Dodaj do ulubionych

Proste pytanie do bigzaganiacza

20.03.22, 09:40
Jak sądzisz, czy więcej ludzi emigrowało z Rosji/ZSRR do USA czy odwrotnie?
Oglądałeś film Nielegalni?
Może Ci qrde Amerykanie tez brata zabili w Iraku przypadkiem w 1991?
I jeszcze jedno- będziesz potrafił odpowiedzieć beż wulgaryzmów i obrażania innych?
Obserwuj wątek
    • bigzaganiacz Re: Proste pytanie do bigzaganiacza 20.03.22, 10:07
      Jak sądzisz, czy więcej ludzi emigrowało z Rosji/ZSRR do USA czy odwrotnie

Z zsrr to jakiejs masowej emigracji nie bylo
      No ale uznajmy ze do usa wiecej , chociaz wtedy wszyscy do nowego swiata walili

Z ciekawostek 55 milionow amerykanow nigdy nie opuscilo swojego stanu , nie mowiac o wyprawie do zsrr

Between 1820 and 1870 only 7,550 Russians immigrated to the United States, but starting with 1881, immigration rate exceeded 10,000 a year: 593,700 in 1891–1900, 1.6 million in 1901–1910, 868,000 in 1911–1914, and 43,000 in 1915–1917.

Oglądałeś film Nielegalni?

Nie

Może Ci qrde Amerykanie tez brata zabili w Iraku przypadkiem w 1991?

Tez? Znaczy tobie tez zabili ?

I jeszcze jedno- będziesz potrafił odpowiedzieć beż wulgaryzmów i obrażania innych?

Poza kilkoma gamoniami ,nie obrazam nikogo pierwszy
      • dodekanezowiec Re: Proste pytanie do bigzaganiacza 20.03.22, 10:13
        Owijasz w bawelne. Odwracasz kota ogonem. Sofistyka. Demagogia. To zapytam tak - czy popierasz Rosję? Krotka pilka.
        • bigzaganiacz Re: Proste pytanie do bigzaganiacza 20.03.22, 10:31
          Jak bys nie zauwazyl w moich dotychczasowych wpisow
          Popieram siebie
          Usa uwazam za imperium zla
          Rosja gra to co zawsze od wiekow, nie popieram , nie jestem zaskoczony
          • tbernard Re: Proste pytanie do bigzaganiacza 20.03.22, 13:30
            bigzaganiacz napisał(a):

> Jak bys nie zauwazyl w moich dotychczasowych wpisow
            > Popieram siebie

Pierdolenie i wodolejstwo.

> Usa uwazam za imperium zla

To dlaczego tak wiele ludzi stara się do USA przeprowadzić i na stałe osiedlić jako obywatele tego kraju nawet z krajów na których USA prowadziło działania wojenne? No i dlaczego dla odmiany nikt o zdrowych zmysłach nie garnie się do Rosji? Nawet pajace de par Pierdu lub Seagal co to poprosili o ruski paszport, to wolą życie spędzać na tym zgniłym zachodzie? Nawet zamożniejsi Rosjanie spierdalają z tego "raju" na Ziemi. Potrafisz to wyjaśnić?

> Rosja gra to co zawsze od wiekow, nie popieram , nie jestem zaskoczony

Nie popierasz ale najchętniej to byś obsrane dupsko z rozkoszą wylizał carowi.
          • dodekanezowiec Re: Proste pytanie do bigzaganiacza 20.03.22, 16:10
            bigzaganiacz napisał(a):

> Jak bys nie zauwazyl w moich dotychczasowych wpisow
            > Popieram siebie
            > Usa uwazam za imperium zla
            > Rosja gra to co zawsze od wiekow, nie popieram , nie jestem zaskoczony
            Tylko ze to "imperium zla" na przykład wspierało polska Solidarność.
            Zaraz wymyślisz cos z repertuaru ze swojego komuno-faszystowskiego sztambucha ze "Zydo-solidarnosc" czy coś.
            Nikt cie nie poslucha, większość uważa że masz zryty beret.
            • bigzaganiacz Re: Proste pytanie do bigzaganiacza 20.03.22, 16:30
              Wiekszosc to barany , zaniepokoilbym sie gdyby wiekszosc sie za mna zgadzala
              • dodekanezowiec Re: Proste pytanie do bigzaganiacza 20.03.22, 16:36
                bigzaganiacz napisał(a):

> Wiekszosc to barany , zaniepokoilbym sie gdyby wiekszosc sie za mna zgadzala
                O prosze, drugi Seneka.
                A Czekaj, może baranki?
                Może drugi NIEmota?
      • engine8 Re: Proste pytanie do bigzaganiacza 20.03.22, 23:42
        turystyka.rp.pl/turystyka/art5100051-co-dziesiaty-rosjanin-na-zagranicznych-wczasach
    • klemens1 Re: Proste pytanie do bigzaganiacza 20.03.22, 12:24
      Ja miałbym inne pytanie - czy nauczy się cytować i używać polskich znaków.
      Ale nie zadam tego pytania, bo znam odpowiedź.
      • bywalec.hoteli Re: Proste pytanie do bigzaganiacza 20.03.22, 13:02
        o ile brak używania polskich znaków u emigrantów jest powszechny, to używanie cudzysłowu czy wcięcia ewidentnie go przerasta
        • tbernard Re: Proste pytanie do bigzaganiacza 20.03.22, 13:19
          bywalec.hoteli napisał:

> o ile brak używania polskich znaków u emigrantów jest powszechny, to używanie c
          > udzysłowu czy wcięcia ewidentnie go przerasta

Powszechny jest tylko wśród intelektualnych miernot. Mam znajomego humanistę (komputerowy totalny laik) w UK mieszkający od prawie dwudziestu lat i nie ma z polskimi znakami najmniejszego problemu. Dlatego jak słyszę/czytam jakie to niby są problemy na systemach nie polskich, to zwyczajnie nie wierzę i uznaję to jako jako próbę odcięcia się: jaki to ja już zagraniczniak pełną gębą.
          • bywalec.hoteli Re: Proste pytanie do bigzaganiacza 20.03.22, 13:44
            nie chce im się polskiej klawiatury w windowsie doinstalować, a w telefonie to nie wiem jak z polskimi znakami
            • tbernard Re: Proste pytanie do bigzaganiacza 21.03.22, 08:26
              bywalec.hoteli napisał:

> nie chce im się polskiej klawiatury w windowsie doinstalować, a w telefonie to
              > nie wiem jak z polskimi znakami

No to przynajmniej szczera odpowiedź. Humanista i komputerowy laik nie ma z tym problemu a innym po prostu się nie chce. Nie musisz nikomu robic laski i skoro nie chcesz to nie używaj.
          • bigzaganiacz Re: Proste pytanie do bigzaganiacza 20.03.22, 16:31
            Mam znajomego humanistę (komputerowy totalny laik) w UK mieszkający od prawie dwudziestu lat i nie ma z polskimi znakami najmniejszego problemu

A z angielskimi znakami jak u tego twojego humanisty
        • klemens1 Re: Proste pytanie do bigzaganiacza 20.03.22, 21:29
          bywalec.hoteli napisał:

> o ile brak używania polskich znaków u emigrantów jest powszechny, to używanie c
          > udzysłowu czy wcięcia ewidentnie go przerasta

On w ogóle pisze jakoś płasko, jak ktoś z problemami komunikacyjnymi. To taki jednolity bełkot - bardzo trudno się to czyta.
          A nieumiejętność cytowania to już jest level master. Nie widać w ogóle, co cytuje a co pisze - chyba że dłuższe fragmenty się przeplatają - wtedy po stylu i bełkotliwości można rozpoznać.
      • marekggg Re: Proste pytanie do bigzaganiacza 20.03.22, 16:52
        juz dajcie spokoj z tymi polskimi znakami, malokto tego uzywa. z mojich znajomych i kolegow z pracy ( i jest ich kilkaset) to malokto sobie tym dupy zawraca
        • bywalec.hoteli Re: Proste pytanie do bigzaganiacza 20.03.22, 17:22
          ty Marku jako nie Polak to się nie wypowiadaj. Jak trzeba to piszesz z tymi czeskimi znakami a z polskimi masz problem?
          • marekggg Re: Proste pytanie do bigzaganiacza 20.03.22, 18:47
            nie pisze z czeskimi, bo jestem slowakiem. to pierwsza sprawa :-)

to ze klawiatura czeska i slowacka jest prawie identyczna, to inna sprawa.

i nie pisze ani czeskimi czy slowackimi, tylko od czasu do czasu cos tam skopiuje. nie mam ochoty przelaczac co 5 minut uklad klawiatury.
            • bywalec.hoteli Re: Proste pytanie do bigzaganiacza 20.03.22, 18:57
              Wiem, że jestes Słowakiem, prowokuje Cie ;)
            • qqbek Re: Proste pytanie do bigzaganiacza 20.03.22, 19:01
              marekggg napisał:

>
              > i nie pisze ani czeskimi czy slowackimi, tylko od czasu do czasu cos tam skopiu
              > je. nie mam ochoty przelaczac co 5 minut uklad klawiatury.

CTRL + SHIFT
              Nie ma za co.
              • tbernard Re: Proste pytanie do bigzaganiacza 20.03.22, 19:26
                qqbek napisał:

> marekggg napisał:
                >
                > >
                > > i nie pisze ani czeskimi czy slowackimi, tylko od czasu do czasu cos tam
                > skopiu
                > > je. nie mam ochoty przelaczac co 5 minut uklad klawiatury.
                >
                > CTRL + SHIFT
                > Nie ma za co.

Ja jeszcze dodam, że układ klawiatury polski programisty zupełnie w niczym nie koliduje komuś kto chce pisać po angielsku.
                • marekggg Re: Proste pytanie do bigzaganiacza 20.03.22, 19:36
                  wiem, znam ten uklad od 1995 i co z tego.
                  jak ktos sie chce komunikowac, to mozna nawet alfabetem morsa. czy tam tez masz polskie czcionki? watpie.
                  komunikacja musi byc szybka i latwa.
                  • tbernard Re: Proste pytanie do bigzaganiacza 20.03.22, 19:47
                    marekggg napisał:

> jak ktos sie chce komunikowac, to mozna nawet alfabetem morsa. czy tam tez masz
                    > polskie czcionki? watpie.

Możesz wyjaśnić co do tego mają czcionki?
                    • qqbek Re: Proste pytanie do bigzaganiacza 20.03.22, 20:07
                      tbernard napisał:

> Możesz wyjaśnić co do tego mają czcionki?

Nic :)
                      Ale mniej wprawnie piszącym po prostu trudniej jest pisać ze znośną prędkością ze znakami diakrytycznymi, więc dla "ekonomii" odpuszczają sobie je.
                      Ja przepisuję tekst dość szybko (prędkość w testach - 310-360 znaków na minutę) ze znakami diakrytycznymi (100% poprawności tekstu - z kilkoma poprawkami najczęściej), za to jak staram się zrobić test przepisywania bez znaków diakrytycznych to piszę wolniej.
                      Ktoś, kto nie używa znaków diakrytycznych będzie pisał wolniej z nimi.
                      Ktoś, kto ich używa, będzie pisał wolniej bez nich.

Jak ktoś "duka" na klawiaturze (poniżej dwóch znaków na sekundę) to będzie szukał "oszczędności" na wszystkim.
                      Ja piszę dużo i relatywnie szybko.
                      Do tego muszę w pracy używać znaków diakrytycznych.
                      Jak ktoś nie musi, to - w ramach zasady ekonomii przekazu - brak znaków nie będzie rażący.

Zwłaszcza u obcokrajowców, którzy nie uczą się przecież polskiego układu klawiatury od dziecka, tak jak uczą się go Polacy.

Inna sprawa to napisanie Polacy małą literą, co się długokuśkowemu tutaj nagminnie zdarza.
                      Tego nie wybaczam interlokutorów.
                      Wkurwia mnie nawet bardziej, niż "Witam!" na początku maila.
                      • tbernard Re: Proste pytanie do bigzaganiacza 21.03.22, 00:16
                        Mnie chodziło tylko o to, że pojęcia 'układ klawiatury', 'kodowanie znaku' i czcionka wprawdzie pozostają między sobą w jakichś relacjach ale są to są różne pojęcia.
                • gzesiolek Re: Proste pytanie do bigzaganiacza 20.03.22, 21:20
                  Ja już się nawalczylem z ustawieniami
                  regionalnymi i stronami kodowymi i uwierz mi zdarzają się aplikacje które nie działają właściwie przy mieszaniu językami w Windowsie... Np. w Austrii mieli lokalnego ERP który musiał mieć włączone wszystko na niemiecki, bo inaczej sypał błędami... Więc każde przełączenie na inne ustawienia powodowało kłopoty...
                  No i w korpo często masz preinstalacje i brak możliwości dołożenia/zmian...
              • marekggg Re: Proste pytanie do bigzaganiacza 20.03.22, 19:36
                qqbek napisał:

> CTRL + SHIFT
                > Nie ma za co.

w linuxie tez?
                nie ma za co...
                • qqbek Re: Proste pytanie do bigzaganiacza 20.03.22, 19:38
                  ctrl+alt+k - przynajmniej w KDE
                  • marekggg Re: Proste pytanie do bigzaganiacza 20.03.22, 20:06
                    ciekawe jak na jablkach.

OK, ja to generalnie mam w dupie, bo to zadnej wartosci przydanej (VAT) do niczego nie wnosi.

• marekggg Re: Proste pytanie do bigzaganiacza 20.03.22, 20:07
                      zapomialem - na androidzie jakos nie mam zadnego CTRL+cos tam cos tam.
                      • qqbek Re: Proste pytanie do bigzaganiacza 20.03.22, 20:11
                        Ja mam prawie "gołego" Andka (jedna z największych zalet telefonów Sony) i mogę sobie dowolnie zmieniać klawiaturę. A przełącznik języków mam pod spacją (wystarczy dłużej przytrzymać).
                        • marekggg Re: Proste pytanie do bigzaganiacza 20.03.22, 21:16
                          moze i tak. ale szczerze mowiac - oprocz paru forumowiczow mi nikt nie gada, zebym uzywal jakichs znakow narodowych.

tyle w temacie.
      • nousecomplaining Re: Proste pytanie do bigzaganiacza 20.03.22, 21:43
        Chuj ze znakami. Nie rozumiem, dlaczego jeszcze ktoś z nim rozmawia. Ale ok, co kto lubi.
    • hukers Re: Proste pytanie do bigzaganiacza 20.03.22, 21:47
      Mentzen w miarę sensownie pierdoli (a przynajmniej przez 5 minut, które mu poświęciłem) ale "przeleciałem" z grubsza wątek, i widzę, że big zaganiaczowi zhakowała konto jakaś mała pizda.
      A pizda wiadomo...
      Idi na chuj.
      • hukers Re: Proste pytanie do bigzaganiacza 20.03.22, 21:54
        Widzę, że wątki mi się pojebały, wpis dotyczy wątku o Mentzenie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka