Dodaj do ulubionych

nie jest dobrze

12.08.21, 18:00
taki zarcik
pojechalem na przeglad , gamon sie cos tam dopatrzyl w wezu hamulcowym no i ok
dzwonie do dilera podal mi cene 36 euro + VAT , za 30 cm wezyk gumowy , no i spoko , potem sie okazalo ze nie ma wezyka w europie , potem sie okazalo ze bedzie za miesiac w niemczech z cena 48 euro + VAT , chyba skocze po jakiegies krugarandy jutro bo nie jest dobrze
Obserwuj wątek
    • bywalec.hoteli Re: nie jest dobrze 12.08.21, 18:50
      zamów se na ebayu
      • marekggg Re: nie jest dobrze 13.08.21, 01:04
        ja sobie ebay odpuscilem po paru wpadkach - bo transport wyszedl drozej niz zamowiona pierdola. a jak mi gosciu wyslal sluchawki ze stanow, to nie dosc ze chyba plyneli kajakiem przez atlantyk, to jeszcze clo mi dowalili

• bywalec.hoteli Re: nie jest dobrze 13.08.21, 10:02
          ja jak chodzi o rzadkie części samochodowe to ratowało mnie ebay.co.uk albo ebay.de
          raz zamówiłem sterownik poduszki powietrznej do skody którego nigdzie nie szło znaleźć a raz jakąś osłonę do zderzaka - znacznie taniej niż w salonie
          co ciekawe częściami samochodowymi często handlują tam Polacy.
      • bigimax2 Re: nie jest dobrze 13.08.21, 10:53
        na ibeju to moge zamowic swiecace nakladki na wentyle czy choinke zapachowa wunderbaum a nie czesci ukladu hamulcowego
        • bywalec.hoteli Re: nie jest dobrze 13.08.21, 11:06
          po identyfikatorze części lub identyfikatorze OEM nie znajdziesz?
        • vogon.jeltz Re: nie jest dobrze 13.08.21, 11:08
          Pomylił ci się ebay z aliexpressem chyba.
          • bigimax2 Re: nie jest dobrze 13.08.21, 11:31
            nic mi sie nie pomylilo , pierdzielony wezyk mozna kupic juz od jakichs 5 euro na ibey ale ja sobie jednak wezme od dilera za 60
    • engine8 Re: nie jest dobrze 13.08.21, 00:38
      ale macie kurcze zamordziache...
      Jakis tam gamon na stacji tobie narzuca co tym asz naprawic w sowim aucie - bo on tak uwaza?
      A gacie i skarpetki ci sprawdzil czy czyste i nie dziurawe?
      No i buty oczywscie bo przeciez niewlasciwe buty - np kapcie czy szpikli to prosba o wypadek?
      • bigimax2 Re: nie jest dobrze 13.08.21, 10:59
        faktycznie , ale nie to chcialem pokazac
        wzrost ceny prawie 30% w gore a i tak towaru nie ma
        • bywalec.hoteli Re: nie jest dobrze 13.08.21, 11:45
          bigimax2 napisał(a):

> faktycznie , ale nie to chcialem pokazac
          > wzrost ceny prawie 30% w gore a i tak towaru nie ma

Wielu dostawców miało przerwę z powodu koronawirusa. Np. z Malezji.
          Być może dlatego nie ma twojego wężyka. Mimo wszystko: dlaczego nie możesz go kupić w sklepie z częściami typu Intercars?
          • engine8 Re: nie jest dobrze 14.08.21, 00:33
            A nie mozna tego zreprowac albo kupic na internecie kupic "lepszych niz fabryczne" czy to dozwolone w wolnej EU?
            • trypel Re: nie jest dobrze 14.08.21, 08:56
              Dozwolone. Zupełnie jak kupowanie i picie alkoholu po skończeniu 18 lat w każdym normalnym kraju
              • engine8 Re: nie jest dobrze 14.08.21, 17:20
                E to u nas na to co dozwlone a co nie raczej uwag sie nie zwraca.... i wlkohol kupuja i pija newr mlodsi.
                Jak kiedys mowlem kolegom ze w EU nie wolno zmienic kol w aucie na szersze czy wieksze flegi pomimo ze kolo bedzie o tej samej srednicy zewntrznej bo nie przejdziesz kontroli to sie w czolo pukali. A o "low riders" tez zapomnij.
                • trypel Re: nie jest dobrze 14.08.21, 17:32
                  A myslisz ze u nas nie przejdziesz ?
                  Zawsze zmianianlem sobie wielkość kol i nigdy żadnego problemu
                  Wymyślasz
                  • engine8 Re: nie jest dobrze 14.08.21, 21:18
                    Mozna zmienic kola na takie ktore nie sa na liscie tych co przeszly "hpmologacje" ?

U nas nie ma wogole restrykcji - mzoesz sobie zalozyc kola o obwodzie innym nic orginalny ale tez twoj problem aby wiedziec jak sie one maja to wskazan prekosciomierza.

Wolno u ws to robic?
                    • trypel Re: nie jest dobrze 14.08.21, 22:45
                      U nas sprawdza się bieżnik a nie rozmiar
                • bwv1080 Re: nie jest dobrze 14.08.21, 19:29
                  engine8 napisał(a):
                  > to sie w czolo pukali.

I słusznie. Bo ciężkie głupoty opowiadałeś. Mam nadzieje, ze nie uwierzyli. Bo w taki sposób idą później w świat urban legends.
                  • engine8 Re: nie jest dobrze 14.08.21, 21:14
                    Masz racje... i to pracuje w obie strony :)

• waga170 Re: nie jest dobrze 14.08.21, 06:46
      Co znaczy nie jest dobrze? Jest bardzo dobrze. Na co czekasz, zakladaj wytwornie wezykow. Albo lepiej, importuj te wezyki za grosze. I jeszcze dogadaj sie z diagnosta ktorego uwazasz za gamonia, a to potencjalny partner biznesowy, zeby naganial frajerow.
      • dodekanezowiec Re: nie jest dobrze 15.08.21, 16:37
        "A wiela tak zwanie oficjalnie kosztuje litr benzyny?"
        "Wężykiem, Wężykiem".
        Kobuszewski jako żywy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka