marekggg 25.06.22, 16:35 Block Out zreszta chyba polski program Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wislok1 Re: O/T pamietacie? Block Out 25.06.22, 17:19 Kompletnie nie kojarze.... JA gralem wtedy troche na Commodore i Atari.... Ale generalnie to bylo tylko zabijanie czasu... Jakos mnie to nie wciagnelo... Odpowiedz Link Zgłoś
marekggg Re: O/T pamietacie? Block Out 25.06.22, 17:48 no bo ani commodre ani atari nie mialy porzadnego emulatora dos-a Odpowiedz Link Zgłoś
marekggg Re: O/T pamietacie? Block Out 25.06.22, 19:11 juz wiem dlaczego nie pamietasz, bo jestes odemnie dobre 10 lat mlodszy... Odpowiedz Link Zgłoś
wislok1 Re: O/T pamietacie? Block Out 25.06.22, 19:36 Mozliwe.... OT... Cos takiego znalalem,; polski ogrod piwny w Bawarii www.restauration-kopernikus.de/en/beergarden-nuremberg W Brukseli kolo parlamentu europejskiego widzialem polska knajpe.... Odpowiedz Link Zgłoś
wislok1 Re: O/T pamietacie? Block Out 25.06.22, 19:40 Nawet jest filmik... Restauration Kopernikus - Biergarten und Restaurant in Nürnberg Odpowiedz Link Zgłoś
marekggg Re: O/T pamietacie? Block Out 25.06.22, 20:09 tak jest, nazywalo sie to nieoficjalnie u pani basi. jak ktos chcial spotkac naprutych euro-oslow z europarlamentu, to wlasnie tam. i to ze wszystkich opcji politycznych. knajpy nie ma od jakichs 5 lat. kumpel mi mowil ze juz w sumie nie ma knajp polskich w brukseli, ale czasami mozna spotkac polki pracujace jako kelnerki. sprzataczki, czy pan do prasowania i budowlancow jest sporo. co do tych pierwszych to nie mam zdania, ale polacy jako budowlancy - czasami to tragedia. Odpowiedz Link Zgłoś
marekggg Re: O/T pamietacie? Block Out 25.06.22, 20:10 dzizas - po co komu w niemczech zywiec/heineken w biergarten. Odpowiedz Link Zgłoś
wislok1 Re: O/T pamietacie? Block Out 25.06.22, 20:46 Tez nie wiem, wozic drzewo do lasu = Odpowiedz Link Zgłoś
wislok1 Re: O/T pamietacie? Block Out 25.06.22, 19:47 Gralem w Quake...... Fajna zabawa..... To juz raczej pozniej...... Poza tym gry stregiczne.... Budowanie miast, panstw, ale sie w koncu znudzilo, jak sie odkrylo kody w internecie, gdzie dalo sie doladowac bez ograniczen kase.... Lubilem bardzo Tropico i Sim City Odpowiedz Link Zgłoś
marekggg Re: O/T pamietacie? Block Out 25.06.22, 19:58 sim city bylo super, quake - to juz mialem lepsze zabawy. przed quake - wolfstein 3d. niezle bylo KKnD, Dune, ale to juz chyba wszystko pozniej. Odpowiedz Link Zgłoś
qqbek Re: O/T pamietacie? Block Out 25.06.22, 18:28 marekggg napisał: > Block Out > > zreszta chyba polski program > Polski, polski. Firma się nazywał California Dreams i robiła gry właściwie to "na zachód". Ja ich lepiej pamiętam ze Street Rod. Odpowiedz Link Zgłoś
marekggg Re: O/T pamietacie? Block Out 25.06.22, 19:23 tego wogole nie pamietam. pamietam Test Drive i Leisure Suit Larry i pare innych, takich jak Microsoft Flight Simulator, Wing Commander, to mialo chyba z 5 dyskietek. Odpowiedz Link Zgłoś
qqbek Re: O/T pamietacie? Block Out 25.06.22, 20:13 marekggg napisał: > tego wogole nie pamietam. A szkoda. Ścigałeś się (kasa albo kluczyki) różnymi samochodami ze "złotej ery amerykańskiej motoryzacji" (lata 50-te po wczesne 60-te - najlepszym i najnowszym autem, którym jeździł King, którego trzeba było w grze pokonać, była Corvette z 1963, czyli "płaszczka"). W samochodach można było modyfikować silniki, wkładać większe, zmieniać głowice, kolektory i gaźniki. > pamietam Test Drive Ja nawet w "jedynkę" na Amidze grałem. > i Leisure Suit Larry Świńtuszek ;) > i pare innych, Z przygodówek jeszcze Indiana Jones i Secret of Monkey Island świetne były. Ze zręcznościówek Another World (a potem Flashback). > takich jak Microsoft Fl > ight Simulator, Flight Simulator 1.0 miałem na kartridżu na 8-bitowe Atari jeszcze. Zanim nauczyłem się startować i lądować minęła masa czasu. > Wing Commander, to mialo chyba z 5 dyskietek. Pierdziu Wing Commandera. W Elite, albo Frontier-a (Elite 2) grałeś? Gra na jednej dyskietce (przynajmniej na Amidze) - 650 kB na dysku twardym zajmowała po zgraniu, a przed tobą kilkadziesiąt typów statków, tysiące misji i cała olbrzymia galaktyka! Odpowiedz Link Zgłoś
marekggg Re: O/T pamietacie? Block Out 25.06.22, 21:03 nigdy nie mialem amige, ani commodore. najpierw mialem ZX a pozniej od 1989 juz tylko pecety. z czasem juz nawet nie mialem nawet czasu na gry, bylo trzeba zapierdalac w DBase/FoxBase/Clipper. Odpowiedz Link Zgłoś
qqbek Re: O/T pamietacie? Block Out 25.06.22, 21:11 marekggg napisał: > nigdy nie mialem amige, ani commodore. najpierw mialem ZX a pozniej od 1989 juz > tylko pecety. z czasem juz nawet nie mialem nawet czasu na gry, bylo trzeba za > pierdalac w DBase/FoxBase/Clipper. Street Rod był na pewno na PC też (osobiście grałem u znajomego na jego XT Turbo z kartą EGA). Na pewno Elite i Frontier też były. Another World zresztą też, bo przeszedłem i na Amidze i na Pececie. Odpowiedz Link Zgłoś
marekggg Re: O/T pamietacie? Block Out 25.06.22, 21:26 Elite i Frontier nie znam, ale cos mi sie juz kojarzy z tym street rod. ja mialem najpierw karte herkulesa, pozniej cga, pozniej ega i potem juz nie pamietam :-) Odpowiedz Link Zgłoś