubisz moj humor to dam Ci rade: Nie patrz na ceny. Operuj w procentach. Dla przykladu spadlo o 4 procent, kupuj, wzroslo o 6, sprzedawaj. A nie Karaiby i jachty, bo to pobudza wyobraznie i wzmacnia zle instynkty. A ten pociag z zalozonego watku to kolejka linowa. Zeby pojechac do gory nie wsiada sie jak ona juz jest na gorze. Odpowiedz Link Zgłoś
hukers Re: OT/Bitek przebił ath 18.12.20, 20:10 waga170 napisała: > "Nic by nie tracił, bo by nie sprzedał. Sprzedaje przy 29 tys." > > Eee tam, kak krasc to miliony. Sprzedac jak bedzie sto tysiecy. W roku panskim > 2080. > > Poniewaz lubisz moj humor to dam Ci rade: Nie patrz na ceny. Operuj w procentac > h. Dla przykladu spadlo o 4 procent, kupuj, wzroslo o 6, sprzedawaj. A nie Kara > iby i jachty, bo to pobudza wyobraznie i wzmacnia zle instynkty. A ten pociag z > zalozonego watku to kolejka linowa. Zeby pojechac do gory nie wsiada sie jak o > na juz jest na gorze. Może jest na górze, może nie jest. Pożyjemy, zobaczymy... Odpowiedz Link Zgłoś
tbernard Re: OT/Bitek przebił ath 22.12.20, 08:01 hukers napisał: > Nic by nie tracił, bo by nie sprzedał. Sprzedaje przy 29 tys. A jak bańka pęknie, to nie sprzeda tego za swojego i wnuków życia. Odpowiedz Link Zgłoś
hukers Re: OT/Bitek przebił ath 22.12.20, 11:26 tbernard napisał: > hukers napisał: > > > Nic by nie tracił, bo by nie sprzedał. Sprzedaje przy 29 tys. > > A jak bańka pęknie, to nie sprzeda tego za swojego i wnuków życia. Sprzeda ze stratą 10-15% w zależności od ustawienia stop lossa. Odpowiedz Link Zgłoś
waga170 Re: OT/Bitek przebił ath 22.12.20, 12:32 Sprzeda ze strata duzo wieksza. Mianowicie straconego czasu. A czas to pieniadz! Odpowiedz Link Zgłoś
tbernard Re: OT/Bitek przebił ath 22.12.20, 12:55 hukers napisał: > Sprzeda ze stratą 10-15% w zależności od ustawienia stop lossa. A jak się nie da z taką stratą sprzedać, to może ze stratą 20-25% A jak się nie uda, to ze stratą 90-95% Odpowiedz Link Zgłoś
hukers Re: OT/Bitek przebił ath 22.12.20, 13:17 Kierując się radą Wagi nie będę Ci tego tłumaczył. Odpowiedz Link Zgłoś
engine8 Re: OT/Bitek przebił ath 22.12.20, 17:25 No wiec to jest blad kupowac inwestycje ktore wg kupujacego pojdo duzo w gore i przy pierwszym wahnieciu - sprzedawac.... Ja jakbym wierzyl ze wzrosna to bym nie sprzedawal. A jak bym nie wierzyl - to bym nie kupowal. Odpowiedz Link Zgłoś
engine8 Re: OT/Bitek przebił ath 18.12.20, 18:52 Ja sobie tym glowy nie zawracam. A zone Zofie moge brac na Arube kiedy bedzie chciala i na miesiac "hol inklusiv' i lot pierwsza klasa nawet kuic to tez nie problem. Nie potrzebuje wiecej kasy dla siebie wiec czy mizalbym $10k czy $10M wiecej to by mi chyba niewiele zmienilo podobnie jak $10k mniej ale gdybym mial $10M mniej to juz by byl problem :) wiec co sobie zawracac glowe drobiazgami? To tak jak jechac do Las Vegas i wymienic $20 na pieci centowki i grac za to przez pare godzin.... Ja wole za te $20 zamowic kilka drikow - albo kupic sobie butlke ...i woem ze ma cos warte tych $20. i na drugi dzien bol glowy po butlece wiem jak leczyc a po przegranej nie za bardzo. Odpowiedz Link Zgłoś
hukers Re: OT/Bitek przebił ath 18.12.20, 19:40 engine8 napisał(a): > Ja sobie tym glowy nie zawracam. > A zone Zofie moge brac na Arube kiedy bedzie chciala i na miesiac "hol inklusi > v' i lot pierwsza klasa nawet kuic to tez nie problem. I to jest klasa. Odpowiedz Link Zgłoś
toreon Re: OT/Bitek przebił ath 17.12.20, 22:13 Zgadza się 12% portfela jest. Wychodzę przy 80k. Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: OT/Bitek przebił ath 17.12.20, 22:54 Przecież jak się chce zarobić to się kupuje jak coś jest tanio a nie jak jest drogo. Odpowiedz Link Zgłoś
toreon Re: OT/Bitek przebił ath 17.12.20, 23:55 Niezupełnie. Kupuje się gdy jest tanio z perspektywą odbicia oraz gdy jest drogo i jest przestrzeń do dalszego wzrostu. Odpowiedz Link Zgłoś
waga170 Re: OT/Bitek przebił ath 18.12.20, 00:18 toreon napisał: > Kupuje się gdy jest tanio z perspektywą odbicia oraz gdy jest drogo i jest prze > strzeń do dalszego wzrostu. A kiedy sie sprzedaje? Bo jak cos kupujesz to znaczy ze ktos to w dokladnie tym samym czasie chce sprzedac. Aha, on widzi perspektywe jako brak przestrzeni a przestrzen jako brak perspektywy? Odpowiedz Link Zgłoś
engine8 Re: OT/Bitek przebił ath 18.12.20, 02:08 Roznie to bywa. Ja np mam takich troche co chyba "na swoje" nie wyjda w najblizszym czasie i sprzedaje je po troche ze strata kiedy mi sie to oplaca. A czesto sie oplaca... a jak sieni eoplaca to nie sprzeedaje i czekam..... A dlaczego ze strata? ano dlatego ze kiedys jak rosly to mi sie wydawalo ze na pewno pojda jeszcze wyzej... Odpowiedz Link Zgłoś
hukers Re: OT/Bitek przebił ath 18.12.20, 09:26 waga170 napisała: > toreon napisał: > > > Kupuje się gdy jest tanio z perspektywą odbicia oraz gdy jest drogo i jes > t prze > > strzeń do dalszego wzrostu. > > A kiedy sie sprzedaje? Mój kumpel na ten przykład sprzedał kiedy zorientował się, że traci tysiąc pln na sekundę. Odpowiedz Link Zgłoś
waga170 Re: OT/Bitek przebił ath 18.12.20, 13:18 "Mój kumpel na ten przykład sprzedał kiedy zorientował się, że traci tysiąc pln na sekundę." Pewnie kupil jak cena byla na rekordowo wysokim poziomie bo mu naopowiadales bajek o "tryndzie". "ale w trendzie wzrostowym jest większa szansa, że będzie rosło, a w spadkowym, że będzie spadało." Pozwole sobie miec odmienne niz Twoje zdanie. Jest nawet angielskie powiedzenie na ten temat, what goes up itd. Odpowiedz Link Zgłoś
marekggg Re: OT/Bitek przebił ath 18.12.20, 01:29 w takie rzeczy warto wchodzic z kasa ktora ci nie jest potrzebna do zycia. a nie wrzucac cale oszczednosci. druga sprawa - gielda to loteria a szczegolnie teraz. btc i ath to juz w ogole loteria. Odpowiedz Link Zgłoś
waga170 Re: OT/Bitek przebił ath 18.12.20, 02:04 hukers napisał: > Bitcoin najwyżej w historii. Jak ktoś ma wolne środki i lubi spore ryzyko, to m > yślę, że może się zastanowić nad wejściem do pociągu. Niejaki Cybulski chcial wsiasc do pociagu ktory juz odjechal. Ale jest Marylka z wsiasc do pociagu byle jakiego. No i jestem ja ktory wsiadl do pociagu. Do alkoholu:) Wielu uratowalo sobie zycie wyskakujac z pociagu tego czy tamtego. Synu inwestorze, jak dlugi jest Twoj jacht? Czy znow co wieczor mowisz zonie i dzieciom, zaczekajcie, na wozek i zabawki na razie nie ma, ale juz jutro gielda odbije. Odpowiedz Link Zgłoś
hukers Re: OT/Bitek przebił ath 18.12.20, 09:22 Z pociągiem to jeszcze Stachura mi się kojarzy. A co do reszty, to lubię Waga Twoje poczucie humoru. Zwłaszcza to nocne, wzmocnione. Odpowiedz Link Zgłoś
nousecomplaining Re: OT/Bitek przebił ath 18.12.20, 19:29 > Z pociągiem to jeszcze Stachura mi się kojarzy. A co do reszty, to lubię Waga Twoje poczucie humoru. Zwłaszcza to nocne, wzmocnione. A mnie się jeszcze Renata Przemyk przypomniała - waga, też posłuchaj wieczorową porą sentymentalnie trochę : ) A tekst polecam wszystkim tuzom intelektu, biznesu i czego tam jeszcze na tym forum, bo przecież tacy jesteśmy doskonali : ) www.youtube.com/watch?v=-EmzGXCMugY Odpowiedz Link Zgłoś
hukers Re: OT/Bitek przebił ath 21.12.20, 16:02 Wziąłem dzisiaj bitka po kursie 22700 usd jakby co. Odpowiedz Link Zgłoś
misiaq009 Re: OT/Bitek przebił ath 21.12.20, 16:57 Marylka śpiewała : "Wsiąść do pociągu, byle jakiego...." :) a co ten Bitcoin produkuje? Musk to chociaż ma pomysły, rakiety, Tesle coś namacalnego fizycznie....a tu? nie zainwestuję w byt wirtualny :) Odpowiedz Link Zgłoś
misiaq009 Re: OT/Bitek przebił ath 22.12.20, 17:17 engine8 napisał(a): > Jak to co produkuje? bitcoiny a czy za ten Bitcoin ma jakąś wartość materialną? Czy mogę kupić za Bitcoina w jakimkolwiek sklepie chleb, boczek , szynkę, masło, wódkę albo zatankować mój samochód? jeśli nie to nie ma on dla mnie żadnej praktycznej wartości...ma tylko wartość spekulacyjną, wirtualną czyli fikcyjną ....jak powietrze.... Odpowiedz Link Zgłoś
engine8 Re: OT/Bitek przebił ath 22.12.20, 17:32 Pewnie.. .W wiele sklepach i formach biora bitcoiny tak samo jak dolary.. Pizee, hamburgery, bilet na samolot mozesz kupic, Samchod nawet mozesz kupic - przez posrednikow, i co najwazniejsze mozesz robic przekrety finansowe jakie chcesz bo rzad nad tym jeszcze lapy nie trzyma. 99bitcoins.com/bitcoin/who-accepts/ A mozesz isc do automatu i wymienic bitcoiny na zwykle zielone dolary, www.bitcoin.com/bitcoin-atm/ Odpowiedz Link Zgłoś
misiaq009 Re: OT/Bitek przebił ath 05.01.21, 15:01 a co jeśli bitcoiny rozpłyną się w powietrzu i zostanie z niczym co też już się zdarzało ? :) hehe wyborcza.pl/7,156282,25015434,sprzedam-dziurawa-gielde-kryptowalut-o-upadku-bitmarketu.html Odpowiedz Link Zgłoś
hukers Re: OT/Bitek przebił ath 05.01.21, 15:09 Misiak, z całym szacunkiem, ale Bitcioni to raczej nie jest temat dla Ciebie. Gdzieś tu nawet w tym wątku wytłumaczyłem Ci to w trzech zwięzłych punktach. Odpowiedz Link Zgłoś
hukers Re: OT/Bitek przebił ath 22.12.20, 11:23 misiaq009 napisał: nie zainwestuję w byt wirtualny :) Misiek, ale ja przecież napisałem, ze 1)jeżeli ktoś ma kapitał 2)lubi spore ryzyko 3)może pomyśleć nad wejściem do pociągu z napisem bitcoin. Widzisz te trzy punkciki? Odpowiedz Link Zgłoś
hukers Re: OT/Bitek przebił ath 22.12.20, 11:19 Pierwszy i ostatni raz z dźwignią grałem w 1996 roku w czasie tzw hossy internetowej kupując akcje Prokomu, Softbanku i Optimusa. Dźwignią byli moi koledzy od których pożyczałem kasę, bo sam na studiach wielkiego kapitału nie miałem. Hossa internetowa oczywiście za jakiś czas zamieniła się w bańkę internetową a ja choć wyszedłem na spory plus to jako dziecko hossy walory sprzedałem zbyt daleko od szczytu. Odpowiedz Link Zgłoś
jestklawo Re: OT/Bitek przebił ath 22.12.20, 13:17 > Wziąłem dzisiaj bitka po kursie 22700 usd jakby co jednego? Odpowiedz Link Zgłoś
tbernard Re: OT/Bitek przebił ath 22.12.20, 07:56 Musiał bym mieć małpę, której dał bym trzy przyciski: 'KUPUJ', 'SPRZEDAWAJ', 'CZEKAJ' Odpowiedz Link Zgłoś
hukers Re: OT/Bitek przebił ath 22.12.20, 11:57 Niewątpliwą zaletą małpy, byłoby to, że przy grubych stawkach nie ulegałaby emocjom. Odpowiedz Link Zgłoś
tbernard Re: OT/Bitek przebił ath 22.12.20, 13:10 hukers napisał: > Bitcoin najwyżej w historii. Jak ktoś ma wolne środki i lubi spore ryzyko, to myślę, że może się zastanowić nad wejściem do pociągu. Zastanowić się oczywiście zawsze można i zadać pytanie, dlaczego najbogatszymi człowiekami na świecie nie są matematycy. Może nie lubią sporego ryzyka lub nie mają wolnych środków. Odpowiedz Link Zgłoś
hukers Re: OT/Bitek przebił ath 22.12.20, 13:15 tbernard napisał: > Zastanowić się oczywiście zawsze można i zadać pytanie, dlaczego najbogatszymi > człowiekami na świecie nie są matematycy. Może nie lubią sporego ryzyka lub nie > mają wolnych środków. Myślę, że obie opcje wchodzą w grę. Odpowiedz Link Zgłoś
tbernard Re: OT/Bitek przebił ath 22.12.20, 14:20 Podejrzewam, że bardziej wchodzi w grę to, że potrafią to ryzyko najsensowniej ocenić. Odpowiedz Link Zgłoś
misiaq009 Re: OT/Bitek przebił ath 22.12.20, 17:27 tbernard napisał: > Podejrzewam, że bardziej wchodzi w grę to, że potrafią to ryzyko najsensowniej > ocenić. inwestując nie da się ocenić ryzyka w 100%....można je co najwyżej zminimalizować....kto z was 10 lat temu przewidział pandemię koronawirusa i kryzys? nikt... Odpowiedz Link Zgłoś
engine8 Re: OT/Bitek przebił ath 22.12.20, 17:35 I dlatego sa biedni? spojrzyj tylko na siebue ile rzu w zyciu podejmowales ryzyko i to wcale nie male? Odpowiedz Link Zgłoś
hukers Re: OT/Bitek przebił ath 23.12.20, 00:12 tbernard napisał: > Podejrzewam, że bardziej wchodzi w grę to, że potrafią to ryzyko najsensowniej > ocenić. Ale kto nie ryzykuje, nie pije szampana, jak mawiała, z niepokojacym mnie, żonkosia, błyskiem w oku jedna z moich kolezanek, rozwódek. Teraz bitek po 23700, ja wziąłem wczoraj po 22700. Tysiąc zielonych w jeden dzień, minus belka i prowizja. Aż mnie kusi żeby sprzedać i kupić misiaczkowe Polo, ale trzymam się sztywno planu i zostaje z walorem. Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: OT/Bitek przebił ath 23.12.20, 00:48 hukers napisał: > Ale kto nie ryzykuje, nie pije szampana, jak mawiała, z niepokojacym mnie, żonk > osia, błyskiem w oku jedna z moich kolezanek, rozwódek. I dobrze wyszła koleżanka na tym? Pije szampana? Odpowiedz Link Zgłoś
hukers Re: OT/Bitek przebił ath 24.12.20, 23:36 bywalec.hoteli napisał: > hukers napisał: > > > Ale kto nie ryzykuje, nie pije szampana, jak mawiała, z niepokojacym mnie > , żonk > > osia, błyskiem w oku jedna z moich kolezanek, rozwódek. > > I dobrze wyszła koleżanka na tym? Pije szampana? Pije, ale beze mnie, więc z jej perspektywy nie do końca optymalnie. Zresztą mógłbym spłodzić ciekawy wątek, z napięciem erotycznym w tle, o tej koleżance, ale nie będę robił magla. Odpowiedz Link Zgłoś
waga170 Re: OT/Bitek przebił ath 24.12.20, 23:42 hukers napisał: > > I dobrze wyszła koleżanka na tym? Pije szampana? > > Pije, ale beze mnie, więc z jej perspektywy nie do końca optymalnie. Zresztą mó > głbym spłodzić ciekawy wątek, z napięciem erotycznym w tle, o tej koleżance, al > e nie będę robił magla. To zes mu narobil smaka. Nie zasnie do rana. Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: OT/Bitek przebił ath 25.12.20, 00:52 hukers napisał: > bywalec.hoteli napisał: > Pije, ale beze mnie, więc z jej perspektywy nie do końca optymalnie. Zresztą mó > głbym spłodzić ciekawy wątek, z napięciem erotycznym w tle, o tej koleżance, al > e nie będę robił magla. Spładzaj. Waga już się ślini na myśl o wątku kiedy będzie mógł sobie przypomnieć czasy, kiedy nie miał lustrzycy :D Odpowiedz Link Zgłoś
hukers Re: OT/Bitek przebił ath 25.12.20, 09:56 Bywalec, stary lisie, nie uprawiaj tutaj projekcji. Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: OT/Bitek przebił ath 26.12.20, 01:36 hukers napisał: > Bywalec, stary lisie, nie uprawiaj tutaj projekcji. Że co?? :D Odpowiedz Link Zgłoś
hukers Re: OT/Bitek przebił ath 27.12.20, 09:15 Projekcja. Taki mechanizm psychologiczny. Odpowiedz Link Zgłoś
misiaq009 Re: OT/Bitek przebił ath 22.12.20, 17:24 tbernard napisał: > hukers napisał: > > > Bitcoin najwyżej w historii. Jak ktoś ma wolne środki i lubi spore ryzyko > , to myślę, że może się zastanowić nad wejściem do pociągu. > > Zastanowić się oczywiście zawsze można i zadać pytanie, dlaczego najbogatszymi > człowiekami na świecie nie są matematycy. Może nie lubią sporego ryzyka lub nie > mają wolnych środków. Jeśli znajdzie się kilka tysięcy idiotów na ziemii którzy skuszeni chęcią zysku dadzą na coś pieniądze na jakiś wirtualny byt którego tak naprawdę nie ma istnieje tylko w necie i będzie ich więcej niż tych którzy zechcą odzyskać swe pieniądze to ten biznes i setki tego rodzaju byznesów istniejących w świecie różnorako nazywanych jako inwestycje, waluta, czy inny produkt biznesowy zawsze będzie się opłacił a cena będzie szła w górę i będzie coraz więcej najbogatszych którzy będą sobie wymyślać tego rodzaju byznesy i zarabiać... Odpowiedz Link Zgłoś
engine8 Re: OT/Bitek przebił ath 22.12.20, 17:38 Misiu to nie jest vortualne- to jest realne jak kazdy inny pieniadz obecnie. Zastanow sie w jakim procencie Ty uzywasz pieniedzy realnych a w jakim vrualnych - przesylasz numery od jednego miejsca do drugiego? W systemi jaki uzywa bitcoin - jak na razieni emzona niesteety "drukowac" ile sie chce - produkcja jest scisle okreslona cco do ilosci iczasu a potem koniec kropka - jest ile jest i trzeba sie nauczyc z tym zyc. Odpowiedz Link Zgłoś
toreon Re: OT/Bitek przebił ath 27.12.20, 23:09 Weź nie pitol tylko kup sobie z 0,1 bitka. Jesienią wyjedziesz za to z salonu nowym polo. Jakby co, to nie była porada inwestycyjna. Odpowiedz Link Zgłoś
misiaq009 Re: OT/Bitek przebił ath 05.01.21, 15:03 toreon napisał: > Weź nie pitol tylko kup sobie z 0,1 bitka. Jesienią wyjedziesz za to z salonu n > owym polo. > > Jakby co, to nie była porada inwestycyjna. a jeśli kupię i ten bitek nagle zniknie to oddasz mi kasę którą włożyłem? :) wyborcza.pl/7,156282,25015434,sprzedam-dziurawa-gielde-kryptowalut-o-upadku-bitmarketu.html Odpowiedz Link Zgłoś
toreon Re: OT/Bitek przebił ath 07.01.21, 18:29 Jeśli będziesz korzystał z giełdy-krzaka aby przyoszczędzić na prowizji to akurat niewykluczone. Odpowiedz Link Zgłoś
engine8 Re: OT/Bitek przebił ath 22.12.20, 17:34 Dlatego ze sa biedni i nie widza nigdy na co i po co licza. Odpowiedz Link Zgłoś
hukers Re: OT/Bitek przebił ath 27.12.20, 09:22 No jak tam panowie, wszedł ktoś w bitka? Bo proponowałem przy 22 tys. $, a 10 dni później czyli teraz mamy 27800 $. Godziwy zarobek moim zdaniem. Odpowiedz Link Zgłoś
tbernard Re: OT/Bitek przebił ath 27.12.20, 10:06 hukers napisał: > No jak tam panowie, wszedł ktoś w bitka? Bo proponowałem przy 22 tys. $, a 10 d > ni później czyli teraz mamy 27800 $. Godziwy zarobek moim zdaniem. Nie zarobek, tylko wygrana i to też wygrana o ile się w porę wycofa. Wystarczy, że kilku założycieli piramidy zacznie masowo wyprzedawać swoje BC (które nabyli na samym początku, gdy był tani) i kurs poleci w dół, płotki wpadną w panikę i zaczną ze stratą uciekać i wtedy rekiny szybko wykupią po obniżonym kursie lub całkowicie to oleją i BC stanie się nic nie warty, bo jego wartość opiera się tylko na wierze, że on jest coś warty. Odpowiedz Link Zgłoś
hukers Re: OT/Bitek przebił ath 27.12.20, 10:18 tbernard napisał: > hukers napisał: > > > No jak tam panowie, wszedł ktoś w bitka? Bo proponowałem przy 22 tys. $, > a 10 d > > ni później czyli teraz mamy 27800 $. Godziwy zarobek moim zdaniem. > > Nie zarobek, tylko wygrana i to też wygrana o ile się w porę wycofa Zarobek. Wygrana byłaby gdyby ktoś wchodził na chybił trafił i podobnie wychodził. Na bitku 20 tys. $ było super oporem, a po przebiciu i osadzeniu się ponad, stało się automatycznie super wsparciem. Przy kursie 22 tys. mając pod sobą super wsparcie i żadnego oporu nad sobą bo przebiło ath, wielce prawdopodobne było, że kurs pójdzie w górę. Odpowiedz Link Zgłoś
tbernard Re: OT/Bitek przebił ath 27.12.20, 13:59 Zarobek, to byłby gdybyś wykonał pożyteczną pracą i powstało jakieś dobro. Tutaj ktoś stracił lub za jakiś czas straci. Nie ma innej możliwości. Wynika to po prostu z tego, że emisja owej waluty w żaden sposób nie jest powiązana z żadnym wytworzonym dobrem. A wręcz przeciwnie, pożarte zostało bezproduktywnie masę energii powodując jedynie straty dla środowiska. Gdyby ów bitcoin posiadał przynajmniej właściwość magazynowania energii, która została włożona w jego wytworzenie, lub przynajmniej zawierała w sobie prawdziwą informację o ilości wytworzonego dobra powiązanego z tą walutą. To jest jedynie gra i pralnia pieniędzy. Choćbyś nie wiem jakimi zaklęciami (osadzenie, wsparcie, opór i tym podobne bzdury) rzucał mającymi wmówić naiwnym, że kryje się za tym jakaś fachowość. Odpowiedz Link Zgłoś
hukers Re: OT/Bitek przebił ath 27.12.20, 19:24 Ok Thernard, umówmy się tak. Ty masz rację, ja mam pieniądze. Odpowiedz Link Zgłoś
tbernard Re: OT/Bitek przebił ath 27.12.20, 19:36 hukers napisał: > Ok Thernard, umówmy się tak. Ty masz rację, ja mam pieniądze. Bardzo dobrze. W totolotka też czasem ktoś wygra. Niektórzy nawet wierzą, że to dzięki systemowi jaki udało im się opracować. A tak na marginesie, czyżbyś już sprzedał? Odpowiedz Link Zgłoś
hukers Re: OT/Bitek przebił ath 27.12.20, 19:55 NIe sprzedałem, czekam na 29 tys. $. Odpowiedz Link Zgłoś
waga170 Re: OT/Bitek przebił ath 27.12.20, 22:08 Pojedziesz na Karaiby jak sprzedasz?:) Odpowiedz Link Zgłoś
engine8 Re: OT/Bitek przebił ath 27.12.20, 22:24 Ja to bym pewnie za taka kase to na Hawaje pojechal czy polecial na jakies 5 dni albo dluzej.... :) Odpowiedz Link Zgłoś
waga170 Re: OT/Bitek przebił ath 27.12.20, 22:29 On pojedzie do dupy na raki. Dzisiaj bylo 28 i pol i zaczelo spadac. Na razie tylko 4 procent. Byl za pazerny:) Odpowiedz Link Zgłoś
waga170 Re: OT/Bitek przebił ath 27.12.20, 22:35 Stan z ostatniej chwili: 26000, spadek 6%. Robi sie ciekawie jak te 29 znika za horyzontem. Karaibow. Odpowiedz Link Zgłoś
hukers Re: OT/Bitek przebił ath 27.12.20, 23:40 Pojechać do jakiejś dupy na raki, nie najgorszy pomys Waga. Odpowiedz Link Zgłoś
waga170 Re: OT/Bitek przebił ath 28.12.20, 00:05 hukers napisał: > Pojechać do jakiejś dupy na raki, nie najgorszy pomys Waga. My tu "obstawiamy" wynik Twojego eksperymentu, ja stawiam ze umoczysz czego Ci nie zycze! Masz plan ale korci Cie cos w planie zmienic bo okolicznosci sie zmienily, ale nie zmieniasz. Cena spada i teraz sprzedac czy kupic? Kupic cos co juz masz? Kupiles bo cena przebila ATH. A sprzedac jak bedzie 29, ale to tez bedzie ATH, no to przy ATH sprzedawac czy kupowac? A na rakach patrzylbys na jakis S&P i wszystko mial w dupie. Chyba 30 procent rocznie bez najmniejszego drgniecia jak w marcu wszystko wariowalo. Odpowiedz Link Zgłoś
hukers Re: OT/Bitek przebił ath 28.12.20, 00:15 waga170 napisała: > hukers napisał: > > > Pojechać do jakiejś dupy na raki, nie najgorszy pomys Waga. > > My tu "obstawiamy" wynik Twojego eksperymentu, ja stawiam ze umoczysz czego Ci > nie zycze! > Masz plan ale korci Cie cos w planie zmienic bo okolicznosci sie zmienily, ale > nie zmieniasz. Cena spada i teraz sprzedac czy kupic? Kupic cos co juz masz? Ku > piles bo cena przebila ATH. A sprzedac jak bedzie 29, ale to tez bedzie ATH, no > to przy ATH sprzedawac czy kupowac? A na rakach patrzylbys na jakis S&P i wszy > stko mial w dupie. Chyba 30 procent rocznie bez najmniejszego drgniecia jak w m > arcu wszystko wariowalo. Waga, plan jest prosty. Stop loss przy 19.5 i.take profit przy 29. I to nie jest żaden eksperyment. Ty stawiasz, że umocze, ale.stawiales też, że ta.kolejka juz wyżej nie pojedzie przy kursie 22 tys. Odpowiedz Link Zgłoś
waga170 Re: OT/Bitek przebił ath 28.12.20, 00:25 Ja mialem kiedys samochod VW w ktorym zeby ruszyc z jedynki najpierw sie dawalo dwojke i dopiero potem przez luz jedynke, tak ze nie zawsze kolejnosc wydarzen jest prosta i taka sama jak "zawsze". Pozostane postronnym obserwatorem. Czego uzywasz dla przykrycia siwizny, jeszcze szamponu czy juz farby?:))) Odpowiedz Link Zgłoś
hukers Re: OT/Bitek przebił ath 28.12.20, 00:36 waga170 napisała: > Ja mialem kiedys samochod VW w ktorym zeby ruszyc z jedynki najpierw sie dawalo > dwojke i dopiero potem przez luz jedynke, tak ze nie zawsze kolejnosc wydarzen > jest prosta i taka sama jak "zawsze". Pozostane postronnym obserwatorem. Czego > uzywasz dla przykrycia siwizny, jeszcze szamponu czy juz farby?:))) Ja gram gotówą, którą mogę stracić, więc jakiegoś super stresu nie ma. Siwizny się jeszcze w każdym razie nie dorobilem, wręcz przeciwnie, ostatnio jakas kolezanka mojej córy powiedziała jej ze wyglądam na.28 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
tbernard Re: OT/Bitek przebił ath 28.12.20, 09:03 hukers napisał: > Ja gram gotówą, którą mogę stracić, więc jakiegoś super stresu nie ma. Ok Thernard, umówmy się tak. Ty masz rację, ja mam pieniądze. Czyli to tylko hazard. Masz pieniądze, które możesz stracić i postanowiłeś przepuścić w internetowym kasynie. Ktoś inny może mieć inne hobby, na przykład kupić sobie fajowy kajak. > Siwizny się jeszcze w każdym razie nie dorobilem, wręcz przeciwnie, ostatnio jakas kolezanka mojej córy powiedziała jej ze wyglądam na.28 lat. Na fejsbuku to każdy każdemu wali: o jak młodo wyglądasz, nic się nie zmienił[ae]ś. Nikt nikomu nie powie, o jak się zestarzałeś. Robią to z uprzejmości. Odpowiedz Link Zgłoś
trypel Re: OT/Bitek przebił ath 28.12.20, 09:05 Kusisz mnie żebym na tego fejsbuka zajrzal Bo mi od 15at wszyscy mówią że na 50 wyglądam :) A wciąż jeszcze nie mam Odpowiedz Link Zgłoś
hukers Re: OT/Bitek przebił ath 28.12.20, 09:23 tbernard napisał: > > Czyli to tylko hazard. Masz pieniądze, które możesz stracić i postanowiłeś prze > puścić w internetowym kasynie. Ktoś inny może mieć inne hobby, na przykład kupi > ć sobie fajowy kajak. Tak jest. Hazard, kasyno, przepuścić, kajak. Już Ci pisałem, Thernard, że masz rację więc nie wiem po co dalej "męczysz bułę". > > > Siwizny się jeszcze w każdym razie nie dorobilem, wręcz przeciwnie, ostat > nio jakas kolezanka mojej córy powiedziała jej ze wyglądam na.28 lat. > > Na fejsbuku to każdy każdemu wali: o jak młodo wyglądasz, nic się nie zmienił[a > e]ś. Nikt nikomu nie powie, o jak się zestarzałeś. Robią to z uprzejmości. Ja akurat nie mam konta na fejsbuku i nigdy nie miałem. Koleżanki córy widzą mnie na żywo, a że to już są "siedemnastki" to jako takie pojęcie chyba mają. Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: OT/Bitek przebił ath 28.12.20, 09:31 Film "American beauty" się przypomina? :) Odpowiedz Link Zgłoś
hukers Re: OT/Bitek przebił ath 28.12.20, 09:36 Nie. Ja już jestem po kryzysie wieku średniego. Odpowiedz Link Zgłoś
waga170 Re: OT/Bitek przebił ath 28.12.20, 09:41 W przerwie miedzy hazardem a kajakami przyjrzyj sie kolezance corki. Jak ona nabyla umiejetnosci szacowania wieku facetow:) Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: OT/Bitek przebił ath 28.12.20, 10:32 hukers napisał: > Nie. Ja już jestem po kryzysie wieku średniego. Jak go przeżyłeś? Odpowiedz Link Zgłoś
hukers Re: OT/Bitek przebił ath 28.12.20, 11:27 bywalec.hoteli napisał: > hukers napisał: > > > Nie. Ja już jestem po kryzysie wieku średniego. > > Jak go przeżyłeś? Przeżyłem. To najważniejsze. Odpowiedz Link Zgłoś
engine8 Re: OT/Bitek przebił ath 27.12.20, 22:22 Czyli nic jeszcze nie zarobiles - jedynie masz taki potencjal jak sprzedasz... Odpowiedz Link Zgłoś
klemens1 Re: OT/Bitek przebił ath 29.12.20, 17:07 hukers napisał: > Ok Thernard, umówmy się tak. Ty masz rację, ja mam pieniądze. Pieniądze będziesz miał, jak zamkniesz kontrakt. Odpowiedz Link Zgłoś
hukers Re: OT/Bitek przebił ath 29.12.20, 20:45 Ja bardziej Klimek z poziomu meta o tych piniędzach i nie kontrakt tylko pozycję. Odpowiedz Link Zgłoś
engine8 Re: OT/Bitek przebił ath 27.12.20, 22:21 Twoja definicja zarobku wyglada na komunistyczna. Zarobek bedzie jak sprzeda i zgarnie kase. Co oczywiscie powinien zrobic.. wg zasady ze jak jest kasa na stole to nalezy ja zgarnac.. Z inwestycjami podobnie... Odpowiedz Link Zgłoś
toreon Re: OT/Bitek przebił ath 27.12.20, 23:12 Ja wszedłem dwa razy - przy 16,5k$ i przy 21k$. Dokupuję sukcesywnie jeszcze inne krypto ale staram się nie przegiąć - zakładam maksymalny portfel na krypto 18%. Odpowiedz Link Zgłoś
hukers Re: OT/Bitek przebił ath 27.12.20, 23:30 Ja wychodzę przy 29 tys (albo ze stratą przy 19,5 tys.), ale koncepcja żeby dobierać co miesiąc, tez mi krąży z tyłu głowy. Odpowiedz Link Zgłoś
toreon Re: OT/Bitek przebił ath 27.12.20, 23:47 Nie żartuj, przy 29k to szkoda w ogóle zachodu. Chyba że traktujesz to wyłącznie jako gimnastykę dla umysłu i swego rodzaju zabawę. Odpowiedz Link Zgłoś
hukers Re: OT/Bitek przebił ath 28.12.20, 00:23 Na razie jeden strzał a później zobaczymy jak się bitcoin będzie zachowywał. Pamiętaj jednak, ze ten mało uzyteczny, póki co, ciąg cyfr, kosztuje ok. 100 tys. pln. Odpowiedz Link Zgłoś
klemens1 Re: OT/Bitek przebił ath 28.12.20, 11:12 Nieźle wyjebał. Teraz pytanie - sprzedawać teraz czy czekać? Odpowiedz Link Zgłoś
hukers Re: OT/Bitek przebił ath 28.12.20, 11:25 Ja sprzedam przy 29 tys. jeśli tyle osiągnie, a później będę raczej poza rynkiem, bo może być zbyt loteryjne dla mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
tbernard Re: OT/Bitek przebił ath 28.12.20, 11:44 Może coś poplątałem i źle zrozumiałem, ale wydawało mi się, że sprzedaż też gdy osiągnie 19.5 nazywając to fachowo "Stop loss". Odpowiedz Link Zgłoś
hukers Re: OT/Bitek przebił ath 28.12.20, 11:53 Nic nie poplątałeś , wszystko dobrze zrozumiałeś i tak jak już Ci mówiłem Thernard, masz rację. Jeżeli bitek przebije super wsparcie przy 20 tys. i spadnie poniżej 19,5 tys. to zostanę wywalony z rynku i wyjdę ze stratą. Jest to jednak moim skromnym zdaniem dużo mniej prawdopodobne niż to, że osiągnie 29 tys. Odpowiedz Link Zgłoś
klemens1 Re: OT/Bitek przebił ath 28.12.20, 11:48 Ja bym teraz sprzedał przynajmniej część. Bo ja pierdyknie, to będziesz mocno żałował. Odpowiedz Link Zgłoś
hukers Re: OT/Bitek przebił ath 28.12.20, 12:11 To nie jest zły pomysł sprzedać część, ale poczekam. Odpowiedz Link Zgłoś
engine8 Re: OT/Bitek przebił ath 28.12.20, 19:04 tak to robia zawodowcy - amatorzy czekaj az wyjdzie na ich poziom.... Odpowiedz Link Zgłoś
hukers Re: OT/Bitek przebił ath 29.12.20, 09:32 engine8 napisał(a): > tak to robia zawodowcy - amatorzy czekaj az wyjdzie na ich poziom.... Zawodowcy to przede wszystkim wiedzą przy jakim poziomie wejść i przy jakim poziomie wyjść. To jest sprawa podstawowa. Odpowiedz Link Zgłoś
waga170 Re: OT/Bitek przebił ath 29.12.20, 09:40 hukers napisał > Zawodowcy to przede wszystkim wiedzą przy jakim poziomie wejść i przy jakim poz > iomie wyjść. To jest sprawa podstawowa. A Ty sie sam uwazasz za zawodowca czy amatora? No bo nasza opinia moze byc inna:) Odpowiedz Link Zgłoś
hukers Re: OT/Bitek przebił ath 29.12.20, 10:28 Z racji stażu za zawodowca, z racji wykonywanego zawodu za amatora. Odpowiedz Link Zgłoś
waga170 Re: OT/Bitek przebił ath 29.12.20, 10:49 Oryginalny zalozony watek: "Bitcoin najwyżej w historii. Jak ktoś ma wolne środki i lubi spore ryzyko, to myślę, że może się zastanowić nad wejściem do pociągu." Jakby to napisala jakas baba uwazajaca sie za zawdowca Nie mam wolnych srodkow Nie lubie sporego ryzyka Nie bede sie nad totolotkami zastanawial Nie bede wsiadal do lodzi krotko przed wodospadem Przeczytane miedzy wierszami: Chciala bym a boje sie. No to sie zapytam na auto-moto. A propos nie mam wolnych srodkow. Dlatego ze mam srodki zaprzegniete w cztery stare i wyprobowane konie pociagowe, ale zaden z nich nie jest kangurem ani konikiem polnym tudziez wazka co zjada samca ktory ja wlasnie zaplodnil. Odpowiedz Link Zgłoś
hukers Re: OT/Bitek przebił ath 29.12.20, 11:14 Widzę Waga, że Cię delikatnie uwiera to, że miałem rację. Odpowiedz Link Zgłoś
waga170 Re: OT/Bitek przebił ath 29.12.20, 15:07 hukers napisał: > Widzę Waga, że Cię delikatnie uwiera to, że miałem rację. A tam delikatnie, mocno mnie uwiera, kurwa! Odpowiedz Link Zgłoś
hukers Re: OT/Bitek przebił ath 29.12.20, 15:12 Nic się nie martw Waga. Następnym razem jak zauważę dobry moment do wejścia to dam Ci znać. Wtedy nie tylko zdążysz wejść do pociągu, ale będziesz wiedział, że pojedzie w dobrym kierunku. Odpowiedz Link Zgłoś
toreon Re: OT/Bitek przebił ath 28.12.20, 23:03 Zależy od strategii. Albo może nie używając zbyt wielkich słów - od nastawienia. Patrząc długoterminowo w życiu bym teraz nie sprzedawał. Pewnie że może pierdyknąć, nawet i o 50-70%. Argumentów przemawiających za tym że się jednak podniesie wciąć nie brakuje. Odpowiedz Link Zgłoś
engine8 Re: OT/Bitek przebił ath 28.12.20, 23:26 Wszytko zalezy jak zdefiniujesz "dlugoterminowo" i inie wszytkie inwestycje podobnie jak wina nadaj sie do trzymania dlugoterminowego.. A naczelna zasada w inwestwaniu ciagle jest t sama “Stay away from anything you don’t fully understand.” Odpowiedz Link Zgłoś
engine8 Re: OT/Bitek przebił ath 28.12.20, 23:55 A Bitcoin jest uniklalny poniewaz A) - nie wiadomo dlaczego rosnie? - Tylko dlatego ze powoli zbliza sie moment kiedy sie skonczy "produkcja" Obecenie jest ok 18.5M a max to 21M i "praktyczna" produkcja dodatkowych BTC bedzie zwalniac - teoretycznie potrwa do ponad 2100 roku ale na koncu beda to znikome dodatkowe ilosci i znikome "nagrody" a wiec "mining" bedie mniej oplacalny. A co sei stanie w nastpnych 100 latach to jeden diable wie... - i dlatego ze ciagle sa optymisci ze cena wzrosnie a wiec jest popyt ktory nie widomo jak dlugo bedzie trwal.... Bo jak sie np okaze ze jest konkurencja rownie atrakcyjna ale tansza i popularna ? - Na rynku jest duzo pieniedzy i ludzi uzywaj BTC jako odskoczni od std inwestycji.? B) wartosci BTC nie mozna ocenic jako ze nie jest do niczego przywiazany.. ? a wiec kiedy pojawi sie atrakcyjniesza opcja ktora przejmie role lidera to kupcow nie bedzie? C) - nikt nie kontroluje niczego - ani produkcji ani cen ani procesesu kupna i sprzedazy - ktory jest dla wikoszsci do niczego innego niepodobny i czesto produkuje gesia skorke...kiedy masz wyslac kupe kasy komus za granica o kim nie masz najmniejszego pojecia .... - Jak sie okaze ze cos sie "zepsuje" czy bedziesz sprzedawal i cos nie wypali to nie ma nikogo do kogo mozna sie zwrocic o pomoc.. Dlatego trudno nawet nazwac BTC inwestucja - to raczej spelnia definicje spekulacji czy hazardu i oba sugeruje ogromen ryzyko. Odpowiedz Link Zgłoś
waga170 Re: OT/Bitek przebił ath 29.12.20, 00:17 engine8 napisał(a): > A naczelna zasada w inwestwaniu ciagle jest t sama > > “Stay away from anything you don’t fully understand.” Nie tylko w inwestowaniu. W ogole w zyciu! Odpowiedz Link Zgłoś
engine8 Re: OT/Bitek przebił ath 29.12.20, 01:50 Znaczy sie nie powinnismy sie zenic? Odpowiedz Link Zgłoś
waga170 Re: OT/Bitek przebił ath 29.12.20, 04:32 engine8 napisał(a): > Znaczy sie nie powinnismy sie zenic? Jestes calkiem domyslny! Skoro cytujemy, to: Neil deGrasse Tyson — 'One of the great challenges in life is knowing enough to think you're right but not enough to know you're wrong'. Odpowiedz Link Zgłoś
engine8 Re: OT/Bitek przebił ath 29.12.20, 05:45 Albo to - pasujace to naszego fotuma Marriage has no guarantees. If that’s what you’re looking for, go live with a car battery.” Emma Bombeck “When a man opens a car door for his wife, it’s either a new car or a new wife.” Prince Phillip “A guy knows he’s in love when he loses interest in his car for a couple of days.” Tim Allen Odpowiedz Link Zgłoś
waga170 Re: OT/Bitek przebił ath 29.12.20, 08:29 Eee tam, absolutnie najlepsze to "Memento mori". Bo krotkie a do foruma tez pasuje, sens to juz se Schweppes, Klemens, Siusiaczek, ja, Ty i Reszta dobieramy sami, czyli uniwersalne. Odpowiedz Link Zgłoś
toreon Re: OT/Bitek przebił ath 29.12.20, 10:38 No racja, pojęcie "długoterminowo" kojarzy się z perspektywą wieloletnią. W przypadku btc akurat sensowną perspektywą do planowania jest max 1 rok czyli raczej średnioterminowo. A co do tej zasady to akurat trudno tu cokolwiek polemizować. Czy mnie się tyczy to już kwestia czysto subiektywna. Odpowiedz Link Zgłoś
engine8 Re: OT/Bitek przebił ath 29.12.20, 00:03 www.buybitcoinworldwide.com/how-many-bitcoins-are-there/ Odpowiedz Link Zgłoś
hukers Re: OT/Bitek przebił ath 31.12.20, 00:03 Sprzedałem za 28700$ chociaż planowałem za 29000$ a kupiłem za 22700$ chociaż planowałem za 22000$ , ale generalnie udany strzał. Odpowiedz Link Zgłoś
engine8 Re: OT/Bitek przebił ath 31.12.20, 00:06 Zarobiles przynajmniej na jakies Ferrari? Odpowiedz Link Zgłoś
hukers Re: OT/Bitek przebił ath 31.12.20, 10:00 engine8 napisał(a): > Zarobiles przynajmniej na jakies Ferrari? Na jakieś tak. www.otomoto.pl/oferta/ferrari-f40-ferrari-f40-ID6DvOZE.html#3a067cc0ee Zostanie jeszcze na Polo Misiaczkowe i Ceratę Bolową. Odpowiedz Link Zgłoś
waga170 Re: OT/Bitek przebił ath 31.12.20, 01:38 29,242 bylo zanim dygnelo w dol. Czyzbys mial slabe nerwy? :) Odpowiedz Link Zgłoś
hukers Re: OT/Bitek przebił ath 31.12.20, 10:07 waga170 napisała: > 29,242 bylo zanim dygnelo w dol. Czyzbys mial slabe nerwy? :) Waga, dałem Ci w pierwszym wątku wędkę i pokazałem gdzie biorą ryby. To, że cały wątek pierdoliłeś, że "tu nie biorą panie" i że żaden ze mnie wędkarz, to jeszcze pół biedy, ale teraz jak już stoję przy Tobie z koszem pełnym ryb, to dalej pierdolisz, że ten szczupak trochę mały, mógłby być większy. Odpowiedz Link Zgłoś
waga170 Re: OT/Bitek przebił ath 31.12.20, 11:16 Niechcacy nawiazalem do wycofania przy 29 co bylo planem i co nie nastapilo, i mozesz mi dawac dwie wedki, ale ja dalej uwazam ze przy 28,7 zatrzasles portkami. A co mam zrobic, gryzc paznokcie, kopac sie w dupe i skladac gratulacje? Ni chuja:) Odpowiedz Link Zgłoś
hukers Re: OT/Bitek przebił ath 31.12.20, 11:54 waga170 napisała: > Niechcacy nawiazalem do wycofania przy 29 co bylo planem i co nie nastapilo, i > mozesz mi dawac dwie wedki, ale ja dalej uwazam ze przy 28,7 zatrzasles portkam > i. Lepiej będzie Waga jak skupisz się na wędce a nie na czyichś portkach. Odpowiedz Link Zgłoś
tbernard Re: OT/Bitek przebił ath 03.01.21, 09:56 hukers napisał: > waga170 napisała: > > > Niechcacy nawiazalem do wycofania przy 29 co bylo planem i co nie nastapi > lo, i > > mozesz mi dawac dwie wedki, ale ja dalej uwazam ze przy 28,7 zatrzasles p > ortkam > > i. > > Lepiej będzie Waga jak skupisz się na wędce a nie na czyichś portkach. Ale waga ma rację. Owszem wygrałeś, ale nie tyle ile planowałeś i co najważniejsze mogłeś, bo dobrze wiesz, że cała ta teoria, wędki to ściema, a tak na prawdę to czysty hazard i nerwy puściły. W tego typu działalności jest kilka rekinów a reszta to plankton. Rekin ma zasoby aby nagle rzucić na sprzedaż taką ilość, aby plankton wpadł w panikę i nagle kurs spadł. Wtedy rekin po cichutku skupuje po niższej cenie i po chwili ma więcej i jeszcze mu w kieszeni zostaje trochę prawdziwych pieniędzy. A plankton widzi, że już spadek się skończył i znowu kurs idzie w dół, analizuje wykresy, tworzy teorie jak magicy od systemów w totolotka. Odpowiedz Link Zgłoś
hukers Re: OT/Bitek przebił ath 05.01.21, 13:03 tbernard napisał: > hukers napisał: > > > waga170 napisała: > > > > > Niechcacy nawiazalem do wycofania przy 29 co bylo planem i co nie n > astapi > > lo, i > > > mozesz mi dawac dwie wedki, ale ja dalej uwazam ze przy 28,7 zatrza > sles p > > ortkam > > > i. > > > > Lepiej będzie Waga jak skupisz się na wędce a nie na czyichś portkach. > > Ale waga ma rację. Waga ma rację. Ty masz rację. Ja mam pieniądze. Odpowiedz Link Zgłoś
waga170 Re: OT/Bitek przebił ath 05.01.21, 13:12 hukers napisał: > Waga ma rację. Ty masz rację. Ja mam pieniądze. Marzenia jak ptaki szybuja po niebie. Raz slepa kura trafila na ziarno a raz slepy pies se poruchal. Znow cytat z tej samej grupy Trubadurzy, Zdradzilo cie jedno spojrzenie. Wiesz jakie? Chciala bym a boje sie, pierwszy wpis jak zakladales watek, szukales rady, a na mile pachnialo cykoria. Odpowiedz Link Zgłoś
hukers Re: OT/Bitek przebił ath 05.01.21, 13:23 Ty Waga naprawdę myślisz, ze ja w pierwszym poście szukałem rady? Na forum auto-moto? Na temat Bitcoina? No niech będzie, szukałem. Trzęsłem portkami i szukałem. Wymyśliłem, ze najwięcej na temat bitka dowiem się na forum auto-moto i dlatego zamieściłem ten wpis. Masz rację. Co nie zmienia faktu, że ja mam pieniądze. Odpowiedz Link Zgłoś
waga170 Re: OT/Bitek przebił ath 05.01.21, 13:36 "Co nie zmienia faktu, że ja mam pieniądze." Masz pol pieniedzy. Po jaki chuj zakladles watek na auto-moto zamiast po prostu nikomu nic nie mowic tylko kupic tego bitcoina? To cos ma wspolnego z moca i momentem? Pacan jestes bo trzeba bylo kupic Disneyland na dzien przed ogloszeniem ze szczepionka jest. Kurwa, mamy nastepnego najmundrzejszego. A na proste pytanie who cares czy hookers dalej nie odpowiedziales. Odpowiedz Link Zgłoś
hukers Re: OT/Bitek przebił ath 05.01.21, 13:46 Waga, ale co Ty się tak miotasz? Jakbym założył wątek z radą żeby kupic bitka za 20 tys. i on spadł na 10 tys. to jeszcze rozumiem wzburzenie, ale on w dwa tyg. skoczył na 30 tys. Zważ, ze taka "porada inwestycyjna" wiążę się z dużym ryzykiem, bo bardzo łatwo wyjść na głupka. Odpowiedz Link Zgłoś
hukers Re: OT/Bitek przebił ath 05.01.21, 13:57 Ja, bo rzucam kurwami, chujami i pacanami a Ty mi, pomimo tego, wszystko spokojnie tłumaczysz. Odpowiedz Link Zgłoś
waga170 Re: OT/Bitek przebił ath 05.01.21, 14:07 Wspomniales ze trend is your friend. To tylko polowa powiedzenia, trend is your friend until the end when it bends. Ani tego end ani bends nie skapowales bo se z gory ustaliles jakas magiczna liczbe 29. Slyszales o klatwie liczb pierwszych? Odpowiedz Link Zgłoś
hukers Re: OT/Bitek przebił ath 05.01.21, 14:26 Waga, bo widzę u Ciebie dużą wiedzę na temat inwestowania i pouczania, może byś dał jakąś radę w co teraz zainwestować. Bitcoin, S&P, para Eur/$. No bo Wig 20, to chyba nie? Chyba, że CDR? Co myślisz? Odpowiedz Link Zgłoś
waga170 Re: OT/Bitek przebił ath 05.01.21, 14:44 Ja mam mojego wlasnego wynalazku "liczydlo". Cztery kreski pionowe i dwie poziome, po ktorych skacza choragiewki w trzech kolorach, cos jakby jedna setna tej mapy Anglii z czasow Bitwy. Zaczalem od metody "single stock trading", potem dodalem drugi, trzeci i czwarty. Bo powyzej to mi sie zaczelo pierdolic. Ale rady w co zainwestowac teraz a z czego sie wycofac, nie udziele. Nie chce byc chamski, ale jak pan sie pyta ile taki jacht kosztuje to znaczy ze pana na niego nie stac. Moze kup sprzedany bitcoin?:) Odpowiedz Link Zgłoś
hukers Re: OT/Bitek przebił ath 05.01.21, 14:52 waga170 napisała: Ale rady > w co zainwestowac teraz a z czego sie wycofac, nie udziele. Szkoda, że nie pogramy, bo wybrzmiewały z Twoich wpisów fachowe nuty. Odpowiedz Link Zgłoś
waga170 Re: OT/Bitek przebił ath 07.01.21, 07:44 hukers napisał: > Szkoda, że nie pogramy, bo wybrzmiewały z Twoich wpisów fachowe nuty. Zalozyc ze sprzedamy za 29 i sprzedac za 28700 a dzis bylo 37700 to chyba znaczy ze mialem racje co do trzesacych portek:) Przepraszam, ale ja wczoraj troche udupilem z tej samej przyczyny, sprzedalem za szybko cos co dzien pozniej poszlo w gore 6%, wiec ten wpis to jest tylko dla poprawienia mojego humoru. Odpowiedz Link Zgłoś
hukers Re: OT/Bitek przebił ath 07.01.21, 11:38 waga170 napisała: > hukers napisał: > > > Szkoda, że nie pogramy, bo wybrzmiewały z Twoich wpisów fachowe nuty. > > Zalozyc ze sprzedamy za 29 i sprzedac za 28700 a dzis bylo 37700 to chyba znacz > y ze mialem racje co do trzesacych portek:) Waga zawsze masz rację, jeżeli analizujesz przeszłość. Z przewidywaniem przyszłości poszło Ci w tym wątku trochę gorzej. Przepraszam, ale ja wczoraj troche > udupilem z tej samej przyczyny, sprzedalem za szybko cos co dzien pozniej poszl > o w gore 6%, wiec ten wpis to jest tylko dla poprawienia mojego humoru. Mam nadzieję, że humor Ci się poprawił. Odpowiedz Link Zgłoś
waga170 Re: OT/Bitek przebił ath 07.01.21, 13:08 Kiedys "chodzilem" z jedna co mi nie dawala i nie dawala dupy. Jak z nia w koncu porzuciwszy nadzieje zerwalem to podobno powiedziala kolezance Zobacz, co za frajer, a juz mu mialam dac dupy. Gielda miala na imie. Odpowiedz Link Zgłoś
waga170 Re: OT/Bitek przebił ath 07.01.21, 19:29 hukers napisał: > Waga zawsze masz rację, jeżeli analizujesz przeszłość. Z przewidywaniem przyszł > ości poszło Ci w tym wątku trochę gorzej. No jakto, mowilem zebys kupil z powrotem sprzedanego bitcoina. Juz bylo 39500. Odpowiedz Link Zgłoś
hukers Re: OT/Bitek przebił ath 07.01.21, 20:30 waga170 napisała: > hukers napisał: > > > Waga zawsze masz rację, jeżeli analizujesz przeszłość. Z przewidywaniem p > rzyszł > > ości poszło Ci w tym wątku trochę gorzej. > > No jakto, mowilem zebys kupil z powrotem sprzedanego bitcoina. Juz bylo 39500. Przy 22 tys. pisałeś, że ta kolejka już wyżej nie pojedzie, bo jest na końcowej stacji. Obecnie kurs jest ok. 40 tys. Tyle na temat Twojego przewidywania. Ja nawet Waga dla Twojego świętego spokoju, bo widzę, że Cię trochę nosi, napisałbym, że miałeś racje i straciłem na tej transakcji w chuj sosu, ale nie wiem czy mi uwierzysz i czy nadal nie będziesz męczył jak mały Kazio. Odpowiedz Link Zgłoś
waga170 Re: OT/Bitek przebił ath 08.01.21, 00:10 Haha, ja bylem w paru ogrodkach i nalapalem torbe kuropatw, upieklem je i zjadlem. A Ty w tym samym czasie weszles do ogrodka gdzie byla gaska, zlapales ja, wyskubales polowe pierza i gaske pusciles. A ona skrzydelkami pokazala gest Kozakiewicza, poleciala do innego ogrodka i zniosla zlote jajo. I badz tu madry:) Odpowiedz Link Zgłoś
hukers Re: OT/Bitek przebił ath 08.01.21, 10:22 waga170 napisała: > Haha, ja bylem w paru ogrodkach i nalapalem torbe kuropatw, upieklem je i zjadl > em. A Ty w tym samym czasie weszles do ogrodka gdzie byla gaska, zlapales ja, w > yskubales polowe pierza i gaske pusciles. A ona skrzydelkami pokazala gest Koza > kiewicza, poleciala do innego ogrodka i zniosla zlote jajo. I badz tu madry:) Wydaje mi się, ze moja metafora z łowieniem ryb bardziej oddaje istotę sprawy. Odpowiedz Link Zgłoś
waga170 Re: OT/Bitek przebił ath 08.01.21, 12:40 Byl u nas taki jeden szybownik. Wszedl w komin na 2200 metrach i powiedzial sobie wyjde na 2900, jak rzekl tak tez i uczynil. A komin ciagnie jeszcze na czterech kilometrach. Ale on sie znal na lowieniu ryb. W akwarium. Odpowiedz Link Zgłoś
hukers Re: OT/Bitek przebił ath 08.01.21, 13:05 waga170 napisała: > Byl u nas taki jeden szybownik. Wszedl w komin na 2200 metrach i powiedzial sob > ie wyjde na 2900, jak rzekl tak tez i uczynil. A komin ciagnie jeszcze na czter > ech kilometrach. Ale on sie znal na lowieniu ryb. W akwarium. Waga, mam prośbę, bo szkoda mojego czasu. Przeczytaj sobie jeszcze raz wątek od początku, zobacz co pisałeś i przy jakich poziomach i zobacz jak to żenująco wypada z tym co piszesz teraz. A później daj se spokój. Odpowiedz Link Zgłoś
carnivore69 Re: OT/Bitek przebił ath 08.01.21, 13:16 Wadze i jeszcze innemu koledze chodzi chyba o wyjaśnienie (jeśli już angażujemy innych w swoje rozważania) dlaczego "sprzedałe[ś] za 28700$ chociaż planowałe[ś] za 29000$." Czyli, czy 28.7k to po prostu dobre przybliżenie 29k i akurat byłeś przy kompie, czy jak zbliżało się 29k wyjeżdżałeś na weekend, a nie chciało Ci się robić dyspozycji, czy też czy pierwotna strategia przy 28 z groszami zaczęła wydawać się z jakiegoś powodu suboptymalna i wyszedłeś dlatego wcześniej. Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
hukers Re: OT/Bitek przebił ath 08.01.21, 13:48 Sprzedałem wcześniej bo grałem na manualu a nie na automacie i jak się zbliżało do 29 tys. to sprzedałem "z palca". Swoja drogą to ciekawa obserwacja społeczna, jak niektórzy próbują koniecznie znaleźć dziurę w całym. Odpowiedz Link Zgłoś
carnivore69 Re: OT/Bitek przebił ath 08.01.21, 14:48 Spoko, ten powód wyglądał zresztą dla mnie na najbardziej prawdopodobny. I gratulacje wyniku! Co do Twojej obserwacji - wręcz przeciwnie, ja jestem zwolennikiem szybkiego wykazywania braku dziur (również w celu zaoszczędzęnia zachodu wszystkim stronom - poszukiwaczom, poszukiwanym u i postronnym obserwatorom). Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
engine8 Re: OT/Bitek przebił ath 08.01.21, 18:34 Ja tak kiedys zrobilem..... Mialem akcje firmy (w ktorej prcowalem ) ktore lecialy w gore wiec sprzedalem i zarobilem na tym ok 3x. Zaraz po tym firma zrobila "split" wiec ja za cala kase znow kupilem te same akcje a po pol roku akcje wyladowaly tam gdzie byly przed splitem wiec znow sie podwoily... I ... I przyszedl mi rachunek za podatki.... Kurna az sobie wtedy usiadlem jak zobaczylem ile mi dowalili. Ale to po podatkach w wiekoszosc zaplacilo za moja emeryture. Odpowiedz Link Zgłoś
tbernard Re: OT/Bitek przebił ath 07.01.21, 09:03 hukers napisał: > Ty Waga naprawdę myślisz, ze ja w pierwszym poście szukałem rady? Nie o poradę chodziło. Tu chodziło o mechanizm następujący. Kupiłeś i chciałeś aby bardziej podskoczyło i w tym celu naganiałeś. To normalne, że po kupieniu chce się aby kurs poszybował w górę, a to tylko wtedy nastąpi, gdy dużo będzie chętnych aby kupić. Szukałeś po prostu frajerów, którzy Tobie wygraną zasponsorują. Odpowiedz Link Zgłoś
hukers Re: OT/Bitek przebił ath 07.01.21, 11:31 tbernard napisał: > hukers napisał: > > > Ty Waga naprawdę myślisz, ze ja w pierwszym poście szukałem rady? > > Nie o poradę chodziło. Tu chodziło o mechanizm następujący. Kupiłeś i chciałeś > aby bardziej podskoczyło i w tym celu naganiałeś. To normalne, że po kupieniu c > hce się aby kurs poszybował w górę, a to tylko wtedy nastąpi, gdy dużo będzie c > hętnych aby kupić. Szukałeś po prostu frajerów, którzy Tobie wygraną zasponsoru > ją. Przejrzałeś mnie Thernard. Naganiałem na kupno, chłopaki z forum wyskoczyli z zaskórniaków, kurs poszybował w górę (w końcu wolumen to kilkadziestiąt miliardów dolarów, więc bardzo łatwo sterować kursem) ja sprzedałem i zarobiłem a frajerzy mi zasponsorawali wygraną. Ty, ale czekaj, jak ja zarobiłem, to oni też chyba? Czy ja zarobiłem a oni straciii? Kurwa Thernard, kto zarobił a kto stracił, bo już się pogubiłem? Thernard niech Cię nie zwiodą te moje formy pytające, bo naprawdę nie oczekuję od Ciebie odpowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
tbernard Re: OT/Bitek przebił ath 08.01.21, 10:00 Szukałeś frajerów, bo nie wiedziałeś (chociaż udawałeś, że wiesz) jak kurs się zachowa. Dowód: sprzedałeś wcześniej, niż deklarowałeś. Gdyby panika, której uległeś okazała się uzasadniona i decyzja trafiona w sam punkt, to ci namówieni stracili by. Możesz się czepiać, że bardzo w gdybanie wlazłem i spróbować zgasić w stylu 'a gdyby wasza matka'. Ale wtedy zapewne bez problemu wytłumaczył byś wcześniejszą ucieczkę, mogąc jak widać wygrać (lub jak wolisz zarobić) znacznie więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
hukers Re: OT/Bitek przebił ath 08.01.21, 10:17 tbernard napisał: > Szukałeś frajerów, bo nie wiedziałeś (chociaż udawałeś, że wiesz) jak kurs się > zachowa. Dowód: sprzedałeś wcześniej, niż deklarowałeś. Gdyby panika, której ul > egłeś okazała się uzasadniona i decyzja trafiona w sam punkt, to ci namówieni s > tracili by. A w którym momencie oni by stracili, jeżeli wzięli za 22 tys. a od tamtej pory, kurs do tego poziomu nawet się nie zbliżył? Odpowiedz Link Zgłoś
toreon Re: OT/Bitek przebił ath 08.01.21, 13:01 O, to ja jestem tym frajerem, który wszedł m.in. właśnie przy 22k. Odpowiedz Link Zgłoś
toreon Re: OT/Bitek przebił ath 31.12.20, 11:04 Gratulacje. Przy 30k można się spodziewać sporego czasowego zjazdu więc jakby co będzie okazja na ponowne zakupy. Odpowiedz Link Zgłoś
hukers Re: OT/Bitek przebił ath 31.12.20, 11:57 Jakby zjechało na 24 tys. albo okolice 20 tys. to pewnie bym podebrał. Odpowiedz Link Zgłoś
engine8 Re: OT/Bitek przebił ath 03.01.21, 00:11 Widziales na ile wyszly? Ja z zasady po sprzedaniu nie sprawdzam ale tu mi podsuneli pod nos... $33k ? hehehehehe Odpowiedz Link Zgłoś
toreon Re: OT/Bitek przebił ath 03.01.21, 10:13 34k Kurde, za szybko trochę rośnie. Cóż, prognozowanie bywa trudne i zawodem, zwłaszcza gdy dotyczy przyszłości. Odpowiedz Link Zgłoś
engine8 Re: OT/Bitek przebił ath 04.01.21, 00:07 Ale latwiej jak zaangazowane sa cudze pieniadze :) Odpowiedz Link Zgłoś
misiaq009 Re: OT/Bitek przebił ath 05.01.21, 15:07 a jeśli znikną? jest jakaś gwarancja jakiś bankowy fundusz gwarancyjny np. dla lokat bankowych który odda mi kasę? bo jeśli gram nawet na giełdzie i kupie akcje np. Orlenu to firma i kasa nie zniknie z dnia na dzień bo to niemożliwe :) Bitcoiny rozpłyną się w powietrzu i zostane z niczym co też już się zdarzało ludzie potracili kasę jeden 50 tysięcy inny 80:) poczytajcie sobie hehe wyborcza.pl/7,156282,25015434,sprzedam-dziurawa-gielde-kryptowalut-o-upadku-bitmarketu.html Odpowiedz Link Zgłoś
engine8 Re: OT/Bitek przebił ath 08.01.21, 01:53 Misiu, wez moze poczytaj troche na temat handlu akcjami to ci pomoze zrozumiec ja dziala ten rynek. Odpowiedz Link Zgłoś