galtomone 30.08.22, 14:38 Kabaret Skeczów Męczących - Wiesiek | Świętokrzyska Gala Kabaretowa 2022 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
engine8t Re: OT - IMHO lepsze niż Neonka 30.08.22, 18:03 LOL Witamy w latach 70-tych..... Niedlugo zaczniemy sie rozumiec. Odpowiedz Link Zgłoś
galtomone Re: OT - IMHO lepsze niż Neonka 31.08.22, 09:42 Eeeee.... do kabaretów z lat "około" 70tych to temu jednak spoooooro brakuje (i jeszcze tyyyylllleeee). Ale jak na obecne czasy i odbiorców, do których to było kierowane, to nie jest źle. Odpowiedz Link Zgłoś
perski_niebieski Re: OT - IMHO lepsze niż Neonka 31.08.22, 10:22 Tylko weź pod uwagę, że każde słowo w " kabarecie " było uzgodnione z cenzurą ! Nie tylko z tą z ulicy Mysiej, ale również z wojskową. GZP WP. A opowiastki, jak to - na przykład Tey - był szykanowany, miał szlaban na niektóre trasy, oraz inne dyrdymały, włóżmy między bajki. Bojownicy, kurwa ... Inna rzecz, że na tle ogólnego zakłamania i tępej gierkowskiej propagandy z lukrowanego telewizora - nawet DUPA brzmiało jak wystrzał z Aurory ? Szukano aluzji i podtekstów nawet gdzie ich nie było. Autor zapomniał. Tzw. kultura studencka, całkowicie sterowana przez SB, a działacze szli rano " pracować " w Radzie Okręgowej - prosto z komisariatu i pod fałszywym nazwiskiem przykrywkowca. Nie dajmy się zwariować ? III Wydział III Departament. Robili co chcieli, przeważnie z ludzi głupków ... Niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
galtomone Re: OT - IMHO lepsze niż Neonka 31.08.22, 10:31 Znaczy Nenówka lepsza niż Kabaret Starszych Panów czy kabaret Lipińskiej? Bo nie wiem co chcesz powiedzieć... Odpowiedz Link Zgłoś
perski_niebieski Re: OT - IMHO lepsze niż Neonka 31.08.22, 11:11 Kabaretu Starszych Panów do tego proszę nie mieszać ... Inna liga. Niedościgła ! Mówię o chłamie, jaki sączył się wtedy z telewizorów. Festiwalu w Opolu nie wyłączając. Olga Lipińska skończyła się na " Właśnie leci kabarecik " oraz " Kurtyna w górę ". Poźny Gomułka - wczesmy Gierek. A potem, to już wyłącznie puszczanie oka do tzw. Inteligenta. W Kabarecie Dudek miałeś 20 stolików po 4 miejsca. Połowę i tal zajmował aparat ... Zawsze. Odpowiedz Link Zgłoś
galtomone Re: OT - IMHO lepsze niż Neonka 31.08.22, 11:57 And....???? Jakaś konkluzja w końcu? Odpowiedz Link Zgłoś
perski_niebieski Re: OT - IMHO lepsze niż Neonka 31.08.22, 12:32 No dobrze ... Zdradzę sekret - nie oglądam kabaretów ! Żadnych. A checę Neonówki widziałem dopiero post factum, zachęcony owacjami. Dla jaj. Mówiąc szczerze, wyśmiewanie wyborców Jarosława, nie jest humorem najwyższych lotów. Coś, jak żarty z garbatego ? Żenada. Telewizor w domu mieliśmy od 1959 roku. Pamiętam " Kabaret numer V ". Ze mną możesz pogadać o Malapartem, a nie o jakichś smętnych przygłupach w szlafrokach i w uszance. Kończymy ? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
galtomone Re: OT - IMHO lepsze niż Neonka 31.08.22, 13:15 Ja to też ogładałem post factum z powodu szumu. Polskich kabaretów nie oglądam bo już Tey był... no... średnich lotów ale choć czasem smieszny. Potem było juz tylko gorzej. Jak mam ochote sie posmiać to jest stand-up i kilka nazwisk, które cenię. Ja obecnego poziomu kabaretowego nie bronie, bo tu... nie bardzo poziom widac. Jednak porównując te dwa wspomniane, ten wydaje sie lepszy. Odpowiedz Link Zgłoś
engine8t Re: OT - IMHO lepsze niż Neonka 31.08.22, 18:16 Skoro tak to moze zapodaj jakis z lat 70-tych co to powali na kolana? O tu masz typowy www.youtube.com/watch?v=r_adqCD_wac Odpowiedz Link Zgłoś
engine8t Re: OT - IMHO lepsze niż Neonka 31.08.22, 21:11 www.youtube.com/watch?v=5TufBatGRCg Odpowiedz Link Zgłoś
marekggg Re: OT - IMHO lepsze niż Neonka 02.09.22, 01:27 nie mowie ze nie, ale rowniez nie powiem ze tak. to krzyczenie i choleryczne dialogi do kogokolwiek mnie jakos tak nie przekonuje. no ale skoro widzowie chca - no to niech robi jak chce. to juz bardzie wole kabaret moralnego niepokoju czy cos w tym stylu. tam bylo wrzeszczenie tylko czasami, jezeli tego wymagala sytuacja. no ale je nie jeste odbiorca, bo w polsce to nonstopo ktos na kogos wrzeszczy. Odpowiedz Link Zgłoś